Saturday, April 11, 2015

I’m not cutting off my ear just yet!

Päivän tähtivieraana nähdään Essencen uusista The Gel Nail Polish -lakoista järisyttävän upea #Paradise. Älkää vaan kehdatko sanoa, että tämä on dupe jollekin olemassa olevalle Essencelle! Älkääkä ainakaan sanoko, että tämä lakka löytyy jo laatikostani. En ole nimittäin vielä tehnyt tarkastuskäyntiä Essence-lootalle. Olen hieman höpönä tällaisiin öljymäisiin lakkoihin, joissa on inhoamani frost-koostumus mutta joita aina senkin uhalla haalin, koska lakan värimaailma on niin upea. Tässä ihanuudessa on päävärinä turkoosi, joka shiftaa voimakkaasti sellaiseen vastapuhjenneiden koivunlehtien vihreään. Toinen tällainen ”pakko saada” -lakka oli Lahden reissulta mukaan tempautunut Wonderfuel, joka on turkoosiin shiftaava violetti frost.
#Paradisesta tuli heti mieleeni meri...levä? No, jossain meren läheisyydessä oltiin korvieni välissä, kun aloin haalia pöydälle sopivia lakkoja. Automaattiset valinnat olivat Clichén sokerilakat Selvagem ja Super Mulher (okei, alan vähitellen nöyrtyä numeroitujen lakkojen puoleen jos vaihtoehtona ovat Clichén nimihirviöt). Näillä päätin tehdä merellisen tekstuuriliu’un nimettömään. Koska kahdesta vihertävään taittavasta sävystä ei tule kuin sinilevälaatta merelliseksi mielleyhtymäksi, otin mukaan liukuun vielä Essencen Aquatix-kokoelman Under Water Loven. Keksin vielä lakata keskisormen kynnen saman sarjan kauniilla shimmer/glitter/jellyllä Aquatix Bay. Muut kynnet on lakattu #Paradisella (kaksi kerrosta).

Päätin taas leimata, koska silloin pitää takoa kun rauta on kuumaa. Mistä sen tietää, koska leimausjumalat kääntävät taas selkänsä minulle. Päättelin näppäränä tyttönä, että MoYou Londonin Sailor 05 -laatassa on pakko olla sopivia leimoja. Muita merellisiä laattoja minulta ei taida löytyäkään, koska aihe ei oikein kosketa sydänalaa. Löysin laatasta kivan makrolevää (etu- ja keskisormi) muistuttavan kuvan ja toisen aaltoa (peukalo) esittävän kuvatuksen. Pikkurilliin nappasin vielä hätäpäissäni leiman näiden kahden kuvan välistä. Auta armias, jos jonain päivänä lakkaan kynnet yhdellä lakalla tai leimaan yhdellä kuviolla. Leimasin alle hienot varjoleimat Konadin tummansinisellä (se, jossa on shimmeriä mukana) ja päälle toiset leimat MoYou Nailsin mustalla. Hehee, uskoitteko? Siis Konadin pigmentti oli niin ahterista, että leimasin päälle toiset leimat mustalla, jotta kynnellä edes näkyisi jotain. Yhden epäonni on toisen onni... ja tässä tapauksessa ne ovat molemmat onneksi Minä!

Nyt voinkin todeta, että en ole lainkaan kartalla mitä seuraavaksi tapahtui. Sisäinen Vincent van Goghini otti vallan ja alkoi tunkea kynsille glitteriä, helmiäisrenkaita, lakkaa jne. Napsin laatikoitumistaan odottavia Essencen lakkoja eteeni ja tiputtelin pisaroita muoville, josta siirsin sekoitettuja värejä pilkkutikulla kynsille erilaisin yhdistelmin. Koristeina käytin Mereneidin kultaista holo irtoglitteriä sekä Sinan vihreitä kynsikoristeita renkaina ja pyörylöinä. Näitä saa muuten nyt puoleen hintaan Cesarsilta. Valmiita kynsiä tuijottaessani koin kevyen ruumiistairtautumisen, koska en ollut aivan varma teinkö nämä kynnet itse. Kyllä nämä öisen merellisiltä vaikuttavat ja värimaailma liippasi sen verran likeeltä herra van Goghia, että tunsin tarpeelliseksi liittää mestarin kädenjälkiä omien aikaansaannosteni viereen. 

Miettikääpä jos taidemuseoissa seisottaisiinkin pikkiriikkisten käsien edessä ja tihrustettaisiin kynsitaidetta. Kenties jossain toisessa ulottuvuudessa...

