Friday, June 5, 2015

Makeup shopping! MUR, MUA, BHC...


Mitä tehdään, kun pankkitili näyttää miinusta ja syynä tiedetään olevan ylenpalttinen kynsilakkashoppailu? Tietenkin vaihdetaan nettikauppaa ja aletaan shoppailemaan meikkejä, duh! HHH = hölmöä on helppo huijata…
Pyrähdin siis vähäksi aikaa nettikauppojen meikkiosastojen ihmeelliseen maailmaan ja tajusin, etten ole oikeasti ostanut esim. luomivärejä yli vuoteen. Mittasin kuumeen ja otin varmuuden vuoksi pari buranaa. On tässä jotain nyt oltava vialla. En oikein osaa innostua luomiväripaleteista, joita ilmestyy joka toinen päivä tyyliin ”samat värit eri kombo”. Toisaalta taas en halua yksittäisiä luomivärinappejakaan, koska ne ovat jotenkin niin säälittävän yksinäisiä. Isoja paletteja taas on hankala pitää näpeissä. Luomiväriongelmainen!


Tilaus Kosmetik4Lessiltä: Makeup Revolution, BH Cosmetics, Essence, W7, Catrice


Aikaisemmin ostin luomivärini ym. meikit marketista, käytin sieniaplikaattoria luomivärien levittämiseen ja olin sitä mieltä, että esim. IsaDora on jo ehdottomasti liian kallista ja luksusta meikäläisen naamaan. Himpan ennen kynsilakkoihin hurahtamistani innostuin kuitenkin luomiväreistä ja katsoin silmät soikeina Youtuben meikkivideoita. Sitten hankin kourallisen siveltimiä ja muutaman herkullisen paletin, joista mainittakoon Urban Decayn Naked 1 ja Vice 2. Myöhemmin hankin vielä mattapaletit Sleekiltä ja tajusin miten järjettömän hyvälaatuisia nämä ovat hintaansa verrattuna.


Varjostus/korostus/poskipuna BH Cosmetics, luomivärit BH Cosmetics 88 Cool Matte sekä Galaxy Chic,
huulipuna Makeup Revolution Depraved, peruukki Geisha Wigs Berry Cooler


Parhaan ostokseni tein viime vuonna hankkiessani aivan hasardiostoksena Make Up Storen Mixing Liquidin. En ole koskaan ymmärtänyt luomivärien pohjustajien syvempää funktiota ja UD:n paletin mukana tulleen pikkupullonkin heitin juuri äsken pois vanhentuneena (haisi aivan eltaantuneilta sukilta, jaiks). Ainoa tuote, joka oikeasti tuo intensiivisyyttä luomiväreille on itselläni MUS:n Mixing Liquid! Yksikään luomiväri ei enää varise ja värit kestävät koko päivän. Tökkään pumpulipuikon nesteeseen ja sivelen liikkuvan luomen nesteellä. Tämän jälkeen voin  ottaa vaikka sen varisevimman ja glitterisimmän luomivärin Vice 2 –paletilta, painella sitä siveltimellä luomelle ja lopputuloksena on intensiivinen väri, joka ei päädy kimaltelemaan poskipäilleni. Hasardiostokset ovat joskus parhaita!


MUR:n Lorac-kopiot Iconic Pro 1 ja 2 sisältävät sekä matta että shimmersävyjä
neutraalilla värimaailmalla ja hyvällä pigmentillä.


Näillä eväillä olen pärjännyt yli vuoden mutta nyt sain taas jonkun kosmetiikkakärpäsen pureman selaillessani Kosmetik4Lessin (K4L) sivuja. Tämä nettikauppahan myy Essencen kynsilakkojen lisäksi useita edullisia meikkibrändejä, joita ei Suomesta saa. Essencen meikeistä olen tutustunut ripsareihin, meikkikyniin ja luomiväreihin ja todennut merkin hinta-laatusuhteen oikein hyväksi. Siirryin itse asiassa Sensain 38C:sta Essencen ripsariin, koska totesin sen paremmaksi itselleni (ja kieltämättä kukkarolleni). Nyt hairahduin kuitenkin tutkimaan itselleni uusia merkkejä kuten Makeup Revolution (MUR) ja BH Cosmetics. Ennen pitkää olin taas Youtubessa ja blogeissa vertailemassa luomivärejä ja huulipunia. Pidän rajuista väreistä niin silmissä kuin huulillakin ja olen huomannut, että näitä etsimään kannattaa suunnata nettiin.


