Friday, December 5, 2014

I’m channeling my inner alien


Tätä se dissosiaatiohäiriö teettää! Olen palannut takaisin suomen kieleen (aaltoliikkeitä, anyone?). Mielipiteitä suuntaan tai toiseen saa edelleen esittää. Please, scroll to the bottom of the post to see the text in English, lovelies :). I would be happy to hear your opinion about the language you think I should go with on the blog.

Olen kiinalaiselta horoskoopiltani käärme. Tämän lauseen jälkeen päässäni alkoi lyödä tyhjää… Siis ei mitään ajatuksia sanasta käärme?! Ei, hetkinen, kyllä siellä joku muisto kutkuttaa jumittuneena synapsivälitilaan.

Lapsena (4-5v ikäisenä) olin ”töissä” radiossa. Jorma Hietamäki, Radio Suomen nykyinen musiikkipäällikkö, tuli eräänä kauniina päivänä Jyväskylässä tarhaan, jossa olin hoidossa. Hän etsi sanavalmista ja mielikuvitusrikasta tyttölasta tekemään improvisoitua lastenohjelmaa. Älkää kysykö miten, mutta jotenkin kummasta löysin itseni Jorman ja toisen tarhakaverini kanssa juttelemasta mukavia nauhuriin! Saimme Jormalta aiheen, esim. sirkus ja aloimme höpöttämään nauhurille lastensatua keksien tarinaa päästämme yhtä nopeasti kuin satu tuli ulos suistamme. Muistoni tuolta ajalta (kuten koko lapsuudestani) ovat hatarat mutta kaksi asiaa muistan varmuudella: jäätelön ja käärmeet. Jaa, että mitä?!
Saimme joka viikko palkaksi tarinoinnistamme mahtavat jäätelöannokset (rahallisesta korvauksestahan me tytöt emme tajunneet mitään ja se hoidettiin luultavasti vanhempiemme kautta), jotka nautimme Jyväskylän kaupunginkirjastolla. Tänä päivänä ajatus aikuisesta miehestä syöttämässä kahdelle 5v tyttöselle kahvilassa jäätelöannoksia voisi herättää epäilyksiä, mutta maailma oli tuolloin vielä niin ihanan yksinkertainen ja niin paljon vähemmän kyyninen, että saimme nautia jäätelömme ilman lastensuojeluviranomaisia.

Lapsena hienot jäätelöannokset olivat aina juhlatilaisuuden arvoisia. Säilykekirsikka, kermavaahtoa, strösseliä, jäätelöpalloja ja ehdottomasti paperisateenvarjo. Keräsin kaikki paperisateenvarjot säästöön itselleni ja varjelin niitä kuin kalleinta aarrettani. Muistatteko te lapsuudestanne nämä kyseiset jäätelöannokset, joita aina kuolattiin kahvilan kassan takaseinällä roikkuvista kuvista? Onko niitä vielä vai enkö enää kiinnitä niihin huomiota kuolatessani itse kynsilakkoja toisenlaisen vitriinin äärellä?
Mutta missä viipyy se muisto käärmeistä? Ei kai tästä nyt ole taas tulossa joku herkkupostaus jäätelökynsistä? Käärmeet lienevät melko lailla yhtä kaukana jäätelöstä kuin kesä on talvesta. Joten mitä näillä on yhteistä? En muista nauhoituksistamme kuin yhden kerran, jolloin tarkoituksenamme oli keksiä tarina juurikin sirkuksesta. Jormalla meinasi jo palaa käämit, kun tuijotimme tuppisuina nauhuria. Päässä löi yhtä tyhjää kuin tämän postauksen alussa. Yleensä satutuokiomme oli ohi yhdessä hujauksessa, kun mielikuvituksemme laukkasivat, mutta nyt olimme aivan tukossa. En muista kuinka onnistunut sen kertaisesta sadusta tuli, koska muistan ainoastaan tämän verbaalisen ummetuksen ja käärmeet. Keksimme, että käärmeet pääsivät karkaamaan terroistaan sirkusyleisön joukkoon ja kaikki kirkuivat ja juoksentelivat ympäriinsä. Todella uniikkia, pitäisiköhän ryhtyä oikein Kylli-tädiksi? Voisin vaikka maalata satuja kynsilleni ja tubettaa tarinoita koko kansan iloksi. Voi, nyt tuli ikävä Kylli-tätiä :(.
Saitte taas kunnian todistaa aivojeni työskentelyä ja todellista vapaata assosiaatiota. Jaa, että mitä tekemistä tällä tarinalla oli tämän kertaisten kynsieni kanssa? No ne käärmeet tietenkin! Olen kerännyt tässä viime aikoina kunnioitettavan kasan vihreitä lakkoja ja pakkohan niitä oli saada tungettua kerralla useampi kynsille. Peukalossa ja keskisormessa kimaltelee China Glazen Agro (upea sammalenvihreä shimmerfrost). Etusormessa ja pikkurillissä komeilee A-Englandin Beauty Never Fails, jota voi ostaa mm. CesarsShopista. Tämä lakka on tummanvihreä crellyunelma, jonka kimalluksessa on havaittavissa kultaisia glass fleckejä. Taattua A-England laatua! Nimettömästä löytyy Zoyan Yuna, joka on puolestaa grafiitin harmaa creme kultaiseen taittavilla sammalenvihreillä glass fleckeillä. Nämä kaksi viimeistä lakkaa ovat upeat yhdessä, koska värierostaan huolimatta niiden kimalluksessa on tasan samat sävyt. 
Vihreät kynnet suorastaan huusivat matelijan ihoa päälleen, joten nappasin nopeasti hyppysiini CesarsShopin alesta eurolla hankitun vihreän käärmedecalin ja leikkelin siitä teräviä, kynttä muistuttavia paloja. Decalit olivat normaalia paksumpaa tavaraa, joten ne oli helppo siirtää kynnelle vaikka pitkulaisia ja kapoisia olivatkin. Kamala homma vaan asetella ne yhdellä kädellä suoraan samanaikaisesti sekä ylä- että alapäästä! Jotain nämä vielä kaipasivat, joten kasasin kultaisia niittejä kolmioksi kynsien juureen korostamaan kynnen ja decalin muotoa. Lopputulos näyttää melko tyylikkään hirviöalienleidin manikyyriltä. Televisiosarja V:n Dianakin olisi minusta ylpeä (hieman ennen kuin kauhoisi minut suuhunsa)!
On my nails: 
 • China Glaze - Agro
 • A-England - Beauty  Never Fails 
 • Zoya - Yuna 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


