Sunday, June 7, 2015

Oot kuin karkkia mulle!


Kuun vaihteessa tulin pohtineeksi jatkuvaa leimailuintoani ja siinä samalla aloin potea kovasti huonoa omaatuntoa laatikoissa lojuvien kynsikoristeiden ja käyttämättömien glitterlakkojen puolesta. Omatuntoni kolkutteli kunnes aloin eräänä iltana takoa kynsille säälilakkauksia oikeuttaakseni julmetun lakka- ja koristemäärän. Loogista, eikö totta!
Johtuen kenties myöhäisillan liian alhaisesta verensokerista lopputulokset näyttävät siltä kuin olisin tunkenut sormenpäät ensin pikaliimaan ja sitten jäätelönkoristeisiin. Tiedättekö ne Spice Ice jäätelöbaarien herkulliset karkkikoristepurnukat? En ole koskaan herkutellut ko. jäätelöbaarissa mutta tiskin takana värikylläisinä hehkuvat nonparellit, strösselit, suklaat, karkit, keksit sun muut kuiskailevat kyllä aina houkuttelevasti kiitäessäni pisteen ohi.
Koralli väri kaivautuu aina kesän tullen esiin talviuniltaan ja blogeissa aletaan pohtia josko jokin uutuussävy on mahdollisesti dupe vanhalle sävylle. Kynsihöperöt paljastavat omat lempikorallinsa ja ihmettelevät miksi tuntuu, että koralleja on niin monta erilaista eikä sitä täydellistä tunnu koskaan löytyvän. Oma korallivalikoimani on varsin niukka ja valokoimaan kuuluvat lähinnä OPI:n Toucan Do It If You Try, Essencen Off to Miami, Dependin 364 sekä Gina Tricotin Peach Coctail.
Kuten joku ehkä saattaa muistaa olen hieman ambivalentti persikan värin suhteen ja persikkahan muuttuu aika saumattomasti jossain vaiheessa koralliksi. On paljon mahdollista, että tämä on syynä korallinkartteluunikin. Saffron-projektin aikana ihastuin sävyyn kuitenkin niin paljon, että vihdoin ja viimein sain kaivettua esiin Essencen herkullisen Off to Miamin ja sille kumppaniksi glittercrellyn G11-1 YesLovelta. Hurahdin näihin sorbettilakkoihin viime kesänä, kun niitä ilmestyi Seppälään. Löysin sitten vielä fiksuna tyttönä Ebaystä YesLovelta muutaman kokoelman, joissa oli molemmissa Seppälästä puuttuvia sävyjä ja päätin tilata ne molemmat itselleni. Nyt näitä glitterihanuuksia onkin sitten jokaisessa pastellin sävyssä ja monia useampi kappale. Ja arvatkaahan kuinka monta kertaa niitä on käytetty? Kuuluu siis selkeästi kategoriaan ”Huonon Omantunnon Lakka”. Off to Miami kaipasi lisäkoristuksia glitterin rinnalla, joten tein neonniiteistä kukkasia muistuttavia kasoja kynsille. Essencen Gel Look Plumping Top Coat pääsi taas näyttämään kyntensä glitterien ja niittien tasoittajana. Että tämä on hyvää tavaraa!
Koska omatuntoni ei suostunut vieläkään hiljenemään keräsin kasaan lisää syyllisyyttä aiheuttavia käyttämättömiä ihanuuksia. Jostain syystä olen kamalan huono tarttumaan markettilakkoihin kuten Lumene, Loreal, KoneHelsinki tai Maybelline. Jos se tuli kotiin maidon kanssa, se ei kelpaa enää kotona lehmällekään! Taas järkevää ajattelua, koska itsepähän sen ostoskoriin nakkasin. Ensimmäinen ostamani lorkku oli mustavalkoglitter Confettis, jolle kävi vähän samanlailla kuin sorbettilakoille. Tykästyin mustavalkoisuuteen niin kovasti, että hankin mustia, valkoisia sekä mustavalkoisia glitterlakkoja… no, sanotaan että enemmän kuin yhden.
Vanha piru pääsi taas irti, kun tilasin El Crazonin Fenechka-kokoelman lakan 121 (valkoinen crelly mustavalkoisilla miniglittereillä). Tuo nonparellimaitovanukaslakka oli kuitenkin niin herkullisen näköinen, että ajattelin sen kenties innostavan tarttumaan muihinkin glittereihin. Lakkasin osan kynsistä Lorealin Acid Watermelonilla, joka on järkyttävän upea karkkipinkki ja uniikki kokoelmassani mutta jota en taaskaan käytä, koska se on markettilakka. Kuvitelkaa tähän kohtaan bloggaaja takomassa päätään seinään! Parit kynnet lakkasin Fenechkalla, joka on muuten todella hyvin levittyvä ja helposti tasoittuva lakka. Se pahamaineinen Confettis pääsi koristamaan pinkkiä ja näin syntyivät toiset namikarkkinonparellikynnet.
Loppuyhteenveto
 • Off to Miami ei oikein herättänyt tuntemuksia, koska kuivui tummemmaksi kuin pullossa (miksi aina käy näin?)
 • Sorbettilakat pitää kaivaa esiin, koska nämä on aivan käsittämättömän kauniita
 • Confettis oli jankkiintunut itsekseen ollessaan ja jouduin lisäämään 20 (!) tippaa ohentajaa ennen kuin lakka suostui liikkumaan pullossa 
 • Fenechka-lakka on niin söpönen että saatan käyttää sitä uudestaankin