On my nails: 
 • Essence - #Paradise 
 • Cliché - Selvagem 
 • Cliché - Super Mulher 
 • Essence - Under Water Love 
 • Essence - Aquatix Bay 
 • MoYou London - Sailor 05 
 • MoYou Nails - Black 
 • Konad - Dark Blue 
 • Konad - Top Coat 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


*    *    *    *    *    *

Today we’re going fishing… not! We are however going to the home of the fish. I fell in love with #Paradise by Essence with it’s oily colors and shimmer in the shade of baby birch leaves. It looks very oceanic so I chose some similar polishes to go with it. My ring finger is done using three texture polishes from Cliché and Essence. In the middle finger I have Essence Aquatix Bay, which is a lovely jellyish glittery shimmer. On all other nails I have #Paradise.


At this point I was thinking sea weed for some reason, so I took the only nautical themed stamping plate I have (MoYou London Sailor 05) and chose three images from the upper right corner. I stamped each image twice using Konad Dark Blue (donno what the actual name is but this one has shimmer) and MoYou Nails Black. Then I went cuckoo and started channeling my inner van Gogh. I used a lot of different nail polishes and a dotting tool to spread some colors on the images. As the polish was still wet I added some golden holo glitter and Sina nail decorations. It was a hot mess but I kinda really like how it turned out. The color make me think of sea by night and I was arrogant enough to attach some pictures from the master himself next to my doodles. 

Wouldn’t it be cool though, if people went to museums to looks at small hands and squint at the tiny images of nail art? Maybe in an another dimension…14 comments:

 1. Ei saa esitellä ihania MoYou laattoja kun himo lisääntyy :D joo siis nämä kynnet...itse Malle Van Gogh siellä vauhdissa! Mielettömän upeat, siis ihan sairaan hienot! Kannatti riehaantua ;))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii, mä kiusaan sua ihan tahallani :). Ei hätää, mulle tulee kohta taas monta uutta laattaa! Kiitos kehuista <3.

   Delete
 2. Haha, kyllä mä ehkä mielummin taidemuseossa niitä kynsiä tuijottelisin kuin tauluja. :'D Taas ihan mieletöntä ilotulitusta nää sun kynnet! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Belegwen :). Pitäiskö hakea jotain kulttuuriapurahaa ja pistää pystyyn sellainen kiertävä kynsimuseo? Toi kyllä kuulostaa vähän liikaa sirkuksen friikkishowlta! Ja museosta tulee mieleen edesmenneet suurudet, eli olisko siellä sitten luurankokäsiä? Kyllä tosta ehkä jonkun installaation sais väkerrettyä :).

   Delete
 3. Malle Van Gogh on päässyt valloilleen ja hyvä niin! :). Uskomattoman hienot kynnet ja tuo nimettömän liuku on huikea! Voi kunpa olisikin kynsitaidemuseo, ehkä ameriikassa jo sellainen onkin kun siellä tuntuu olevan vähän kaikkea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänks Tintti :). Berliinissä vois olla kanssa ko. museo. Siellä tuntuu olevan museo vaikka maitopurkeille. Ja jos ei ole niin pitäisi kyllä ehdottomasti perustaa. Täysin aliarvostettu taidemuoto! Barrikadeille naiset!!! Anyone, eikö?

   Delete
 4. Jos jossain esiteltäisiin kynsiä niin on varmaa että nämä sun taideteokset sieltä löytyisi. En tajua miten joku voi loihtia tollasia, en vaan käsitä. Mietin että jos mulle annettiasiin samat tarvikkeet niin puolet jäisi käyttämättä tai jos niitä kaikkia pitäisi käyttää niin olisin neuvoton ja ne olisi kökkönä mun pikkunakeilla. Upeutta, tykkään ihan ihan kirosanan paljon! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kumarrus, kaatuminen ja pään kolhaisu, auts!

   Delete
 5. Jestas, että sää oot taitava! Wau! Kynnet on niin upeat ja goghmaiset, että huh!

  ReplyDelete
 6. Wau! Nyt on niin taiteelliset koristelut että periaatteessa voisin antaa luvan korvan leikkaamiseen. Ja hyvät kuvakollaasit myös. (Mutta käytännössä en kuitenkaan anna lupaa.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Korvanleikkuu täten peruttu! Kiitokset kehuista :).

   Delete
 7. Ohhoh, Upeaa! <3 Kynnet ovat kaikessa kauneudessaan aivan täydelliset, ihan omaa upeusluokkaansa! Tällaisilla tosiaan kehtaisi kuljeskella, vautsi <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena ihanista sanoista taasen <3. Nää oli kyllä aikans mieluisat vahinkokynnet :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)