Wednesday, October 29, 2014

Ixnay on the ombre?


Tässä eräänä päivänä ihanainen Sigi blogista ZigiZtyle onnistui tekemään niin kauniin marjaisan ombre-lakkauksen, että matkijanärhi minussa ei voinut kauaa vastustaa kiusausta. 

Olen antanut itseni ymmärtää, etten piittaa pahemmin punaisista tai tumman viininpunaisista sävyistä, koska niistä tulee jollain tapaa mieleen... no, lukion englanninopettaja. En muista kyseisestä tädistä muuta kuin hänen täydellisesti lakatut tummanpunaiset kyntensä. Ja miksi se on negatiivinen asia, kysymys kuuluu? Niin, en todellakaan osaa sanoa. Ehkä assosioin noihin kynsiin lukiolaisen silmin katsottuna vanhuuden, tylsyyden ja tätimäisyyden. Go figure? 
Uutinen tässä onkin nyt se, että olen saattanut päästä traumoistani tämän asian suhteen. Voi tytöt ja tädit ja siskonkaimat, että minä rakastan marjaisia, viininpunaisia ja häränveren värisiä lakkoja. Etenkin ombre-lakkauksena toteutettuna!
Tein siis tikusta asiaa ja kävin läpi kynsitikkuni löytääkseni sopivat kumppanit kynsilleni. Päädyin kolmeen crelly/creme-lakkaan ja kahteen tekstuuriin, jotka muodostivat herkullisen viisikon. Kaikkien lakkojen koostumus oli kuin unelmaa ja jokainen peitti tolkuttoman hyvin jo yhdellä kerroksella (levitin kuitenkin varmuuden vuoksi kaksi kerrosta). Mielessäni pyöri vaikka minkämoisia koristeluideoita mutta pakotin itseni pitäytymään simppelillä linjalla ja lisäsin vain pienet kuparinväriset niitit cremekynsiin. Ja luonnollisesti jouduin kikkailemaan sen verran, että käänsin ombren suunnan toisessa kädessä, ettei nyt ihan tylsiksi heittäydytä. Olen kuulkaas melko tyytyväinen näihin kynsiin, joten kiitos Sigille inspiraatiosta. 
Jännittävänä sivuhuomautuksena voin todeta, että muutaman tunnin kuivumisen/tummumisen ja auringon taivaanrannan taakse laskemisen jälkeen kynnet näyttävät ensivilkaisulla kaikki samanvärisiltä hehkulampun valossa. Peukalon kynsi ei todellakaan ole fuksian värinen eikä keskisormen kynsi kirkkaanpunainen. Lightboxissa päivänvalolampun kanssa otetut kuvat siis vähintäänkin kirkastavat näitä punaisen sävyjä, mutta nättejä ne ovat kaikenkarvaisina. 


* * * * *
Last week, I saw the most incredible ombre mani on a blog by Sigi from ZigiZtyle. She used these awesome berrylike violet tones and I could have simply eaten them up. I’ve always told myself I’m not a true friend of burgundy ruby or purple colors, but for some reason this ombre style makes me fall in love with even the darkest tones of wine and oxblood. So I chose a combo of five from my nail polish sticks and ended up with three crelly/cremes and two textured polishes. I promised myself not to go crazy with the deco, so I used simple coppery studs on the fingers with creme polish. Of course one should not be too dull, so I shifted the order of the ombre (light to dark) on my other hand. I’m quite happy with the result, and I’d like to thank Sigi for my inspiration.


