Friday, March 20, 2015

Lace, Velvet? You Can Do It If You Try!


Sain tässä hetki sitten Berneriltä sen maahantuomia Sally Hansenin kynsilakkoja esiteltäviksi blogissa. Olin jo menettänyt sydämeni Lace & Velvet -lakoille muiden postauksia luettuani, joten olin kiljahtaa ilosta, kun avasin paketin ja sieltä paljastuivat sininen samettilakka Regal ja vaaleansinivalkoinen glitter Crochet. RiaG:n blogia lukiessani huomasin, että näillä pystyy todellakin leimaamaan, joten sen halusin ainakin ehdottomasti toteuttaa lakkauksessa.




Sininen on mielestäni siitä hankala väri, että sen yhdistäminen on kinkkistä lippuvaikutelman takia. Valkoiseen yhdistettynä ollaan Suomessa, keltaisen kanssa taas Ruotsissa. Punainen toimii, jos punaista on vähän (esim. Cadillaquerin Seek the Fire) mutta kun valkoinen ympätään kokonaisuuteen ollaan heti Ranskassa. Ainoa mitä siniseen voi turvallisesti yhdistää on metallit ja musta. Halusin nyt tässä hieman koetella rajojani joten lähdin vastavärilinjalle. Tässä vaiheessa oli siis hakusassa yksi oranssi tositarkoituksella. Hakijoita oli paljon aina persikasta (yöks) tomaattiin ja valinta oli erittäin vaikea.




Koska Regal on melkolailla perussininen, siihen sopi hyvin perusoranssi pienellä twistillä. Valinta osui tällä kertaa OPI:n Toucan Do It If You Tryhin (muille osallistuneille on ilmoitettu valinnasta suullisesti), joka on korallisen upean kesäisen oranssi ja tekee glitterin sekä sinisen lakan kanssa kokonaisuudesta melkolailla raikkaan. Leimauslaataksi valitsin QA92:n ja siltä kauniin geometrisen heksagon-kuvion, joka mukaili säälittävän itsetietoisesti glitterin heksojen muotoja. Leimasin oranssien kynsien päälle kuviot Regalilla, joka toimi vallan moitteettomasti. Siniset kynnet (kaksi kerrosta Regalia) leimasin puolestaan OPI:lla, joka myös toimi yllättävän pigmenttisesti näinkin tumman lakan päällä.




Oranssiset kynnet oli helppo koristella Crochetin valkoisilla ja vaaleansinisillä heksoilla, joita nousi  lakasta juuri sopiva määrä kerrallaan. Isoja heksoja sai kalastaa mutta tämä ei liene uutta kenellekään. Sijoittelin kalastamani isot heksat symmetrisen epäsymmetrisesti kynsille leimojen risteyskohtiin. Tunsin pakonomaista tarvetta saada heksoja myös sinisiin kynsiin mutta lakan kaunis satiinisen, samettisen, puolimattaisen semitekstuurinen pinta ei saanut peittyä kirkkaan lakan alle. Otin siis taasen pumpulipuikon käyttöön ja kalastelit sillä glittereitä pullosta paperille, josta siirsin ne yksitellen sopiviin kohtiin sinisillä kynsillä. Kirkasta lakkaa tuli pakostakin mukana tässä yhteydessä, joten töpöttelin mattapäällyslakalla kirkkaita kohtia piiloon.




Tykästyin kyllä kovasti paljon näihin uusiin Sally Hansenin lakkoihin. Ilmeisesti isoissa marketeissakin on huomattu näiden visuaalinen arvo ja lakat on kaivettu hyllyjen perukoilta (josta näitä perinteisesti on tullut etsittyä) keskemmälle kosmetiikkaosastoa omaan ständiinsä. Olen hypistellyt näitä ainakin Anttilassa, Cittarissa ja Prismassa ja mukaani tahtoisivat kovasti lähteä vielä se purppuranvärinen Velvet sekä musta Lace. Velvetin pinta on jännän sohjoinen ja sen levittäminenkin tuntui puoliksi tekstuurilta ja puoliksi mattalakalta. Tällä pitäisi muistaa levittää nopeasti ohuita kerroksia mutta kun minä tykkään tehdä asiat paksusti ja hitaasti. Yllättävän hyvän lopputuloksen sain silti aikaiseksi. Sutaisin muuten vielä oranssiset kynnet mattalakalla yhtenäisen kokonaisuuden aikaansaamiseksi. Alan ehkä pikkuhiljaa rakastua mattaan!




