Monday, March 16, 2015

Kympin haaste

Sain taasen tuplana vitosen haasteen sekä Fanilta, että Kataroomalta. Kiitos kumpaisellekin! Koska viisi plus viisi on täysi kymppi, kutsun tämä kympin haasteeksi. Kysymykset olivat näennäisen helppoja mutta valitettavasti omaan kyvyn tehdä mistä tahansa asiasta hankalan. Pidemmittä löpinöittä siis kysymysten kimppuun... 


Fanin kysymykset :

1. Viisi tärkeintä asiaa elämässä?

Karvapallot, aviomies, tietokone, Netflix, suklaa. Kahvi olisi kyllä aika lähellä listallepääsyä mutta jos pitäisi elää ilman suklaata tai ilman kahvia niin kyllä se suklaa olisi lähempänä sydäntä. Yritin ajatella tämän niin, että mitä ilman en voisi elää, koska se kai se tärkein sitten on kuitenkin. Paitsi että silloinhan listan pitäisi kuulua: happi, painovoima, vesi, ravinto, uni... 

2. Viisi lempikynsilakkaa?

Tämä lista (jota ei ole edes olemassa) muuttuu kyllä melko usein fiilisten mukaan mutta yritänpä nyt miettiä sellaisia, jotka aina saavat jotain tuntemuksia aikaiseksi. Koska viisi on niin vähän, rajoitan skaalaa yhteen väriin, joka olkoon violetti. A-England Crown of Thistles, Picture Polish Imperial, OPI Can’t Let Go, Zoya Carter, China Glaze Givers Theme. Ihastuttakoon näiden kuvat teitä tässä postauksessa.
3.Viisi julkisuuden henkilöä ja miksi?

Tässä kohtaa avainkysymykseksi nousee juurikin kysymys miksi? Joskus luin seiskaa ja olin ihan perillä julkkisten touhuista mutta nyt en edes tiedä keitä poliitikkoja Arkadianmäellä touhuaa. Helpointa olisi kai skipata tämä kysymys mutta kokeillaan tajunnanvirtaa. Eli keitä nyt sattuu mieleen tulemaan ja miksi. Vladimir Putin (koska maailma ihmettelee missä mies luuraa), Kim Jong-un (koska sekin oli häviksessä tässä vähän aikaa sitten ja tuli mieleen Putinin katoamistempusta), Brad Pitt (koska aivot halusivat pakonomaisesti eroon kommunisteista), Angelina Jolie (maailman kaunein nainen ja luonnollinen mielleyhtymä Bradin jälkeen), Riitta Korpela (Ti-Ti nallen äiti ja todiste siitä, että päässäni on jotain vinksallaan, koska mikään logiikka ei vie Angelinasta Riittaan ja Ti-Ti nallekin tuli vasta noin sata vuotta oman lapsuuteni jälkeen). Mutta mitäs kysyitte!

4. Viisi parasta kosmetiikkatuotetta, joita ilman et voisi elää?

Make Up Store Mixing Liquid on ehdoton ykkönen, jota ilman en voisi enää elää. Tykkään voimakkaista silmämeikeistä ja tämä töhnä korostaa minkä tahansa luomivärin pigmenttisyyttä ja estää niiden varisemisen poskille, vaikka pakkaisin kilon tuotetta luomelle. Kastan pumpulitikun ensin nesteeseen ja kostutan liikkuvan luomen pupulitikulla. Sitten vain luomiväriä siveltimellä päälle ja kyllä pysyy.

Seuraavat tuotteet liittyvät kasvojen puhdistukseen. Olin ennen autuaan tietämätön puhdistusaineista ja rasvoista ja tuote oli mielestäni hyvä, jos se oli halpa. Joskus 25 ikävuoden tienoilla (itse asiassa tasan 25v syntymäpäivänäni!) ihoni muuttui herkäksi ja pintakuivaksi enkä enää saanut Lumenen meikkipuuterilla kaunista lopputulosta aikaiseksi. Iho hilseili ja oli silti jo aamupäivällä rasvainen nenästä ja otsasta tehden meikistä kamalan sekasikiön. Pitkällisten etsintöjen jälkeen päädyin Kanebo Sensain tuotteisiin. Mikään ei poista meikkiä kasvoilta kuten Sensain öljyputsari (Sensai Silky Purifying Cleansing Oil). Olen testannut myös Dermalogican vastaavaa mutta en pidä sen yrttisestä hajusta enkä voi elää ilman pumppua öljypullossa, koska sotku! Sensain on kallista mutta se myös kestää päivittäisessä käytössä yli vuoden, joten ei tunnu missään. 

