Friday, February 20, 2015

Keep calm and stamp on… even if it kills you!


Sain Born Pretty Storelta muutaman tuotteen esiteltäväksi ja valitsin tietysti pari ihanaa leimauslaattaa mukaan pakettiin. Ensimmäinen esiteltävä laatta on BP-29, jossa on ihania kynsilakkafanin unelmakuvia. Olin jo pitkään ihmetellyt eikö missään laatassa ole lakkapullojen kuvia mutta tästäpä sellaisen löysin itselleni.

Minulle kävi tämän leimaussession kanssa klassiset eli juuri silloin kun leimojen pitäisi onnistua, ne eivät onnistu millään. Istuin pöydän ääressä eräänä iltana tuntikaupalla osoittaen itselleni hyvin epätyypillistä kärsivällisyyttä yrittäessäni löytää syytä leimaamisen sietämättömään vaikeuteen. Katsoin Youtubesta videoita, joissa leimat nousivat näillä videoiden yli-ihmisillä helppoudella, jota ei voinut kuin kadehtia. Vaihdoin lakkaa, leimasinta, scraperia, leimaustapaa eikä mikään auttanut. Testasin myös toista esiteltävää laattaa (postaus tästä tulee sunnuntaina) eikä sekään suostunut yhteistyöhön. Välillä jokin kuvioista noisi ihan nätisti mutta seuraavalla yrityksellä ei mitään.
Onneksi tämä oli vasta testailuvaihe, jolloin tarkoituksena oli läpsiä leimoja vanhan manikyyrin päälle ennen lakkojen poistoa. Tämän testisession mentyä penkin alle päädyin ottamaan seuraavan päivän suunnitellut lakkaukset varman päälle eli tein leimat kirkkaan kynsilakan päälle muovialustalle. Onko tämä huijausta? Itse en pidä sitä huijauksena vaan tapana estää hermoromahdus seuraavana päivänä. Toki ”leimaaminen” tällä tekniikalla vie kauemmin aikaa mutta joskus on hyvä varmistella taustansa. Ainoa leima, jota en saanut nousemaan laatalta oli lopulta nainen puhaltelemassa kynsiään. Laatta on siis toimiva, leimaaja ei!
Posti toi MoYou Londonin ihanan löllöstampperin hoteisiini muutama päivä myöhemmin ja pääsin testaamaan heti laattoja uudella löllöllä. Ja sehän toimi kuin unelma. Naikkonenkin nousi nätisti laatalta. Miten on mahdollista, että aina se uusi leimasin toimii... kunnes se ei enää toimi, kun uusi leimasin saapuu? Minulle on tulossa Creative Shopin iso leimasin postissa, joten katsotaan pitääkö teoria taas paikkansa. Tämä MoYoun löllö on kyllä löllömpi kuin mikään aikaisempi löllöni. Minulla on kaksi neliöstampperia ja ne ovat molemmat valkoista löllömuovia. Tämä on vielä löllömpää läpikuultavaa muovia. Epäilen materiaalin olevan samankaltainen kuin Creativessa tulee olemaan. Tässä taas nähdään kuinka monesta asiasta leimaaminen voi olla kiinni. En pistä pahaksi tätä pientä oppituntia leimailun ihmemaassa, koska aina sitä oppii jotain uutta.
Kynsille halusin OPI:n Mustang-kokoelman lakkoja. Näitä Helmeristäni löytyy kolme: musta Queen of the Road, sininen The Sky’s My Limit ja pinkki Girls Love Ponies. Yhtäkään en vaihtaisi pois. Nyt huomasin jo olevinaan ison eron GLP:n ja Gwenin Hey Babyn välillä. GLP on ”paljon” sinertävämpi kuin Hey Baby, joka on näistä se konservatiivisempi yksilö. Mitenkähän en ollut aiemmin tajunnut tätä ”suurta” eroa? Leimat olin tehnyt kultaisella Chinan Passionilla, mustalla Konadilla ja mustalla Color Clubin hololakalla Beyond. Jos ei edellisen päivän leimailut menneet putkeen niin ei kyllä mennyt tämä leimadecalien kiinnittäminenkään. Yleensä decalit sulavat kuin itsekseen aluslakkaan mutta tämä oli taas niitä päiviä, kun mikään ei ota onnistuakseen. Olin päättänyt esitellä tämän leimauslaatan ja sen mukana nämä kynnet, vaikka henki menisi, joten jatkoin nyhertämistä.
Yleensä tässä vaiheessa on sellainen voittajafiilis ”Tulin, näin, voitin!”, mutta nyt fiilis oli enemmänkin ”Tulin, kämmelsin, sain hermoromahduksen...”. Jos tästä nyt hakee jotain yhteenvetoa niin sanoisin, että laatta on ihana (en heittänyt sitä vielä ikkunasta ulos, vaikka mieli teki) ja toimii, kun sitä osaa käyttää. OPI:n Mustang-kokoelman lakat ovat mahtavia ja toimivat, vaikkei juuri osaisi kynsiä lakatakaan :). Kokonaisuutena tästä jäi nyt vähän kökkö maku suuhun, koska Mustang on lemppariautoni ja olisin niin halunnut näiden kynsien onnistuvan. Mutta ei niin paha, ettei jotain pahempaa olisi tiedossa! Sunnuntaina saatte ihastella toista epäonnistunutta leimaussessiota. Mutta ettepähän ainakaan pääse sanomaan, että tämä bloggari julkaisee vain onnistuneita kynsiä.
Tämän postauksen aikana käytetyt leimasimet, lakat, scraperit ja laatat voivat kaikki olosuhteisiin nähden hyvin eikä mitään niistä vahingoitettu leimailujen aikana. Kaikki postauksessa esitetyt mielipiteet ovat bloggarin oman (jokseenkin sekavan) mielen tuotoksia eivätkä pohjaudu absoluuttisiin faktoihin, koska sellaisia ei ole olemassakaan. Mikäli haluatte hankkia ko. laatan itsellenne, se onnistuu klikkaamalla tästä. Voitte myös ihastella muuta kynsikoristevalikoimaa ja koodilla TBL91 saatte 10% alennusta ostoksistanne Born Pretty Storesta.

