Friday, January 9, 2015

This is my church, this is where I heal my hurts


Vuosi ei ole alkanut tässä suunnassa kovin mukavissa merkeissä. Sanotaan näin, että tällä vuodella on kovasti skarpattavaa, jos meinaa saada minut vielä puolelleen. Kai sitä saa väkisinkin turpaansa jos alkaa julkisesti toitottamaan, ettei tämä viime vuodesta ainakaan huonommaksi voi mennä. Minulla ja elämällä on ollut aina vähän tällainen viha-rakkaus -suhde. Viime aikoina olen onnistunut viemään suhteemme toimimattomuuden aivan uuteen ulottuvuuteen kehittämällä ihkaoikean allergian itse elämää kohtaan. Lääkärin diagnoosi sisältää toki hienon etuliitteen idiopaattinen, tuntemattomasta syystä johtuva, mutta minä ja elämä tiedämme totuuden.

Rakensin eilen surun murtamana uutta rottahäkkiä saadakseni ajatukseni pois ikävistä asioista. Paikoilleen jääminen on pahinta myrkkyä, koska silloin saattaa joutua ajattelemaan, muistamaan. Rottahäkki vaan ei halunnut leikkiä kanssani (ja yllätys oli missä?). Tuntikausien pakertamisen jälkeen mieheni heitti jo pyyhkeen kehään ja totesi, etteivät osat yksinkertaisesti sovi toisiinsa. Tässä vaiheessa tein, kuten aina elämässäni eli hain työkalupakista järeimmän käteen sopivan aseen ja selitin rottahäkille, että tämä homma selvitetään tässä ja nyt. Jompikumpi meistä taipuu voit olla varma, että tällä elämänkokemuksella yksi rautahäkki ei tule olemaan minun kompastuskiveni. Aloitin helvetinmoisen hakkaamisen ja rottahäkki on kuin onkin pystyssä ja uudet asukkaat tyytyväisiä nelikerroksisessa kodissaan.

Elämänasenteeni lienee siis jotain tyyliin: ”älä kuule mulle!”. Liekö kumma, että yksi lempirunoistani on Saima Harmajan Taottu Sydän. Tietyn pisteen jälkeen en tosin minäkään jaksa enää heiluttaa moukaria mutta hitto soikoon, vielä ei olla siinä pisteessä! Niin kauan kuin on elämää, on olemassa myös paskaa, joka todennäköisesti tulee kaatumaan niskaan. Tämä on fakta ja näillä mennään. Eilen pääsin ylös suosta rottahäkin ja moukarin ystävällisellä avustuksella, tänään kirkkoni olkoon kynteni. Voisin jopa sanoa, että elämällä on myös tiettyä sarkastista huumorintajua tai ehkä jopa sympatiaa, koska se heitti elämääni paitsi sitä itseään niin myös jotain täysin vastakkaista.

Tämän kamalan jaarituksen ja marinan jälkeen voimme vetää syvään henkeä ja astua kauneuden alttarille. Mainitsin tässä taannoin evoluutioteorian mallin, jonka mukaan laji juoksee henkensä edestä vain pysyäkseen paikoillaan. Tätä mallia kutsutaan Punaisen Kuningattaren hypoteesiksi ja se toimikoon taas eittämättä täysin asiattomana aasinsiltana tämän päivän kynsiaiheelle. Punainen Kuningatar tämä silti on, sitä ei käy kieltäminen. Jos joku tai jokin saa minut lakkaamaan kynteni yhdellä kynsilakalla ja vielä julkaisemaan ko. kuvat, on kyseessä oltava vuosisadan rakkaustarina. Ja juuri sitä se on. Saanko esitellä... Rouge Louboutin!

Ei, en ostanut lakkaa. Tipaton tammikuu on edelleen käynnissä. Tämän uljaan kaunottaren sain lahjaksi ihanalta ystävältä ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. Jos nyt sattuisi niin, että joku sillä puolen ruutua ei tiedä mistä pirusta tuo taas pajattaa, niin tässäpä tämän rakkauslakan tarina lyhykäisyydessään. Tiedättehän kuitenkin Christian Louboutinin? Mikäli ette, teillä on tässä vaiheessa sovelias tilaisuus poistua takavasemmalle, lähestyä lähintä nurkkaa ja painaa pää häpeästä (samalla kun googlaatte ja sivistätte itseänne älypuhelimen välityksellä). Louboutinin punaisen pohjat lienevät jokaisen tytön kenkäunelma. Olen itsekin muutaman kerran pohtinut kynsilakkapullo kourassani, josko maalaisin tylsien perusmustien avokkaiden pohjat punaisiksi kynsilakalla. Christian Louboutin ei jättänyt tätä pohdinnan asteelle vaan legendan mukaan punaisen pohjat saivat alkunsa Pariisissa vuonna 1993 nimenomaisesti punaisesta kynsilakasta. Herra Louboutinin assistentti lakkasi kynsiään työpisteellään ja tästäpä saikin silloin Christian aattehen. Hän nappasi assistentin vastusteluista huolimatta punaisen kynsilakan tämän hyppysistä ja maalasi lakalla korkokenkien pohjat.