Huulipunat vasemmalta: Nude, The One, Bliss, Depraved, Make Me Magnificent, Immoral.
Salvation Velvet nestemäinen vedenkestävä huulipuna sävyssä Keep Crying For You


Vedenkestävistä LASplashin nestemäisistä huulipunista olenkin täällä jo avautunut mutta halusin testata myös vielä edullisempia vastaavia tuotteita. LASplash on edullisempi kuin esim. Lime Crime (LC) tai Jeffree Star (joita molempia omistan yhden kappaleen) mutta postikulut ja tullimaksut nostavat hinnan kuitenkin kympin paremmalle puolelle. Tilasin K4L:lta MUR:in Salvation Velvet Lip Lacquer –kestopunan (Keep Crying For You) ja samaan syssyyn tavallisiakin huulipunia vaaleissa ja hassuissa sävyissä. Kestopunat maksavat alle 4€ ja tavalliset punat 1,5€ kappaleelta. Tarkoituksenani oli tilata useampikin kestopuna mutta nopeet syö hitaat ja minä olin hidas! Tavalliset huulipunat vaikuttavat huulilla ihanan kermaisilta ja kestopuna toimii kuten kalliimmatkin sisarensa, joskin kuivuu hieman hitaammin.


Varjostus/korostus/poskipuna BH Cosmetics, L´luomivärit BH Cosmetics 88 Cool Matte sekä Galaxy Chic.
Huulilla LASplash Poison Apple, MUR Salvation Velvet Keep Crying For You ja MUA Serene.
Peruukki Silver Ombre Geisha Wigsiltä lettikiharrettuna.


Luomivärien kanssa arvoin vähintään yhtä kauan aikaa mutta päädyin lopulta testaamaan MUR:n Iconin Pro 1 ja 2 paletteja, joilla oli hintaa 8,5€ kappaleelta. Ihme, etten ladannut ostoskoria täyteen Salvation- ja Redemption-paletteja, jotka maksavat 5-8€ ja ovat toinen toistaan kauniimpia (ja monet kopsuja kalliimmista merkkituotteista kuten Lorac tai UD). Itse en ollut kovin vakuuttunut UD:n laadusta kokemusteni perusteella, joten kokeilin mielelläni näitä edullisempia versioita, joista tunnutaan tykkäävän ympäri maailmaa. Näitä neutraalimpia paletteja en ole vielä ehtinyt testata kuin sormituntumalta, koska muiden palettien kirkkaita värejä oli mahdoton vastustaa! 


K4L:ltä tilaamani BH Cosmeticsin luomiväripaletit 88 Cool Matte ja Galaxy Chic. 


BH Cosmeticsin tuotteista halusin itselleni värikkäitä luomivärejä. Olen lukenut, että merkin luomivärit ovat hyvin pigmenttisiä myös mattapintaisina (mikä on joskus ongelma) ja päädyin tilaamaan jättimäisen 88 sävyn mattapaletin Cool Matte. Näitä oli kyllä isompiakin ja vielä todella monta erilaista mutta halusin ottaa juuri tämän testiin, koska teen usein silmämeikin pohjan voimakkailla/kirkkailla mattasävyillä ja lisään liikkuvalle luomelle tuiketta shimmerisillä väreillä. Tässä paletissa oli mukavasti jopa usein puuttuvia punaisen sävyjä ja värit ovat todella pigmenttisiä. Testasin jo vasemman puoliskon trooppisia keltaisen-korallisen-punaisen-violetteja sävyjä ja olen vaikuttunut. Kädessä tämä paletti on toki iso (meikkaan vessassa seisaaltani) mutta kevyt, joten sen piteleminen kädessä onnistuu helposti. Värinapit ovat soman pieniä eikä pieni koko kiusaa minua yhtään, koska olen elämäni aikana onnistunut käyttämään loppuun ainoastaan yhden luomivärin. Hintaa tällä paletilla oli K4L:llä vaivaiset 11€.


BH Cosmeticsin Galaxy Chic -paletti on tajunnanräjäyttävä kokonaisuus.
Sun, Prometheus, Mercury, Moon, Milky Way, Jupiter ja Earth on jo testattu
postauksen meikeissä ja herkullisiksi havaittu.


