Tuesday, January 13, 2015

You crack me up!


Rakastan crackle-lakkoja! Tätä asiaa ei voi lyhyemmin tai ytimekkäämmin ilmaista. Jotenkin olen saanut sellaisen vaikutelman, etteivät nämä rakoilevat ja lohkeilevat lakat ole ainakaan enää viime aikoina herättäneet juurikaan innostusta kynsimaailmassa. Onneksi olen erilainen nuori, tai siis vanha, tai keski-ikäinen, tai ketä kiinnostaa. Voin rehellisesti sanoa, että koko  kynsi-intoiluni sai alkunsa crackle-lakoista, itse asiassa juurikin tässä postauksessa esiintyvästä kultaisesta yksilöstä. Olin jotenkin kuvitellut, että näillä pitää aina lakata koko kynsi ja jotenkin se näyttää aika tylsältä ja samaan aikaan rauhattomalta, etenkin jos kaikilla kynsillä on samat väriyhdistelmät. Jostain sain sitten päähäni vetäistä kynnen keskelle yhden kapean vauhtiraidan cracklella ja siitä se kaikki sitten alkoi eli helvetti pääsi irti. Vauhtiraita kynnen keskellä näytti aivan renkaanjäljeltä ja oli mielestäni aikas vinkeä. Hairahduin nettiin etsiskelemään kuvia ajatellen, että näillähän voisi tehdä jotain muutakin hauskaa kynsille. Katselin aikani Youtubesta videoita ja siirryin siitä blogien puolelle. Ympyrä sulkeutui viimein viime vuoden lopulla, kun laitoin itsekin blogin pystyyn. Ja kaikki yhden crackle-lakan tähden!
Sovitaanko, että cracklet tässä postauksessa edustavat nostalgisesti sitä mistä olen tänne tullut? Tässä vaiheessa vedetään hatusta todellinen aasinsilta ja hypätään nostalgisesta historiasta kynsimaailman uusiin tuuliin eli mattalakkoihin. Pikkulinnut ovat lauleskelleet, että mattalakat olisivat seuraava uusvanha trendi kynsilakoissa. Mavalan kevätkokoelma olikin jo kokonaan mattaa, joten lisää on luultavasti tiedossa. Odottakaas vaan, kyllä ne crackletkin sieltä vielä tekevät comebackin, sanokaa minun sanoneen. Eli käytännössä minä olen tässä vain aikaani edellä enkä suinkaan jäljessä. Siinä missä cracklet saavat aikaan riemunkiljahduksia, niin mattalakat ovat mielestäni suuripiirtein yhtä jännittäviä kuin ne ovat kiiltäviä. Olen tässä yrittänyt pohtia syytä matan karsastukseeni mutta ainoa keksimäni selitys ovat paperiviirut. Koska mattalakan päälle ei laiteta päällyslakkaa, jää värilakka tavallaan ilman suojaa, jolloin kaikki paperit joihin kosket ovat lopulta täynnä kynsilakan värisiä viiruja. Varsinkin nyt, kun kynteni ovat pitkät ja terävät... no, saman lopputuloksen saa aikaiseksi teippaamalla kymmenen puuvärikynää sormenpäihin. Omistan kyllä useitakin mattalakkoja, koska ne ovat toki mielestäni upean näköisiä... muiden kynsillä. Yritän aina tasaisin väliajoin lakata kynnet (tai edes yhden kynnen) satiinisiksi, mutta jo ennen lakan kuivumista saan päähäni nerokkaan idean kokeilla miltä tämä näyttäisi kiiltävänä.

