Thursday, April 16, 2015

Stretching to my limits

Ähäkutti, luulitte varmaan jo, että tää on alkanut harrastamaan liikuntaa tai edes venyttelemään jäseniään. No en sentään! Harrastan vain ja ainoastaan liikkumatta jättämistä, mutta olen lajissa sitäkin aktiivisempi. Tämä otsikon viittaus venymiseen liittyy ihan vain korvanlehteeni. Nyt kun olen ollut taas vuoden lyhythiuksisena ja lopulta peilistä katsoo neonpinkki irokeesi kaljuilla sivuilla, päätin että mennään sitten kun kerta tälle linjalle lähdettiin. Puolikaljut hiukset tuntuvat omilta ja saan pitkät hiukset tuossa tuokiossa nakkaamalla peruukin päähän, joten miksi vaivautua kasvattamaan omaa rasvalettiä. Keksin pari kuukautta sitten pitää korviksia (kahta samanlaista) vain toisella puolella ja järjestely jäi sattumalta pysyväksi, koska tuntui hyvältä. Toinen korva jäi autuaan yksinäiseksi, joten päätin alkaa venyttää korvanlehden reikää isommaksi.

Tämä oli taas niitä hetkiä, jolloin käytetään lyhennettä KVG (kato **ttu googlesta). Miten ihmiskunta on koskaan päässyt pois pimeältä keskiajalta ilman googelia? En siis tiennyt mitään korvanlehtien venyttämisestä mutta luin parit kirjoitukset googlesta ja tunsin itseni viisaaksi. Tilasin Ebaystä erilaisia venytys(kidutus)välineitä ja aloitin touhun. Oma korvanreikäni oli ehkä 1mm kokoinen, joten pienikin venytys tuntui ikävältä. Menen tässä hommassa noin 1mm:n viikkovauhtia ja vaihdan korua isompaan aina saunan jälkeen. Nyt olen menossa 4mm:ssä ja tarkoituksena olisi päästä 10mm:n reikään päässä. Tuo lienee siinä rajoilla, että korvanlehti saattaa vielä hyvinkin palautua normaaliksi, jos venytyskorusta haluaa joskus luopua. Mielestäni korvasta tulee kamalan näköinen heti, jos korvanlehti alkaa taipua ulospäin venytyskorun takia, joten 10mm on siinäkin mielessä hyvä yläraja.

Aloitin venyttämisen metallisilla laajennuspiikeillä, koska ne oli helpoin kiinnittää muovirenkailla aina hetkeksi sopivaan kohtaan (kipurajan mukaan). Kolmen piikin jälkeen siirryin muovispiraaleihin, koska ne tuntuivat helpoimmilta laittaa korvaan eivätkä kuumentuneet saunassa. Spiraalit on myös helpoin pitää puhtaana, mikä on ehdottoman tärkeää näissä puuhissa. Liikuttelen spiraalia edestakaisin päivittäin samalla kun puhdistan korvanlehteä lämpimällä vedellä. Näin korvaa ei enää kutita, mikä oli alussa ongelmana esim. laajennuspiikkien kanssa. Olen jo innoissani testannut yhtä tunnelia (3mm) mutta se oli aika säälittävä esitys. Nyt olen menossa 4mm:ssä ja kohta saan kokeilla ensimmäistä plugiani. Yritän olla ostamatta näihin välivaiheisiin koruja, koska ne jäävät yhtä nopeasti käyttämättömiksi kuin vauvan vaatteet, mutta onneksi Ebay on niin halpa, että muutaman hauskan väliplugin tai tunnelin raaskii kyllä ostaa eurolla. Kymmentä milliä varten olen jo varannut ensimmäiseksi koruksi muovisen sydäntunnelin.

