Tuesday, February 10, 2015

Playing with Essie Cashmere Matte


Olen jotenkin todella ambivalentti mattalakkojen suhteen. Innostun aina uuden kokoelman nähdessäni ja himoitsen kaikkia itselleni, mutta jostain syystä saatuani mattalakan omille kynsille fiilis on aina hieman, njäh. Pelkäsin jo etukäteen kevään mattakokoelmia edellisten kokemusten perusteella. Mattalakat näyttävät upeilta kynsikuvissa mutta itse en malta olla sutaisematta kiiltävää pikakuivattajaa lakan päälle.

Hankin kuitenkin rohkeasti Mavalan kevätkokoelmasta yhden mattalakan (joka ei ole vielä päässyt kynsille asti) ja Essien Cashmere Matte -kokoelmasta peräti kaksi ihanuutta. Olen sulaa vahaa aina kun näen lakassa sinertävää shimmeriä, joten valitsin tietysti kokoelmasta tummimmat sinishimmerit eli Spun in Luxen sekä Coat Couturen. Näiden valinta oli varma nakki, koska tiesin niiden näyttävän upealta kiiltävänä(kin) eli vanhoihin tapoihin hurahtaminen ei olisi suuri erhe.
Olen erittäin hidas lakkaaja ja levitän lakkaa kynnelle samalla nopeudella kuin Michelangelo maalasi Viimeistä tuomiota. En voi sietää lakan karkaamista kynsinauhoille, joten lähestyn sudilla kynsinauhaa tyyliin hiljaa hyvää tulee. Normaalisti lakat suostuvat yhteistyöhön tekniikkani (jota voisi kutsua käänteiseksi kolmen siveltimenvedon tekniikaksi) kanssa, mutta mattalakat ovat tunnetusti hankalia, jos suti sattuu osumaan kaksi kertaa samaan kohtaan. Essien mattalakat eivät olleet poikkeus ja ensimmäinen kerros lakkaa kynsillä näytti jokseenkin huvittavalta. En osannut päättää pitäisikö näitä lakata ohuella vai paksulla kädellä, joten on ihme että lopputulos näyttää näinkin tasaiselta. Sininen shimmer paistoi läpi voimakkaammin Coat Couturesta, jonka pohjaväri on antiikkisen purppurainen malva. Tämän voisin antaa olla kynsillä helposti ilman kiiltävää päällyslakkaa. Spun in Luxe on niin syvän musta, ettei sininen shimmer enää erotu kuivan lakan mattapinnalta. Päällyslakka taas räjäyttää tämän lakan henkiin mutta jotenkin se vie jotain pois lakan sielusta.

Tein rohkean päätöksen ja lakkasin kynnet pelkästään näillä lakoilla. Ei aksenttikynsiä, ei niittejä, ei glitteriä. Ehkä tässä piilee perimmäinen syy mattalakan kartteluuni. Miten mattalakka koristellaan? Onneksi olin nähnyt Lucy’s Stashin blogissa upean esimerkin mattalakan koristelusta, jota päätin lähteä toteuttamaan. Ainoa koristelu molempiin lakkauksiin tulisi kirkkaan ja mattapintaisen lakan muodostamista kuvioista dotting toolilla ja leimaamalla.
Spun in Luxen kanssa lähdin liikkeelle lakkaamalla kaksi kynttä kirkkaalla päällyslakalla. Tämän jälkeen tein dotting toolilla pilkkuja (jos noita nyt voi pilkuiksi laskea) mattalakalla sekä kirkkaalla päällyslakalla. Ainoa positiivinen asia, jonka voin mainita dotting tool -työskentelystäni on se, etteivät pilkut sentään sulautuneet yhteen. Muutoin lopputulos on pelottavan muotopuoli, mutta kuvista sitä ei onneksi niin räikeästi erota. Rakastuin tähän lakkaan aivan täysillä juuri tällä tavalla koriteltuna.
Olen jo pitkään halunnut kokeilla läpinäkyvillä lakoilla leimaamista, joten eikun sarvista härkää. Lakkasin taasen kaksi kynttä kiiltäväksi, koska halusin testata leimaamista sekä mattalakalla että kirkkaalla lakalla. Valitsin kuvioksi MoYoun Fashionista 02 -laatasta kauniin neulekuvion, jota en jostain syystä koskaan saa onnistumaan. Kirkkaalla lakalla leimaaminen mattakynnelle onnistui mukavasti mutta mattalakalla leimaaminen ei ottanut onnistuakseen. Peukaloon sain nätin kuvion aikaiseksi mutta keskisormen kuvio meni mönkään. Lisäksi mattalakka ei tarttunut kiinni kynteen vaan leimat alkoivat rispaantua jo ennen kuvaustelttaan pääsyä. En tajua miten Polish Fictionin Tintti saa mattaleimat onnistumaan niin kauniisti? Liekö syynä väärä mattalakka vai kädetön leimaaja. Kunpa olisin leimannut kaikkiin kynsiin kirkkaalla lakalla matalle pinnalle (repii hiuksiaan ja menee poistamaan kynsilakat).