Tällä kertaa halusin testata mattalakan olomuotoa hieman pidemmän aikaa, joten lakkasin kynnet illalla ja päätin tehdä varsinaiset koristelut vasta aamulla. Näin pakotin itseni viettämään yhden yön mattalakan (Golden Rose Matte 10) kanssa (peräti kahdella kynnellä). Luin vielä illalla kirjaa sängyssä ja varmasti jokaisella sivulla on puumerkkinä sinisiä lakkaviiruja. Jos siis joskus lainaatte kirjastosta kirjan, jonka sivuilla on outoja väriviiruja niin  myönnän syyllisyyteni. Auttaisikohan tähän ongelmaan kerros kirkasta mattalakkaa? Tai ehkä varastan Wastinglifestylen Emman idean ja vetäisen kynsien kärkiin jonkin kuvion kirkkaalla lakalla, jolloin kärjet ovat suojassa värikynäefektiltä. Kaikista lakoista (myös GR:n mattalakasta) voitte muuten katsoa Instan puolelta kuvat ennen koristeluita.
Idea kynsiin lähti siis GR:n tummansinisestä mattalakasta ja Avonin kultaisesta cracklesta. Lisäsin yhtälöön vielä DaLen New Prism -kokoelman kultaisen lineaariholon New Messiah (mielestäni täydellinen kylmähkö kultainen holo), Essencen farkkulakan Blue-jeaned sekä Moyran sinisen cracklen. Oletteko huomanneet miten jotkut cracklet halkeavat kuin kuiva maa ja toiset taas pitkittäin muistuttaen enemmän rihmastoa kuin halkeillutta maalia? Avonin lakka on perinteinen akuutista vesikadosta kärsivän maan tyylipuhdas kuvaus, kun taas Moyra halkeilee kauniisti pitkittäin. Testasin Moyraa ensimmäistä kertaa ja se levittyi kuin unelma toisin kuin cracklet yleensä. Itselläni on crackleissa ongelmana se, että toinen puoli kynnestä halkeilee usein erilailla kuin toinen puoli, koska lakkaa tulee kynnelle epätasaisesti nopealla levitysyrityksellä. Crackle-efekti tykkää kyttyrää, jos lakkaa sutii monta kertaa samasta kohtaa, joten olin näiden pituuksien kanssa hieman hätää kärsimässä lakan kanssa. Moyra oli jotenkin öljymäisen geelimäistä ja levittyi täydellisen tasaisesti kynnelle. Avon edustaa sitä perinteisempää cracklea, jota saa kynnelle aina joko liikaa tai liian vähän. Peukalosta toinen puoli ei halkeillut lainkaan mutta onneksi pikkurilli onnistui suhteellisen hyvin. 
Etu-ja keskisormeen vedin taas vauhtiraidat ja lisäsin kynsiin vielä Sanna Tara Nail Artilta tilatut sähkönsiniset pallurat. Peukalon mönkään mennyttä cracklea lähdin ”korjailemaan” eli peittelemään samaisilla palluroilla, joita sain kynnelle kasattua peräti 32 kappaletta aivan hirviömäiseen asetelmaan. Ainoa hyvä asia koko peukalossa on noiden palleroiden upea väri. Makrokuvissa pallukat näyttävät aivan jonkin tulevaisuuden mutanttikalan mädiltä. Onnistuin taas olemaan sulattamatta näitä pallukoita levittämällä kynsille Essencen Gel Look Plumping Top Coatin ennen pikakuivattajaa. Ilmakupliltakin vältyttiin tällä kertaa. Itse tykästyin näiden kynsien väreihin ja ihastuin taas uudestaan crackleihin, joten saatatte joutua kärsimään niiden tuijottelusta jatkossakin.

* * *     * * *     * * *     * * *

The first nail polish that made me go wow, was a golden crackle topper by Avon. I never used to play with polishes, so it was totally unlike me to paint speed stripes in the middle of my nails using this crackle polish. I thought it looked really cool and reminded me of tire marks. I wanted to know if one could do other things with crackle polish and found myself watching Youtube videos and reading nail blogs. To me this feels like a circle closing since now I’m here writing about crackle polishes on my own nail blog. It’s funny how things turn out.

I still love crackle polishes even if they are way old fashioned. Maybe they’re making a new comeback and I’m simply ahead of my time. Another type of polish making a comeback is matte finish. I’m expecting a lot of matte collections for the coming spring and summer. I like matte finish and I have matte polishes but for some reason I always find myself adding a top coat on the polish making the matte finish disappear. Some of them look great also as shiny versions but it’s difficult for me to stay away from the top coat even if they don’t. I guess it’s because of the paper markings which are inevitable if you don’t use a top coat to protect the colored polish. Especially with my current nails I keep accidentally marking every paper I touch. It’s like having ten crayons taped on my fingertips.

For old times sake I wanted to use the golden crackle by Avon. I also chose a golden linear holo from Dance Legend, called New Messiah. I hadn’t tried the Matte 10 by Golden Rose so I chose to go with dark blue which goes great with golden. Matte 10 went on my thumb and pinky and New Messiah on my middle and ring finger. I also remembered having this pretty lightly textured polish from Essence called Blue-jeaned and I thought that would look good on my forefinger. If you wish to see these polishes on the nails before deco, please visit my Instagram site.

Avon crackle resembles dry ground when it cracks. There’s also a different type of crackle which looks like vertical threads as it cracks. The blue crackle polish by Moyra is one like that and I love how it cracks. Naturally I had to make the speed stripes on these nails also, again for old times sake. The blue stud thingies are from Sanna Tara Nail Art. The crackle didn’t really work on my thumb (as it has a tendency to do) and I made the mistake of trying to cover this mess with another mess (that is 32 blue stud thingies). Not my proudest moment. I still love my crackles and the color combo works great!


See you soon,


Malle

19 comments:

 1. Tosi kiva idea crackle lakoille! Mulla on vielä kultainen ja hopea crack lakka, muut möin kun eihän niitä sitten tullut käytettyä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä just ostin lisää crackleja joulukuussa 😃. En vaan kyllästy näihin ikuna!

