Monday, March 2, 2015

Mani of the Month - February 2015 + The Liebster Award


Kaksi kärpästä yhdellä iskulla heti näin kuun alkuun (tai itse asiassa kolme). Sain The Liebster Award -haasteen sekä Kataroomalta että Nena Sofialta (kiitos molemmille ©), joten tehokkaana ihmisenä päätin yhdistää nämä haasteet. Pian näemme miten toteutus tapahtuu, koska en tiedä sitä vielä itsekään. The Liebster Awardin tarkoituksena on levittää sanaa uusista blogeista, joilla ei vielä ole suurta lukijakuntaa. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen (siis miksi ihmeessä juuri 11???) ja keksiä uudet kysymykset, jotka lähettää edelleen 11 haastamalleen ”tuoreelle” bloggaajalle (<1000 lukijaa).
Muistatteko lapsuudestanne kiertokirjeet (vai olenko liian vanha ja te liian nuoria)? Huono karma seuraisi sitä, joka ei kirjoita samaa kirjettä eteenpäin niinjaniinmonelle. Näin punaista aina saadessani tällaisen kirjeen ja niin kävi myös ketjukirjeiden siirryttyä internetaikaan ja pamahtaessaan ruudulleni sähköpostin välityksellä. Olen aina spontaanisti vastustanut kaikkia auktoriteetteja, joten en erityisemmin välittänyt siitä että minua pyydetään tekemään jotain ja vielä käsketään lähettämään sama orjuutus eteenpäin. Ymmärrän toki, että loogisesti ajatellen pyytäminen ei ole vallankäyttöä mutta pyynnöstä kieltäytyminen on, joten kukahan tässäkin skenaariossa oli se auktoriteetti. En ole käsittääkseni kuitenkaan koskaan väittänyt olevani erityisen looginen ihminen, ainoastaan teoreettinen. Ehkä kapinoin vain itseäni vastaan, onneksi en sentään tuulimyllyjä!

Ei niin nuori kapinallinen minussa nosti taas päätään tämän haasteen tiimoilta. Jos se haisee kiertokirjeeltä ja maistuu siltä, se todennäköisesti on kiertokirje. Koska omaan vapaan tahdon, vastaan kysymyksiin parhaaksi katsomallani tavalla ja jätän loput herran huomaan. Rakastan kaikenlaisia kyselyitä, kunhan kysymyksiä ei ole esitetty kielteisessä muossa, jolloin kasettini leviää totaalisesti. En siis haasta ketään enkä keksi kenellekään kysymyksiä. Häh, siitäs saitte (en tiedä kuka tai ketkä)!
Kahteen haasteeseen vastaamisen lisäksi pamautan eetteriin kuukauden kynnet. Tämä on aina jännittävää aikaa kuusta, kun kasaa yhteen kaikki tekeleensä. En tiedä liekö tästä mitään iloa lukijoille, mutta omasta mielestäni tämä on jotenkin katarttinen lopetus kuulle ja aloitus uudelle. Descartesin Cogito ergo sum kääntyisi omassa filosofisessa suuntauksessani muotoon ”lakkaan kynsiä, siis olen”. Sain tässä kuussa aikaiseksi 14 erilaista lakkausta tänne blogin puolelle. Tein kyllä enemmänkin kynsihommia mutta niistä kerron lisää pikapuolin (jännitys tiivistyy). Itse pidän eniten savukynsistä, ystiskynsistä ja pinkkimustista leimauskynsistä.

Nyt sitten kysymysten kimppuun...

Nena Sofian kysymykset:

