Tuesday, April 14, 2015

Poison (Ivy) by piCture pOlish

Kun kuulin ensimmäisen kerran huhuja uudesta Picture Polishin Vampy Chameleons Limited Edition kokoelmasta olisin voinut vannoa, että tilaan kaikki kuusi vamppilakkaa siltä istumalta. Ehkä olen hieman onnistunut rauhoittamaan kynsilakkarohmuamistani, koska lopulta päädyin yhteen ”pakko saada” -lakkaan. Kokoelmassa on kolme paria multichromelakkoja ja jokainen pari sisältää tavallisen sekä holoversion hieman FUN Lacquerin tyyliin. Holohiput ovat melko isoja ja holoefekti siten hajanainen (scattered).
Itse tilasin Cesarsin ennakkomyynnistä Poisonin, jonka pitäisi kuvausten mukaan olla aivan tumman violetinpunainen pinkkiin ja vihreään taittavalla multichrome-efektillä, ilman holohituloita. Sain lakan pääsiäisen jälkeen ja pullossa tavara näytti upealta. Juuri sellaiselta kuin Sveta Sandersin swatchkuvissa (oletteko muuten huomanneet, että PP on vaihtanut swatchaajaansa Lacquertudesta Svetaan, peukut sille). Hirveän voimakasta multichrome-efektiä en lakasta kyllä löytänyt, ennemminkin näytti siltä, että lakan seassa on hienoa turkoosia shimmeriä. Vasta pullon pyöritteleminen päivänvalolampun alla toi esiin lakan todellisen luonteen. Löytyy viininpunaista, kultaista ja kirkkaan vihreää sävyä.
Koska kynsilakka on kuitenkin tarkoitettu lakattavaksi kynsille eikä pyöriteltäväksi pullossa, lakkasin kaikki kynnet Poisonilla (luitte oikein, yhdellä lakalla). Ensimmäisen kerran Picture Polishin kanssa puljailujeni aikana olin tyytymätön. Lakka on koostumukseltaan joko paksua jellyä tai ohutta crellyä eikä se oikein osannut kertoa haluaako tulla levitetyksi ohuelti vai paksulti. Yleensä rakastan tämän koostumuksen lakkoja, koska ne on helppo levittää ja lopputulos on superkiiltävä (superkiiltävä piti kyllä paikkansa tämänkin kohdalla). Luulen, että tuo multichromepigmentti lakassa saa aikaan huonon levittyvyyden ja voimakkaan kaljuuntumisen. Jouduin lakkaamaan kolme paksua kerrosta riittävän peittävyyden ja ennen kaikkea tasaisuuden aikaansaamiseksi. Lakka kyllä kuivuu nopeasti mutta olen ehkä tottunut PP:n lakkojen kanssa liian hyvään, koska yleensä nämä levittyvät kuin unelma.
Kolmen kerroksen (ja pikakuivattajan) jälkeen aloin tarkastella lopputulosta. Kynnet olivat kotona lampunvalossa... no, tummat. Ei minkäänlaista hehkua tai multichrome-efektiä havaittavissa. Siirryin päivänvalolampun alle ja sieltä se taas löytyi, se kaunis turkoosi hehku. Poisonia voisikin kuvailla viinitermillä viipyilevä. Tämän lakan kauneus ei ole itsestäänselvää tai helppoa vaan sen löytämiseksi on nähtävä hieman vaivaa. Kynsiä tarkastellessani luulen ymmärtäneeni suunnittelijan idean koostumuksen suhteen. Paksu (mutta läpikuultava) geelimäinen lakka saa pigmentin hehkumaan kolmiulotteisena kerrosten läpi. Kynnen kaarevuus saa pigmentin heräämään niin, että juuresta kynsi näyttää rusehtavan viininpunaiselta mutta kärjestä taas kylmän sinivioletilta. Tälle lakalle pitää antaa aikaa paljastaa syvimmät salaisuutensa. Itse olisin toki lisännyt kameleonttitaikapigmenttiä hitusen, jotta wau-efekti olisi pikkaisen voimakkaampi mutta toisaalta hento olemus antaa voimakkaalle lakalle hienostuneen säväyksen.

Kun olin päässyt yli pikapettymyksestäni ja alkanut rakastua Poisoniin, halusin sille arvoisensa koristukset. Lakkapullossa viitataan myrkkymurattiin, joten ajatukseni lähtivät heti kasvillisuuden suuntaan. Koska lakassa todella on se vihreä hehku, ajattelin vihreiden leimojen sopivan kuin nakutettu. Valitsin MoYou Londonin Time Traveler Back to 20’s 05 -laatan (uusi ihana art deco -kuvia sisältävä laatta) sekä kaksi vihreää leimauslakkaa. Leimasin ensin laatalta kasvikuvion Models Ownin Chrome Greenillä ja sen jälkeen saman kuvion toiseen kertaan Konadin tummanvihreällä, kultaista shimmeriä sisältävällä lakalla (mikseivät kaikki konadin pullot voi olla tällaisia söpöliinejä). Kahteen kynteen lisäsin myrkkymuratin lehtiä kuvaavat niittikasat. Näistä tuli taas sellaiset punaviiniä muistuttavat kynnet, paranee vanhetessaan. Nyt, kun katselen kuvia olen jo melkolailla ihastunut lakkaan ja koristeluihin. Tekisi mieli hankkia vielä se holoversio Poisonista eli Scandal. Viikonloppuna pääsen onneksi tutkailemaan kokoelmaa livenä, koska vietän lauantaita rattoisasti muiden kynsihörhöjen kanssa Cesarsin uuden liikkeen eli kynsilakkataivaan avajaisissa. Tulkaa ihmeessä pistäytymään ja nappaamaan avajaistarjouksia mukaanne!