Posti kiikutti minulle viime viikolla tilaamani mustan spiraalisarjan ja kuviot näyttivät niin inspiroivilta, että kynsiähän sitä piti lähteä väkertämään. Halusin testata kaikki Dalen Mortal Kombat termolakat kerralla, joten jouduin hieman pohtimaan miten saisin kaiken yhdistettyä. Mortal Kombat lakat ovat mustia kylmässä mutta muuttuvat värillisiksi flakielakoiksi lämpimässä. Päätin pitää muut kynnet simppeleinä, joten otin mukaan OPI:n Do You Take Lei Away? -nudelakan. Tämä oli ihanampi kuin muistinkaan. Ehdottoman täydellinen nude! Leimasin nudekynnet MoYou Londonin Gothic 09 -laatalla olevilla spiraaleilla käyttäen MoYou Nailsin mustaa lakkaa. Mortal Kombat -kynsiin leimasin kuvion Time Traveler 20’s 05 -laatalta samalla mustalla ja Konadin vihreällä (jossa on kultaista shimmeriä). Ihan mielettömällä tuurilla vihreä leima oli samanvärinen kuin Mortal Kombat 03 eli Sub-Zero, joten lämpimillä sormilla leima häviää näkyvistä nimettömässä mutta muissa sormissa (joissa on musta leima), leima tulee esiin vasta lämpimässä. Tämä leimauskikkailu on mielestäni hauskinta termolakoissa.

Mortal Kombatit levittyivät paremmin kuin aikaisemmat Dalen termolakkani. Oikeastaan nämä levittyivät täydellisesti ja peittivät kahdella kerroksella. Ei mitään huonoa sanottavaa. Lakat kuivuvat nopeasti mataksi ja heräävät henkiin päällyslakan ansiosta. Se säihke on jotain uskomatonta! Toinen syy miksi pidän termolakoista on koristelu niiden avulla. Tein pilkkutikulla koristeet nudekynsien leimoihin käyttäen kaikkia kolmea Mortal Kombatia. Kylmässä pilkkujen väriä ei juurikaan erota mutta lämpimässä ne alkavat hehkua kuin kirkon lasimaalaukset. Onneksi löysin nämä kaikki kolme lakkaa, vaikka hieman vaikeuksia tahtoi olla. Jostain syystä keksin aina haluta tiettyjä lakkoja vasta siinä vaiheessa, kun niitä ei enää valmisteta. Onneksi löysin lopetetun Lumenen Hopeahiekkaa-tekstuurin vihdoin outletEXPO-messuilta puolen vuoden etsimisen jälkeen!


On my nails: 
 • Dance Legend - Rain 
 • Dance Legend - Reptile 
 • Dance Legend - Sub-Zero 
 • OPI - Do You Take Lei Away? 
 • MoYou Nails - Black 
 • Konad - Green (gold shimmer) 
 • MoYou London - Time Traveler 20’s 05 
 • MoYou London - Gothic 09 
 • Konad - Top Coat 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


*    *    *    *    *    *

I decided to start stretching my ear lobe. Since I cut my hair short a year ago, my style has gone a bit more punk (neon hair and side cuts), so I felt like this would be a good fit to my tattoos and all. I’m going for 10mm and taking it slow. I’m at 4mm now and I like to use these plastic spirals to stretch the ear. I got a new set of black spirals and they inspired me to do some nail art.

I finally managed to find all three thermal polishes of the Dance Legend Mortal Kombat collection. They are so gorgeous and easy to apply. I used the all on my nails and just added a nude color to the other two nails. OPI never fails when it comes to nudes and browns! I wanted to play with some stamping (Time Traveler 20’s 05), since the thermo nails are black when cold. I stamped two nails with black so the image only appears when warm and one green so the image only shows when cold. The green happened to be an exact match to Sub-Zero, so I got lucky there. I also stamped (Gothic 09) some spirals to the nude nails and decorated them with dots from all the thermos. I really like how the nails look like stained glass during different times of the day. 


20 comments:

 1. Voi mä haluisin noita DaLen termolakkoja lisää! Ne näyttää näissäkin kuvissa niin herkullisilta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon ihan höpönä kanssa näihin. Toimivat niin hurjan hyvin. Pelottaa vaan, jos niistä menee tehot ajan kanssa. Nämä oli kyllä parhaita termoja ikinä levittyvyydeltään ja kauneudeltaan :).

