Wednesday, October 29, 2014

Ixnay on the ombre?


Tässä eräänä päivänä ihanainen Sigi blogista ZigiZtyle onnistui tekemään niin kauniin marjaisan ombre-lakkauksen, että matkijanärhi minussa ei voinut kauaa vastustaa kiusausta. 

Olen antanut itseni ymmärtää, etten piittaa pahemmin punaisista tai tumman viininpunaisista sävyistä, koska niistä tulee jollain tapaa mieleen... no, lukion englanninopettaja. En muista kyseisestä tädistä muuta kuin hänen täydellisesti lakatut tummanpunaiset kyntensä. Ja miksi se on negatiivinen asia, kysymys kuuluu? Niin, en todellakaan osaa sanoa. Ehkä assosioin noihin kynsiin lukiolaisen silmin katsottuna vanhuuden, tylsyyden ja tätimäisyyden. Go figure? 
Uutinen tässä onkin nyt se, että olen saattanut päästä traumoistani tämän asian suhteen. Voi tytöt ja tädit ja siskonkaimat, että minä rakastan marjaisia, viininpunaisia ja häränveren värisiä lakkoja. Etenkin ombre-lakkauksena toteutettuna!
Tein siis tikusta asiaa ja kävin läpi kynsitikkuni löytääkseni sopivat kumppanit kynsilleni. Päädyin kolmeen crelly/creme-lakkaan ja kahteen tekstuuriin, jotka muodostivat herkullisen viisikon. Kaikkien lakkojen koostumus oli kuin unelmaa ja jokainen peitti tolkuttoman hyvin jo yhdellä kerroksella (levitin kuitenkin varmuuden vuoksi kaksi kerrosta). Mielessäni pyöri vaikka minkämoisia koristeluideoita mutta pakotin itseni pitäytymään simppelillä linjalla ja lisäsin vain pienet kuparinväriset niitit cremekynsiin. Ja luonnollisesti jouduin kikkailemaan sen verran, että käänsin ombren suunnan toisessa kädessä, ettei nyt ihan tylsiksi heittäydytä. Olen kuulkaas melko tyytyväinen näihin kynsiin, joten kiitos Sigille inspiraatiosta. 
Jännittävänä sivuhuomautuksena voin todeta, että muutaman tunnin kuivumisen/tummumisen ja auringon taivaanrannan taakse laskemisen jälkeen kynnet näyttävät ensivilkaisulla kaikki samanvärisiltä hehkulampun valossa. Peukalon kynsi ei todellakaan ole fuksian värinen eikä keskisormen kynsi kirkkaanpunainen. Lightboxissa päivänvalolampun kanssa otetut kuvat siis vähintäänkin kirkastavat näitä punaisen sävyjä, mutta nättejä ne ovat kaikenkarvaisina. 


* * * * *
Last week, I saw the most incredible ombre mani on a blog by Sigi from ZigiZtyle. She used these awesome berrylike violet tones and I could have simply eaten them up. I’ve always told myself I’m not a true friend of burgundy ruby or purple colors, but for some reason this ombre style makes me fall in love with even the darkest tones of wine and oxblood. So I chose a combo of five from my nail polish sticks and ended up with three crelly/cremes and two textured polishes. I promised myself not to go crazy with the deco, so I used simple coppery studs on the fingers with creme polish. Of course one should not be too dull, so I shifted the order of the ombre (light to dark) on my other hand. I’m quite happy with the result, and I’d like to thank Sigi for my inspiration.


See you soon,


Malle

14 comments:

 1. Näyttääpä muuten tosi kivalta nuo hiekkalakat tuolla väleissä (tai toisinpäin :D) :)
  Minäkin kovin ihastuin Sigin ombreen ja nämä sun kynnet nostattaa marjaintoilua taas asteen. Ehkä munki kynsillä nähdään pian marjaisaa väriä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heidi! Mä oon niin hiekkafani, että tungen niitä vaikka aamupuuroon :). Ehdottomasti kaikki vaan marjojen makuun mukaan! Ei näitä malttais ottaa pois ollenkaan.

   Delete
 2. Kylläpä on nätit taas, ihana pupu sormuskin <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Pupun pitää aina päästä kuvaan!

   Delete
 3. Upea ombre! Mulle kävi samanlaiset närhenmunat ja oon ombre kynsilläni. Kiitos vaan Sigille täältäki... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon :). Ihana saada ideoita muilta bloggaajilta ja matkia ihan sumeena!

   Delete
 4. Hienot! Mä suunnittelin kans tekeväni tälläsen lakkauksen, mutta ei mul oo tarpeeks marjaisen värisiä lakkoja.. Tää vääryys täytyy kyllä korjata jossain vaiheessa ja tilata parit lakat :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Huutava vääryys, jos ei saa marjaombreta tehtyä. Miten mä oon voinut joskus kuvitella, että yksi viininpunaisen värinen lakka kyllä riittää, pah!

   Delete
 5. Todella hyvin sopii yhteen nuo lakat! Oikein herkulliset. :)
  Hei mun täytyyki nyt kysyä sulta, että miten oot tehnyt noi nimet tikkuihin? Mä oon ite vaan kirjoittanut, mutta nyt haluaisin ne jotenki siistimmän näköiseksi. :p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Fani :). Tein nuo nimet ihan wordissa, jonne suunnittelin taulukon niin, että yksi solu on tikun kokoinen ja teksti mahtuu kahdelle riville. Sitten vaan printtaa ja leikkaa ja teippaa ja hajoaa näpertelyyn :). Voin lähettää sulle vaikka sähköpostiin ton word-pohjan jos haluat.

   Delete
 6. Voi slurps kun on ihanan marjaisa ombre! Mahtavaa, että sait multa inspiksen, tuli hyvä mieli! :) Ja onneksi oot nyt päässyt englanninopettajan aiheuttamista traumoista :D Viininpunaiset ja marjaisat sävyt on tällä hetkellä jotenkin niin herkullisia, ettei niitä voi vastustaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että tuli hyvä mieli :). Sun blogi on aina niin herkullinen ja aiheuttaa matkimispakko-oireita!

   Delete
 7. Hienot kynnet ja ihana sormus! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tuuli :) Mun pitää haalia aina kaikki pupuaiheiset korut!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)