Sunday, December 28, 2014

Let it snow, let it snow... oh, please let it SNOW!


Nyt täytyy heti alkuun tunnustaa, että olen saanut inspiraationi tämän päiväisiin talvikynsiin kahdestakin eri blogista. Wasting Lifestylen Emma teki niin upean tekstuurigradientin, että se oli pakko saada heti omillekin nakeille. Today my favorite polish is... -blogin Sanna puolestaan teki myöskin hetki sitten niin mahtavat valkoiset metallivärein koristellut lumihiutalekynnet, että lupasin siltä seisomalta itselleni ryhtyä matkijaksi. Yhdistin sentään ihan itse nämä kaksi ideaa ja lisäsin kynsille leimojen asemesta lumihiutalevinyyleitä. Tarkoituksena oli siis yhdistää valkoinen lakka sekä hopean, kullan ja ruusukullan/kuparin sävyiset glitterit ja lumihiutaleet. Olenko muuten maailman ainoa ihminen, joka kirjoittaa joka kerta ensin lumihuitaleet???
Kaivelin kynsiä varten laatikoista pöydälle kaikki metallin sävyiset ja kirkaspohjaiset glitterilakat. Tässä tilanteessa olisi taas ollut niin ihanaa, kun kaikki lakat olisi jo tikutettu ja homman olisi voinut hoitaa tikkuja pläräämällä. Tikutusprojekti etenee kyllä, mutta tuskallisen hitaasti. Ensin olin joutua paniikkiin, kun en olevinaan löytänyt kultaista glitteriä lainkaan. Perushuttua hei, tyttötipu, pakkohan siellä on laatikoissa jotain olla! Ongelmaksi meinasi muodostua lähinnä se, että kaikissa metalliglittereissäni on jostain syystä holopartikkeleita mukana, enkä nimenomaisesti halunnut tällä kertaa holoa kynsille. On se kumma, että sitä luulee omistavansa kaikki mahdolliset (ja osan mahdottomistakin) glitterlakoista mutta silti käy näin. Onneksi muistin Dollish Polishin Drooling Over Your Polish -lakan, joka oli kuin olikin täydellinen tähän(kin) tarkoitukseen.
Hopeiseksi glitteriksi löysin onneksi suhteellisen helposti Color Clubin Platinum Recordin. En tiedä onko varsinaista ruusukullan väristä glitteriä olemassakaan, mutta itse löysin varastoistani lähimmät vastineet Essieltä ja Gina Tricotilta. Essien Summit of Style on off-kultainen eli ruskeaan taittava ja ehkä lähinnä antiikkisen messingin värinen glitter. Ei ruusukultainen, mutta todella kaunis. Ginan Rose Glitter puolestaan sisältää kirkkaalla pohjalla usean kokoisia ja värisiä kullasta eri suuntiin taittavia glittereitä niin, että kokonaisuus vaikuttaa äkkiseltään ruusukultaiselta. Oliko hankalasti selitetty, oliko?
Lakkasin nimetöntä lukuun ottamatta kynnet Ginan valkoisella kahdella ihanan helpolla kerroksella. Lakkapulloni on puolillaan ja alkoi hieman jankkiintua, mutta asia korjaantui kolmella tipalla ohentajaa. Miten olen koskaan voinut elää ilman ohentajaa? Koristeluissa käytin taas vapaata assosiaatiota ja asettelin Lou It Yourselfin hopeisia lumihiutalevinyyleitä hyvältä vaikuttaviin kohtiin kynsille. En voi taas muuta kuin kehua näitä vinyyleitä. Nämä ohuenohuet viipaleet asettuvat kynsille niin helposti, että HK ja Atriakin olisivat kateellisia. Siis, en ole koskaan asetellut kynsille keittokinkkuviipaleita (ainakaan vielä), vaan viittasin nyt ehkä erittäin kömpelösti näiden vinyylien laadukkaaseen ohuuteen. Note to self, delete-nappia saa välillä käyttää, eikä kaikkia aivopieruja tarvitse kirjoittaa blogitekstiin!


Katsokaa nyt miten kauniisti paketoitu vinyylitilaus! Kaiken lisäksi nämä ovat vielä todella laadukkaita vinyylejä, joten aivan satavarmana tilaan lisää tulevaisuudessa Lou It Yourselfin Etsy-kaupasta.

Lumihiutaleiden ympärille töpsöttelin gradientinomaisesti metallin sävyisiä glittereitä. Juuri kun olin aloittelemassa tätä operaatiota, takaraivooni iski ajatus ”mitä, jos näiden pohjat  eivät olekaan kirkkaita (enää) vaan keltaisia”. Eipä siinä muu auttanut kuin kokeilla. Onneksi glitterit olivat kuitenkin sen verran laadukkaita, etteivät olleet vuotaneet pohjaan ja sain valkoisen pohjalakan pysymään valkoisena. Alkuperäisenä tarkoituksena oli livauttaa glitteriä kynsille aivan aavistuksenomaisesti, kuten Sannakin blogissaan teki. Mutta enhän minä nyt sellaiseen kykene. Vähän sama kuin söisi suklaalevystä vain yhden palan suklaata. Aivan yhtä todennäköistä! Yritin hillitä itseäni kuitenkin niin, että a) valkoinen pohjalakka olisi edelleen näkyvissä ja b) lumihiutalevinyylit olisivat edelleen erotettavissa.