En yleisesti ottaen ole tällaisten luksusmerkkien suunnittelemien kynsilakkojen ystävä, koska en ymmärrä mikä näissä Dioreissa ja Chaneleissa maksaa. Toisekseen en ymmärrä miksi suutari ei voi pysyä lestissään, kenkäsuunnittelijan yritys laajentaa toimenkuvaansa haiskahtaa helposti rahastukselle. Tälle tarinalle annan kuitenkin kaiken anteeksi. Christian Louboutinin mukaan hän vain yksinkertaisesti halusi maksaa tällä kynsilakalla velkansa kynsille ja julkaisi kynsilakkamallistonsa keulakuvana tämän punaisen unelman viime vuoden puolen välin tienoilla. Itse pullo on vertaansa vailla. Jos joutuisin kaksintaisteluun kynsilakkasisareni kanssa, tässä olisi aseeni. Lakkapullo on tismalleen saman korkuinen kuin Louboutinin korkein korko eli 20,32cm (8 tuumaa). Tämä korko löytyy kengästä Ballerina Ultima, enkä soisi sitä jalkaan edes pahimmalle vihamiehelleni. Kirjahyllyyni popot sujahtaisivat kyllä alta aikayksikön, mikäli sellaiset käsiini saisin. Jos kirjahyllyssä on enemmän kenkiä kuin kirjoja, niin onko hyllyä silloin kutsuttava kenkähyllyksi? Pullon korkki muistuttaa siis kengän korkoa ja kynsien lakkaaminen tällä tuntuu kokemuksena samalta kuin kuulakärkikynän vaihtaminen sulkakynään ja pullomusteeseen. Voisin kuvitella Anna Kareninan lakkaamassa kynsiään tällä rakkauden ruumiillistumalla jossain historiallisessa viitekehyksessä. Itse lakkapullo on liukuvärjättyä painavaa lasia ja muotoilultaan kauniin kulmikas tuoden mieleen art deco -tyylin. Tämä lakkapullo kädessäsi tunnet olevasi valmis taistoon kuin taistoon!

Lakkapullon sivellin on varta vasten tätä lakkaa varten suunniteltu ja muodoltaan lukemani mukaan kolmionmallinen, vaikka itse en tätä muotoa sudista millään löytänyt. Suti on kapea ja sillä on erittäin hyvä levittää kirkkaanpunaista lakkaa kynsille ilman karkailuja kynsinauhoille. Lakan sanotaan olevan niin pigmenttinen, että kaksi ohutta kerrosta luovat vaikutelman 20 kerroksesta. En oikein ymmärrä tämän lauseen mainosarvoa. Onko kukaan teistä koskaan lakannut 20 kerrosta lakkaa kynsille ja ollut sitä mieltä, että ”wau, kyllä tämä on ehdottomasti kauniimpi kuin kaksi kerrosta lakkaa”? Pullo on paketoitu kauniiseen mustaa lahjapakettiin, jonka sisus on kuinkas muuten kuin, punainen.


Itse lakka on hyvälaatuista ja kuivuu nopeasti. Väriltään tämä ei ole missään nimessä uniikki, mutta kaunein punainen omassa maailmassani, koska tähän asti olen pitäytynyt 10 vuotta vanhaan Maybelline-pullooni punaisen lakan suhteen. Kyseinen Maybelline on säilynyt koostumukseltaan täydellisenä jo vuosikymmenen ja pysyy kynsillä lohkeilematta lähes viikon. Ainoa miinus Maybellinessä on ollut sen outo kuivumattomuus. Itse lakka kyllä kuivuu nopeasti mutta mikäli haluan laittaa päälle pikakuivattajan lisäämään loistoa niin pikakuivattajan suti muuttuu punaiseksi, vaikka sutisin päällyslakkaa vasta viikon päästä. Toinen vastaava väri on harvassa punaisten kokoelmassani Color Clubin Cadillac Red, jossa ei ole tätä ikävää sotkuominaisuutta. Faktahan on, ettei tätä lakkaa hankita lakan vaan pullon ja statuksen symboliarvon takia. Jos tämä rakkauslakka ja tämän turhakepullon omistaminen saa pääni pysymään kasassa seuraavat viikot niin voin henkilökohtaisesti osoittaa kiitokseni Herra Louboutinille. Velka on maksettu!