See you soon,


Malle

Tuesday, October 28, 2014

When life gives you lemonade…


Tässä eräänä päivänä istuskelin sohvalla katsomassa Netflixistä Modern Familyä ja nauroin kippurassa kuten tavallista. Phil Dunphyn tytär oli lähdössä collegeen ja sai lahjaksi isältään kokoelman isän ikimuistoisia elämänohjeita. Yksi niistä oli ylitse muiden tyyliin ”osui ja upposi”. 
Menemättä sen enempää yksityiskohtiin, tämä vuosi on ollut perheessäämme (taas) raskas ja välillä on tuntunut siltä, että elämä kasaa joskus hieman liikaa painoa harteille. Tietyn pisteen jälkeen on hyvin vaikea suhtautua hyvässä tarkoituksessa sanottuihin letkautuksiin, kuten: kyllä se siitä; loppu hyvin, kaikki hyvin; paistaa se aurinko risukasaankin; synkimmälläkin pilvellä on kultareunus jne. Tähän samaan latteuksien kimaraan kuuluu englanniksi paremmin soljuva: when life gives you lemons, make lemonade. Joo, joo, tiedetään... elämä ei ole kenellekään mitään velkaa, se oli täällä ennen meitä. Nyt kun paino harteilla alkaa viimein hieman hellittää ja sitä uskaltaa taas avata aamulla silmät hieman toiveikkaampana, sarkasmi ja ironia iskevät ihan kympillä. 
Eli mikä voisi toimia tässä tilanteessa paremmin kuin lausahdus: ”when life gives you lemonade, make lemons. Life will be all like WHAAAT?!?!”. Voin sanoa, että repesin! Repesin niin pahasti, etten voinut muuta kuin kunnioittaa lausahdusta kokonaisella kynsipostauksella sitruunoineen kaikkineen. Ja syvimmät anteeksipyyntöni kaikille keille olen pyörittänyt silmiäni hyvää tarkoittavien lohdutuksen sanojen yhteydessä.

Tässä resepti sitruunakakkuun... Kirpeyttä kynsille lähdettiin hakemaan valkoisella ja keltaisella cremelakalla (unohtamatta kahta kerrosta aluslakkaa). Keltaisen päälle ripautettiin kerros Color Clubin keltavalkoista glitteriä ja toinen kerros InDecisive Lacquerin neonkeltaista pikkuglitteriä tujauksella neonkeltaisia irtohexglittereitä. 

Valkoinen creme peukuissa ja keskisormissa sai osansa InDecisive Lacquerin neonkeltaisesta pikkuglitteristä gradienttityyliin siroteltuna. Gradientin korostamiseksi kynsien kärkeen lisättiin vielä hippunen OPI:n sheer tintsien oranssinkeltaista kuultavuutta (yllättävän toimiva kombo muuten). Tässä vaiheessa mentiin parhaillaan jo kuudessa lakkakerroksessa, joka piti saada kuivumaan pikakuivattajalla kuvia varten. 

Halusin kynsiin vielä testimielessä sokeroidun pinnan, joten Dance Legendin Top Sahara pääsi taas kuorruttamaan kakkua. Kyllä nämä jotenkin kirpeiltä vaikuttavat sokerilla ja ilmaan. Vaikken ole varsinaisesti keltaisen lakan ystävä niin etenkin nuo gradienttikynnet tuntuvat yllättävän kivoilta. Limonaatirikasta viikon jatkoa vaan kaikille...


Kynsillä /On my nails: 
 • OPI - Ridge Filler 
 • Color Club - Almost Famous (yellow creme) 
 • Seche - Porcelain II (white creme) 
 • InDecisive Lacquer - Speckled Neon Yellow (glitter) 
 • Color Club - Woodstock or Bust (glitter)
 • OPI -I'm Never Amberrassed (sheer tints) 
 • Dance Legend - Top Sahara 
 • Seche Vite - Dry Fast Top Coat* * * * *  
I was inspired by Phil Dunphy from Modern Family. Inspired enough to dedicate an entire mani for something he said. Without going into detail, I’ve had a pretty stressful year (again). There have been times when one has to wonder if life has maybe given you a little too much to handle. When you’re feeling down, and I mean really down and beaten to the ground it’s difficult to listen to clichés like: “every cloud has a silver lining” or “all’s well that ends well”. Now things are beginning to look brighter so I suppose it’s only natural to try to find the irony in life. In the end, life doesn’t owe us anything since it was here first, but I’ll be damned if I won’t at least snap at it. In Phil Dunphy’s words: “when life gives you lemonade, make lemons. Life will be all like WHAAAT?!?!”.

Lemons it is then. I painted nails on my thumb and middle finger using a white creme and added Speckled Neon Yellow by InDecisive Lacquer in a gradient fashion. To emphasize the gradient, I added a hint of yellow to the tips using the amber sheer tints by OPI. Other nails were painted with yellow creme polish and topped with two different glitter polishes. I also added a few neon yellow hex glitters. I wanted to try to sugarcoat this cake, so I took pictures with and without Top Sahara by Dance Legend. I think the result is quite bittersweet, don’t you think?