Katsellessani luomivärivalikoimaa ajauduin väistämättä tuijottamaan BH Cosmeticsin Galaxy Chic –palettia, joka on suunniteltu linnunradan mukaan. Muistan omistaneeni pienenä tyttönä tällaisen marmoroidun luomivärin, johon oli sekoitettu lilaa, pinkkiä ja valkoista yhteen nappiin. Se oli silloin kallein aarteeni! Sen jälkeen näitä ei olekaan näkynyt meikkilaatikossani, koska en oikein tajunnut tällaisen sekoitusnapin ideaa muuten kuin visuaalisen upeuden kannalta. Onneksi on google ja rouva meikkitiedotonkin voi selvittää itselleen, että tällaisia baked-tyyppisiä nappeja voi käyttää sekä kuivalla että märällä siveltimellä, jolloin pigmenttisyyttä voi säädellä itse. Tavallisen luomivärinapin saa kätevästi tuhottua (tai lähinnä pinnoitettua) koskettamalla sitä märällä aplikaattorilla (been there, done that). Usein baked-tyyliset luomivärinapit ovat marmoroituja eli niihin on sekoitettu kauniiksi kuvioiksi useita eri värejä, jotka yhdessä muodostavat joskus yllättävänkin lopputuloksen. Nämä herkkupalat ovat myös tyypillisesti melko lailla metallisen shimmerisiä antaen luomille upean loisteen etenkin pohjustajan kanssa. Itse en osaa edelleenkään tökätä märkää sivellintä luomiväriin mutta MUS:n Mixing Fluidin kanssa nämä räjäyttävät galaksin! Mieletön pigmentti saa liikkuvan luomen näyttämään lähes märältä.


Aikani pohdittuani päädyin tähän BH Cosmeticsin varjostus/korostus/poskipuna -palettiin
 sen yksinkertaisuuden, suurien nappien ja mattaisuuden vuoksi.

Nyt seuraa tunnustus! Tähän asti olen käyttänyt kasvojen varjostamiseen UD:n Naked 1 –paletin vaaleaa mattaruskeaa. Poskipunan käytössä olen hurjan huono mutta korostaminen ja varjostaminen on hauskaa puuhaa, joten annoin itselleni luvan ostaa BH Cosmeticsin varjostus/korostus/punapaletin 12€:n hintaan. En voi sietää minkään valtakunnan hohdetta korostus- tai punatuotteissa (koska en ole enää vartin ikäinen eikä vanha iho anna shimmeriä anteeksi), joten tämä paletti vaikutti mattana täydelliseltä. Pelkäsin varjostusvärin olevan väärän sävyinen ja punien olevan liian kevyitä mutta täytyy sanoa, että UD:n luomivärin käyttö varjostukseen loppuu tähän paikkaan. Ensimmäisellä testikerralla vetäisin vielä itselleni vahingossa kunnon omenaposket, koska pigmentin puute ei ole suinkaan näiden poskipunien heikko kohta.


Makeup Academyn tilaus


Jäin vielä harmittelemaan MUR:n Salvation kestopunien loppumista K4L:n varastosta ja päädyin googlailemaan, josko vastaavaa tuotetta olisi muillakin merkeillä. Löysin Make Up Academyn (MUA) sivut ja luettuani muutamia arvosteluja päädyin tilaamaan kaksi MUA Luxe Velvet kestopunaa testiin. Halusin mahdollisimman vaalean sävyn, jolla voisin tehdä ombrehuulimeikkejä toisen, tummemman sävyn kanssa. Löysin sävyn Serene hintaan 4€ ja päätin ottaa huulipunan testiin (testattu ja toimii, jihuu!). Fuksian värinen Funk valikoitui mukaan täysin sattumanvaraisesti, kuten myös pari mattahuulipunaa (I can’t help myself). 


MUA:n huulipunat vasemmalta: Tulip, Flamingo, Barely There, Persian Rose.
Luxe Velvet kestohuulipunat Serene ja Funk

MUA:n Theatrics baked luomiväritrio, jonka ostin täysin upean väriloiston perusteella.


MUA:n nettikaupassa oli alennuksessa luomiväripaletteja, joten napsuttelin  niitäkin muutaman mukaan. Winter Forest mattapaletti maksoi alle 3€ ja ruskeita sävyjä testattuani olen aivan rakastunut pigmenttisyyteen. Going for Gold –paletti oli samassa tarjouksessa enkä voinut estää sormeani näpyttämästä tilaa-nappia nähtyäni keltaisen, harmaan ja metallin sävyt. Näitä on pakko testata seuraavaksi mutta sormituntumalta pigmenttisyys on oivallinen. Tästäkin putiikista löytyi marmoroituja baked-luomivärejä, joista sydämeni ja muutaman euron pankkitililtä vei Theatrics erikoisilla sävyillään. Tämä on nyt kai sellainen tuijotteluluomiväri, jos sellaisia voi suinkin olla olemassa.


