Tuesday, September 30, 2014

Terveisiä Korkeasaaresta!

Saimme mieheni kanssa raahattua ruhomme Korkeasaaren eläintarhaan eikä päivä olisi voinut olla kauniimpi. Juuri sopivan viileää, että karvapallerot jaksoivat olla esillä ja aurinko loi upeita kontrasteja sinisen taivaan ja ruskan välille. Oikeaa valon juhlaa tämä syysaika. Itse en ole kesäihminen lainkaan, joten ehkä Korkeasaaressa käyminen oli lykkääntynyt helteisen kesänkin takia. 

Magotit näimme ensimmäistä kertaa ja jotenkin ne olivat seurallisempia kuin paviaanit. Yksi tuli istuskelemaan ikkunan taakse suoraan eteeni ja olihan sille pakko esitellä kynsilakkoja. 
Kiinnostus oli sanoinkuvaamatonta! Sanoisin, ettei pikkuisella tainneet olla Opit mielessä.

Onneksi en pahoittanut mieltäni magotin piittaamattomuudesta vaan haluan edelleen jakaa kyseiset kynnet magottien vastalauseista huolimatta myös muun maailman kanssa. Tällä kertaa halusin testata OPIn Coca Cola -kokoelman Green on the Runwayta sekä OPIn syksyn uutta DS-sarjan lakkaa Titanium.

Aivan herkkuja molemmat mutta myös pieniä yllätyksiä. Green on the Runway oli rähmäkäpälissäni hankala lakka, koska se kaljuuntui jokaiselta kohdalta minne satuin osumaan sudilla kaksi kertaa peräkkäin. Kolmella kerroksella kuitenkin selvittiin. En sietäisi lakan frostille ominaisia siveltimenjälkiä ellei lakan väri olisi duochromena niin älyttömän kaunis. En muutenkaan kallistu helposti vihreän kynsilakan puoleen, koska onnistun aina tekemään manikyyristä jouluaiheisen mutta tässä oli jotain niin ötökkämäisen upeaa, ettei tullut joulu mieleen lainkaan. 

DS Titanium puolestaan muistutti tikulle lakatessani China Glazen Snow Globea mustanharmaalla jellypohjalla. Glitterit eivät kuitenkaan ole läpikuultavia vaan iridescent-tyyppisiä ja mukana on myös hologlitteriä. Nämä yhdessä saavat lakan kimaltelemaan kuivana ennemminkin pääväreissä eikä niin hempeästi pastellina kuin Snow Globen opalescent-tyyppiset glitterit. Lakan vihreä tuikahdus sopi hyvin yhteen Green on the Runwayn kanssa. Jellykoostumuksen peittävyydestä huolestuneena lakkasin alle ensi yhden kerroksen Wet n Wildin Fergie-kokoelman Heels of Steeliä. DS Titanium on kaunis ja uniikki lakka, joten olen tyytyväinen hankintaani. Pikkurillin lakkasin Clichén Areia Zen tekstuurilakalla, jolla tein myös kuviot keskisormeen Green on the Runwayn päälle teippien avulla. 

Kynsillä:

  • Essie - Millionails Treatment
  • Wet n Wild - Heels of Steel
  • OPI - Green on the Runway
  • OPI - DS Titanium
  • Cliché - Areia Zen
  • Glisten&Glow - HK Girl Top Coat
  • Kynsiteippiä rullastaTranslation: 

We finally visited the Helsinki Zoo at Korkeasaari with my husband. We usually go there several times a year but this summer was too hot for us and for the animals. Now it was sunny and chilly and beautiful and we actually saw some animals. We saw the magots for the first time and they were much more social than the baboons which used to house the same enclosure. One of them came to me by the window and I tried to show him (or her) my pretty manicure. He (or she) wasn’t very impressed! I’m still going to shear the mani with you even though the magot didn’t appreciate it. 