Toinen Sensain tuote, jota ilman en tulisi toimeen on Sponge Chief eli puhdistusliina. En halua lutrata vettä kasvoilla, joten levitän öljyn kuivalle iholle ja irrotan näin meikin iholta. Sitten pyyhin kasvot puhtaiksi märällä puhdistusliinalla, joka on unelmanpehmeä ja kestää vaikka kuinka kauan hyvällä hoidolla. Tämän jälkeen teen toisen vaiheen puhdistuksen eli puhdistan itse ihon. Tässä vaiheessa minulla ei ole mitään luottotuotetta vaan menen vähän sen mukaan mitä iho tuntuu tarvitsevan. Tämänkin tuotteen puhdista iholta liinalla ennen kasvovettä ja -voidetta.

Ainoa kuorinta-aine, jota herkkä couperosa-ihoni kestää on Dermalogican Daily Microfoliant, joka on entsyymikuorinta eikä aiheuta mekaanista ärsytystä iholle. Jälleen kerran tuote on kallis mutta omani on kestänyt jo usean vuoden ajan (käytän pari kertaa viikossa). Kuorinta-aine on kuivana jauheena pullossa, joten en usko sen menettävän entsymaattista aktiivisuuttaan ja vanhenevan koska sen ainesosat aktivoituvat vasta veden kanssa reagoidessaan. Tällä kuorinnalla saan pintakuivuuden aiheuttaman irtonaisen solukon irti kasvojen ihosta eikä puuteri näytä iholla siltä, kuin pintakerros kasvoistani olisi lähdössä kesälomalle.

Viides tuote on tällä hetkellä epävakaassa tilassa. Kärsin idioottimaisesta... eikun idiopaattisesta nuhasta, joten niistän nenääni koko ajan. Tuntuu, että meikkivoide/peitevoide ovat kuluneet nenänpäästä jo siinä vaiheessa, kun meikki on valmis. Kuten jo mainitsin, käytin nuorena vain ja ainoastaan Lumenen meikkipuuteria, joka toimi kunnes ei enää toiminut. Jälleen kerran testailin vähän kaikkea kunnes kävelin Stockalle ja kerroin huoleni MAC:in pisteellä. Olen siitä lähtien käyttänyt Pro Longwear peite- ja meikkivoidetta ja ne ovat ensimmäiset tuotteet, jotka oikeasti pysyvät ihollani. Pro Longwear sarja saattaa olla liian kuivattava iholleni, joten nyt kun tuotteet alkavat olla loppu olisi taas aika tehdä reissu Stockalle ja pyytää jotain toista MAC:in meikkivoidetta testiin. Ongelma on se, että testasin juuri Rimmelin edullista Lasting Finish meikki- sekä peitevoidetta ja tuotteet vaikuttivat todella hyville. Kestävyys ei ole aivan samaa luokkaa kuin MAC:llä mutta todella hyvä kuitenkin. Myös voiteen sävy on vihdoin tarpeeksi vaalea iholleni. Tässä riittää siis vielä miettimistä kumman puoleen kuppi kallistuu.
5. Viisi tavaraa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Tämä on melkein yhtä paha kuin kysymys ”uskotko jumalaan?”. Ensin pitäisi määritellä kaikki parametrit. Kauanko joudun olemaan saarella, onko siellä majoitusta, pääseekö sieltä pois, onko siellä juoksevaa vettä, onko siellä sähköä, onko siellä ruokaa? En kuitenkaan usko, että kysymyksessä oli varsinaisesti kyse tällaisesta pilkunviilaamisesta, joten suonette minulle tiettyjä myönnytyksiä. Ensimmäisenä mieleeni tulee kirjallisuus, koska mitä pirua siellä muutakaan tekisi kuin lukisi. Yhdellä kirjalla voinee näissä olosuhteissa kuitenkin lähinnä pyyhkiä pyllynsä, joten modernina naisena ottaisin mukaan jonkun Kindlen tapaisen laitoksen täynnä e-kirjoja. 