Häpeällisen huono vertailukuva punaisista lakoista kaninkarvoineen kaikkineen. Rouge Louboutinin tikkuun unohdin vielä lisätä päällyslakan, joten sehän näyttää pinnaltaa erilaiselta kuin kaksi muuta, joissa on HK Girl. Anon anteeksiantoanne!

Jos ihan totta puhutaan, niin mikäli lottovoitto sattuisi tähän osoitteeseen (mikä on aika epätodennäköistä, koska en lottoa) hankkisin ehdottomasti tämän 500 punnan erikoispainoksen, johon on istutettu 1800 Swarovksi-kristallia.

* * *     * * *     * * *     * * *

The first days of this year have been terrible. All I can say is, this year has a lot of amends to make if it want me back on it’s side. Thank the lords for good friends, my dear friend gave me the perfect gift to make me feel a little better. The name of the feel-better is Rouge Louboutin and I don’t have words to tell you how wonderful it is. I’m in love, so much so that I did the unheard-of and painted my nails using one single color and here are the pictures to prove it. If I ever have to face a polish sister in a dual, this will be my weapon of choice!

See you soon,


Malle

33 comments:

 1. Hih, lakkapullo sopii hyvin stilettoihin :D ihana punainen, tosi hyvännäköinen pitkillä kynsilläsi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä jotenkin nyt rakastuin tähän väriin (pullosta puhumattakaan) ja sen myötä yhden lakan käyttämiseen. Pitänee kokeilla uudestaankin joskus :).

   Delete
 2. ♡_♡ Minäki haluan ton lakan!!
  Näin muuten unta, että sä kävit mun järjestämissä kekkereissä ja joit hirveesti ananaslimua. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt mä repesin Roosa aivan totaalisesti! Kekkereissä ja ananaslimua :). On sulla unet, täytyy sanoa. Mulla on jostain syystä ollut koko päivän ananaslimun (paha) maku suussa, joten kiitän siitä täten sinua <3.

   Delete
 3. No ei ole munkaan vuosi alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta mulla onkin periaatteena se, että pessimisti ei pety. Sillä on tosin menty kyllä jo liian kauan eteenpäin...

  Mutta jos tästä postauksesta jotain positiivista hakee, niin onhan sulla ihan mahtava ystävä! :D Minäkin mielelläni omistaisin tuon pullon ja vaalisin sitä kuin aarretta, jos saisin sen lahjaksi. Itse en kuitenkaan usko sitä koskaan ostavani. Punainen sopii kyllä sun kynsille tosi hyvin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin se juurikin menee, pessimisti ei pety! Mun Louboutin on kunniapaikalla kynsipöydällä ja pääsen siihen nopeasti käsiksi jos alkaa siltä tuntua. Kai se menee jotenkin silleen, että ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin :). Hyvä ystävä on jo aika iso hyvä <3. Toivottavasti sunkin vuosi kääntyy tästä voittoisaksi!

   Delete
 4. Mä todella, todella toivon että sun vuosi muuttuisi vielä paremmaksi. Ainakin sulla on ihana ystävä! :) Mä vähän salaa haaveilen tuosta lakasta, Louboutin on nimittäin mulle suunnittelijoista se ykkönen <3 Pakko myöntää että kenkäkaapistani löytyy myös jotain punapohjaista ja haaveilen myös uudesta parista, joten pitäishän mun nyt saada kenkieni pohjiin täydellisesti mätsäävät kynnet, eikö?? :D Hinta on tuossa lakassa kyllä aika törkeä, mutta toisaalta tuo pullo on jo niin upea että menee sisustuselementtinä. Olen vähän niin tuon ajatellut, että sitten kun lakka matkoilla osuu kohdalle, niin ostan sen matkamuistoksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana Maiju <3 ! Onneksi en tiedä missä asut, muuten saattaisit kuulla outoa rapinaa yöllä kenkäkaapilta :). Siisjos sulla on punapohjapopot niin tämä lakka on oikeastaan must! Varmasti se jostain reissulta mukaan tarttuu. Nyt tässä on vaan se ongelma, että haluaisin niistä muistakin sarjoista yhdet lakat, kun niissä on eriväriset korkit. Ja ne muodostaisivat yhdessä vielä hienomman sisustuselementin, eikö totta?