See you soon,


Malle

Saturday, October 25, 2014

All Hallows’ Eve


Lisää Halloween-kynsiä, vuosien salatuilla säästöillä! Nyt kun olen kerran vauhtiin päässyt niin antaa mennä vaan. Tartuin siihen oranssiseen kynsilakkapulloon sittenkin, mutta oikeastaan vain sen takia, että halusin oranssisen cremen päälle (taas) InDecisive Lacquersin Speckled glitterin oranssina. Olen ihan höpsönä näihin pikkuglittereihin ja lakkojen ihanainen valmistaja, Aleksandra saa varmaan kohta hepulin kanssani, kun kyselen jatkuvasti eri värivaihtoehdoista. No, nyt on Ameriikan suunnalta taas tulossa pieni custom-tilaus, joten odotellaan rauhassa.
Olin ensin yhdistämässä oranssiin perinteisesti mustan lakan, mutta viime hetkellä ranteeni teki liikkeen kohti harmaita lakkatikkuja. Dance Legendin Gray Britain ei ole vielä päässyt tanssahtelemaan kynsilleni, joten sehän sopi savuisen olemuksensakin puolesta täydellisesti oranssin kyytiin. Aksenttikynnen glitterin valinnan kanssa tuhrasinkin sitten muutaman hetken mutta olen tyytyväinen tähän Essencen glittertekstuuriin, joka kimaltelee niin että näkö menee.


Olin kaukaa viisas (just joo) ja tein edellisten leimailujen yhteydessä pari päivää sitten kirkkaalle lakkapohjalle muovin päälle lakkadecaleja kallo- ja ristileimoilla. Ristit ovat peräisin messuilta (ks. messupostaus) löytyneestä MoYoun laatasta N14, joka toimi täysin moitteettomasti, vaikka pelkäsin laatan olevan liian teräväreunainen. Pitsimäinen kallo löytyi MoYou Londonin uudesta Gothic laatasta 05, joka toimi tuttuun tapaan erittäin hyväkäytöksisesti. Olisin halunnut näitä kalloja muihinkin kynsiin mutta valitettavasti omistan niin minikynnet, ettei kallo mahtunut kokonaisena kuin peukkuun. Siksi minua harmittaa niin vietävästi (keksisin kyllä vahvemmankin sanan kuvaamaan tunnetta, mutta jääköön tässä mainitsematta), että BM-413-laattani on viallinen eivätkä kallot nouse lainkaan. Pitänee alkaa metsästää uutta kallolaattaa.
Viimeisenä silauksena näihin Halloween-kynsiin lisäsin muutaman neonoranssin niitin ja olen oikeastaan yllättävän tyytyväinen aikaansaannokseeni. Kyllä tämä goottityyli sopii minun pirtaan ihan vallan mainiosti. Uppooko teille muille?


Kynsillä /On my nails: 
 • Essence - Anti Split NailSealer 
 • Avon - Orange Creamsicle (creme) 
 • Dance Legend - Grey Britain (smoky creme) 
 • InDecisive Lacquer - Speckled Orange 
 • Essence - Flash Powder (texture) 
 • Seche Vite - Dry Fast Top Coat
 • Stamping plates: MoYou N14, MoYou London Gothic 05
* * * * *


Guess what, another Halloween mani from me. Once I get started, I can’t be stopped. I think I just like the gothic theme with crosses and skulls and whatnot. This time I also made the effort to add the Halloween color, orange, to the punch. I’m so totally into these micro glitter polishes made by the lovely Aleksandra from InDecisive Lacquer. Today I used (yet again) the Speckled Orange version and it look as wonderful as ever on top of orange creme polish. Aleksandra has been very tolerant with me asking a million questions about different colors and finishes of small glitters. I’m so excited to tell you that I’m expecting (no, not a baby) a parcel from Aleksandra with a few more custom speckleds.


