Saturday, November 15, 2014

Karkkipäivä II - Sweets’ Day II


Nyt herkutellaan! Pahoittelen jo etukäteen postauksen pituutta. Joskus karkeista vaan riittää niin paljon tärkeää sanottavaa :). Kaupan karkkihyllyllä kävi taas eräs kynsilakkahuuruista höperöitynyt pipopää hypistelemässä namipusseja ja patukoita aikomuksenaan ei niinkään syödä vaan siirtää herkkujen syvin olemus kynsille. Jostain syystä mieleni teki jotain raksahtavaa. Tiedättekö sen tunteen, kun herkku on suussa ja hampaiden paine saa ohuen kuoren rasahtamaan ja paljastamaan sisimpänsä? Karkeissa ja suklaassa ei ole kyse vain sokerista ja rasvasta vaan myös kovuudesta ja pehmeydestä, höttöisyydestä ja rasahtavuudesta, sileydestä ja karheudesta. Pienikin asia voi saada meidät hylkäämään herkun ensikosketuksen jälkeen. Miksi tunkisin itseeni tietoisesti jotain epäterveellistä ellei se ole koko olemukseltaan tyydyttävää ja anna minulle yhtälönä enemmän kuin se kenties vie kadonneen vyötärön muodossa?

Siis raksahtavaa oli saatava ja tänään arpaonni osui M&M:sien kohdalle. Rakastan kuorrutettuja pähkinöitä lähes jokaisessa kuviteltavissa olevassa olomuodossa ja M&M:seissä koostumuksen kruunaa juurikin suklaakuorrutuksen pinnan raksahtavuus. Karkkihyllyssä hyppysiini hakeutui tummaa suklaata sisältävä uutukainen, joka oli ulkoiselta habitukseltaan jokseenkin hillitympi kuin punaisena, sinisenä tai keltaisena kirkuvat ystävänsä. Pussi oli kauniin tummanpuhuva violetin eri sävyissä ja näitä sävyjä vasten itse herkut eli raksahtavat M&M pähkinäpallerot pääsivät edukseet ja vaikuttivat jopa hitusen tyylikkäiltä. M&M:seistä mieleeni tulee aina jostain syystä jonain jouluna telkkarissa pyörinyt mainos, jossa kyseiset karkit yrittivät assosioida omia värejään liittymään joulun teemaan. Punainen pallero oli aivan liekeissä ymmärrettävistä syistä mutta keltaisella oli hieman ongelmia tehtävänannon kanssa ja jotenkin mainoksessa päädyttiin assosiaatioon tietystä keltaisesta eritteestä valkoisella lumella. Muistaakseni mainos oli hauska, mutta aika on tehnyt tehtävänsä ja nyt keltaisista M&M:s nöömeistä tulee mieleen, no päätelkää itse.
Pussista pitää syödä aina ensimmäisenä siniset pallerot, älkää kysykö miksi. Onko teillä vastaavaa tapaa esim. nallekarkkien tai lontoo rakeiden kanssa, että joku tietty väri on ylitse muiden? Toinen ärsyttävä piirre tällaisissa vain väriltään eroavissa karkeissa on se, että joskus sitä saa päähänsä, että kaikkia värejä on oltava koko ajan saman verran pussissa, jolloin ne pitää jakaa ja syödä tietyssä järjestyksessä. No, ehkä jätän pakko-oireeni jonkun toisen tahon huoleksi niin päästään joskus niihin kynsiinkin! Sen verran saanen vielä avautua, että ahdistuskäyräni nousi hienoiseen piikkiin, kun huomasin, ettei tässä pussissa ole sinisiä palleroita! Siis minkä minä nyt syön ensimmäisenä?! Onneksi turkoosiin vivahtava vihreä ajoi saman asian ja ne katosivatkin pikaisesti parempiin suihin.

Lakkasin ensin kynteni kahteen kertaan Essien Mademoisellella, koska tiesin haluavani jättää osan kynnestä nakuksi. Tähän päättyikin suuri suunnitelmani näiden kynsien osalta ja loppu on vapaata assosiaatiota ja improvisointia. Kärjet lakkasin erivärisillä tummilla violeteilla, joiden sävyt hain pussin värityksestä. Peukalossa on upea satiini Clichéltä ja etusormessa Essencen violetti creme. Keskisormessa ja pikkurillissä on kärjessä Essien tumma ihanuus, Under the Twilight. Nimettömän kanssa olin ongelmissa, kunnes keksin, että raksahtava teema suorastaan vaatii kynteen cracklen. Alle siis Color Clubin kaunista vihreään hohtavaa violettia lakkaa ja päälle Essencen punaista cracklea.
Sitten päästiinkin itse palleroihin. Olin ajatellut päästää itseni kuin koiran veräjästä ja käyttää apunani dotting toolia, jolla tökkisin palleroita ympäri kynsiä vastaavissa väreissä. Ehkä ratkaisuani selittää osaltaan myös suuri kammoni dotting toolia kohtaan (en osaa tehdä saman kokoisia palleroita, enkä koskaan opi koska en harjoittele). Päädyin siis maalaamaan niittejä kynsilakoilla sopivan värisiksi. Tässä käytin apuna niitä kauheita dotting tooleja mutta vain sinitarratelineinä, joihin kiinnitin niittejä maalausta ja kuivumista varten. Olihan muuten homma! Koska en suunnitellut tätä kuviota ennalta, en voinut tehdä näitä räpellyksiä valmiiksi kuivumaan edellisenä päivänä, mistä johtuen lakka ei ollut ehtinyt kuivua kunnolla ennen kuin olin jo tuuppaamassa niittejä kynsille. Niitteihin tuli siis pientä osumaa ja lopullinen ”niitti” tuli päällyslakkavaiheessa, kun pikakuivattaja levitti somasti jokaisen niitin maalauksia. Ärripurri oli täällä kylässä sillä hetkellä, mutta sain sen hiljenemään tunkemalla suun täyteen edessäni olevia M&M:sejä. Valkoiset kirjaimet töhersin valkoisella kynsilakkakynällä, ja tärisevästä kädestäni huolimatta nuo kyllä jopa yllättävästi muistuttavat m-kirjaimia. Ehkä en ole vielä menetetty tapaus vapaan käden koristelujen suhteen.

