Monday, November 3, 2014

Polish me silly with stilettos


Tällä viikolla ollaan oltu niin sanotusti jännän äärellä. Tilaan paljon kynsilakkoja ja koristeita Cesar’s Shopista ja nyt päätin käydä ihan paikan päällä katsastamassa valikoimaa, kun kerran lähellä asun. Huomasin heti paikalle saapuessani, että olen tullut taivaaseen ja päädyin jäämään Satun luokse Cesar’s Shopiin koko päiväksi tutkimaan hyllyjä. Wasting Lifestylen Emma ja Better Nail Dayn Sissi kävivät myös pyörähtämässä paikalla ja olikin mukava tutustua tyttöihin ihan livenä.

Siinä pörrätessäni ja jutustellessani Satu sattui mainitsemaan, että lauantaina olisi yksi paikka vapaana geelikynsikurssille. Ilmoittauduin mukaan kurssille siltä seisomalta. Olen miettinyt ratkaisua yhtälöön talvi+kynnet ja tässähän se nyt tuli kuin tarjottimella. Kohtalon johdatusta! Olen tehnyt itselleni geelikynsiä noin 10 vuotta sitten, mutta nyt laitteet ja aineet ovat seisoneet kaapin perukoilla monestakin syystä, kuten labratyön ja kumihanskojen epäsopivuudesta pitkiin rakennekynsiin. Muistan kaiken lähteneen siitä,  kun kävin yhden opiskelijatyttösen luona laitattamassa geelivahvistukset omiin kynsiin ja ne pirulaiset kuoriutuivat irti kokonaisina seuraavana päivänä. Tilasin epäonnesta kiukustuneena itselleni omat geelivehkeet, koska itse tekemällä en ainakaan voi syyttää ketään muuta. Kymmenen vuotta sitten internet oli hieman erilainen paikka eikä siellä  ollut esim. blogeja, joista opiskella aihetta. Niinpä luin pakkauksen mukana tulleet saksankieliset ohjeet ja niillä mentiin.


Kynnet  nakuina, teurastuksen jälkeen leikattuina ja valmiina glitteripommi Trouble Makerin kanssa.Olin aivan intopinkeänä päästessäni ihan oikealle kurssille, jolla oppisin ihan oikeasti ja suomen kielellä mitä kaikkea on tullutkaan tehtyä väärin. Puhumattakaan siitä miten paljon geeliaineet yms. ovat kehittyneet kymmenen vuoden aikana. Kurssilla käytettiin Nailfixin tuotteita (linkki tuotteisiin tässä), jotka RiaG on esitellyt erinomaisesti blogissaan Polishaholic (linkki blogiin tässä). Tarkastin kotona, että UV-uunini toimii vielä vuosien jälkeen (mieletöntä, että joku asia ei nykymaailmassa mene hetkessä rikki), joten tarvitsin ”ainoastaan” uudet tökötit ja opin kynsien laittoon.


Nailfixin tuotteet valmiina askarteluun. Oikealla kirkkaita Russian-tippejä.Satu oli aivan mahtava opettaja ja alun säätämisen jälkeen onnistuin saamaan kynsilleni jotain, joka peräti muistuttaa geelikynsiä. RiaG:n upeisiin luomuksiin nähden olen vielä auttamaton amatööri mutta harjoitus tekee mestarin. Kynsien muotoilua ja ilmakuplien välttämistä geelimassassa pitää vielä harjoitella ankarasti mutta ihan yhtä kivaa tämä näpertäminen on nyt kuin 10 vuotta sittenkin. Kurssilla olo oli kuin lapsuuden askartelukerhossa. Päädyin kokeilemaan stilettitippejä, joita olin vannonut vihaavani yli kaiken (taas rasti seinään). Mikä minuun on oikein iskenyt, kun tuntuu siltä, että jokaisessa postauksessa olen päässyt yli jostain inhokkiasiasta? Jotenkin kuvittelin stilettikärkien olevan kamalan terävät ja pelkäsin puhkaisevani silmäni tai pupun silmän näiden kanssa pelleillessäni. Mutta yllätys olikin melkoinen, kun huomasin, että terävät kynnet ovatkin käytännön elämässä helpommat kuin vastaavan pituiset neliön malliset tasapäiset kynnet, jollaisia ole suosinut tähän asti. Onnistuin jopa tänä aamuna leikkaamaan kiukuttelevan kanin hampaan, enkä kuulkaas tehnyt kaniin yhtään ylimääräistä reikää!