I was going to add combine black with the orange but at the last second my wrist twitched to the grey section of the polish sticks. In fact I think the smoky nature of the Grey Britain by Dance Legend suits perfectly with the Halloween theme. For my accent nail I wanted something sparkly and ended up with Flash Powder by Essence, which has a very sparkly and glittery texture to it. The crosses are from MoYou N14 stamping plate. This is not the MoYou London but the other Moyou, which was previously called Omgnails (I’m not sure about this, correct me if I’m wrong). The skull is from MoYou London Gothic stamping plate 05 and I just love the lacy appearance of it. After adding a few neon orange studs I was finished and quite pleased with these nails. I suppose there’s a little goth in me somewhere.


See you soon,

Malle

Friday, October 24, 2014

Raw pumpkins but of corpse...


Täältä tulee ensimmäiset Halloween-kynnet. Siis ihka ensimmäiset, ikinä, ever! Olen vihdoin onnistunut hankkimaan aiheeseen sopivia leimauslaattoja, joten tänä vuonna haluan ehdottomasti tehdä vähintäänkin muutamat pääkallot, lepakot, hämikset, kurpitsat ja ristit. 

Halloweeniin perinteisesti sopiva oranssi ei tänään kolahtanut, joten päivän teema lienee raaka kurpitsa. Halusin käyttää China Glazen tämän vuoden Halloween-kokoelman vihreää mönjälakkaa nimeltä But of Corpse. Lakka kuivuu mataksi ja kevyen tekstuuriseksi ja peittää kahdella kerroksella. Levittämisessä saa olla nopea, koska lakka tuntui kuivuvan jo pelkän ajatuksen voimalla sutiin kiinni. Hassu koostumus mutta mukava levittää. Ulkonäkö tuo mieleen... soseutetun kiivihedelmän? 
Aksenttikynsiin laitoin alle kaksi kerrosta China Glazen Harvest Moonia, joka on metallinen kuparishimmer ja aivan ihana lakattava. En halunnut liian oranssiin taittavaa väriä, joten lakkasin aksenttikynsiin vielä kerroksen Chinan Giver-kokoelman Boundary of Memorya, jonka alta kupari kuultaa sopivasti läpi. Leimasin kynsiin hämähäkinseittejä MoYoun Gothic-kokoelman laatasta 07 ja peukaloihin laatasta OB26. Kurpitsat löysin laatoista BM-222 ja BM-224. Lepakot lentelivät kynsiin puolestaan MoYoun Gothic 05 laatasta. Koristelin leimoja vielä valkoisella kynsilakkakynällä ja vuoden ensimmäiset Halloween-kynnet olivat valmiit. 
Tänään ei ollut varsinaisesti minun päiväni mitä leimaamiseen tuli. Yritin tehdä seuraavaa lakkausta varten decaleja pääkalloleimoilla, mutta ne pirulaiset eivät nousseet laatasta BM-413, eivät sitten yksikään. Onko kenelläkään ollut ongelmia ko. laatan kanssa? Kokeilin eri lakkoja, leimasimia ja varpaiden asentoja mutta mikään ei tänään auttanut. Onneksi MoYoun Gothic 05 laatassa oli yksi pääkallo, joka nousi kiltisti leimasimeen.

Kynsillä /On my nails: 
 • Essie - Millionails Treatment 
 • Essence - Anti Split Nail Sealer 
 • China Glaze - But of Corpse (texture) 
 • China Glaze - Harvest Moon (metallic) 
 • China Glaze - Boundary of Memory (glitter)
 • Seche Vite - Dry Fast Top Coat
 • Stamping plates: MoYou Gothic 05, MoYou Gothic 07, BM-222, BM-224, OB26


* * * * *

I’ve been stocking up Halloween themed stamping images for this year. Now I can’t wait anymore so here comes the first Halloween mani. I wanted to use the new Halloween polish by China Glaze, called But of Corpse. It has a beautiful matte and slightly textured finish. Application was easy but one has to be quick, since the polish dries fast as the wind. This reminds me of mushed kiwi fruits, yummy! For my index finger I wanted something a bit orangy but not really, you know? So I layered to coats of coppery Harvest Moon and one coat of Boundary of Memory both by China Glaze and I quite like the result. I stamped images from several stamping plates (MoYou Gothic 05 and 07, BM-222 and BM-224, OB26) and added a final touch with white nail polish pen. Now I feel like eating a ton of kiwi fruits, I wonder why?