Mielestäni koodini pitäisi olla ennemminkin EVO91 (EVO= Et Vain Osaa)! EVO kuittaa. Palataan sunnuntaina uusin epäonnistumisin.

On my nails: 
 • OPI - Queen of the Road 
 • OPI - The Sky’s My Limit 
 • OPI - Girls Love Ponies 
 • China Glaze - Passion (stamping)
 • Konad - Black (stamping)
 • Color Club - Beyond (stamping)
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat*    *    *    *    *    *

I like stamping! I would love stamping if I knew what makes it tick. Why can’t everything work every time? What is this mysterious factor x, that makes stamping sometimes not work at all? Well, whatever it is I was having serious issues with factor x while doing these nails. I tried everything but it just wasn’t my day. I wanted to show you this pretty stamping plate BP-29 I received for a review from Born Pretty Store and by golly, I was gonna do it even if it killed me. A couple of days after my desperate attempt to stamp I received a new stamper from MoYou and the images lifted like angels. So, I guess we could say “it’s not me, it’s you… but it’s mostly me”. Well, you live and you learn. I learned that I need to have every stamper ever created by Man in my selection. Not because I’m that good but because I’m that bad. I absolutely love the plate with its polish bottles and the slogan. These nails were the result on hours and hours of failed stamping so I guess it’s obvious why I don’t like them, but since I love the plate (and finally know how to use it) I will be using it again for sure. You can find this plate under nail art from BPS and get a 10% discount using code TBL91.


17 comments:

 1. Saattokohan syynä olla ekalla testiyrittämällä juurikin nuo vanhat leimaukset, ettei kynsille asti päässyt? Ja mun pitää joka välissä pyyhkiä laatta ja leimasin, että seuraavalla kerralla kuva nousee, ei riitä että vain toisen putsaa.
  Leimaaminen todellakin on tähtitiedettä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leimaaminen on kyllä niin rakettitiedettä että! Mä putsaan kanssa aina laatan joka välissä ja leimasimen putsaan teippirullalla. Jos ei kuvat tunnun nousevan niin toki putsaan vielä leimasimenkin. Tällä kertaa mikään ei auttanut... paitsi se uusi leimasin sitten kun oli jo liian myöhäistä :). Mä kyllä niin rakastan esim. DRK- ja MoYou-laattoja, kun ne harvemmin keljuilee. Mulla keljuilee aina esim. BM:n laatat. Mutta yritykset jatkuvat :).