   Delete
 2. Noi mustat spiraalikorvavenukkeet on kivoja, niitä oon katellu sellasia ihan taviskorviksinakin kun en välitä ite venytella kuin hermojani välillä :D Mun alko tehdä mieli noita mortal hommeja, mutta samalla taas harkitsen jos vetäsisi taas nämä hurjaa vauhtia kasvaneet kyntenu nysiksi eli ei niistä mitään iloa olisis, enkä edes tiiä mistä niitä taas saisis. Hypnolta varmaan, eniveis kivasti yhdisteltu ja toi fioletti, uuh <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo 10mm spiraali on aika roisin näköinen livenä! Mä jään varmaan kiinni ovenkarmeihinkin kun laitan sen korvaan :). Noi lakat taitaa olla taas aika finaalissa kaikkialta. Onneksi joku ihana kertoi mulle kun niitä oli tullut Hypnolle, niin sain nopsaan napattua ne itselleni. Älähän ala siellä leikkimään kynsisaksien kanssa yhtään!

   Delete
 3. Ihania ovat nuo Mortal Combatit! Termolakat sopivat mainiosti pitkille kynsille joissa värinvaihdos oikeasti näkyykin - mun nysissä termot on aina yksivärisiä. Jos olis pidemmät kynnet niin hankkisin noi lakat välittömästi.

  Tsemppiä korvien venyttelyyn, toivottavasti epämukavuus ei kestä kovin kauaa isompaan koruun vaihdettaessa. Mä varmaan pyörtyisin aina kun yrittäisin tunkea isompaa korua korviin :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvaa olinko mä ihan masiksessa, kun oli nysäkynnet ja laatikossa odotti kokeilemattomia termoja. Näissä onneksi näkyy tosiaan jo efekti hyvin. Paitsi, että mun nakit on koko ajan niin kylmät! Korviksen vaihto ei onneksi satu kuin noin 5-10 minuuttia. Alussa tuntui, ettei reikä veny millään ja sattuu kamalasti mutta nyt menee ihan helposti jo :).

   Delete
 4. Ihania thermoja, toivottavasti ei tule himo. Sininen näytti hienoimmalta :) iik nuo venytykset :DD en voisi kun jotenkin pelottaa :D pupu pöksyssä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä ostin eka tuon vihreän, mutta sitten ne oli pakko metsästää kaikki! Muakin pelotti aloittaa venyttäminen. Kädet vaan täris. Jotenkin ajatus jonkun esineen tunkemisesta itsestä läpi tuntui oudolta ennen kuin siitä pääsi yli :).

   Delete
 5. Ai kauhia, jätin kyllä isomman osan teksteistä lukematta kun alkoi omia korvanlehtiä särkeä :D niissä on siis neljä ihan tavallista reikää.. Mun kipukynnyksellä ei otettaisi tatuointiakaan joten ei muuta kuin hattu (tai peruukki) päästä sun projektille! Lakkaushommatkin oli oikein sieviä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sanna! Mullakin on toisessa korvassa neljä reikää, jotka ammuin itse kun olin korukaupassa töissä. Se se vasta olikin hauskaa! Tatuointi sattuu kyllä sata kertaa enemmän kuin venytys. Venytys on lähinnä epämukavaa tunnetta. Kipuja on aika monenlaisia :).

   Delete
 6. Venytykset ♥ Itsellä oli vielä alkuvuodesta 10mm reikä toisessa korvassa, mutta se alkoi kuitenkin pikkuhiljaa kyllästyttämään (venyttämisen aloitin hmm, 2011 kesällä käyttäen vaikka mitä apuna, tuntui tyhmältä ostaa venytyskoruja vain hetken käyttöä varten. Mm. nauloja muistan korvaan tunkeneeni :'D). Tosi äkkiä palautui normaaliksi, onhan se reikä vielä erinäköinen kuin muut, mutta ihan normikorviksia pystyy käyttämään ! Kuvittelin että palautumisprosessi olisi tosi hidas. Ehkä vielä lähden joskus koko hommaan mukaan uudestaan...