Itse olin noita lakkojen leviämisiä lukuun ottamatta yllättävän tyytyväinen kynsiin ja etenkin juuri noihin niitteihin, koska niiteillä sain pallerot kohoamaan karkinomaisesti korkeammalle kuin olisin saanut dotting toolilla ja tällä kertaa tuo kolmiulotteinen efekti toimii hyvin. Oletteko ruudun toisella puolella M&M:sien faneja? Onko teillä pakkoneurooseja värien syömisen tai karkkien koostumuksen suhteen :)?

Kynsillä /On my nails: 
 • Essie - Mademoiselle 
 • Color Club - Port-Folio (dark violet crelly with green frosty shimmer) 
 • Cliché - Cetim Vogue (burgundy satin) 
 • Essie - Under the Twilight (dark violet creme) 
 • Essence - Romeo (violet creme) 
 • Essence - Crack Me! True Red (red crackle) 
 • Color Club - Abyss (blueish green creme) 
 • Color Club - Almost Famous (yellow creme) 
 • Avon - Orange Creamsicle (orange creme) 
 • Maybelline - Passionate Red (red creme) 
 • Essence - Purple Sugar (purple creme)
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


* * * * *
I was feeling like having something that would make a cracking sound in my mouth, while going through the candy selection in a local super market. I chose the M&Ms ‘cause I love nuts in all shapes and forms! The new packaging of the candy was also a bit more fancy than the screaming yellow and red they usually are. The new version is made of dark chocolate, hence the dark violet shades in the bag.

I painted my nails twice with Essie Mademoiselle, since I knew I wanted to leave a part of my nails naked. The tips were painted with different shades of dark violets corresponding to the colors of the M&Ms packaging. I wanted my ring finger to depict the cracking sound of the candy between your teeth, so I painted the whole nail with Port-Folio by Color Club and topped it with red crackle polish by Essence. The white m’s were painted with a nail polish pen.

I was planning to do the candy with dotting tool but instead I ended up painting studs with nail polishes to correspond the color of the candy. I didn’t plan ahead quite enough, so I didn’t have time to wait for the studs to properly dry and ended up making a bit of a mess with the top coat. All in all I quite like the result and I’m happy I took the time to color the studs instead of using a dotting tool, ‘cause the 3D effect is more prominent this way.

Do you like M&Ms and if you do, which color do you eat first from the bag?

See you soon,


Malle

12 comments:

 1. Oh, minkä työn oot taas tehnyt kynsien eteen :) Wau, kertakaikkisen herkulliset kynnet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heidi! Meinasin taas vahingossa puraista kynsiä karkkien asemesta :).

   Delete
 2. nams, oot jaksanu näpertää, herkut on :)
  nuo pähkinä-mm-karkit on mun lemppareita! Ja apua, tummalla suklaallakin niitä on? vielä parempi, pitää varmaan lähteä karkkikauppaan kattomaan löytyiskö niitä... tähän mennessä oon aina kahminu niitä tavallisia irttarihyllystä, yleensä liikaa. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Nuo on vaarallisia irttarihyllyssä. Mä ostin niitä kerran lahjaksi jollekin ison pussin mutta söinkin itse kaikki, hys älä kerro kenellekään...

   Delete
 3. En pidä tummasta suklaasta joten jätin nämä ostamatta. Sen sijaan ne keltaisessa pussissa olevat Äm et ämmät ovat hyviä :) herkulliset kynnet, voisin syödä ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Taina <3. Onneksi näitä herkkuja saa niin monessa muodossa, että jokaiselle riittää jotakin. Nyt mun tekee taas mieli karkkia, yhyy...

   Delete
 4. Awws! Nää on ihan täydelliset. :) Vitsi miten taitava oot, ei voi oikein muuta kyllä sanoa!
  Täällä yksi joka rakastaa noita karkkea yli kaiken. :) Itse aloitan myös syömällä ensin siniset ja siitä sitten väreittäin loput. :D Sama on Smartiesien kannssa. :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Fani :). Onneksi en ole yksin tuon järjestyksessäsyömiseen kanssa, jee <3!

   Delete
 5. On kyllä makeat kynnet!
  Mun on aina pakko syödä pahat karkit ensin ja parhaat viimeisenä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Katarooma :). Mäkin söin ennen just noin karkit mutta jostain syystä nykyään parhaat menee ensin. Olen siis muuttunut hedonistiksi tai narsistiksi :).

   Delete
 6. Nam, tosi upeet kynnet! Mä syön nallekarkeista aina viimitteeks ne "kirkkaat" ku ne on parhaita. Muuten syönki sit karkeista parhaat eka ja pahat viimiseks seuraavana päivänä ku karkkia tekee mieli eikä muuta oo jäljellä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tinkerbell! Musta on ihana kuulla miten ihmisillä on erilaisia ja toisaalta samanlaisia tapoja syödä esim. karkkeja. Mistähän nuokin tavat on kaivettu? Mäkin tykkään kirkkaista eniten... eli syön ne eka ja sitten vasta muut :)

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)