* * *     * * *     * * * 

Today I went for snake skin. I have recently accumulated quite a few green polishes and it was time to get some of them on my nails. On my thumb and middle finger I have Agro by China Glaze, which is a gorgeous moss green shimmer frost. On my index and pinky I have Beauty Never Fails by A-England. It’s a powerful dark green crelly with golden glass flecks. Yuna by Zoya went on my ring finger. I love how it’s graphite grey creme but it has loads of dark green and golden glass flecks in it. The tone of the shimmer is exactly the same as in Beauty Never Fails, so they go perfectly together. 

The green snake skin decals are from CesarsShop sale. I cut thin, pointy peaces from the large decal and transferred them on my nails. It was quite a trick to get them straight! Good thing they were a bit thicker than decals usually are so they didn’t mind me poking them. To add some attitude to the nails, I made little triangles of golden studs at the base of each nail. I like the way these nails look all claw-like! I think even Diana from the tv-series V would be proud of me (right before devouring me).


See you soon,

Malle

14 comments:

 1. Itselle lukihäiriöisenä on helpompaa lukea suomeksi, vaikka ymmärränkin hyvin englantia. Tekstit jäävät vain usein lukematta ulkomaisista blogeista ja katson vain kuvat, koska jo suomenkielisen tekstin lukeminen on nykyään mulle todella työlästä. :)

  Upeat on kyllä kynnet, ei voi muuta sanoa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos mielipiteestä Belegwen! Mulla on kyllä vähän sama, että ei tule kauhean tarkkaan luettua englannin kielistä blogitekstiä. Kai se mulla johtuu siitä, että lukeminen englanniksi kestää kauemmin kun suomenkielisen tekstin voi vain silmäillä läpi ja silti ymmärtää kaiken haluamansa :)

   Delete
 2. Melkein itken ilosta kun nämä ovat niin ihanat! Oi että <3 eivät näyttäisi miltään lyhyissä kynsissä mutta näin pitkissä...aah! Muoto on ihan täydellinen juuri tähän manikyyriin :) Upeat kerrassaan, näistä saa olla ylpeä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Taina :). Olin itsekin yllättynyt miten mahtavan kynsimäiset näistä tuli. Onneksi nuita decaleita on vielä muissakin väreissä varastossa. Ne pitää tehdä kyllä kaikki tähän samaan tyyliin. Mieti, joku tummansininen!

   Delete
 3. Hienot! Mää niin tykkään käärmeennahkakuviosta kynsillä. Ehkä teen itellekki samantyyppiset jahka kerkeän. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Yue! Oli pakko haalia Cesarsin alesta kaikki värit näistä decaleista. Käärmeennahkakuvionon <3

   Delete
 4. Ai, onko sullaki dissoa? By the way, kynnet on mielettömän upeat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katarooma! Sanotaan nyt vaikka näin, että me ei todellisuuden kanssa nähdä aina aivan silmästä silmään :)

   Delete
 5. Oi, miksi en ole aiemmin sun blogiin törmännyt? Ihana, hihitystä herättävä tarina ja suorastan tyrmäävän upeat kynnet. Sanattomaksihan tässä menee, härregyyd sentään! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena Sofia ja tervetuloa lukijaksi :). Hihitys on parasta lääkettä kaamoksen keskellä!

   Delete
 6. Mulle käy sekä suomi että englanti, ei mitään väliä kumpi. Kynnet on upeat, vautsi!!! Sinä osaat! Jäin lukijaksi kerrasta, ja arkistoa on vielä lukematta. 😊👍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Virpi Helena :). Mukava saada uusia kasvoja blogin ja etenkin kynsihöpsöilyn pariin!

   Delete
 7. Siis voi apua ahh<3 Nää on niin ihanat, vaikka en käärmeistä pidäkään ( Viljami haluisi meille käärmeen ), en voi ikinä suostua siihen, koska muuten en uskaltaisi olla kotona, saatikka nukkumaan. Hyhy, en pysty edes ajattelemaan asiaa. Mutta anyway, kynsillä tuo kuvio on täydellinen<3 AHH<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kanssa inhosin käärmeitä ennen mutta nyt mä en voi sietää mitään önniäisiä mitkä lentää tai pomppii! Esim. hämähäkki on ihan jees mutta kun näen perhosen niin alan kiljua :). Linnut ei onneksi aiheuta samaa reaktiota :). Ottaisin kyllä käärmeksen tai jonkun muun matelijan, jos olisi tilaa. Onneksi kynsillä olevat önniäiskuvat ei lentele eikä pompi (ainakaan niin kauan kun lääkitys on kohdillaan :)).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)