Sunday, April 12, 2015

Kanikimaran voittaja!

Tät-tä-dä-dää-ääää! Tuo yritti olla fanfaari, mutta ehkä se muistuttaa enemmän jokeltelua. Tötteröt tanaan, meillä on kuulkaas faktatietoa kaniartefaktien määrästä. Törmäsin muutamaan määritelmälliseen ongelmaan, koska talosta löytyy toki vielä enemmänkin kantturoita, mutta tässä oli nyt tarkoitus pitäytyä sisustuksellisissa elementeissä. En siis laskenut mukaan kanikahvimukeja (ellei niitä nimenomaisesti pidetä esillä esim. kynätelineinä), -piparimuotteja tai -petivaatteita yms. Sängynpäällinen olisi jo mennyt sisustuselementistä mutta omassamme ei ole ihme kyllä pupun kuvia.
Laskin tavaroita jännityksellä kamera tassuissani. Olin tavallaan hieman pettynyt lopulliseen määrään. En olisi todellakaan pärjännyt itsekään tässä arvuuttelussa, vaikka olen ihan omin pikku kätösin jokaisen esineen paikoilleen asetellut. Oli yllättävän mukava käydä kaikki esineet läpi, koska samalla tuli muisteltua mistä kukin on tänne tiensä löytänyt. Ihania pieniä muistoja! Keräsin tähän kollaaseihin kaikki kanit ja loppuun muutaman erityisen tärkeän esineen. Ei kai mikään esine saisi niin kovin tärkeä olla, mutta kyllä tästäkin tipusta sen verran materialistia löytyy, että itku on tullut monestikin jonkin esineen hajotessa/hukkuessa.
Koska te kuitenkin pissitte kohta housuihinne siellä, kerron nyt sen oikean luvun. Eli elämän tarkoitus on tästä lähtien 70. Tasan, ei himpan verran alle eikä tippaakaan päälle. 70! NailOxtail tosin arvuutteli puolikasta lukua, jonkin rikkoutuneen ja puoliksi säilytetyn kaniatrefaktin vuoksi, mikä oli sinänsä hyvinkin fiksu veto mutta meni metsään kahdesta syystä. Ensinnäkään emme elä Harry Potterlandiassa (emmekä ala-asteen matematiikantunnilla), jossa murtoluvut muodostavat mielekkäitä kokonaisuuksia. Toiseksi, jos se ei ole rikki me emme riko sitä ja jos se on rikki me vedämme kamalat kilarit, otamme pikaliiman esiin ja pistämme sen kasaan. Näin kävi esim. isommissa kuvissa esiintyvälle punamustalle keramiikkapupulle.
Ennen kuin livetään aiheesta aivan autuaasti olisi varmasti aiheellista kertoa myös kuka mahtaa olla onnellinen voittaja. Kävin läpi arvauksia ja noin puolet arvasivat jotain nelosella tai vitosella alkavaa. Kutosella alkavia arvauksia ei tullut yhtään, seiskalla alkavia arvauksia oli yksi (olisiko kenties voittaja?) ja 80-99 alueella löytyy kaksi arvausta. Seitsemän arvausta ylitti maagisen sadan rajan, jonka olisin itsekin ylittänyt arvauksessani. Keskimäärin olitte sitä mieltä, että meillä asustaa 99,7 kaniesinettä. Otan tämän merkkinä siitä, ettei asuntomme suinkaan ole vielä ylenmäärin täynnä pupuja. Lähimmäksi oikeaa lukua (70) pääsi Johanna (dropsofadream) melkein täydellisellä arvauksella 72. Onnea, onnea, onnea vaan; viisi lakkaa ja viilaamaan! Voittajalle on jo ilmoitettu onnellisesta perhetapahtumasta ja hän ottaa toivon mukaan yhteyttä pian  postitustietoihin liittyen.