1.    Millä sanoilla paras ystäväsi kuvaisi sinua?
Kysykää siltä, en omista kristallipalloa ©.
2. Luettele satunnaisessa järjestyksessä seitsemän sinulle tärkeintä asiaa koko maailmassa. Jos blogisi ei ylety listalle, kerro miksi.
Aviomies, eläimet, valokuvaus, kirjoittaminen, kynsilakka, suklaa, näköaisti. Blogi ei yllä listalle koska se on seurausta kaikesta edellä mainitusta ja sinänsä sisältyy jo kokonaisuuteen. Blogi ei myöskään ole minulle mikään itseisarvo vaan tärkeä itseilmaisun muoto.
3.    Mitä bloggaaminen merkitsee sinulle?
Taisin jo vahingossa vastata tähän edellisessä kysymyksessä :).
4.    Nimeä kolme blogia, joita ihannoit.
Mahdotonta! Ensinnäkin syyt joiden perusteella luen eri blogeja ovat hyvin erilaisia, jolloin myös ihailun osatekijät ovat hyvin erilaisia eivätkä mitenkään vertailukelpoisia. Kolmea en siis pysty tähän nimeämään, vaikka aseella uhattaisiin.
5.    Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
Kysykää hei mielummin missä näen itseni viiden minuutin päästä. Tai oikeastaan en osaa vastata siihenkään. Sittenhän se nähdään. Palataan asiaan viiden vuoden päästä!
6.    Mikä on pahin pelkosi?
Useimmat pahimmat pelkoni ovat toteutuneet, joten en enää jaksa pelätä mitään. Ei maksa vaivaa elää pelossa, koska kyse on useimmiten asioista, joihin ei voi itse vaikuttaa. What will be, will be. Ahdistus on sitten asia ihan erikseen :).
7.    Mikä olet ammatiltasi ja oletko siihen tyytyväinen?
Olen käynyt filosofian maisterikoulun eli olen FM (mikä taas ei sano mitään). Pääaineeni oli ihmisgenetiikka ja sivuaineina luin neurobiologiaa sekä eläinfysiologiaa. Jos joku keksii mikä on ammattini niin kertokaa ihmeessä minullekin. Koulutus ja ammatti lienevät kuitenkin eri asiat. Olen työskennellyt labroissa tutkijana sekä Suomen ympäristökeskuksessa suunnittelijana. Taisin lukea pienenä liian monta Robin Cookin kirjaa ja huomasin liian myöhään, ettei totuus ole tarua ihmeellisempää. Olen ehdottomasti teoreetikko mutta kukapa siitä minulle palkkaa maksaisi?
8.    Pidätkö itsestäsi?
Vetoan Yhdysvaltain perustuslain viidenteen lisäykseen ja kieltäydyn kohteliaasti vastaamasta, koska se saattaisi osoittaa minut syylliseksi... johonkin :).
9.    Mikä on tärkein periaatteesi?
Rikkinäinenkin kello on oikeassa kaksi kertaa päivässä!
10. Kerro jokin asia, jota kadut elämässäsi.
Katuminen on suorin tie katkeruuteen, joten kävin terveyskeskuksessa hakemassa rokotteen katumusta vastaan.
11. Ja joku asia, josta olet erityisen ylpeä.
Huonekasveja en kykene pitämään hengissä mutta eläimet pysyvät jostain syystä hoteissani elävien kirjoissa.

Katarooman kysymykset:

1.    Lempparikirja kautta aikojen?
Tämä on paha! En suostu valitsemaan yhtä, koska pidän niin erilaisista kirjoista. En yleensä lue kirjoja kahteen kertaan, joten se lienee hyvä kriteeri elämää mullistavalle kirjalle: Steinbeckin Eedenistä itään, Simmonsin Hyperion-sarja, Adamsin Linnunrata-sarja, Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi, Martelin Piin elämä, Barberyn Siilin eleganssi. Ei ollut helppoa.
2.    Millaisen auton haluaisit omistaa? Merkki, malli, väri jne.
Vuoden 1967 Mustang Shelby GT500 Eleanor 7.6-litrainen V8-moottorilla, musta (mattaharmailla vauhtiraidoilla). Maksaa 500.000€ mutta jos tämän saisin alleni niin kävisin autokoulun kiltisti loppuun.
3.    Rumin asia, mitä tiedät?
OPI:n ananaslakka, revityt kynsinauhat (krooninen kynsinauhojen repijä ilmoittautuu), kynsilakka levitettynä rystysiä myöten.
4.    Kuumottavin kansanedustaja mielestäsi?
Jos muistaisin edes yhden kansanedustajan nimen mutta kun ei niin ei. Politiikka ei kiinnosta sitten tippaakaan, koska en usko että kukaan todella edustaa kanslaisia ennen itseään. Kaikki ovat siis yhtä kuumottavia, koska alan kiehua heti kun joku näistä tontuista ilmestyy ruutuun.
5.    Turhamaisin juttu, jonka omistat?
Kynsilakat, jotka eivät mahdu kahteen Helmeriin...
6.    Oudoin nimi, jonka tiedät?
Egg Yolkeo = Ren & Stimpy -sarjakuvassa kananmunasta tehty parodia Pinocchiosta. 
7.    Taito, jonka haluaisit oppia?
Hävittäjälentokoneen lentäminen.
8.    Minne haluaisit matkustaa kahden viikon lomalle?
New York ©. Tämä on ikuinen unelma, koska en usko että pääsisin maahan vaan siirtyisin suoraan Guantanamoon maahantuloviranomaisten huostasta, kulkematta lähtöruudun kautta. Miten kukaan voisi olla vastaamatta kyllä kysymykseen "oletko terrosisti"? Ihan yhtä loogista kuin ajatella, että terroristi myöntäisi oman terroristiutensa (onkohan tuo edes sana) ihan vaan sitä kysyttäessä. Entäs sitten kysymys "onko elektroniikkalaitteitasi huollettu viimeisen puolen vuoden aikana"? Tämä vie jo salaliittoteoreetikon aivan uuteen ulottuvuuteen! Voitte kuvitella mitä meillä tapahtuu, kun Netflix on ollut tunnin pausella olkkarissa ja palaan sohvan ääreen lukeakseni ruudulta tekstin "Kuka käyttää Netflixiä?". Valehtelematta joka kerta minulla palaa käämi ja huudan viattomalle televisiolle VSSK (enkä tarkoita Varkauden seudun seutukaavaa)!!!
9.    Koulupuku, hot or not?
Itsellä NOT, koska auktoriteettikammo! Muilla HOT, koska Britney Spears!
10. Montako lasta haluaisit, vai haluatko ollenkaan?
Tuolla niitä karvaisia kakaroita pörrää 13, eiköhän ne riitä toistaiseksi. Alastomia apinoita ei kiitos tähän talouteen :).
11. Lempikynsilakkasi?
Jos niitä olisi yksi niin en omistaisi tuhatta! Lemppari on se mikä ikinä onkaan seuraavaksi ostoslistalla. Valitettavasti homma menee aina tyyliin: pakko saada, ostan, saan, maailman upein, lasken pöydälle, katson tietokoneelle, pakko saada, ostan, saan, maailman upein...

