Thursday, March 26, 2015

Bloody Stamping Inspired by Dracula


Innostuin MoYou Londonin Book Worm -kilpailusta, jossa oli tarkoituksena inspiroitua kirjasta. Kirjoja oli valittavana yhdeksän ja inspiraation sai noukkia sekä toteuttaa millä tavalla tahansa. Parasta tässä haasteessa olikin juuri se, ettei kynsitaiteilua oltu rajoitettu esim. pelkästään MoYou Londonin leimauslaattoihin.
Inspiroiduin aivan suoralta kädeltä kahdesta kirjasta (tai ennemminkin siitä mitä assosioin noihin kirjoihin) nimittäin Draculasta ja The Great Gatsbystä. Olen vampyyrifani ja viime vuosina olen lukenut jokaisen kirjan ja katsonut jokaisen elokuvan/sarjan joita ko. aihepiiristä on tuotettu. Draculaan en tosin ole kirjana tutustunut, elokuvana kylläkin.
Prinsessa Ruususen jälkeen ruusut jäivät vielä kaivelemaan ja halusin toteuttaa ne ihan oikeasti epäsöpöllä tavalla. Lähestyin aihetta tällä kertaa periaatteella: mustaa, punaista, tekstuuria, negative spacea, liukuväriä. Siinä missä Gatsby-kynnet saivat osakseen päiväkausien suunnittelutyön, Dracula-kynnet tehtiin täysin fiilispohjalta. Nimettömään halusin tekstuurisen aksenttikynnen, joten nappasin verekseltään sopivan yksilön laatikosta (heh). OPI:n Stay the Night peitti upeasti kahdella kerroksella mutta oli itsekseen liian tumma ja violettiin taittava, joten valitsin tekstuuritikuistani liukuvärikimppaan Perfect Sandin S52:n ja Essencen Heart Explosionin. Sudin molempia kuivasutitekniikalla vähän sinne sun tänne ja lopputulos näyttää joko laavalta tai hyytyvältä vereltä. Tuijottelukynsimateriaalia ehdottomasti.
Peukaloon rykäisin kaksi kerrosta DaLen Thermo 170 -lakkaa, joka on niin verisen näköistä, että voisin kuvitella sen tulleen pullotetuksi suoraan jonkin maagisen härän kaulavaltimosta. Muihin kynsiin lakkasin yhden kerroksen OPI:n Glints of Glindaa, joka toimii omaan ihonväriini täydellisenä negative space lakkana silloin kun en halua sellaista ranskistyylistä viileää pinkkiä kynteen vaan oikeasti ihonvärisen jellylakan.


Leimailin kynnet mustalla MoYou nailsin lakalla sekä punaisella Konadilla. Tein tuplaleimaukset keskisormeen sekä pikkurilliin ja ruusupitsileiman etusormeen. Maalasin etusormen ruusut Saffron 40 jellylakalla ja korostin punaisuutta vielä Essencen Heart Explosionilla. Noukin kynsille vielä punaisia glittereitä Saffron 12 -lakasta ja läpikuultavia glittereitä OPI:n Comet in the Sky:sta ja kuorrutin koko kynnet Saffronin 01:llä, joka on kirkas lakka täynnä kultaista mikroglitteriä ja pienen pientä hologlitteriä. Peukalon kynttä on hauska seurata, kun lämpimässä punainen leima katoaa näkyvistä mutta kylmässä se tulee taas näkyviin. Tätä pitää kokeilla toisenkin kerran (kuinkahan monta kertaa olen sanonut näin?).
Älkää vaan sanoko, että nämäkin kynnet on söpöt! Seuraavaksi hypätäänkin sitten Art Decon maailmaan...


*    *    *    *    *    *


As soon as I heard about the MoYou London Book Worm Contest, I knew I had to attend. I chose the books Dracula and The Great Gatsby. These nails are obviously supposed to make you think of Dracula. I used negative space, double stamping, gradient texture, thermo and leadlight stamping to create these nails. There’s a lot going on and I used over 10 different polishes. If you have any specific questions about the nails, I’d be happy to answer. I’m hoping these nails are a bit less cute that the Sleeping Beauty nails earlier this week!  