   Delete
 2. Samma här, OPI:n kulta ja hopea crackle löytyy vielä hyllystä, olen tainnut jopa ihan yhdesti käyttää...tosin en välittänyt niistä silloinkaan kun ne oli in mutta pitäähän sellaset nyt kunnon lakkahamsterilla olla! Jospa innostuis niitten uudella tulemisella ja musta tulee oikea halkeilumonsteri. Sininen ja kulta on kyllä maukas yhdistelmä, tykkään näistä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiks nyt uuden vuoden kunniaksi pitäis pistää pystyyn joku halkeiluhaastis. Olis varmaan tosi paljon osanottajia 😆.

   Delete
  2. Let's do it! Ainakin kaks ois jo koossa, sä ja mä!

   Delete
 3. Mmm<3 Kauniit kynnet, jälleen! Mun mielestä cracklet on upeita, kunhan nitä ei käytä liian usein tai jätä koristelua pelkkään yksi kerros tuota + yksi kerros cracklea vaan lisää kynsiin jotain mielenkiintoista. Itsekin yhdet joulukynnet väkersin punaisen cracklen avulla, ja tykkäsin niistä ihan sinappina, mutten tiennyt että kehtaako sellaisia enää edes julkaista kun muilla kynsiharrastajilla harvemmin on positiivisia mielipiteitä crackleistä nykypäivänä. No, julkaisin kuitenkin ylpeänä omasta mielestäni onnistuneista kynsistä ja onneksi julkaisit sinäkin nämä! Kyllä ne cracklet vaan on kauniita kun niitä käyttää oikein <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena. Mä muistan sun joulucracklet. Ne oli ihanat! Olin ihan täpinöissäni, kun joku käytti crackleja 😍.

   Delete
  2. Kiitos! :) <3 Mun mielestä on suorastaan häpeällistä unohtaa cracklet vain koska "ne ei ole muodissa enää". Toki osa ihmisistä ei ole koskaan pitänytkään niistä, ja sen nyt vielä jaksan ymmärtääkin. En minäkään pidä hello kitty -decaleista, en, vaikka joku katsoisikin minua sen takia pahalla silmällä :D

   Delete
  3. Tämähän on suorastaan haaste tehdä hello kitty -kynnet :)

   Delete
 4. En oikein ole missään vaiheessa lämmennyt cracklelakoille ja mulla taitaa olla vain yksi kuivahtanut marketticracklelakka. Veikkaan että tämä johtuu siitä että en vaan osaa ja toisaalta myös siitä, että en ole nähnyt kauniita cracklelakkauksia. Mutta nyt olen ja nämä sun upeat kynnet innostaa kokeilemaan halkeilevia lakkoja! Ihanat väritkin näissä kynsissä :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Tintti! Kaikki nyt kokeilemaan crackleja. Seuraava lakkavillitys multichromeflakie-lakkojen jälkeen olkoon multichromecracklet 😃.

   Delete
 5. Nätit! Ostin kesällä OPIn ystävämyynnistä noita crackle-lakkoja 8kpl :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Latania :). Wow, mulla ei ole yhtään OPIn crackleja ellei Nicole by OPIa lasketa :). Kunnioitettava määrä jo tuo 8kpl!

   Delete
 6. Mie muistan kun sain ensimmäisen cracklelakkani, siitä on jo varmaan 4 vuotta aikaa :D Silloin lakkailin kynsiäni vielä ihan perinteisesti yhdellä lakalla ja sain silloiselta anopiltani lahjaksi cracklelakan. Se oli ostettu eräästä kauneushoitolasta, niitä ei vielä saanut oikein mistään kivijalkakaupoista.Olihan se kyllä kova sana! :D
  Nykyään en taida edes omistaa crackleja o.O ... Nyt piti ihan tarkistaa ja löytyy miulta näköjään yksi musta crackle :D
  No höpinät sikseen! Nää siun kynnet on kyllä mahtavasti onnistuneet ♥ Jään mielenkiinnolla odotteleen siun seuraavia cracklelakkauksia, jos vaikka miekin innostuisin cracklailemaan ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nanne! Ihana muisto sulla :). Cracklet on hauskoja, kun ei koskaan tiedä mitä sieltä tulee...

   Delete
 7. Tykkään hirmuisesti crackleista, mutta multa ei löydy yhtäkään vielä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kamala vääryys, joka pitää heti korjata :). Essencen cracklet on muuten tosi hyviä ja edullisia, jos haluaa ihan testailumielessä niitä kokeilla.

   Delete
 8. wow mitkä kynnet ! muhun crackle- lakat ei oikeen iske mut nää on hienot :D

  ReplyDelete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)