  Ja hei, ihanat kynnet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Hui kauheeta, nauloja korviin. Mulla tuli heti spontaanisti mieleen kaikkia hammasharjoja ja teelusikoita! Mä oon aina niin pedantti, etten uskalla lähteä säveltämään. Hyvä tietää, että palautui nopsaan. Voishan se toisaalta olla ihan jännä idis pitää mummona esim. tekareita korvassa säilytyksessä :D.

   Delete
 7. Ounou, miulla nyt ehkä pitää alkaa haalimaan näitä termoja... Aivan mielettömän upeat kynnet! ♡
  *ihailee kuvia hetken jos toisenkin* Joo-o, kyllä miun pitää hommata nuita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Nanne <3. Ostetaan kaikki Dalen termot ja wowit! Tilit tyhjiksi -kampanja :)

   Delete
 8. oih, venyttäminen :D kaikkein kivuliainta on kyllä se alku, kun yrittää saada ihan pienen pienestä reiästä tungettua mitään paksumpaa läpi, mutta onneksi se sit helpottuu kunhan pääsee ensin siihen pariin milliin :)

  muistan että itse olin vielä niin jääräpää kun aloitin venyttämisen about 8 vuotta sitten, enkä suostunut maksamaan niistä välivaiheen koruista, joten fiksuja tyttönä sit käytin kaikkea mahdollista mitä satuin löytämään (klemmarit, topsit, katkoin jopa sukkapuikoista ne päät kun ne oli sellaisia jotka leveni toiseen päähän päin ja kävivät hyvin venytykseen :D)

  8mm koossa pitäydyin vuosikaudet, mutta nyt oon vaihtanut 9mm ja 10mm on tavoite, ihan vaan siks että se on yleisin koko ja sille saa eniten erilaisia koruja hankittua :D tosin tässä vaiheessa sitä ei oikeestaan enää edes huomaa, kun vaihtaa tunnelit yhtä milliä aikasempaa isommaksi :)

  tsemppiä venyttelypuuhiin! jännät kynnet myös, vaikuttaa hauskoilta noi thermolakat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voihan sukkapuikko sun kanssas Viivi ;). Mä kans kattelin, että 10mm olis hyvä korujen saatavuudenkin takia. Et arvaa, että munkin läppäri levis. Ei vaan enää käynnisty. Nyt ollaan sit kännykän varassa kunnes saa uuden. Kiukku tulee varmaan kun saan uuden koneen uudella käyttiksellä ja officella ja kuvankäsittelyohjelmalla :(.

   Delete
 9. Tuun heittää tälläsen ehkä hyödyllisen vinkin venyttämiseen, nimittäin puukorut. Mitä isompi se reikä on, sitä enemmän se haisee mutta puukorut vie sen hajun pois. En tiedä miten ne sen tekee, mutta niin :) Maku asiahan se on mistä materiaaleista tykkää, mutta ajattelin vain kertoa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä taisinkin jostain lukea noista puukoruista. Voin kuvitella miten korva voi alkaa haista (yök), kun tavallinenkin reikä erittää joskus aika mukavia tuoksuja. Pitääpä kiinnittää asiaan huomiota. Kiitti vinkistä :).

   Delete
 10. Eikö noilla venytyspiikeillä loukkaa ittensä ne näyttää kauheen teräviltä? Jos mä tollasen korvaani lykkäisin ni ihan varmasti onnistuisin vahingossa jossain kohtaa lävistämään uusia reikiä itteni niillä :DD. Jäis varmaan kaulaan pystyy tai jotain. Mut hei, upeet kynnet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ne niin kauhean teräviä ole. En kyllä yöllä uskaltanut nukkua tuolla kyljellä, ettei ole aamulla kaulavaltimo auki ;). Onneks noitten piikkien kanssa meni vaan pari viikkoa. Nyt on helpompaa kun voi käyttää spiraaleja ja tunneleita/blugeja. Kiitot kehuista :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)