Polish  Me Silly - Trouble Maker

Käytin stilettikynsien teossa russian-mallisia kirkkaita tippejä ja natural pink -rakennegeeliä, joka antoi miellyttävän luonnollisen sävyn kynsille ja peitti kynsien värjäymiä ollen näin armollisempi kuin aivan kirkas geeli. Kirkkaiden tippien hauska puoli on se, että niistä näkee läpi. Paikan päällä olikin pakko heti testata Polish Me Sillyn kirkkaalla pohjalla olevaa neonglitterlakkaa TroubleMaker suoraan valmiin kynnen päälle. Ai että tuli kuulkaas herkullinen lopputulos. Ensin kuvittelin, että kynnelle pitää levittää jokin värilakka glitterin alle mutta pelkiltään tämä glitterpommi olikin aivan yliveto, koska valoa vasten katsottuna kynnestä näkee kevyesti läpi mutta muuten kynsi näyttää siltä, kuin glitterin alla olisi nudelakka. Kurssin aikana ehdittiin tehdä vain toisen käden kynnet, koska alkuun tupellus on tässä hommassa melkoista. Tavallaan oli hyväkin, että sain rauhassa harjoitella uusien kynsien käyttöä verrattuna toisen käden töppökynsiin. Mahtoi junamatkustajilla olla hauskaa, kun tämä otti junassa yhden käden kynsistä kuvia ja toinen käsi oli aivan eri paria.Polish Me Silly - Cloudy Skies. Oikealla alhaalla hieman thermal gradienttia näkyvissä.

Kotona väkersin toisen käden kynnet valmiiksi sunnuntaina ja hommassa meni taas se 4-5h, vasta-alkajia kun ollaan. Olen salaa ylpeä siitä, että oikean ja vasemman käden kynnet muistuttavat toisiaan yllättävän paljon. Ei mennyt siis kaikki oppi harakoille. Olin jopa hieman yllättynyt, ettei oikean käden kynsien tekeminen vasemmalla kädellä ollutkaan mahdottoman paljon hankalampaa kuin toisinpäin. Halusin innoissani testata oikean käden kynsiin toista Polish Me Sillyn lakkaa, jonka myös hankin Cesar’s Shopista, nimeltään Cloudy Skies. Lakka on harmaa crelly täynnä hopeisia ja mustia erikokoisia glittereitä (neliöitä, pyörylöitä ja hexejä). Hopeisia holopylpyröitä joutui hieman kalasteleman vanupuikolla, kuten tavallista mutta muutoin glitterit levittyivät kiltisti. Lakka muuttaa väriään lämpötilan mukaan tummemmaksi tai vaaleammaksi, joskin tämä vaikutus jää omissa nakeissani aika miedoksi kynsien pituudesta huolimatta, koska kärsin kylmäsormisuudesta. Gradientti on kuitenkin kaunis silloin kun se uskaltaa tulla esiin.Seuraavaksi haasteeksi tuleekin sitten muodostumaan kynsilakan poisto. Vasemmassa kädessä on pelkkä glitterlakka ja oikeassa kädessä glitterin alla Essencen peel off -aluslakka. Jännityksellä odotan tartunko lopulta viilaan ja vedän sillä glitterit veke! Mikä ihana tulle, kun saa jyystää viilalla kynsiä oikein olan takaa. En malta odottaa, että pääsen levittämään lakkaa kynsille taas uudestaan. Sehän on vähän niinkuin seiniä maalaisi. Päällyslakkaa muuten kuluu hieman eri malliin kuin lyhyillä kynsillä! Näihinkin glittereihin sitä  olisi pitänyt laittaa vielä lisäkerros.

Polish Me Sillyn lakkoja voi ostaa Cesar's Shopista hintaan 14,80€/kpl. Nämä kullannuppuset kolahtavat postiluukusta parhaimmillaan jo seuraavana päivänä (nimimerkillä: odottelen edelleen jenkeistä yhtä tilausta viidettä viikkoa). Geelikynsikursseja järjestetään Cesar's Shopissa Helsingissä ja lisätietoa niistä voi lueskella täältä.


Mitäs sanotte ihanaiset ruudun toisella puolella, tuliko kynsistä mielestänne hitti vai huti? Oletteko itse kokeilleet rakennekynsiä (joko itse väkertäen tai kynsistudiossa nautiskellen) tai osallistuneet kynsientekokurssille?


Kynsillä /On my nails: 
 • Polish Me Silly - Cloudy Skies (thermal)
 • Polish Me Silly - Trouble Maker (neon glitter)  
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


* * * * *
I managed to solve the everlasting problem of winter+nails. Now I’m the proud owner of new gel nails with stiletto tips. I did them all myself after taking a course of DIY gel nails at Cesar’s Shop in Helsinki. The products I used are made by Nailfix. I love how long the nails are and can’t wait to try all my polishes and nail art on them. I was too excited to use same polish for both hands so I chose two glitter polishes from Polish Me Silly. I love them both! Since I have clear tips with natural pink builder gel, the clear based neon glitter Trouble Maker looks fantastic on the nails all on it’s own. On my right hand I have Cloudy Skies, which is a pretty gray thermal crelly packed with black and silver glitters of different sizes. We’ll see how I’m going to get these glitters of my nails? Maybe I’ll just file them right off!