   Delete
 2. Itse oon huomannut sen, että kaikella on väliä. Osa leimoista nousee tietyllä stamperilla ja tietyllä lakalla. Osaan se sama stamperi tekee hirvittävästi reikiä tai jotain muuta vastaavaa. Onneksi on valinnanvaraa noissa niin yleensä löytyy se oikea yhdistelmä. Mutta joskus sitä ei itsekään jaksa enää yrittää vaan antaa periksi ja postaa sitten epäonnistuneet kynnet... :D Kyllä tämä on tähtitiedettä, olen täysin samaa mieltä!
  Mehän voitaisiin perustaa joku koulu lakkailuille, jossa yhtenä opintosuuntana olisi sitten leimaus. Varmasti riittäisi opiskeltavaa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mä tuun heti oppilaaksi tuohon kouluun! Mä en voi sietää asioita, jotka on näennäisesti yksinkertaisia mutta joita en onnistu toteuttamaan enkä varsinkaan ymmärtämään mikä maksaa. Mulle tulee aina pakkomielle kokeilla läpi kaikki lakat, kaikki leimasimet, eri laatat ja eri tekniikat. Tässä on oltava joku logiikka. Tiedeihmisenä mun on vaan pakko saada selville mikä tässä on se juju. Nyt mulla on vähän sellainen kutina, että tämä on kuin autolla ajo. Siinä kehittyy mitä enemmän sitä tekee ja siihen pitää vaan saada tietty tatsi, mitä ei oikeastaan voi edes selittää kenellekään :).

   Delete
 3. No nythän täällä ollaan taas samiksia :D :D Ei voi olla totta että meillä on nyt sama laatta menossa :) Sulla on kyllä paljon rohkeemmin käytettyä koko laattaa kun mä vaan mun t-paitaa ylistin pullokuvilla! Ollaan me kans :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ja et arvaa mutta me myös kommentoitiin täsmälleen samaan aikaan toisillemme! Ollaankohan me jotain syntymässä erotettuja kaksosia? Mä olinkin tosi rohkea... lähinnä julkaisemalla nämä epäonnistumiset :). Miksei mulle voi tulla mieleen, että laitanpa tämän vain yhteen kynteen, kun tänään ei kerta homma onnistu? Ei, saan vaan päähäni, että kohta haen naapurin mummonkin tänne leimattavaksi, koska tämä laattahan toimii tai henki menee!

   Delete
  2. Hauska aamu :D Mä kyllä luulen että ton Mundo de Unas-leimauslakan kanssa, jota mä käytin, toimii vaikka perunasta tehty muotti, on se sellasta tärpättiä. Pitää koittaa laattaa vielä jollain muulla lakalla :)

   Delete
 4. Oih ja voih, leimaus on kyllä yksi suuri huijaus! Sitä katselee jonkun penteleen yotube-jumalan taiturointeja ja itsevarmana kuin härkä siirtyy kynsipöydän ääreen vain ja ainoastaan sotkeakseen ympäristönsä ja repiäkseen hermonsa kappaleiksi. Mä niin vihaan sitä, enkä tajua, miten jotkut on siinä niin älyttömän hyviä!

  Pointsit sulle kuitenkin että jaksoit tapella, mä en olisi päässyt noin pitkälle vaan olisin luovuttanut aikaa sitten ja piirtänyt lakkapulloni ihan itse :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä vakaasti uskon siihen, että harjoitus tekee mestarin, joten harjotellaan nyt sitte ***kele :).

   Delete
 5. Mistä mistä mistä?? Sait tilattua itsellesi Creativen?????? :D Mä haluan sen heti nyt, mutta se on ollut kaikkialta loppu? :D Ps. Mun mielestä nää kynnet näyttää hyvältä. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fani lohdutuksesta! Ja Rainbow Connectionilta tilasin. Siellä on pre-sale menossa. Kannattaa tilata sieltä Bigcartelin puolelta niin postarit ei ole niin isot.

   Delete
 6. Hih, ihanan viihdyttävä postaus kynsien leimailun karusta todellisuudesta! Koin samaistumista tuskaasi monessa kohtaa, ja sitten kohta taas hihittelin hauskalle kohdalle. Tämä postaus oli yhtä tunteiden vuoristorataa hyvässä mielessä alusta loppuun :).

  Ja sitten itse asiaan eli kynsiin, jotka ovat aivan mahtavat! Mustang-kokoelman lakkojen huikeus tulee kuvissa hienosti esiin :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä haluaisin niin nähdä näissä jotain mahtavaa, mutta kun ei niin ei. Nämä lakat on kyllä niin upeat, että otan ne uusintakierrokselle mielelläni pikaisesti. Tuo sininen varsinkin! Kiitos, että muistutit mua sen olemassaolosta :). Mä vähän ajattelin tän postauksen kanssa, että höpötetään nyt sitten ainakin siitä miten kamalaa oli, kun lopputuloskin on niin kamala :)

   Delete
 7. eihän nää mitkään totaali failaukset ole! leimojen kanssa se on aina taistelua :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Itselle nää tuntuu failauksilta, kun tietää mikä työ noiden takana oli!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)