Tässä vielä muutamia sydäntä lähinnä olevia kanituksiani. Vasemmalla ylhäällä on se mainitsemani rikkoutunut punamusta keramiikkakani. Ostan usein ulkomailta jonkin pupuesineen muistoksi ja tämäkin on löytynyt työmatkalta Vilnasta. Pupu on liettualaista käsityötä ja olin kovasti pahoillani (understatement of the year), kun sen etualalla näkyvä korva katkesi siivoustapaturmassa. Onneksi sain sen pikaliimalla korjattua. Yläoikealla on huovuttamani kani (jolta puuttuu vielä silmät, kuinka makaaberia). Kerään kaneista karvanlähdön aikaan karvaa talteen ja tämä kani on huovutettu ensimmäisen kanimme, Justuksen, karvoista. Voin melkein haistaa Justuksen pullantuoksuisen turkin tätä haistellessani. Alavasemmalla on äitini tekemä keramiikkakani, joka on jo kovia kokenut vuosien varrella. Kaverin viikset on niks naks (itse asiassa Pimpula taisi syödä ne joskus) ja porkkana hailakoitunut auringonpaisteen seurauksena. Tämä on kuitenkin meidän vanhin ulkokani! Oikealla alhaalla on pieni (n.3cm) hopeinen kani. Tämä löytyi muutama vuosi sitten syntymäpäivänäni kävellessämme koruliikkeen ohi. Ikkunassa nökötti yksinäinen pieni kanitus ja koska minulla on kuudes aisti löytää kaikki 100m säteellä olevat kanit, löysi tämäkin mieheni kukkaron avustuksella kotiin.
Tämä turkoosikultainen korurasia on minulle tärkeä, koska... no okei, totuus... koska se oli liian kallis (40€) mutten voinut jättää sitä Intian Basaariin homehtumaan koska se on kani ja koska se on rasia. Jos minut haluaa pitää tyytyväisenä, kannattaa ostaa lahjaksi rasia. Siis ihan vaan tyhjä rasia. Sormuksista ja helyistä viis, kunhan on rasia! Nyt, kun katson tätä tarkemmin huomaan miten jumalattoman kaunis pinta rasiassa on. Tästä lienee pakko tehdä kynnet, tiedä sitten miten mutta sen näkee sitten.

Viimeisenä tärkein eli Pipukin sisko, tunnetaan myös Myyrän ystävänä. Olin toivonut eräänä jouluna pientä versiota tästä pehmokanista ja mieheni olikin metsästänyt jostain ison version tästä söpöliinistä. Minua on äärimmäisen hankala yllättää mutta voin sanoa, että yllätyin avatessani pakettia... ja pillahdin itkuun. Aikuinen ihminen itkee saadessaan pehmokanin. So what! Siihen maailman aikaan meillä oli 4 kania, joista yksi oli punaruskea kuten tämäkin, joten nimeksi pehmo sai luonnollisesti Pipukin sisko. Vaikka Pimpulasta on aika jättänyt, muistuttaa tämä ikuista idiootinhymyään hymyilevä kani minua pitkäkorvien elämänriemusta ja pyyteettömästä itsekkyydestä. Love you guys!


11 comments:

 1. Täällä herättiin iloiseen kiljahdukseen! Oi että, alan kohta uskoa meedion taitoihini :D jee kiitos paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii! Onnea vaan paljon :). Mä en ikuna voita mitään mutta ihan yhtä kivaa on kertoa jollekin toiselle hänen voittaneen!

   Delete
 2. No on niitä kuiten jonkin verran kertynyt. :) Onnea voittajalle.
  Mulle tuli kans tosta kanirasiasta kynsijuttuja mieleen. Tee ihmeessä jotkut "insporoidu esineestä" kynnet. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tuo sen verran herkullinen kuvio, että pakkohan se on ainakin yrittää jotain tuon suuntaista :).

   Delete
 3. Vautsi mitä puputuksia! :) Ja hihhei, mähän arvasin arvausten keskiarvon verran (99,0 sitä seitsemää kymmenystä en sentään osannut ennustaa)! Jännää, kai sekin on joku saavutus :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäiskö seuraavaksi laittaa pystyyn kilpailu tulevien arvausten keskiarvosta :)? Kuulostaa just niin pöljältä, että voisin jopa tehdä sen. Onnea Nena tästä hienosta saavutuksesta <3.

   Delete
 4. Hihii, arvasin että olet häärännyt pikaliiman kanssa <3 Onnea voittajalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sää mitään arvannut. Mä sanon, että sulla on videoyhteys tänne kämppään ja olisit halutessasi tienyt oikean vastauksen, mutta sitten olisit paljastunut :). Kysymys kuuluu työskenteletkö NSA:n, CIA:n vain Homeland Securityn laskuun? Hups, väärä maa, liikaa kofeiinia ja Netflixiä :D.

   Delete
 5. Melkoinen PuPuLandia teillä! :D
  Paljon onnea voittajalle ^.^

  ReplyDelete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)