   Delete
  2. No siis todellakin kokonainen rivi näyttäisi vielä paremmalta ;D Ja täytyykin muistaa etten lipsauta tarkkoja koordinaattejani, haluan pitää rakkaat Louboutinit ihan itselläni! :D

   Delete
 5. On kyllä hieno tuo pullo! Ja kaunis sävy myös :) yksi elämäntavoitteistani 30-vuotissyntymäpäivään mennessä on omistaa Vuittonin laukku ja Louboutinin kengät. Hehheh, hyvät elämäntavoitteet mulla...ei vaan on mulla jotain fiksumpiakin tavoitteita sentään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, jos et mene niitä velaksi ostamaan niin on sun elämässä sitten jotain muutakin kohdillaan, jos olet 30-vuotiaaksi mennessä kyennyt rankaisemaan tiliä noilla herkuilla :). Nuohan ovat vain seurausta siitä, että olet onnistunut muissa tavoitteissasi, tai jotain. Hyvät ystävät on myös kivoja, kun niiltä saa kivoja lahjoja. Sain kerran yhdeltä kaveriltani Missonin mekon, kun se ei hänelle sopinut. Mä varmaan nukuinkin se mekko päällä viikon :).

   Delete
 6. Mä mietinkin tossa aiemmin, tän lakan julkaisun aikaan siis, että aikookohan kukaan suomalainen kynsibloggaaja hommata tätä! :D Pullohan on ihan huikea ja ymmärrän hyvin hypetyksen tän ympärillä, vaikka lakka itsessään olisikin vähän tusinatavaraa. Tää on varmasti hienoa omistaa, toivottavasti se löytää teiltä kunniapaikan ja toivottavasti kulman takana on aurinkoisempia päiviä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Emma! Tämä on ehdottomasti kunniapaikalla kynsipöydälläni. Rakastan kaikkea kaunista meren muovaamista luonnonkivistä ameriikanrautoihin, joten tämä oli kyllä unelmien täyttymys kauniin ulkomuotonsa vuoksi :).

   Delete
 7. Onpa sulla ihana ystävä<3 Tosi upea lakkapullo ja varsinki toi erikoispainos on ihan mieletön.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuon Swarovski-version lahjaksi saamisesta kannattaa tuskin haaveilla, mutta haaveilen silti :).

   Delete
 8. Aijai, upea lakka! Tämmöisen säilyttämisessä vaan taitaa olla melkoinen homma, kun korkeutta on noinkin valtavasti! Mutta todellinen herkku kyllä tämä <3

  Ps. Siis onko sulla rottia? Tai oletko niitä hankkimassa? Anteeksi, jos tämä tulee ilmi aiemmista postauksista, mulla on ollut viikon verran konetaukoa suunnilleen, ja aloitin vasta selailemaan blogisi uusia postauksia, joten vielä en ainakaan ole löytänyt tähän vastausta. Rotat on meinaan älyttömän ihania olioita, minulla oli yhteensä viisi tyttöviiksikästä vuosina 2010-2012 mutta elämäntilanteen vuoksi oli pakko niistä luopua, nyyh :/ Nyt odotan sopivaa hetkeä kasata oma lauma jälleen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämähän on siis niin hieno pullo, että tätä ei mihinkään kaappiin tungeta vaan keskelle pöytää/hyllyä tms.! Ja jos jollain on siihen urputtamista niin löytää tämän terävä pää tiedät kyllä mistä :).

   Meillä oli viisi rottapoikaa (sitä ennen oli kolme tyttöä), mutta ne olivat jo yli kaksivuotiaita ja kaksi viimeistäkin kuoli nyt heti vuodenvaihteen jälkeen. Ja samalla meni vielä 8,5 vuotias puputyttö (eli hieno aloitus vuodelle). Onneksi oltiin kaukaa viisaita (tai tyhmiä, kun taas joutuu parin vuoden päästä itkemään silmät päästään) ja haettiin uudet pikkupojat jo joulun tienoilla (instassa on kuvia ja video <3). Nyt on sentään lohduttavaa, kun saa katsoa noita vipeltäjiä eikä tarvitse vain surra toisten poismenoa. Rotat on aivan ihania <3. Ne on niin fiksuja, ettei mitään rajaa. Laitettiin uuteen pesään purujen asemesta fleecet, kun ei Critter Nationissa ei ole pohjalaatikkoa lainkaan. Nämäpäs osaa käydä vessassa eikä pissi fleecelle! Toivottavasti saat pian oman pienen laumasi kasaan taas :).