“This is the song that doesn’t end
yes, it goes on an on my friend.
Some people started singing without knowing what it was
and they’ll continue singing it forever just because,

this is tho song that doesn’t end…”12 comments:

 1. Jestas, olin jo autuaasti unohtanut että Nena-Sofia merkkasi mutkin tähän, pitänee tehdä asialle jotain. Arvasin että oot nörtti :D Kiva lukee tällastakin vaihteeksi. P.S. Vaikee valita noista kynsistä, onneks ei tarvii! (mut noi mis on ne kivat pitkulaiset sydämet, on kauheeen kivat <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä meinasin kanssa unohtaa tämän mutta tähänhän tämän haasteen sai mukavasti ujutettua :). Luulin, että tätä olisi kamala tehdä mutta olikin yllättävän mukavaa touhua. Pitkulaiset sydämet on kyllä niin kivat, että pitää ottaa uusiksi eri väreillä joku kerta <3.

   Delete
 2. Kiitos päivän piristyksestä jälleen kerran! Oot sää vaan verraton immeinen! :D <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piristys ei ole koskaan pahasta, joten olepa hyvä vaan <3.

   Delete
 3. Ihanaa kun osallistuit tähän, ja ihan omalla tavallasi! :) Oli kyllä mielenkiintoista taas kuulla susta jotain uutta, ja toki myös viihdyttävää lukea tekstiä tuolla sinun ihanan persoonallisella kirjoitustyylilläsi höystettynä :)

  Kynsilemppareita on hankalaa valita, kun kaikki on tosi hienoja! Pöllökynnet nyt ainakin kuuluu kärkijoukkoon, jos jotain täytyy nimetä :) Ja kun mietit, että antaako tällaiset postaukset edellisen kuukauden lakkauksista lukijoille mitään, niin musta on ainakin tosi mielenkiintoista tutkia näitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommenteista ja erityisesti haasteesta! Olin ensin varma, ettei kysymyksiin vastaamisesta tule mitään mutta sehän olikin vallan hauskaa puuhaa :).

   Delete
 4. Kiitos tästä virkistävästä blogitekstistä, jonka lukeminen oli viihdykettä parhaimmillaan :). Bongasin kaksi yhteistä mielenkiinnon kohdetta, kynsilakat (heh, yllätys) ja Dan Simmonsin Hyperion-kirjat sekä yhden inhokin, ketjukirjeet. Niitä tuli joka suunnasta silloin joskus 80-luvulla, että jotenkin niistä on saanut enemmän kuin tarpeekseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "I'll be here all week", vai mitä ne sanookaan :). Valitettavasti saatan olla täällä myös ensi viikolla ihan vaan kiusallani. Ah, Hyperionit voisin lukea heti uudestaan kun viimeinen sivu on käännetty. Pitäisi saada jostain ne englanninkielisenä, koska epäilen aina että suomennoksissa katoaa osa kirjailijan kädenjäljestä. Esim. Kingin kirjat pyrin nykyään lukemaan alkuperäisellä kielellä, koska suomentajat eivät tajua Kingin ajatuksenjuoksusta tuon taivaallista :).

   Delete
 5. Sun postaukset on kyllä ihan parhaita luettavia! :D<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kumarrus :). Mun elämä nyt vaan on niin kamalan hupaisaa!

   Delete
 6. Siis voi luoja! Jos sä nyt näkisit mut, niin katsoisit mua hetken ja miettisit miksi nauran niin, että se näyttää kuin itkisin. XD Mä en voi lopettaa tätä nauramista! OOT PARAS. :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Fani, toivottavasti oot jo saanut itsesi kasaan itkunaurujen jäljiltä :). Mä täällä päivät pitkät punon juonia teidän nauruhermojenne menoksi! Kannattaa olla varuillaan <3.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)