On my nails: 
 • Picture Polish - Poison
 • Models Own - Chrome Green 
 • Konad - Green (gold shimmer) 
 • MoYou London - Time Traveler 20’s 05 
 • Konad - Top Coat 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat*    *    *    *    *    *

I had to get my hands on the Picture Polish Vampy Chameleons as soon as I could. They seemed perfect for my taste. I ended up starting with only one, Poison, which is a dark violet with pink and green tones of multichrome shimmer in it. I had to do three thick coats and found the polish difficult to apply (balding etc.). The polish dried quickly, which was a plus and the finish was very shiny. But there was no multichrome effect in normal room lighting. The nails were just dark violet, blaah. Then I looked at them under daylight lamp and I could see all the pretty undertones. They are very subtle, though. You have to give this polish some time to show its true colors, cos it’s not one of those in your face type of multichrome polishes. The transparent jelly/crelly layers give it depth and suddenly you begin to see the dark burgundy tones versus the cold violet.

The polish bottle mentions Ivy, so of course I went for the poison ivy nail art. I used MoYou London Time Traveler Back to 20’s 05 plate and two polishes, Konad dark green with gold shimmer and Models Own Chrome Green. Then I added some green studs to resemble the leaves of the poison ivy. If I didn’t like these at first, I sure like them now. Maybe, like good wine, some nail polishes simply take some time to show their true nature.


13 comments:

 1. Kiitos tästä, en tarvitse :) hieno on ja hyvät kuvat mutta kaksi vastaavaa on.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepa hyvä :). Eiks ole kiva joskus myös olla tarvitsematta (eli haluamatta). Tassulle halit <3.

   Delete
 2. Kaunis on väri ja shimmer mutta duochrome-efekti leikkii piilosta tässä kyllä. Harmi että lakan koostumus aiheutti päänvaivaa!

  Olet koristellut Poisonin oikein mukiinmenevästi :). Nyt voinkin taas lisätä "haluan tämän moyoulondonin laatan" -listaani jälleen uuden leimauslaatan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on joku lista, jonka voisi nimetä yhtä hyvin "tuokaa vaan mulle kaikki MoYouLondonin laatat hetinyt". Ajattelin, että listan tekeminen auttaisi mutta olisi ehkä ollut helpompi tehdä lista niistä joita ei halua :).

   Delete
 3. Missä se vihreä oikein luuraa siellä..?! Itse just lakkailin tällä tikun ja koitin maanitella viheriäistä esille, mutta enpä vaan onnistunut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sanos muuta! Eipä sitä juuri näkynyt kynnelläkään. Onhan tää ihan kiva, mutta... :).

   Delete
 4. Jösses, en ole kuuna kullan valkeana lukenut yhtä syväluotaavaa analyysiä kynsilakasta! Tykkään ihan hurjastelevasti noista leimoista! Jos mulla ois ollut vapaata lauantaina niin oisin takuulla tullut pelästyttämään sut! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pirkules, kun et pääse pelästyttämään. Pöh, ihan tyhmää! Mä en usko, että juuri kukaan on jaksanut tätä syväanalyysiä läpi :). Mulla aina lähtee vähän lapasesta mutta onneksi tää on ihan vapaaehtoista, ettei ketään sentään kiduteta pakottamalla lukemaan mun postauksia! Se olisikin jo julma ja epätyypillinen rangaistus :D.

   Delete
 5. Ite tilasin neljä lakkaa tuosta kokoelmasta. Se tunne kun rupesin tikuttamaan lakkoja joista maksoin itseni kipeäksi ja katon vaan niitä "eiii, ette te voi olla noin tylsän samannäköisiä!!". Olin hypätä kattoon kun pääsin tikkukasan kanssa päivänvalo lampun alle ja näin millaisia ne oikeasti oli!:D Huippu analyysi sulta, puit mun omat sekavat ajatukset fiksuiksi sanoiksi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin kuvitella tuon tunteen. Olisin varmaan saanut halvauksen, eikä musta olisi ollut kirjoittamaan tätä syväluotausta, jos mulla olisi ollut näitä enemmän kuin yksi outokainen hyppysissäni. Nää on outoja, kai sen voi tollain lyhyemminkin sanoa :).

   Delete
 6. Voi vitsi nää siun postaukset on vaarallisia! Nytkin naputtelen täällä tilausta MoYou:lle ja teen hintavertailua mistä saisin halvimmalla PP:tä xD
  Mutta voi luoja kuinka upeat lakkaukset jälleen! Olen aivan myyty näille kynsille ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Nanne :). Mulla taas pyörii mielessä vaan Dalen Wow Prismit. On tää hullua <3.

   Delete
 7. Ihana lakka ja hienot kynnet. :)

  ReplyDelete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)