Nimettömään halusin tehdä tekstuurilakoilla gradientin hopeisesta ruusukultaiseen ja kultaiseen Emmaa matkien. Lakkasin ensin koko kynnen OPIn hopeisella It’s Frosty Outsidella ja odottelin kerroksen kuivumista rauhassa. Seuraavaksi sudin hieman kuivemmalla sudilla OPIn kultaista Honey Ryderiä kynnen toiseen puoliskoon ja odottelin taasen kuivumista. Lopuksi sudin edelleen hieman kuivemmalla sudilla kahden värin rajakohtaan OPIn Silent Stars Go By -tekstuuria, joka toimitti tässä yhteydessä melko onnistuneesti ruusukullan virkaa. Olihan muuten ensimmäinen kerta, kun tein tekstuureilla gradientin muttei todellakaan viimeinen. Sen  verran helppoa tuo oli verrattuna meikkisienellä töpöttelyyn. Koristelin muiden kynsien hiutalevinyylit vielä kultaisella ja ruusuisella OPIn tekstuurilla, dotting toolia apuna käyttäen. Päälle HK Girlin pikakuivattaja ja homma oli sitä myöten selvä. Olin erittäin tyytyväinen näihin kynsiin, joten suuret kiitokset muusille (ei perunasellaisille vaan taiteellisen innoituksen lähteille) Sanna ja Emma :).
  On my nails: 
 • Gina Tricot -White 
 • Essie - Summit of Style 
 • Gina Tricot - Rose Glitter 
 • Color Club - Platinum Record 
 • Dollish Polish - Drooling Over Your Polish 
 • OPI - It’s Frosty Outside 
 • OPI - Silent Stars Go By
 • OPI - Honey Ryder 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat 
 • Lou It Yourself - Nail vinyls


* * *     * * *     * * *     * * *

Since the snow situation here in Finland is still a no show (or should I say no snow), I’ll have to settle with snow on my nails. I was inspired by two bloggers, Emma from Wasting Lifestyle and Sanna from Today my favorite polish is… I mixed these two manis up and you can see the result above. I used a bunch of different metallic glitters on top of white polish. The snowflakes are nail vinyls by Lou It Yourself, and I can’t compliment them enough. They are thin as ever but won’t tear when you remove them from the paper surface. I also did a texture gradient on my ring finger using OPI Liquid Sand polishes. I love how simple it is to make a texture gradient compared to a gradient using creme polishes. I will most definitely try this again. I liked these nails plenty and owe a huge thanks to my muses Emma and Sanna.

See you soon,


Malle

16 comments:

 1. Tuo valkoinen ja metalli on kyllä upea yhdistelmä! Pakko varmaan kokeilla itsekin tässä talven edetessä. :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näistä tuli kyllä ihanan talvinen olo :).

   Delete
 2. On kyllä ihanat! Jos vielä innostuu talvikynsistä niin valkeaa ja metallia täytyy kokeilla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla alkaa kanssa olemaan joulu- ja talvikynsikiintiö kohta täynnä. Miten olisi neonpunaiset hiutalekynnet?

   Delete
 3. IHanat nää! Mun selvästiki pitää hommata noita glittereitä lisää... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mä oikeasti luulin, että mulla on kaikki mahdolliset metalliglitterit, mutta eipä olekaan. Erot on niin pieniä mutta... niin isoja :)

   Delete
 4. Houlimouli! Älyttömän kaunista<3 Mun täytyy kanssa vähän apinoida ja tehdä näistä omallaiset kynnet myös<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Fani :). Mun piti tehdä samanlaiset kuin Sannalla mutta sitten tapahtui Mallet! Ihan hyvät ne näinkin on :).

   Delete
 5. Nää on upeet, ja sain vastauksen myös ihmetykseen miten ihmeessä tehdään noin hieno gradient-lakkaus tekstuureilla. Mulla on ostoslistalla Essien Set In Stones, käsittääkseni hopeinen glitter jossa EI ole holotinta. Tarviin myös kunnon kultsiglitterin, tarpeita tulee sitä mukaa kun toisten ihania luomuksia ihailee :) JeeJee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä tarpeiden kasaantuminen on kamalaa! Onneksi mulla oli sentään edes hopeinen glitter Color Clubilta. Kultainen pitää vielä jostain hankkia. Josko vaikka Essie. Mä kyllä niin tykästyin tuohon tekstuurigradienttiin. Pitää ottaa pikaisesti uusinta :)

   Delete
 6. Kiva kun inspiroiduit! Tuo sun liukuväri on juuri sellainen mitä itekin tavoittelin mutta epäonnistuin ja tyydyin vaan kahteen väriin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Emma :). Hyvähän näihin pituuksiin oli tehdä liukuväri kolmella lakalla. Sitä paitsi mun mielestä niissä sun kynsissä on kolmen gradientti ihan selvästi :).

   Delete
 7. Aijaijai tuo tekstuuriliuku! Siis niin järkkyupea ettei mitään rajaa! Toki kynnet on muutenkin ylihienot, vautsi :) <3

  ReplyDelete
 8. Olipa kiva löytää tänne sun blogiin! :) Tykkään kovasti sun persoonallisesta tyylistä ja yhdistelmistä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii, kiitos ja tervetuloa! Mukava, että löysit tiesi tänne :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)