Saturday, April 18, 2015

Gradient, sir, gradient! Suits you madame!

Olen puhunut liukuvärin töpöttelemisestä kynsiin jo yli vuoden. Olen ostanut meikkisienet ja kaikki mahdolliset kynsinauhojensuojatökötit valmiiksi maagista hetkeä varten. Mutta se sotku! Ajatus lakan töpöttelemisestä kynsien ulkopuolelle oli suoja-aineita eli ei tuntuu vain väärältä. Sama kun laittaisi sukkahousuja jalkaan väärä jalka edellä. Olin kuulemma jo vauvana sotkufanaatikko enkä suostunut jatkamaan piltin syömistä jos pilttiä oli valunut naamalle. Järkikin sen nyt sanoo, että ruoka kuuluu suuhun eikä nenään tai leukaan tms. Anyways, siinä meni vuoden päivät päästä sinuiksi tämän sotkuajatuksen kanssa ja nyt koin olevani valmis haasteeseen.
Niin kauan kuin olinkin tähän valmistautunut, tuli lopullinen päätös kuitenkin täysin puskista. Olin lakannut kynsille kerroksen Essien Mademoisellea enkä keksinyt miten jatkaa ajatusta. Pöydällä oli messuilta kotiutunut Essien Mint Candy Apple, joka jotenkin houkutteli tarttumaan itseensä. Päätin testata Hypnotic Polishilta ostamani Kaleidoscopen kynsinauhasuojan ja sehän toimi vallan mainiosti (kuivui nopeasti ja lähti yhtenä rimpsuna irti). Jokainen solu sisälläni huusi vastalauseita levittäessäni sudilla vaaleansinistä mönjää kynsien ulkopuolelle. Ahdistuksesta huolimatta sain homman hoidettua ja odottelin hetken kuivumista.

Töpöttelin ensin sienellä pelkkää MCA:ta kynsien kärkiin mutta sehän näytti aivan kamalalta, joten otin mukaan sinisen lakan (Essencen Blue Bubble Di Blue) ja töpöttelin menemään kahdella värillä. Keskisormeen ja nimettömään yhdistin Essien Romper Roomin ja Color Clubin Peace Out Purplen. Ensin olin vakuuttunut ettei hommasta tule lasta eikä kikkaretta, mutta kun lopulta annoin periksi enkä keskittynyt lakan pysymiseen kynsillä vaan liukuvärin onnistumiseen homma alkoi sujua. Kuten sanoin, en ole tehnyt liukuväriä ennen kynsille meikkisientä käyttäen, joten en oikein tiennyt montako kerrosta töpöttelyä tarvitaan tai pitäisikö käyttää kuivaa vai märkää sientä. En edes tiennyt pitääkö kerrosten välissä odottaa vai voiko lakkaa töpötellä lisää ilman odottelua. Otan mielelläni vinkkejä vastaan!
Pelkät liukuvärit näyttivät jotenkin hillittömän pastellisilta ja halusin rikkoa söpöyttä jotenkin. Onneksi meillä on iso keittiön pöytä, jolta löytyy vastauksia moneen ongelmaan. Nyt käsiini eksyivät sävyihin hyvin sopivat Chinan cracklet Crushed Candy ja Broken Hearted. Sudin crackleja toiselle puolelle kynttä aina vastakkaisella värillä ja sain kynsiin vähän kaivattua särmää. Pikakuivattajan jälkeen kynnet olivat liian kiiltävän näköiset, joten mattasin pinnan vielä Cesarsin mattalakalla. Jostain syystä olisin halunnut kynsiin vielä jotain mustaa (esim. pienet pääkalloleimat tms.) mutta jätin kuin jätinkin kynnet tällaiseksi enkä mennyt taas sieltä missä aita on korkein!
On my nails: 
 • Essie - Mint Candy Apple 
 • Essence - Blue Bubble Di Blue 
 • Essie - Romper Room 
 • Color Club - Peace Out Purple 
 • China Glaze - Crushed Candy 
 • China Glaze - Broken Hearted 
 • Cesars Secrets - Matte Top Coat 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


*    *    *    *    *    *

I did my first ever gradient using a make up sponge. I hate the idea of getting nail polish on my cuticles, so it’s taken me over a year to find the nerve to do this. I have like five different cuticle defenders but I still couldn’t do it. Even the idea of applying the cuticle defender on my cuticles made me uneasy.

Well, I guess I was finally ready to make a mess. I was a bit anxious in the beginning but then I got over it and started sponging away. I did two different gradients and it took quite a few layers to get it looking good. The nails looked way too cute with the pastel colors so I had to add something to them. This time the answer was crackle! I happened to have matching crackle polishes from China Glaze, so I painted half of each nail with opposite color. The result was still cute but edgy enough for me, although I did almost stamp a few extra black skulls on the nails.