See you soon,

Malle

Wednesday, October 22, 2014

Under your spell - Seitsemän kuolemansyntiä


En malttanut enää odottaa vaan oli pakko saada heti kynsille messuilta hankittua Color Clubin Seven Deadly Sins -syyskokoelman uutuuslakkaa Under Your Spell, jota saa 24.10. alkaen CesarsShopista. Olisin mielelläni kotiuttanut vaikka koko kokoelman, koska CC on lempimerkkini. Nappasin kuitenkin mukaani vain kiinnostavimman näköisen yksilön. Under Your Spell on viileä tummanvioletti jelly, jossa on kevyt tekstuuripinta. Jellypohjalla on runsaasti vihertävää kultashimmeriä ja hieman mikroglitteriä, joka taittaa valoa sateenkaaren väreissä. Mukana on myös kaunista isompaa violettia hexglitteriä, mikä tuo tähän lakkaan pisteen iin päälle. Lakka on melko läpikuultavaa, mutta kolmella ohuella kerroksella saa peittävän tuloksen. 


Tätä pitää kokeilla myös esim. mustan cremen päälle, jolloin lopputuloksena on vihertävän kultainen shimmer upeilla violettisilla hexglittereillä. Aivan uusi ulottuvuus! Todella kaunis yksilö, ei voi muuta sanoa.Yhdistin Under Your Spelliin toisen violetin Color Clubin lakan nimeltään In the Limelight. Tämä creme ei halunnut ryhtyä yhteistyöhön kanssani ja ensimmäisen kerroksen jälki oli sanoinkuvaamattoman hirveä. Lakka oli jotenkin yhtäaikaa täysin lirua ja paksua ja jotenkin geelimäistä koostumukseltaan. Yleensä cremet ovat hyvin anteeksiantavia lakkoja mutta jos tällä sutaisi kaksi kertaa samaan kohtaa, sai lopputulokseksi kaljun kohdan. Kolme ohutta kerrosta tuotti kuitenkin täydellisen lopputuloksen ja lakan pinta on vielä normicremeä kiiltävämpi. Annan siis kaiken tälle anteeksi. Muistan lukeneeni toisesta blogista tämän olleen swatchattaessa niin paksua, että sitä oli ohennettava ennen kynsille lakkaamista. Outo tapaus, koska oma yksilöni taas oli tuhottoman ohutta ja epätasaista.
Halusin mukaan myös kultaista lakkaa, joten nappasin pöydältä messujen LivBoxista löytyneen Dermosilin Summer Glown, joka osoittautui tekstuuriksi ja vielä kauniiksi sellaiseksi. 
Tein edellisenä iltana kuivamarmorointia muovin päälle näillä kolmella lakalla ja leikkelin seuraavana päivänä lakkalaatoista kuvioleikkurilla kuvioita. Huomasin tosiaan vasta aamulla, että kultainen lakka oli kuivunut tekstuuriksi, joten kultaiseksi suunnittelemani kynnet päätin lakata kultaisella OPI:n mattalakalla Love.Angel.Music.Baby., koska pelkäsin, etteivät kuviot ehkä tarttuisi niin hyvin tekstuuripintaan. Tämä pelko oli turha, koska sain kuvion tarttuman hyvin myös Under Your Spellin päälle. Lisäsin vielä muutamat kultaiset niitit kokonaisuuteen ja muutaman kerroksen päällyslakkaa. Näistä tuli mielestäni ihan näpsäkät, vai mitä olette mieltä?
Kynsillä /On my nails: 
 • Essie - Millionails Treatment 
 • Color Club - Under Your Spell (texture) 
 • Dermosil - Summer Glow (texture
 • Color Club - In the Limelight 
 • OPI - Love.Angel.Music.Baby. 
 • Seche Vite - Dry Fast Top Coat


* * * * *
I was dying to try Under Your Spell by Color Club from the new fall collection Seven Deadly Sins. I love this textured polish so much. It’s kind of a periwinkle(ish) violet jelly with green toned golden shimmer and violet hex glitters. It also has a small amount of micro glitters which reflect the colors of rainbow. The polish itself is sheer but three thin layers will give good coverage. One should also try this as a topper on black. The result is a beautiful green toned golden shimmer and the violet hex glitters simply pop this way.

