Monday, January 5, 2015

If you can’t stand the heat, get out of the kitchen…


Tässä ja seuraavassa postauksessa käyn käsiksi DaLen Thermo-lakkoihin. Tarkoitan siis todella käsiksi, ilmakieppeineen ja maapölliäisineen kaikkineen! Hankin Thermo 170:n jo kuukausia sitten (mikä minun lakkamittapuullani on ikuisuus), mutten ole sitä vielä kynsille asti saanut. Olen kenties niin ihastunut lakan ideaan ja sen potentiaaliseen toteutukseen, etten halua pettyä... enkä siksi edes testaa koko lakkaa. Nerokasta, eikö totta? Eräs vanha ystäväni (mies) jätti aina parhaat ja kalleimmat kenkänsä käyttämättöminä eteiseen, koska nehän olisivat menneet muuten likaisiksi ja kuluneet pirulaiset. Myöhemmin hän keksi nerokkaan ratkaisun ongelmaan. Hän osti aina 50% alennusmyynnistä (usein juuri tammikuussa) kaksi paria näitä hienoja ja kalliita kenkiä, jolloin hän sai rauhan sielulleen pitämällä yhden parin moitteettomassa kunnossa eteisessä ja toista paria hän saattoi silti käyttää. Ei ne ongelmat vaan ne ratkaisut,  sanon minä! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki Herra X:lle. Muistakaa tytöt tämä tarina seuraavan kerran, kun löydätte itsenne puun ja kuoren välistä. Kaikkiin ongelmiin on olemassa ratkaisu, joskus se vain on hieman mielikuvituksellisempi kuin äkkiseltään voisi olettaa.

No niin, taas eksyttiin aiheesta! En siis halunnut pettyä lakkaan, joten jätin sen testaamatta kynsillä. Tikulla se kyllä toimi moitteettomasti ja tuotti minulle iloa hyvinkin puolen tunnin ajan, kun tökin sitä hanan alle... kylmää, kuumaa, kylmää, kuumaa. Halvat on huvit! MiNailsin DaLen uusimman ennakkotilauksen yhteydessä rohkaistuin (lue: menetin järkeni ja vingutin visaa ihan olan takaa) ja tilasin itselleni peräti kaksi uutta Thermoa (180 ja 174), koska kokemukset ensimmäisen kanssa olivat niin vakuuttavia?!? No, tätä voitaisiin analysoida hamaan maailmanloppuun asti mutta fakta on, että sieltä ne pamahtivat vuoden vaihteen kunniaksi postiluukusta muiden herkkujen kanssa (joita en todellakaan muistanut tilanneeni). Päätin heti kättelyssä (tai tässä tapauksessa tikutuksessa), että näiden päälle ei jäädä istumaan, joten tässä tulee Dance Legendin Thermo numerolla 180, tunnetaan perheessämme nykyisin myös nimellä ”You had me at swatch”.
Thermo 180 on todellinen outolintu. Tämän lakan kohdattuani tahtoisin todellakin tietää mitä tekniikkaa tai kemiikkaa tai what’s-his-facea näitä valmistettaessa käytetään. Pullossa lakka näyttää mustalta jelly-crellyltä hopeisilla erikokoisilla hexglittereillä. Ei mitään kummallista tähän mennessä. Naureskelin valmiiksi napaani lakatessani tätä tikulle. Ei muuten tule toimimaan, se on varma! Lakka on paksua ja peittävää ja jotenkin öljymäistä ja kamalan hajuista. Tikun kuivuttua siirryin ivalinen hymy huulillani pesualtaan luokse ja laskin hanasta lämmintä vettä, jonka alle tökkäsin mustan tikun. 