Itse tykkään näistä Essien mattalakoista aivan pipona mattana ja kiiltävänä, mieluiten jonain edellisten yhdistelmänä. Onko teille jo kotiutunut kevään mattalakkoja?


*    *    *    *    *    *

I feel a bit ambivalent about nail polishes with matte finish. I love them on other peoples nails but for some reason I always find myself adding a clear top coat to my matte polishes. I took a chance and ordered two new polishes from the Essie Cashmere Matte collection. When ever I see a polish with blue shimmer, it’s a must have. So I bought Spun in Luxe (black with blue shimmer) and Coat Couture (deep mauve with blue shimmer) and gave them a go.

I wanted to use only these polishes (no accent nails, no glitters, no studs) but I couldn’t come up with a way to decorate to polishes, cos in all seriousness one has to have some deco on the nails, right? I remembered seeing this pretty dotting deco on a blog by Lucy’s Stash. So I decided to mimic and used a dotting tool with matte and clear top coat on Spun in Luxe. I suck at using the dotting tool but I love how the shimmer really comes out when the polish turns clear. I’ll need a lot more practice with the dotting tool though.


Stamping was the way to go with Coat Couture so I took out my MoYou Fashionista 02 plate and stamped some knitted patterns with clear and matte polish. The clear stamp on matte nails turned out nice but the matte on clear nails… not so much. The stamped images started to peel off immediately. Maybe I chose the wrong matte polish or maybe I also suck at this! I love how strong the blue shimmer is on these polish even when it’s matte. I wish I had stamped all matte nails with clear polish.12 comments:

 1. Oi, ostit tosi kivat lakat! Minusta ehkäpä ne parhaat juurikin :) minä tykkään mattalakoista vain mattana. En halua koristella niitä. Mulle niissä paras koristus on mattapinta. Mullakin meni Essiet pitkin kynsinauhoja kun huomasin että niillä pitää lakata aika nopeasti ;) kyllä se sitten kun sen tekniikan oppi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä rakastuin ihan täysillä näihin kahteen. Nyt mietin, että josko pitäisi hankkia vielä se Comfy in Cashmere :).

   Delete
 2. Molemmat lakat toimii mattana ja kiiltävänä! En ole ainakaan vielä sortunut tämän kevään mattalakkoihin, mutta saa nähdä miten käy. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä sorruin heti, kun näin tuon sinertävän shimmerin lakkojen pohjalla :).

   Delete
 3. Mä ihastuin noihin Essien Mattalakkoihin niin, että tilasin koko kokoelman. Sitä odotellessa voin ihastella muiden kynsiä. <3 Nämä sun kynnet on myös onnistuneet ja mun mielestä oikein kauniit. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fani :). Mun mielestä nuo tumman on onnistuneet mutta noita toisia ei olisi tarvinnut ehkä edes julkaista. Mutta aina ei voi onnistua. Onhan se taktiikka tuokin, että tilaa koko kokoelman :). Mä olen vähän sitä tyyppiä, joka syö ensin puolikkaan pullan ja sitten puolen tunnin päästä toisen puolikkaan, koska sehän ei ole yhtään sama asia kuin että olisi syönyt heti koko pullan, eihän?

   Delete
 4. noi Essien mattalakat on kyllä ihania.. tosi kivat kynnet oot saanu aikaan, tykkään tosta tekniikasta, näyttää hyvälle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos :). Nuo lakat ovat kyllä ihania ja mahtavan nopeasti kuivuvia kaiken lisäksi. Yleensä en voi sietää kuivattelua ilman pikakuivattajaa mutta nämä kuivuivat kuin itsestään.

   Delete
 5. Mie olen kans ihaillut näitä Essien mattoja, siis mattalakkoja, mut kun en omista ennenstään yhtään Essietä, en myöskään aio niitä nytkään hankkia :)
  Mutta molemmat näistä kyllä näyttää upeilta ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nanne! Voi kun mäkin osaisin pitää kiinni tuollaisesta periaatteesta. Monta kertaa olen ajatellut, etten hanki jotain lakkaa, koska niitä ei ole yhtään ja on ärsyttävää jos jotain on vain pari kappaletta. Mutta niin siinä vaan aina käy, että tulee sitten kuitenkin hankittua :). Paitsi Nfu Oh -lakoista olen pysynyt vielä kaukana, vaikka ne flakiesit houkutteleekin, kun en voi sietää ko. pulloa. Piste mulle!

   Delete
 6. Oiih vautsi, molemmat lakkaukset on tosi upeat ja tyylikkäät! <3 Näitä mattoja olenkin himoinnut, mutta perskuleen shoppailutauko tuli tielle. Mpffh. Ehkäpä sitten ensi kuussa, jos vielä silloin mahtuvat ostoslistalle kaiken muun kuukauden kuolatun sekaan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena :). Tuo on se paha puoli ostolakossa, että sitä tulee kerättyä ostoslistaa ja seuraavassa kuussa ostelee sitten kahta kauheammin... No, aina kannattaa yrittää :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)