I did some dry marbling on plastic using three different nail polishes: Color Club Under Your Spell, Color Club In the Limelight and Dermosil Summer Glow. Next day I cut out some shapes from the sheets of nail polish and added them to my nails, which I had painted with In the Limelight, Under Your Spell and Love.Angel.Music.Baby. by OPI. A few coats of top coat and some golden studs and I was quite pleased with the result, if I say so myself.

See you soon,


Malle

Tuesday, October 21, 2014

Testing, testing, 1 - 2 - 3…


Olen siirtymässä kynsilakkojen swatchailussa hyrristä tikkuihin (ikuisuusprojekti), joten nyt pöydällä pyörii kasa hyrriä käyttämättöminä. Ja kaikki käyttämätönhän aihettaa luonnollisesti tunnontuskia. Joten keksin aamutuimaan alkaa testailemaan erilaisia glittereitä ja toppereita ja edellisten yhdistelmiä kynsihyrrille, joilla oli jo valmiina jokin swatchattu lakka.

Mikäpä estää minua jakamasta testailujani tännekin, joten annetaan palaa. Nappasin Essencen hyrrän ja käytin kokeiluissani InDecisive Lacquersin Speckled glittereitä sekä Dance Legendin Top Saharaa (joka tekee lakkaan sokeripinnan) ja Top Prismaticia (joka antaa mille tahansa lakalle lineaariholopinnan). Sain aikaiseksi aika kivan mintun sokerilakan, johon idea syntyi aamulla lukiessani Belegwenin blogia. Tämä ei ehkä vedä vertoja Lebedushkalle, mutta kutsutaan sitä vaikka Malledushkaksi. 


Speckled glitterit toimivat hyvin pastellin värisen cremen päällä mutta saivat aivan uuden ulottuvuuden, kun päälle lisättiin vielä sokeritopperi. Top Sahara on kauniin sokerinen kuorrute minkä tahansa lakan päällä ja kerrostamalla sen ulottuvuuksia voi muuttaa edelleen.Olin testannut joskus mustan lakan päälle Essencen magneettitopperia ja vedellyt magneettikynällä satunnaisia vetoja kuvion aikaansaamiseksi. Nyt päätin kokeilla mitä tämä yhdistelmä sanoo, kun päälle täräytetään vielä holotopperi. Dance Legendin holotopperi on kyllä todella voimakas lineaariholo jo yhdellä kerroksella. Tätä pitää testailla muidenkin lakkojen päälle.


* * * * *

Today I got an idea of playing with some polishes. I had these nail polish swatch wheels which were out of use so I added some glitters and toppers and this is what happened. The Speckled glitters by InDecisive Lacquer were perfect toppers for pastel creme polishes. When I added Top Sahara by Dance Legend I was overwhelmed with joy. They look like frosted candy! Top Sahara on minty creme makes me think of Lebedushka, so we’ll call the end result Malledushka, shall we. I also had this swatch of black creme with magnetic topper and some irregular shapes done with magnetic pen. This sample became quite wonderful topped with holographic Top Prismatic by Dance Legend. What do you think?

See you soon,


Malle

Monday, October 20, 2014

Nail art for the sweet toothed…


Sain tässä eräänä kauniina päivänä idean enkkulakukynsistä ja olen muhittanut ideaa mielessäni kuin kynsiä asetonissa. Messuilta löytyneiden Piiamarillan suomalaisena käsityönä tehtyjen enkkulakukorujen innostamana halusin päästä ideasta toteutukseen, joten tänään siis tarjolla viisi nakkia sokerihumalassa. 
Otin kuvia sunnuntaina ja tajusin yhtäkkiä ettei talosta löydy niitä ihan rehellisiä syötäviä versioita enkkulakuista. Onneksi mieheni tajoutui herrasmiehenä noutamaan niitä lähikaupasta, jotta tarvittava kuvausrekvisiitta saatiin kasaan. Olin niin innoissani kuvausten aikana, etten tajunnut syödä yhtään lakua kuin vasta myöhään illalla. Otin vahingon takaisin ja söin koko pussillisen kerralla (yöks)! Onnistuin puraisemaan itseäni myös yhdestä kynnestä (lakat meni ruttuun, tottakai), joten joko kynnet ovat todella realistiset tai sitten minulla on enemmän yhteistä kanipupujeni kanssa kuin olen kuvitellutkaan. En pitkästytä teitä tänään pölinöilläni vaan annan kuvien puhua puolestaan.
Peukalon suklainen kynsilakka on D’Donnan ihana kultahippusia sisältävä herkku. Se muistuttaa Chinan Lug Your Designer Baggagea mutta hitulat ovat pienempiä ja lakka itse on vaaleampi ja punertavampi. 