Tämän jälkeen tapahtui seuraavaa: huudan kovaa, mieheni juoksee paikalle luullen minun leikanneen veitsellä käteeni ja olevan pyörtymässä verenhukkaan, mieheni katsoo pesualtaaseen olkani yli ja näkee edessään (mitä, ei veristä sormentynkää?) läpinäkyvän muovisen tikun! Saatuani hengityksen tasaantumaan ja ääneni takaisin ilmaisen miehelleni runsassanaisesti ja erittäin nopealla temmolla etsänyt-tajuu-mitenmieletön-tääon-kunsevaihtuu-mustasta-läpinäkyväksi. Joo, ei se tajuu (kummia nuo kaksilahkeiset joskus), joten jään yksin pesualtaan luokse lilluttamaan tikkua erilämpöisissä vesissä. Kuinkahan moni lääkäri kirjoittaisi M1-lähetteen nähdessään henkilön toimivan ko. tavalla?
Halusin keksiä jotain kikkailua tämän lakan kanssa. Onhan siinä kuitenkin niin mieletön ominaisuus kuin näkymättömyys käytettävissä. Jos Harry Potter suunnittelisi kynsilakan, se olisi tässä! Värejä oli siis saatava peliin, mutta myös jotain vinyylikoristeluita, ettei homma mene liian yksitoikkoiseksi. Neonpunainen Color Clubin lakka Peace, Love & Polish huuteli minulle laatikosta ja sen kultashimmerin innoittamana päätin jatkaa samalla linjalla. Valitsin punaiselle kavereiksi turkoosin Picture Polishin Whimsyn (ah, niin upea merensininen) sekä DaLen vaaleanharmaan  uutuuden 265 Melange-kokoelmasta (tämä on muuten aivan mielettömän tyylikäs lakka). Molemmissa on mukana upeaa kultaista glass fleck -tyylistä hitulaa. Kaikki kolme lakkaa levittyivät helposti  kahdella kerroksella. 
Tässä vaiheessa piti ottaa pieni hengähdystauko ja nukkua yön yli. Seuraavana päivänä Thermo pääsi vihdoin tositoimiin. Asettelin kolmelle kynnelle eripaksuisia vinyyleitä sopivaksi katsomallani tavalla (eli täysin summanmutikassa) ja lakkasin päälle kerroksen 180-glitteriä. Eipä ollut muuten helpoin mahdollinen lakka teippityöskentelyyn. Kuten jo sanoin, lakka on paksua ja siihen tekisi melkein mieli tipauttaa pari pisaraa ohentajaa mutta eihän sitä tohdi, kun ei tämän yksilön kemiikkaa tunne. En halua menettää efektiä ohentajan kanssa pelleillessä. Lakka myös kuivuu todella nopeasti mattapintaiseksi, joten lakkaamisessa ja vinyylien irrottamisessa sai pitää tohinaa. Yllättävän tarkkarajaiset raidat sain aikaan... ja sotkin päällyslakalla, kuinkas muuten! Lakan paksuuden vuoksi raidat saivat kynsille aikaan hieman kuhmuraisen ilmeen, jota yksi ylimääräinen pikakuivattajakerros olisi saattanut helpottaa (jälkiviisaus on...). Toisaalta tämä kuhmuraisuus ja raitojen ilme tuovat jostain syystä mieleeni karvaisen mohairvillapaidan (älkää ihmeessä kysykö miksi).
Kahteen kynteen levitin koko kynnelle Thermo-lakkaa värilakan päälle yhden kerroksen. Eli yksi kerros peittää jo todella hyvin. Muutamat niitit vielä kynsille, pikakuivattajat päälle ja pesualtaan luokse, poks! Voi sitä lapsenomaista riemua, kun musta lakka muuttui läpinäkyväksi ja kynnet olivatkin yhtäkkiä pastellisävyiset hopeisella glitterillä höystettynä. Pissa meinasi lirahtaa housuihin siinä vaiheessa, kun käteni oikeasti lämpenivät sen verran, että kynsien päät jäivät mustiksi muun osan pysyessä läpinäkyvänä. Aamulla herätessäni yönlämpimänä työnsin heti ensitöikseni kynnet mieheni kasvojen eteen todistamaan tätä ihmettä!
Että näin meillä sujui taistelu Thermo-lakkojen kanssa, osa I. Ylihuomenna luvassa jatko-osa... ”Are you polishing your nails, or are you like using the force?”, jossa pääosassa Thermo 174. Stay tuned!

Kuvia lakoista ja kynsistä ennen Thermo 180 -käsittelyä löytyy Instagramin puolelta!On my nails: 
 • Dance Legend - Thermo 180 
 • Dance Legend - Melange 265 
 • Color Club - Peace, Love & Polish 
 • Picture Polish - Whimsy 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat 
 • Poshé - Fast Dry Top Coat


* * *     * * *     * * *     * * *

Here’s the theme of the week: thermo polish! I purchased my first Dance Legend Thermo 170 months ago, but for some reason it’s still sitting in the drawer. Maybe I’m too afraid to be let down by it, who knows. Anyways, I went ahead and shopped for some more of these Thermo polishes and they arrived just in time for the change of the year. Today you’ll be introduced to Thermo 180 and on Wednesday to Thermo 174.

Thermo 180 blew my socks away! It’s black when it cold (also in the bottle) but turns transparent when it gets warmer. There are silver hex glitters of different sizes in it and the consistency of the polish is jelly/crelly, thick, smelly and sort of oily. It covers with one coat and dries quickly into matte finish.

I used three different color polishes under this “topper”. These three creme polishes all have gold shimmer/glass fleck in common. I have to say I have a weakness for any polish that has gold undertone of any kind. Whimsy by Picture Polish is a turquoise beauty, which reminds me of the coast of Miami beach (never been, always dreaming). Peace, Love & Polish is a neon pink creme with gold shimmer by Color Club. I love all of these Color Club shimmery neons from the summer. They rock! I needed something to tone done the strong colors and I chose the new Melange 265 by Dance Legend. I have to say this is shade is absolutely stunning! It’s so stylish and chic.