I wanted to test my new nail polish Green on the Runway from OPI Coca Cola collection as well as the new DS Titanium. I love them both but there were a few surprises. Green on the Runway is a bit difficult since it leaves bold spots where ever I touched it twice. I managed to make it pretty with three layers and there are no bold spots showing. I wouldn’t like the frost finish unless the polish didn’t have its gorgeous duo chrome effect. I usually shy away from green polishes ‘cause I always end up with a Christmas themed mani, no matter what I do. This nail polish only makes me think of bugs, not Christmas! 

DS Titanium reminded me of China Glaze Snow Globe with a blackish jelly base. It turns out that the glitter isn’t opalescent but iridescent and there are also holo glitters, which both make the glitter sparkle in primary colors instead of pastels. The green sparkles were a perfect match with Green on the Runway. I was worried about the jellyism of the DS Titanium, so I used one coat of Wet n Wild Heels of Steel from Fergie collection as a base. I love how pretty and unique the DS Titanium is and I’m very pleased with the purchase. I used Areia Zen texture polish from Cliché on my pinky and also for the patterns on my middle finger on top of Green on the Runway.See you soon,

Malle

Monday, September 29, 2014


Joka päivä on shoppailupäivä


Kaunis syyspäivä ja aurinko saa ruskan hehkumaan... niin no, ruskeana. Mutta joka tapauksessa olin ihan fiiliksissä, kun hain viikonlopun postissa hautuneita paketteja. Ihan kuin olisi joulu ainainen :). Paitsi, että jouluna en koskaan halua avata paketteja mutta nyt maltoin tuskin kotiin asti. Kauppareissulta mukaan tarttui inspiraation lähteeksi Elle Accessories-lehti, mikä on itselleni täydellinen, koska luen jostain syystä lehdistä lähinnä asusteita koskevat jutut. Kaipa ne kynnetkin voidaan asusteiksi laskea? 

Lehden mukana kaupasta kotiutui useissa blogeissa kehuttu Lumenen CC-lakka. Pitänee jossain vaiheessa tehdä vertailu Essien Mademoisellen ja tämän välillä. Tikulla Lumenen lakka vaikutti ainakin hitusen peittävämmältä. Lorealin syyslakoista nappasin tällä kertaa Totally D'accordin eli tumman harmaan vihertävä jellymäinen flakies-palasia sisältävä lakka, joka kuivuu sokeriseksi tekstuuriksi kahdella kerroksella (ainakin tikulla). Talveen varautuen nappasin myös Maybellinen Baby Lipsin Pink Punch-versiona. Ihana tuoksu ja kiva kevyt väri eli nappiostos. Lehden kanssa sohvalle mukaan pääsee vielä muutama lakupatukka :)
Postista kotiutui paketti jos toinenkin. Ostin muutama viikko sitten Ebay:stä paperia, jolle pitäisi (ehkä, mahdollisesti, kai, saa nähdä) pystyä tulostamaan omia kuvia siirtokuviksi kynsiin. Ajattelin yrittää nykertää kanitusten kuvia originaaleiksi siirtokuviksi, mutta tämä aihe saa sitten oman postauksensa kunhan pääsen ko. projektin kimppuun. 

Bangerheadiltä tilatut herkut saapuivat myös tänään ja paketista kuoriutui ensimmäisenä kauan odotettu (ainakin kaksi viikkoa, come on!) Make Up Storen uuden Scream-kokoelman Atomic-huulikiilto (musta multichrome!!! = PAKKO SAADA!!!). Make Up Storelta saapui myös Mixing liquid, jolla glitterit yms. pitäisi pysyä luomilla varisematta. Kynsifriikki kun olen niin ilman muuta paketista löytyi myös kaksi China Glazen lakkaa (What a Pansy sekä Man Hunt). Olin näemmä tilannut myös Burt's Bees huulivoiteen, mikä tarkoittaa sitä, että talvi on ihan oikeasti tulossa, kun varastoin huulirasvoja. Tilaajalahjaksi sain GlamGlow:n kasvonaamion.

Make Up Store Atomic-huulikiilto, iishk!