Kun lukeminen alkaisi jurppia voisin haluta itse kirjoittaa eli ottaisin mukaan myös paperia ja kyniä. Luultavasti tekisin myös tilastollista analyysia kaikesta saarella olevasta kookospähkinöistä hiekanjyviin, joten siihenkin nämä olisivat oivallisia apuvälineitä. Missään ei kyllä erikseen ilmoitettu, etteikö tämä autio saari sijaitsisi esim. Grönlannissa tai Turun saaristossa mutta jostain syystä haluan olettaa, että olemme paikassa missä autiudestaan huolimatta löytyy kookospähkinöitä. Kuulostaa lämpimältä paikalta, joten en ehkä ota suklaata mukaan, vaikka mieli tekisi. 

Alussa esittämäni vertaus jäi nyt sillä tavalla ikävästi soimaan päässä, että joudun ottamaan saarelle mukaan myös jumalan. En usko persoonalliseen jumalaan, joten oletan että tässä tapauksessa jumala voidaan lukea tavaraksi. Olen aina halunnut tietää voiko kaikkivaltias jumala luoda niin ison vuoren, ettei jaksa sitä itse siirtää. Voisimme keskustella tästä vaikkapa Gin Tonicien äärellä. 

Kun kyllästyisin lukemaan, kirjoittamaan, tilastoimaan ja keskustelemaan kännisen jumalan kanssa (eli noin parin tunnin päästä), hyppäisin vesitasooni, joka odottaa aution saaren rannalla, koska se oli viides tavara, jonka otin mukaani. Jumalan jätin saarelle kynän ja paperin kera kirjoittamaan muutamaa uutta käskyä.
Katarooman kysymykset:

1. Viisi lempibiisiä?

Kuuntelen todella vähän musiikkia, koska kaikki äänet aiheuttavat päässäni lähinnä ärsytystä. Joskus intoudun kuitenkin tuntikausiksi kuuntelemaan lempibiisejäni Youtubesta. Kuuntelen musiikkia myös julkisissa silloin kun jonkun kanssamatkustajan halvat napit vuotavat jumputtavaa saastetta ympäriinsä. Tässä viisi suosikkia: Iris - Goo Goo Dolls, Hallelujah - Jeff Buckley, Supergirl - Reamonn, Play Dead - Björk, Breaking the Habit - Linkin Park

2. Viisi inhokkiruokaa?

Mustamakkara, mikä tahansa missä on liikaa korianteria, lipeäkala, karjalanpaisti, silakkapihvit. Olipahan hankala listata inhokkeja, kun niitä ei juurikaan ole.

3. Viisi kauneinta asiaa, mitä tiedät?

Chrysler Building New York, kani pesemässä korviaan, Ford Mustang, Thaimaan saaristo, lumihiutaleet.
4. Viisi elämystä, jotka haluat kokea ennen kuolemaasi?

Hävittäjän kyytiin pääseminen, avaruuslento ja maatamon näkeminen, laskuvarjohyppy, painottomuuslennolle pääseminen, maailman suurimman lentokoneen eli Antonov An-225:n näkeminen. Älkää kysykö miksi nämä kaikki liittyvät lentokoneisiin tai lentämiseen. Nämä nyt vaan olisivat niitä asioita, joita haluaisin kokea (mutta en todennäköisesti tule kokemaan, yhyy). Kärsin muistikatkoksista tätä kirjoittaessani ja huusin miehelleni olkkariin, että mikä se on kun hyppää lentokoneesta. Mieheni huusi takaisin, että sitä kutsutaan itsemurhaksi! Se nyt ei sentään yllä listalleni ja on sitä paitsi niin helposti toteutettavissa, että kannattaako siitä edes haaveilla. Ovatko haaveet aina vaikeasti toteutettavia? Nyt jos joku NASA:n tyyppi sattuu lueskelemaan tätä (koska mitä muutakaan se tekisi) niin sovitaan, että tämä voisi olla vaikka sellainen ennenaikainen "Make-A-Wish Foundation" -juttu. Lupaan, etten pyydä enää koskaan mitään!