MUA:n luomiväripaletti Going For Gold sisältää hopeaa, kultaa ja pronssia metallisella shimmerillä.

MUA:n Winter Forest sisältää mattasävyjä, joissa on erinomainen pigmenttisyys.


Olen hinkunut violettia kestohuulipunaa siitä asti kun näin ensimmäisen kerran Lime Crimen Pansyn tai LASplashin Phantomin, mutten ole tilannut kumpaakaan. Sain siis lähes halvauksen kun tajusin, että MUR:n Salvation Velvet punien väri Depravity oli myyty loppuun sillä sekunnilla kun viimein tein ostopäätökseen. Onnistuin löytämään MUR:n oman nettikaupan, josta sain tilattua tämän sävyn (ja kaksi muuta: What I believe, Keep Lying For You). Postarit olivat MUR:lla saman suuruiset kuin K4L:lla ja MUA:llakin eli siinä seitsemän euron luokkaa. Salvation Velvet kestopunat ovat ihanan pehmeitä huulilla eivätkä lainkaan niin kuivattavia kuin kalliimmat kaverinsa. Kesto on hieman huonompi kuin esim. Jeffree Starilla, LC:lla tai LASplashilla (joka on muuten näistä testaamistani viidestä merkistä ehdottomasti kestävintä) mutta itselleni pääasia on se, että voin laittaa tummaa/räikeää huulipunaa ilman pelkoa huulipunahampaista.


Makeup Revolutionin tilaus. Salvation Velvet kestohuulipunat sävyissä What I Believe (persikkainen nude),
Keep Lying For You (malvahko purppura) ja Depravity (kylmä purppuravioletti).
Tilasin myös koko uuden eyelinerkokoelman ja The One meikkivoiteen sävyssä 2.


Huomasin tämän shoppailusession aikana, että MUR:lta saa saman sävyn huulipunana, huulikiiltona, kestopunana ja rajausvärinä. Tämän seurauksena olin pakotettu hankkimaan myös uuden viiden eyelinerin Hypocrisy-kokoelman alle 6€:n hintaan, koska paketissa oli mukana myös sävy Depraved, jota voi luonnollisesti käyttää sekä silmiin että huuliin. Nyt olen siis saman violetin sävyn onnellinen omistaja niin rajauskynänä, huulipunana kuin kestopunanakin. Nuo eyelinerkynät ovat muuten hauskoja, koska niissä on jokaisessa oma teroitin korkissa. Saas nähdä miten ne toimivat tai sotkevat. Nyt kun olen lopullisesti sortunut kestopuniin mitä oudoimmissa väreissä olen yksinkertaisuuden vuoksi yhdistänyt silmä- ja huulimeikkikynäni samaan purnukkaan. Hygieenisyys ei varmasti ole parasta a-luokkaa, mutta en todellakaan aio ostaa esim. mustaa rajauskynää erikseen huulille ja silmille, koska se tarkoittaisi vain saman kynän ostamista kahteen kertaan. Seuraavaksi haluan kirkkaan siniset ombrehuulet uudella Hypocrisy eyelinerkynälläni ja MUR:n vaaleansinisellä Immoral huulipunalla. Silmämeikkiin testaan MUA:n Going for Gold –palettia.


Varjostus/korostus/poskipuna BH Cosmetics, luomivärit MUA Winter Forest ja BH Cosmetics Galaxy Chic.
Huulet MUR Salvation Velvet Depravity ja rajaus eyelinerilla Depraved. Peruukki Ebay.


Mutta huomaatteko, ei yhtään kynsilakkaa ostoksissa! No okei, onhan tuolla yksinäinen Catricen ombre-topperi mutta sitä ei lasketa, koska en tilannut sitä vaan yhden W7:n huulipunan, joka olikin loppu ja piti vaihtaa toiseen tuotteeseen. Jospa tässä olisi taas meikkiostoksia pariksi hetkeksi! Muutaman peruukin kyllä mielelläni kotiuttaisin Geisha Wigsiltä…

Onko teille kokemusta merkeistä MUA, MUR, BHC vai oliko koko postaus aivan WTF? Iskikö joku meikkitypyistä blondiini/pinkitär/harmaavarpunen eniten? Pakko myöntää, että näitä sivupersoonallisuuksia on kyllä hauska pistää kasaan.14 comments:

 1. Hihii ihania lookkeja ja maukkaita meikkejä <3 ai jotain Lorac kopioita on..mun pitää ajan kanssa syventyä tähän postaukseen ja katsella moita...kiitos siis tästä, ihania ostoksia!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi, kun sait mut taas innostumaan meikeistä :).