For the deco I used nail vinyl stripes and added a coat of Thermo 180. You have to be quick and careful, since it’s thick and dries fast. The stripes came out surprisingly straight and I’m loving the thermo effect with them. I used vinyls on three nails and painted the rest all black with the Thermo 180 (also added some studs). You can’t believe how surprised I was when I woke up in the morning and my nails weren’t black at all! During the day the tips of my nails are black and the roots are transparent. It’s way cool! Stay tuned for Wednesday… 

See you soon,


Malle

20 comments:

 1. Mäkin olin tosi yllättynyt omasta DaLen lakasta, en uskonut siihen tulevan niin voimakasta värinvaihdosta niin helposti. Aivan ihania lakkoja! <3 Ja tosi kekseliäät kynnet jälleen kerran!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mun on pakko lakata tänään vielä tuolla Thermo 170 -lakalla. On nää niin jänniä, että!

   Delete
 2. Oo, aika upeat kynnet! Aika huikea muutos että mustasta kirkkaaksi, osuva tuo potter-vertaus :)
  Ihan mahtavaa noin pitkillä kynsillä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä thermolakat kyllä toimivat aika upeasti juuri pitkillä kynsillä, kun aina kärki on kylmempi, vaikka olisi minkälainen vilukissa (kuten minä) :).

   Delete
 3. Aah, mikä aamun piristys tämä postaus... <3 :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa päivän piristystä vain sinne suuntaan <3 :).

   Delete
 4. Auts! Tämä postaus ravistelee tosissaan tipatonta tammikuutani, mutta yritän vielä pysyä lujana ja tuijottelen vaikka verottajan mätkylaskua mikä erääntyy kuun vaiheessa! Saahan tipaton kuitenkin hypistellä lakkoja kaupoilla..?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lakkojen hypistely on yllättävän lohduttavaa samoin kuin "vanhoilla" lakoilla lakkaaminen ja kynsien kuvaaminen. Yhtäkkiä sitä tajuaa, että hitto mullahan on laatikot täynnä upeita lakkoja :). Mieti jos pystyisi jatkamaan tipatonta kunnes kaikki lakat on testattu ainakin kertaalleen (enkä tarkoita tikutusta). Saattaisi venyä tämän höperön tipaton vuoden mittaiseksi. Hullu mikä hullu!

   Delete
 5. Nämä on kyllä ihanasti toteutetut! Mulla ei edelleenkään ole yhtään termostaattilakkaa vaikka olen ihan myymälässä pitänyt hyppysissäni noita Dale:n sellaisia. Mietin että toimiiko se edes näin nysissä kynsissä. Ehkä hommaan yhden, ehkä :) Mukavaa loppiaista, minä pääsen töihin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä ole nyt aivan ihastunut termostaatteihin. Mulla on nytkin se DaLen 170 kynsillä ja tämä on upea. Epäilen kyllä kovasti miten toimii lyhyillä kynsillä, koska värivaihdos tapahtuu sormenpään rajassa. Jos kynnet menee sormenpään yli niin silloin värinmuutos tapahtuu nätisti. Hyvää loppiaista ja työpäivää :).

   Delete
 6. Hihihi. :D Mä täällä melkeen pissat housussa nauran sun hauskalle tekstille. :D Ihan mahtavaa!!
  Kynnet on todellakin upeat ja kyllä niitä kelpaa tuijotella tovin jos toisenkin<3!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt Fani vaipat pöksyihin ennen kuin alat lukea näitä postauksia :). Mä haluaisin tällä hetkellä kaikki maailman thermolakat! Eikös nyt pitäis olla ihan fiiliksissä mattalakoista? Mä tajuan niiden upeuden ehkä joskus vuoden päästä :).

   Delete
 7. omg your nails look so gorgeous, not only the design but the shape too. so in love with your nails :)
  lets follow eachother! just let me know and I will follow back :)

  - www.angelaah91.blogspot.nl

  ReplyDelete
 8. Ohhoh miten upea lakka! Tää on niin pakko saada :o Mitä kaikkea tuon kanssa voisikaan tehdä... *haaveilua* <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli kyllä todella positiivinen ylläri. Ehdoton pakko saada -lakka :).

   Delete
 9. Tilasin tuon lakan eilen, ja nyt vasta luin tän postauksen. Eilen olin jo innoissani, mut nyt en meinaa pysyä housuissani postia odotellessa. Siis toihan on ihan mieletön! :D
  Ja ihan mielettömän hieno toteutus noissa sun kynsissä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Tuo on mahtava, pakko myöntää. Kuvien perusteella en edes tajunnut, että tämä oikeasti muuttuu mustasta täysin kirkkaaksi. Toivottavasti saat omasi pian!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)