See you soon,


Malle

11 comments:

 1. Haa, nää on mahtavat! Tykkään lujaa! Mää salaa kauhistelen (ihastelen) ton pitusia kynsiä aina ku näkee...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Katarooma! Mä salaa kauhistelen ja ihastelen näitä edelleen :). Näitä on pakko näprätä koko ajan.

   Delete
 2. Tykkään itsellä luonnonkynsistä. Jos nämä eivät jostain syystä joskus enää kasvaisi niin sitten varmasti harkitsisin rakennekynsiä. Opettelisin itse tekemään. Ja stiletit ehdottomasti!
  Trouble maker löytyy minultakin, se on ihana ja näyttää hienolta läpinäkyvällä pohjalla. Itse en saisi aikaan noin hienoja ensimmäisiksi kynsiksi! Ja miten paljon koristeluja noihin mahtuu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin tykkäisin luonnonkynsistä jos ne ei aina napsahtaisi poikki etenkin kylmien saapuessa. Että oli kiva käydä suihkussa, kun kynnet ei taipuneet ympäri märkinä :). Ehkä mä selviän näillä talven yli ja saan koristella sieluni kylliksi!

   Delete
 3. Ihan hienosti olet onnistunut ekan kerran tuota mallia tekemään :) Se on kyllä tosi, että teräväkärkiset kynnet on niin paljon helpommat kuin tylpät noin huimissa pituuksissa. Itsekin olen sen huomannut monta kertaa. Nyt mä kolauttelen itse näitä nysäkynsiä joka paikkaan paljon useammin kuin niitä pitkiä kynsiä ikinä. Kummallista :O

  Cesarin Russian tipit on kyllä kauneimmat tipit ikinä. Ne on siitäkin täydelliset kun eivät kaarru yhtään alaspäin vaan sivuprofiili on täysin suora. Toivottavasti niitä myydään jatkossakin tai täytyy joskus ostaa iso kasa varastoon :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis Nailfixin Russianit. Ajattelin CesarsShopia ja kirjoitin omiani :D

   Delete
  2. Mä kanssa tökin niitä lyhyitä kynsiä joka kulmaan ja naks poikki. On näitä kiva ainakin koristella jos ei muuta :). Nämä tipit oli kyllä tosi helppo laittaa kynteen eikä tarvinnut sitä hirveää muotoiluruljanssia mikä tasapäisten kanssa aina on edessä.

   Delete
 4. Aika hurjat, mutta makeat kyllä! Voin kuvitella, että noihin täytyy vähän totutella niin käytännössä kuin henkisestikin ;) Mulla on ollut rakennekynnet omissa häissä - ne oli aika maltillisen pituiset, mutta silti piti vähän totutella alkuun niiden kanssa. Tykkäsin niistä kyllä tosi paljon, ja erityisesti siitä, miten tukevilta ja vahvoilta ne tuntui omaan kynteen verrattuna. Silloin häiden jälkeen piti budjetin takia päättää, huollanko ripsipidennykset vai rakennekynnet, ja valitettavasti kynnet sai lähteä. Ehkä taas joskus, ei sitä koskaan tiedä... Sulla on muuten tosi kiva blogi ja upeita lakkauksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kauniista sanoista Helmi :). Mulla on kanssa vähän on/off suhde rakennekynsien kanssa. Välillä tulee tunne,ettei enää koskaan ja välillä taas pakko saada. Nämä on niin mahtavan tukevat verrattuna mun paperinohuisiin kynsiin. Kannattaa kyllä tehdä ja huoltaa itse kynnet jos on yhtään kärsivällisyyttä (mitä mulle ei paljon ole suotu), koska ne tulee kuitenkin edullisemmaksi aika nopeasti :)

   Delete
 5. Heippa, mikä oli kynsissäsi kesto, ilmaantuiko helposti /Nopeasti?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stiletot jouduin laittamaan kokonaan uusiksi aina parin kuukauden välein muodon takia. Välihultoja sai tehdä kerran pariin viikkoon. Ilmaantumista ei tapahtunut kun pohjatöihin käytti kunnolla aikaa.

   Nyt mulla on neliönmalliset tipit ollut kynsissä jo kolme kuukautta ja omat kynnet on kohta saman mittaiset kuin rakennekynnet eli tipit kasvaa nätisti ulos. Olen ollut mielettömän tyytyväinen näihin aineisiin, koska huoltoja pitää tehdä vain kerran kuussa ja silloinkin vain kunnon pohjatyö ja kerros rakennegeeliä.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)