   Delete
  2. Voi itku, tosi inhottavaa :/ Se on kyllä kauhean kohtuuttoman valtava suru, mikä niinkin pienen eläimen poismenosta syntyy. Onneksi sulla on tosiaan ne pikkuiset lohduttamassa.

   En oo instassa pyörinytkään hetkeen, mutta pitää kyllä käydä metsästämässä sut sieltäkin :)

   Delete
 9. Nyt kyllä veti lakka hiljaiseksi.♥♥♥ UPEA ♥♥♥ Ei löydy nyt muita sanoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan tämä aikamoinen rakkauslakka <3.

   Delete
 10. Ei voi kuin huokaista ihastuksesta ja koittaa taas estää kuolaa valumasta :D Tuo on vaan niin upea, ettei sanat riitä kuvailemaan <3 Ja voi noita sun kuvia, niin herkkua silmille että! Itselläni on haaveissa ko lakka, mutta hinta kirpaisee sen verran että pihiys on iskenyt. Onneksi voi ihastella sitä edes kuvista ja ihastele sä sitten munkin puolesta livenä jookos :D

  Toivon sulle parempaa tulevaa vuotta ja paljon onnen hetkiä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Etpäs muuten arvaa miten kiva kuulla tuollainen kommentti kuvista juuri sulta! Kiitos kaunis <3. Rakastan sun blogia ja sun kuvat on parhaita ainakin Suomenmaalla. Mä tässä aina vilkuilen tuota lakkapulloa sun puolesta :). Kyllä se nyt saa niin paljon ihailua osakseen, että pian ylpistyy!

   Delete
 11. Huh-hah-hei, mikä pullo! Punaiset korkkareiden pohjat on nyt juuri ja juuri tuttu käsite tällaselle viininpunaisten Dr Martens-maihareitten käyttäjälle. Zigin kehujen myötä rohkenen kysyä sulta milllaisen kameran omistat? Olen jo epätoivoissani palauttanut kaksi enkä enää kehtaa ostaa uutta ihan summan mutikassa, tykkään sun kuvista kovasti. Virtuaalihalaus sulle, ihan kaikkeen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ihanainen, kiitos ja halaus takaisin :). Blogiin kuvaan järkkärillä Canon 600D ja instan puolelle heittelen kuvia myös kamelimellani eli pokkarikameralla, jossa sattuu olemaan myös puhelinominaisuus (Samsung S4 Zoom) :). Ihana kuulla, että joku tykkää kuvista kun täällä päässä on järjetön itsekritiikki aina valloillaan eikä mikään ole koskaan hyvä. Mä tykkään sun kuvista myös hurjasti. Toivottavasti löydät mukavan kamerakaverin. Itse en vaihtaisi tuon 600D:n kääntyvää paneelia mihinkään, kun välillä olen niin oudoissa asennoissa ttassujeni kanssa, etten näkisi yhtään mitä kuvaan ellei tuon paneeli kääntyisi avukseni :).

   Delete
  2. Kiitos kiitos kiitos! Miten just tän jälkeen aloin katsoa Orange is the new black sarjaa ja jaksossa mainittiin juuri nuo Louboutinit, wOOt :)

   Delete
 12. Oi pullo on niin mun näköinen! nii ja värinkin on ihan jees :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä pullo on kyllä syötävän hyvännäköinen ja ihanan painava kädessä. Ei mikään lelurimpula :).

   Delete
 13. Uijjuijui, kyllähän tuo pullo olisi vaan niin makea laittaa kynsihyllyn kulmalle! ^_^

  ReplyDelete
 14. Onhan tuo kaunein kynsilakkapullo ikinä. Ja jos mulla olisi ylimääräistä rahaa, niin voisihan sen ostaa (ja pistää kehyksiin turvaan, heh). En kuitenkaan oo punaisten kynsien suurin ystävä, joten sen värin takia en kyllä hommaisi (eikä kyllä varmaan moni muukaan, kun tuo hinta...:D)
  Loboutinit olisi ihan uskomattoman ihanat, joku voisi keksiä vaan valmistaa niitä myös laadukkaasta tekonahasta >.<

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla oli kanssa pitkään se ajatus, etten halua tätä kun se on punainen. Mutta sitten taas toisaalta se oli pakko hankkia juuri siksi, että se on punainen, kuten ne ihanat kengänpohjat :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)