Halusin pelkän cremen asemesta kynsien pintaan hieman luonnetta, joten lakkasin oranssin, pinkin ja keltaisen päälle pikkuglitteriä InDecisive Lacquerin vastaavilla Speckled-lakoilla. Efekti on yllättävän upea ja antaa cremelle aivan uuden ulottuvuuden. Tätä pitää kokeilla joskus uudestaan. Olisipa minulla näitä Speckled-lakkoja kaikissa maailman väreissä. 
Nimettömän yritin saada muistuttamaan nonparellikarkkia. Laatikoista ei löytynyt sopivan värisiä mikrohelmiä, joten lakkasin kynnet Clichén sokerilakalla ja päälle lisäsin nonparellifiilistä tuomaan YesLoven valkoista ja (hieman) sinistä mikroglitteriä sisältävää lakkaa. Nimettömistä tuli uskomattoman hienot. Onneksi rohmusin kaikki kuusi versiota näistä mikroglittereistä, koska tätä pitää testata muidenkin tekstuurien kanssa. Pinta jää vielä tekstuurilakan tuntuiseksi, vaikka päällä on yksi kerros toista lakkaa, joten tällä menetelmällä ei voi kuin voittaa! 
Enkkulakuefektejä (jos joku osaa kertoa minulle synonyymin sanalle efekti niin käytän sitä jatkossa mielelläni, kiitos :) ) varten lakkasin muovikalvolle edellisenä iltana mustia ja valkoisia suorakulmioita. Niistä leikkelin sitten kaistaleita ja rei’ittimellä pyörylöitä kynsiä varten.


Kynsillä /On my nails: 
 • Essie - Millionails Treatment 
 • D’Donna - No70 
 • Orly - Pink Waterfall 
 • InDecisive Lacquer - Speckled Neon Pink 
 • Avon - Orange Creamsicle 
 • InDecisive Lacquer - Speckled Neon Orange (custom) 
 • YesLove - G2-2 
 • Cliché - Super Mulher 
 • Essence - Have Fun 
 • InDecisive Lacquer - Speckled Neon Yellow 
 • Gina - White 
 • Wet n Wild - Ebony Hates Chris 
 • Seche Vite - Dry Fast Top Coat

* * * * *

I’ve had the idea for these English liquorice nails for a while now. When I found the perfect matching bracelet and earrings by Piiamarilla (Finnish Handicraft) from the I Love Me expo, I decided it was time to make the idea become reality. I used creme polishes and added corresponding micro glitters by InDecisive Lacquer. The effect was surprisingly magnificent and I shall use it again. 
On my ring finger I used textured sugar polish by Cliché an topped it with Yeslove’s white and blue micro glitter polish. Again I have to say the effect was a stunner. Who would’ve thought that white micro glitter on top on a texture could look this good? Luckily I have all the six YesLove micro glitter polishes, so I can try this again with other textures as well. 
On my thumb I used a lovely brown creme with small golden flakies. It reminds me of Lug Your Designer Baggage by China Glaze but the flakies in this one are smaller and the shade lighter and more red toned. 
For the effects I painted some black and white squares with nail polish on plastic sheet the day before. I cut some stripes and round shapes from the polish sheets and placed them on the nails while the polish was still a bit wet. 
I was so excited about these nails, that I forgot to eat the candy my husband was kind enough to pick up from the store on a Sunday. In the evening as I finally remembered the candy, I simply had to eat it all and trust me, I wasn’t feeling sweet toothed anymore! I also managed to bite my own nail (go figure?) which means either that the nails were really, really realistic or that I have more in common with my bunnies that I previously thought. 


See you soon,


Malle