5. Viisi ärsyttävintä julkkista?

Taas julkkiksia! Ne on kaikki aika ärsyttäviä. Siis ihmiset yleensäkin on aika ärsyttäviä saati sitten ne, jotka tyrkkää naamansa jokaiseen kirjekuorenavajaiseen. M.A. Numminen on kyllä niin ärsyttävä, että se vie helposti itsekseen paikat 1-5. Olen lapsuudestani asti tuntenut pakonomaista tarvetta repiä aivoni pihalle heti kun aistin tämän hepun läsnäolon visuaalisesti tai auditiivisesti. Onneksi paikallaolo on tapahtunut aina television välityksellä, joten ongelma on ollut helposti ratkaistavissa kaukosäätimen pikaisella painelulla. Kerran työmatkalla kolleegani mies osoitti osaavansa imitoida herran laulutyyliä niin tarkkaan, että aloin jo hapuilla kättä pidempää. Onneksi laulu loppui lyhyeen eikä muita toimenpiteitä vaadittu!

Tulin, näin, vastasin muutamaan kysymykseen! Kiitos ja kumarrus, onnea heille ketkä jaksoivat lukea tänne asti :).15 comments:

 1. :D Hyvin jaksoin lukea! Otaksun että tällä jumalalla oli omasta takaa gin tonicit mukanaan taikka sitten se olin minä koska gin tonic nyt on ihan jees drinksu :) M.A. Numminen = täysin kanavan vaihdon arvoinen! Kikattelen täällä miehes kommentille ja kaikelle :D kikikii, hasukaa maanantaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii! Jos ei kaikkivaltias saa hankittua saarelle GT:tä niin pelkään vahvasti mun iänkaikkisen sielun puolesta. Se samainen jumalahan voisi kaukosiirtää sutkin saarelle pienelle lomantapaiselle. Aina kannattaa siis ottaa jumala mukaan reissuun! Hassunhauskaa maanantaita sinnekin suuntaan :).

   Delete
 2. Mainiosti jaksoin lukea loppuun saakka tämän, ja laitoin heti luettuani tuon Zoyan Carterin tilaukseen. En tajua miksi en ole aiemmin tajunnut hankkia sitä. Hämmennyin tässä kyllä tamperelaisena hiukan siitä, että miten mustamakkara voi päätyä inhokkiruokien listalle, sehän on niin esteettinen ja silmiä hivelevä ruoka :D.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Carter on kyllä ehdottoman upea, joten mahtavaa että saat sen kotiutettua. Pitäiskö muuten tehdä mustamakkaran kunniaksi kynnet? Sellaisia tummanruskeita pötkylöitä valkoisilla pilkuilla ja vähän veriroiskeita päälle :).

   Delete
  2. Mustamakkarakynnet! Ihan yliveto idea, pakko toteuttaa tää :).

   Delete
 3. Hahhaa, ihanat vastaukset! Tuo autiosaari-kysymyksen vastaus oli kyllä niin mainiota komiikkaa että kyllä nyt pitäisi jaksaa loppupäivän ajan hymyillä :'D Kiitos siis päivän hyvästä mielestä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Työni on tehty, jos hymy karehtii edes yksillä huulilla :). Menenkin tästä siis lepäilemään raskaan päivän jälkeen... Ja olepas hyvä vaan <3.

   Delete
 4. Haha hauskat vastaukset! Pakko muuten kertoa, että käymme M.A:n kanssa usein samassa ruokakaupassa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei hitto, mä varmaan juoksisin ulos tältä planeetalta jos M.A. eksyisi 100m etäisyydelle. Nyt mä oon niin järkyttynyt, että tarvitsen paljon suklaata ja kaakaota kermavaahdolla.

   Delete
 5. XD Mä en kestä! Toi oli parhain "Viisi tavaraa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle" :DDD ONKO JUMALA TAVARA? No kyllä se vähän taitaa olla.... XDDD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tälä logiikalla jumalan on oltava tavara :). Minkäs teet, kun pää keksii kaikkea tyhmää ja sormet vielä menee ja kirjoittaa...

   Delete
 6. Nyt mulla tekee mieli gintonicia, kiitos vaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepas hyvä! Mun tekee kyllä myös, mutta pitäisi ehdottomasti olla se saariskene ympärillä :).

   Delete
  2. Mistä me saadaan saari? :D

   Delete
  3. Mennään kato tosta suoraan Suomenlahden yli Meksikoon niin eiköhän sieltä yks saari irtoa :)

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)