En osaa kuollaksenikaan päättää tykkäänkö näistä kynsistä vaiko enkö. Ehkä se musta oranssin tilalla olisi kuitenkin ollut enemmän minua, mutta eihän aina voi mennä sieltä mistä aita on matalin. Geometrisuus kyllä iskee lujaa, joten saatanpa kokeilla uudestaankin tätä leimaa ja heksaglittereitä yhdessä. Älkää toki pidättäkö hengitystänne!


*    *    *    *    *    *

I received a few Sally Hansen Lace & Velvet polishes for review from the importer Berner. I was a happy camper when I opened the parcel and saw my favorites Regal and Crochet. Regal is a sky blue velvety matte semi-textured polish which I fell I love with the minute I saw it. Crochet has white and baby blue hexagon glitters on a clear base and I was happy to get it since I didn’t have any glitters with this color combo.


I always have difficulties combining blue with another color, cos it ends up reminding me of some flag. White and blue make Finland, yellow and blue make Sweden and red and blue makes me think of France. Black and metals would be the obvious choice but I didn’t want to take the easy way out. So I went with coral orange Toucan Do It If You Try by OPI. I wanted to try how these Velvets would stamp so I chose a geometric image from QA92 plate. I also stamped with the OPI in the opposite colored nails. Both polishes worked well in stamping. 

I picked the large hexagon glitters from the Crochet using a cotton stick and placed the glitters as I chose fit. Then I applied one coat of the glitter on the orange nails. I wanted the texture of the Regal to remain visible, hence I only placed a few glitters on the blue nails. I’m not sure if I love these or hate these. I like the geometry thing but maybe the colors aren’t all me. I’ll have to try the black and blue version as well. 


8 comments:

 1. Aivan ihanat! Geometrisuus iskee tännekin, tykkään siis kovasti näistä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena! Kyllä nää mustakin näyttää kivemmalta näin jälkikäteen. Eli ehkä se ongelma olin minä, enkä vain tykännyt näistä omilla kynsilläni :).

   Delete
 2. Sininen on tosiaan vaikea lakka yhdistää mihinkään muuhun väriin! :) Hienosti kuitenkin onnistuit lopputuloksessa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Tää oli vähän tällainen pakkoavioliitto. Oli vaan saatava se sininen naimisiin jonkun kanssa ja näin siinä kävi!

   Delete
 3. Oranssi ja sininen on tosi toimiva väriyhdistelmä :). Lakkauksen värit yhdistettynä geometriseen leimauskuvioon tekee kokonaisuudesta erinomaisen hienon! Ja vaikka olen enemmänkin aritmetiikan ystävä, näen mielelläni kynsillä geometrisia kuvioita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti! Mä tykkään eniten prosenttilaskuista, koska alennukset pitää pystyä laskemaan päässä mennen tullen :). Muuten on tuo matematiikka jäänyt aika filosofiselle tasolle. Petyin karvaasti lukiossa, kun opettaja kertoi, ettei epäjatkuva yhtälö ole todiste madonrei'istä. Olin nimittäin juuri luullut saaneeni neronleimauksen :).

   Delete
 4. Apua, ihana tuo sininen lakka. Mä niin tykkän sinisestä mutta en pätkääkään ymmärrä matematiikkaa. Jostain lukion kurssistakin sain ihan surkeen numeron ja opettajallekkin sanoin että kiitos vaan tästäkin vähästä. Aleprosentit kiinnostaa aina. Mäkin haluun lisää mattaa, nyt tuli mattabuumi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi kynsien lakkaaminen ei ole rakettitiedettä! Mun pää on lahonnut vuosien mittaan siihen malliin, että hyvä kun pystyn alennukset laskemaan. Mulla on kans monta mattalakkaa, jotka haluaisin, mutta jahkaan vielä josko ne saisi kuitenkin toteutettua olemassa olevilla lakoilla vetäisemällä mattalakan päälle :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)