25 comments:

 1. Ei ole söpöt vaan pelottavan ihanat :) sinä se jaksat näprätä ja sen aina huomaa huikean hienoista kynsistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Taina <3 (tän sydämen pitäisi kyllä valua verta sillain hyytävästi sopiakseen teemaan). Välillä jaksaa väkertää ja välillä katoaa fiilis kokonaan. Nyt on onneksi väkerrysmoodi päällä, joten ei auta kuin antaa mennä :).

   Delete
 2. Ei voi muuta kuin huokaista ihastuksesta. Upeat ja samalla hyytävät! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tiina :). Just hyytävät kynnet mä halusinkin tehdä eli hienoa jos välittyy kuvien pohjalta tämä tahtotila, niin kuin urheiluvalmentaja asian ilmaisisi!

   Delete
 3. Miten hitossa sä aina jaksat värkätä näin hienoja kynsiä?!? Mielettömät! <3

  Itsellä löytyy tuo kirja, luin sen muistaakseni yli 10 vuotta sitten. Mieleen jäi siitä kirjasta se, kuinka hyvin siinä oltiin kerrottu Draculan kiipeävän linnan seinää pitkin pää alaspäin kun Jonathan Harker kurkistaa ikkunasta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3. En kai mä nyt hitossa aina jaksakaan! Välillä vaan onnistuu (ja suuren osan aikaa ei :)). Tuo sun kuvaus Draculasta oli sen verran mielenkiintoa herättävä, että mun lienee pakko ihan itsekin lukea kyseinen kirja. En nimittäin voi kuvitella eläväni tietämättä mitä tapahtuu, kun Jonathan Harker kurkistaa ikkunasta :D.

   Delete
 4. Ihan jäätävän upeat kynnet, wau! Nimettömän kynsi on kyllä onnistunut ihan täydellisesti! Näyttää aivan todelliselta hyytelöityneeltä vereltä *jaiks*
  Kyllä näillä kelpaa osallistua kilpailuun, toivotan siulle onnea vaikka näillä kynsillä kyllä voitto on melko taattu ^.^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nanne :). Musta on kiva osallistua kaikkiin kynsikilpailuihin, kun joku muu keksii aiheen. Mä mitään koskaan voita mutta onneksi kynsiä on aina yhtä mukava väkertää :).

   Delete
 5. Aivan mielettömän upeat kynnet! :)

  ReplyDelete
 6. No on kyllä upeat, en sano söpöiksi... vaan UPEIKSI!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, onnistuin siis epäsöpöilyssä vihdoin! Kiitos Sanna :).

   Delete
 7. Vautsi miten hienot! Ei ole söpöt vaan dramaattiset :)

  ReplyDelete
 8. No mitä hemmettiä, kisan voittaja on tässä, mun ei tarvii edes nähdä muita ehdokkaita. Missä palkinto? Aivan vtn hienot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mut tällä kommentilla mä oon jo henkisesti aivan voittajafiiliksissä :D.

   Delete
 9. Täydelliset! Ei söpöt vaan karmivan kauniit!<3

  ReplyDelete
 10. Replies
  1. Älähän kehtaa alkaa söpöttelemään siellä :).

   Delete
 11. Huh miten selkäpiitä karmivat (siis hyvällä ja asiaankuuluvalla tavalla) kynnet! Kynsissä kiteytyy hienosti Draculan henki :). Roppakaupalla onnea ja menestystä kisaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon :). Oon vieläkin ihmeissäni miten nämä sattumalta onnistui. Vähän niin kuin sun upeat kettinkikynnet <3.

   Delete
 12. Ooh! Aivan mahtavat! Näitä ihastelin jo facessakin, mutta piti tulla vielä stalkkaamaan läpi kaikki saatavilla olevat kuvat täältä bloginkin puolelta. Nyt oot kyllä täydellisesti onnistunut aiheessasi! <3

  ReplyDelete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)