14 comments:

 1. Kivat vastavärikynnet! Minä kostutan meikkisientä ja töpötän vähän kerrassaan. Saatan antaa kuivua sen aikaa että töpötän toista kättä. Sitten varovainen kierros alusta ja vielä katson tarviiko töpsäyksen tuonne tai tuonne. Meinasin muuten lakata tänään kynnet ;) kivaa Cesars päivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En mä päässytkään menemään Cesarsille, kun mun tietokone laukes perjantaina. Oli pakko lähteä heti aamusta tänään hakemaan uutta rakkinetta. Tässä tulee nyt vähän pakollista nettilomailua, kun ei kännykällä jaksa paljon naputella.

   Delete
 2. Oi, upea lopputulos! Tosi hyvin onnistuit tuossa liukuvärissä <3 Tsimputti sentään, olisi ollut kiva tulla tänään Cesarsille moikkaamaan, mutta mulla on kynsimiitti n. 12-18.30 :/ Mutta niitä vinkkejä! Niinkuin Taina jo ehti mainita, meikkisieni kannattaa kostuttaa. Lisäksi itse tykkään lakata pohjalle aina yhden kerroksen valkoista tai liukuvärissä käytettyä ylimmäksi tulevaa sävyä. Sitten tosiaan pari kierrosta töpöttelyä, riippuen lakoista annan yleensä kuivua kerrosten hetken välissä sillä joskus oon saanut kupliakin aikaan. Itse en yleensä edes suojaa kynsinauhoja, etenkään jos käytän vaaleita värejä ja sormet ei ole ihan rutikuivat, jostain syystä musta on mukavampaa poistaa niitä lakkoja kynsien ympäriltä kuin asetella teippejä tms :D Niin ja sitä vielä, että mun mielestä on helpompaa tehdä niin, että lakkaa värit ensin esim. folion päälle ja siitä ottaa ne sieneen kuin että lakkaisi suoraan meikkisieneen, näin on helpompi katsoa ettei lakkoja tule liikaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla meni vähän reisille tää päivä (ks. edellinen viesti). Nyt vaan jännitetään paljonko tietoja on menetetty. Kiitti superhyvistä ohjeista gradientintekoon. Pitää kokeilla kostealla sienellä seuraavaksi :).

   Delete
 3. Mä luulen että tapoja on yhtä monta kuin tekijää eikä tässäkään lajissa ole sitä yhtä ainutta autuaaksi tekevää tapaa. Itse kostutan meikkisienen vedellä jottei se imase lakkaa ihan hulluna, lakan sudin suoraan sienelle ennen töpöttämistä. Kynnet lakkaan sitä ennen liukuvärissä käytetyllä värillä, ehkä vaaleimmalla tai niin kuin Nentsu sanoi, se joka tulee kynnen tyveen. Etkä sä oikeesti mitään neuvoja tarvii, noihan on juur täydelliset ja jokaisen oma tapa on se oikea tapa. Tsemppiä masiinan hakuun <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on, että jokaisen tapa on se itselle oikea. Seuraavalla kerralla vois olla vähän suunnitelmallisempi ja lakata kynnet ensin yhdellä liukuvärillä. Nyt sai nimittäin pikkasen tuputella nakukynsiä piiloon :).

   Delete
 4. Replies
  1. No on joo, hyi olkoon! Mustia pääkalloja olis kaivattu ;).

   Delete
 5. Värit liukuu hienosti limittäin eli erittäin makea liukuvärjäys on kyseessä! Ja vaikka en nyt olekaan mikään suuri cracklelakkojen ihailija niin täytyy tunnustaa että noi cracklekaistaleet on hienot :).

  Kuten tossa jo nailOxtail toteskin, jokaisella on oma tapansa tehdä liukuvärjäys ja kaikki tavat on yhtä oikeita. On kumminki kiinnostavaa tietää muiden tavoista koska niitä voi sitten testata itse ja katsoa, toimisko se itselläkin. Mä kostutan kans meikkisienen koska jos en tee niin, sienestä irtoaa paloja lakan päälle ja se ei oikeen näytä kivalta. Sitten pohjalakaksi sudin aina sitä lakkaa joka tulee kynsien alaosaan liu'ussa. Annan kerrosten kuivua ennen uutta töpöttelyä.

  Otan osaa, tietokoneen hajoaminen nostaa varmasti stressitason hyvin lähelle maksimia :(. Toivottavasti koneella olevoa tietoja saadaan pelastettua mahdollisimman paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Tintti! Mä yritän olla ajattelematta koko koneasiaa. Ensi viikolla saa tietää mitä on menetetty. Sitä ennen ei pare miettiä koko juttua. Uudessa koneessa on sit tietty eri käyttis, officet ja kuvankäsittelyohjelma, joten saa nähdä kauanko kestää :).

   Delete
 6. Kyllä on taas niin mageet! Muhun ei oikein iske crakclet, mutta näissä kynsissä mä jopa tykkään niistä. :D <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Fani :). Mulla on nyt joku cracklevaihe menossa!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)