   Delete
 2. Ihania ostoksia olet tehnyt :) Galaxy Chic -paletista lisää meikkikuvia, näyttää upealta! MUA:n löysin Lontoon reissulla, edullinen merkki joka yllätti pigmenttisyydellään :)
  -JossuK

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnistuu! Galaxy Chic on ollut kovassa käytössä ja tungen sitä vähän joka meikkiin :). MUA yllätti mutkin pigmentillään, joten ei jäänyt varmaan yhteen kertaan tämä tilaus.

   Delete
 3. Lääääh. Ihania meikkejä! Jos sitä ens tilistä ihan vaan vähäsen ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi nää maksaa niin vähäsen, että ei siinä paljoa köyhdy :). Makeup Revolution lanseerasi juuri uuden merkin Frredom (http://www.freedommakeuplondon.com/) ja sieltä saa nyt tilauksen maanantaihin asti ilman postareita (kun tilaa 15£:lla) ja 20% pois loppusummasta kun kirjautuu. Mä sain vaikka mitä 15£:lla :).

   Delete
 4. K4L on kiva kauppa! Muita en ole testannut ja kukkaroni kiittää herkkiä silmiäni joihin ei voi laittaa mitään meikkiä ilman pilleri/silmätippa arsenaalia. Näitä on kyllä ihana lukea ja katsella! On ne kyllä niin edullisia että mullakin ois lähtenyt joku traktori käsistä jos voisin meikata! Ihanasti tehty erilaisia meikkejä, helposti sitä tuuttaa sitä samaa kaavaa aina naamaansa. Nyt sulla on ainakan matskua seisoskella toiletin peilin edessä vaikka tunnin välein vaihtelisit :) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kyllä vaihtaisinkin tunnin välein jos vaan jaksaisin pestä naaman välissä :). Joskus tekis mieli vetäistä uudet kynsilakat vanhojen päälle, mutta luonto ei anna periksi!

   Delete
 5. Upeita värejä kaikissa kuvissa! Mä olen jo jonkin aikaa katsellut Geishawigsin tukkia, mutta oon niin surkea ja/tai laiska stailaamaan peruukkeja että oon suosiolla antanut olla. Ehkä täytyy kuitenkin vähäsen koittaa ;P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Onneksi noita Geishawigsin peruukkeja ei tartte kamalasti edes stailata. Tuo itse kihartamani oli ainoa, jonka stailasin uudelleen, kun jotenkin se oli suorana liian kiiltävä ja otsis oli ylipitkä. Nyt se on just hyvä ja kivaa oli sählätä sen kanssa.

   Delete
 6. Ooh mikä määrä kaikkia kivoja meikkejä! Mä haluisin kans tilata vähä lisää luomivärejä, mut rahatilanne ei anna periks just nyt. Mulla on MUAlta pari luomiväripalettia, poskipuna, aurinkopuuteri ja muutama meikkisivellin ja ne on kaikki älyttömän hyviä ja naurettavan halpoja! Tahtoo lisää niitä :DD Jostain luin, että yks MUAn ruskeita värejä sisältävä luomiväripaletti on yhtä hyvä laadultansa ku se Urban Decayn NAKED ;> en oo ite katsonut, mut vissiin youtubessa on tehty niiden väliltä paljon arviointeja ja kokeiluja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun on ainakin pakko sanoa, että omasta mielestäni nämä on parempia laadultaan kuin UD:n Naked tai Vice. Ne varisee aivan mielettömästi eikä niitä voi käyttää muuten kuin MUS:n mixing liquidin kanssa. Mutta mulla onkin tapana laittaa luomiväriä paljon kerralla, kun kärsivällisyys ei riitä mihinkään kerrostustouhuihin :).

   Delete
 7. Meikkivillitys ei ole vielä itseeni iskenyt, vaan aina tulee mentyä sen tutun ja turvallisen naaman kanssa ainakin suurinpiirtein. Melkoisen shoppailuhimon tämä postaus sai silti aikaan, voi kääksis! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en oikeesti saa mennä enää katsomaan yhtäkään Youtube-videota, kun olen hetkessä vakuuttunut, etten voi meikata ilman sitä ja tätä. Nyt pitäisi saada suteja lisää, kun onhan sillä nyt herraisä väliä millä näitä nassuun sutii :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)