Ehdin pakettien availultani lakkaamaan tänään kynnetkin, mutta niistä enemmän huomisen postauksessa. Tilaamani Hare Polishin indielakat saapuivat myös, joten esittelen nekin pikapuolin. Kaikki kaniaiheinen on tässä taloudessa ihan must, joten totta ihmeessä sitä pitää kanipupukynsilakkojakin olla :)

Huomiseen,

Malle

Sunday, September 28, 2014


Tervetuloa uuteen kynsiblogiini!


Kylläpä ihminen osaakin kasata harteilleen kamalat paineet ensimmäisen blogipostauksen kanssa. Onko muilla ollut samoja fiiliksiä vai olenko ainoa, joka näkee öisin unia (painajaisia) blogin aloittamisesta? Mutta hei, tämän piti olla hauskaa ja antoisaa, joten otaksun ensimmäisen julkaise-napin painalluksen vievän negatiiviset fibat mennessään. 

Hurahdin totaalisesti kynsilakkoihin noin puolisen vuotta sitten. Pitäisi varmaan tarkistaa luottokorttilaskusta, mikä oli ensimmäinen kuukausi, kun Visa alkoi vinkua pienten lasipullojen tahtiin. Syy hurahtamiselle liittyy todennäköisesti näin kevytanalysoiden jotenkin siihen, että pienelle sarveisainepalaselle levitellään ja liimaillaan kamalalla vaivalla kaikenkirjavaa ihanaa väriä ja tekstuuria ja sitten kaikki pyyhitään pois asetonilla ja homma alkaa alusta, aivan niin kuin elämässä yleensäkin. Edellinen hurahdukseni (Malle-kielellä tarkoittaa siis harrastamaan ryhtymistä) koski pieniä styrox-palloja, joihin tökittiin neuloilla erilaisia helmiä ja paljetteja. Aivan huumaavan ihanaa puuhaa, mutta muutaman hetken päästä joka nurkka oli täynnä näitä neulahirviöitä. 
Kynsitaiteilusta jää muistoksi "vain" pikseleitä ja ne on nykytekniikalla suhteellisen helppo säilöä pieneen tilaan. Olen tässä odotellut, josko hurahtamiseni hiipuisi mutta ei se pirulainen mihinkään mene, joten ei auta kuin alkaa höpöttämään muun maailman kanssa kynsiasioista. Tähän mennessä olen kiusannut Facebook-kavereitani loputtomilla kynsikuvillani, joten armahdan näin heidät ja suuntaan taiteiluni hieman rajatummalle yleisölle, jolla on jopa mahdollisuus itse vapaaehtoisesti päättää tahtooko tuijottaa tämän hörhön kynsiä vaiko eikö. 

Eli nyt olemme päässeet siihen vaiheeseen, että päätin laittaa blogin pystyyn. Halusin tietysti, että kynnet ja kynsinauhat (tää repii kynsinauhoja verille pakkomielteisesti) olisivat uusissa kuviaa ihan vimpan päälle. Tilasin siis Bliss Kissin kynsiöljyn ja pidin kolmen päivän hoitokuurin sen jälkeen kun olin lyhentänyt kynnet ensin niin lyhyiksi, että toivon mukaan kaikki liuskoittumiset olivat poissa. Aloin myös syödä seleeniä ja biotiinia ja ihan mitä hyvänsä pilleriä missä luki "for healthy and strong nails". Ja ostin tietysti hoitavan ja vahvistavan aluslakan ja toisen aluslakan, jonka pitäisi estää liuskoittumista. Nyt tän kynnet ovat siis lyhyet (ja kolme pirulaista vielä katkesi kolmen päivän nakuilukuurin aikana) mutta saapa nähdä mitä näistä vielä tulee. Yritys on ainakin kova.

Ensiesittelyyn pääsevät nyt viime viikon kynnet, joiden inspiraationa toimi talvi. Sain loppukesästä päähäni, että nyt on pakko saada joku lakka, millä saisi kynnet näyttämään lumituiskun tuivertamilta. No, tuossa niitä nyt odottaa kokeilua useampi kuin yksi.