Wednesday, May 13, 2015

Edgy by F.U.N Lacquer Birthday 2015 Collection

F.U.N Lacquerilta ilmestyi juuri uusi synttärikokoelma, johon kuuluu kolme multichromeglitterlakkaa tuttuun tapaan versioina ilman holoa ja holotuksen kanssa. Päätin hankkia yhden näistä kuudesta lakasta, joten voitte kuvitella että vietin muutaman hetken tutkien swatcheja. Ensiksi päätin, etten ota holoversiota, koska multichromeominaisuus pääsee paremmin esiin ilman holopigmenttiä. Valittavaksi jäi siis joko Precious (punaoranssi), Style (sinivioletti) tai Edgy (sinivihreä). Nappasin arvalla ostoskoriin Edgyn ja pistin sormet ristiin.


Oikea käsi (3 kerrosta Edgyä)

Oikea käsi (3 kerrosta Edgyä)


Saatuani lakan käsiini ja pyöriteltyäni sitä hetken näppilöissäni en voinut muuta kuin avata pullon ja lakata kynnet. Kyllä, kuulitte oikein, yhdellä lakalla kaikki kymmenen sormea. Vasemman käden kynsille laitoin alle Ginan mustan lakan, mutta oikean käden kynnet lakkasin suoraan tällä kirkaspohjaisella glitterlakalla (nimettömän lakkasin mustalla aksenttikynneksi). Valmistautukaa kuvapläjäykseen!


Vasen käsi (1 kerros Edgyä mustan lakan päällä)

Vasen käsi (1 kerros Edgyä mustan lakan päällä)


Tässä välissä voisin valaista lakan olemusta hieman syvällisemmin. Multichromelakkojen luonteeseenhan kuuluu se että ne näyttävät vaihtavan väriä riippuen mistä kulmasta niitä katsoo ja mistä suunnasta valo sattuu kynsiin osumaan. Multi-etuliite viittaa siihen, että näitä sävyjä on enemmän kuin kaksi. Olen valmis luomaan uuden etuliitteen F.U.N Lacquerin Edgylle! Miten olisi plurichrome tai totichrome? Ehkä olen valmis jopa nimeämään lakan omnichromeksi, koska väriskaala on todellakin kaikkivoipa täydellisyydessään. Yleensä multichromelakkojen kauneus paljastuu vasta sormia väännellen ja käännellen mutta tässä lakassa näkyy koko väriskaala kerralla koko kynnellä. Tässä koneella istuessani katson kynsiä hehkulampun valossa ja näen kättä liikuttamatta kynnen kärjestä lähtien värit: keltainen, oranssi, punainen, purppura, violetti, sininen, turkoosi, vihreä.

Mustan lakan päälle lakkasin yhden kerroksen Edgyä. Lakka on liisterimäistä, mikä on hyvä koska glitteriä tulee kynnelle paljon kerralla, mutta huono koska liisteriä on vaikea kerrostaa. Yksi kerros Edgyä levittyi kyllä erinomaisesti mustan lakan päälle mutta olin hätää kärsimässä oikean käden kanssa, kun yritin kerrostaa lakkaa peittäväksi. Lakkaa oli mahdoton saada levitettyä ohuesti, joten jokaisesta kerroksesta tuli paksu mikä pitkitti kuivumisaikaa. Kirkaspohjaisissa glitterlakoissa on aina se ongelma, että niiden kerrostaminen saattaa kyllä johtaa peittävään lopputulokseen mutta kynnen juuri ja kärki paljastavat epämukavan totuuden. Tämänkin lakan kanssa kehottaisin laittamaan alle kerroksen värilakkaa, koska etenkin kynsinauhan kohdalla lakkaa ei voi saada tarkkarajaiseksi, mikä saa lakkauksen näyttämään epäsiistiltä. Esim. erivärisen (vaaleatkin) hololakat Edgyn alla voisivat toimia todella hyvin.


Oikea käsi (3 kerrosta Edgyä)


Halusin kuitenkin nähdä miltä lakka näyttää itsenään ja kyllähän se pieni tuhertaminen kannatti. Olin varma, etteivät lakkakerrokset kuivu koskaan mutta pakko myöntää, että laadun kyllä huomaa viimeistään tässä kohtaa. Kerros HK Girliä lilluvan liisterin päälle ja lakkaus oli kuiva. Jos Edgy on poikkeuksellisen kaunis mustan päällä niin se on sitä myös itsekseen. Kerrostaminen tuo syvyyttä multichrome-efektiin ja tumman pohjalakan puuttuminen taas kepeyttä sävyyn.


Vasen käsi (1 kerros Edgyä mustan lakan päällä)


Kynsistä tuli mieleen avaruus ja tähtisumu, joten tartuin MoYou Londonin Scifi 07 -laattaan. Oikean käden kynsille leimasin kuvioita mustalla MoYou Nailsin lakalla ja nimettömän mustan kynnen leimasin hololakalla Cadillacquerin SoA-kokoelmasta (älkää kysykö millä). Vasempaan käteen tein leimaukset samalta laatalta, samoilla hololakoilla. Toimivat muuten todella hyvin leimauksessa, wink wink.


Ulkona auringonpaisteessa kännykällä kuvattuna


Lakatessani kynsiä tällä liisterillä olin jo valmistautunut inhoamaan koko lakkaa mutta nyt voin käsi sydämellä sanoa, että Edgy on poikkeuksellinen lakka enkä ole koskaan aiemmin törmännyt näin voimakkaaseen multichrome-efektiin. Kunpa vielä voittaisin lottovoiton ja voisin ostaa muutkin tämän kokoelman lakat itselle, etenkin Precious kiinnostaisi kovasti…16 comments:

 1. Mietin ja mietin glitterversion ja holon välillä. Päädyin sitten glitteriin koska FUNin holoversioita on jo pari. Tilasin tämän Cesarin ennakosta janytenmaltaodottaa koska LÄÄH miten HIENO se on *sata silmät sydämminä hymiötä* minusta hienompi ilman mustaa lakkaa, kiitos kun vertailit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en oikein vieläkään tajua miten hieno tämä on! Pitää vielä testata vaikka minkä päällä... esim. voileivän :).

   Delete
 2. Eihän siitä nyt voi oikein muuta sanoa, kuin ihana<3 Väri, kimallus, upeus<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, kunpa taas vaan saisi ne kaikki! Ikinä ei voi tyytyä siihen mitä on :).

   Delete
 3. No on se vaan hiano eri väreissä säihkyvä ja kimalteleva lakka! Tätä jää varmaan hyvinkin helposti tuijottelemaan, kun eri värejä löytyy samasta lakasta noin paljon :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun mies nauroi mulle kun yritin syödä, katsoa telkkaria ja tuijottaa kynsiä samaan aikaan :D.

   Delete
 4. Onhan se kyllä mielettömän hieno! Ah! :3

  ReplyDelete
 5. Voi pyhä jysäys mikä pläjäys <3

  ReplyDelete
 6. Mä en kestä, melkee tilasin tän mut en sit kuitenkaa. Nyt "hiukan" kaduttaa!! Ehkä joskus sitten :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, pitäisi yrittää välillä muistaa että harvoin nää lakkaa olemasta ihan kauhean nopeasti ainakaan. Kyllä sitä ehtii rauhassa vähän sulatella :).

   Delete
 7. Gaaash! <3_<3 Mikä kaunotar! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin onkii! Jätin pullon tarkoituksella tohon pöydälle, että voin hypistellä sitä kun siltä tuntuu :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)