Mitkä lakat teillä jäävät helpoiten pyörimään laatikonpohjalle?14 comments:

 1. Herkulliset kynnet nuo kummatkin <3 En kyllä osaa sanoa kummat on enemmän mieleen, tykkään meinaan molemmista ihan possuna <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fani! Tuli jostain syystä mieleen Putte Possun nimipäivät -kappale :). Siellä oli tarjolla jos jonkinmoiset herkut! Varmaan kanssa karkkia ja jäätelöä strösseleillä. Nöf nöf nöf -nii <3.

   Delete
 2. Mulle jää juts tälläset smanlaiset lakat kun sulla :)

  ReplyDelete
 3. Mulla jää tummat lakat pyöriin lootan pohjalle. Köh köh.
  Mää haastan sua pistämään pystyyn markettilakkateemaviikon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui! Aika paha teemaviikkoidea. Mutta sinänsä hyvä idea, että saisi hyvän syyn käyttää niitäkin :). Lumenen Natural Code varsinkin jää aina laatikkoon pyörimään. Jotenkin se pullo on niin ärsyttävän pieni eikä lakkaa saa ulos. Tää haaste pitää ottaa vakavaan harkintaan :).

   Delete
 4. Glitterkarkkikynsiä ja söpöjä pupukoristeita kuvissa iiiks sekoan! Kummatkin kynnet on ihan herkkupaloja :). Mun matkaan ei muuten kanssa kovin helposti markettilakat lähde. Ne ei vaan sytytä siinä määrin kuin A Enkut, PP:t ja sen sellaset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meistä on tullut hifistelijöitä :D.

   Delete
 5. Tosi ihanat molemmat kynnet<3 Mä niin tarvin ton Yesloven ja El Crazonin :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Eikö olekin kamalaa, kun koko ajan tuntuu, että on pakko saada taas jotain vaikka juuri luuli olevansa tyytyväinen!

   Delete
 6. Ihania karkkikynsiä!<3 Haha, arvaappas keltä löytyy sama pupu myös hyllystä, tosin vihreänä :D Pakko kyllä kotiuttaa noita vielä muissakin väreissä (tosin ensin pitää ostaa uusi hylly pupu koristeille kun entinen alkaa olla turhan täynnä..). Mulla jää kans nykyään aina markettilakat pyörimään, kynsiltä löytyy lähinnä Essenceä ja Picture Polishia kun niitä on tullut hamstrattua niin paljon. Myös punaiset lakat pyörii laatikon pohjalla aina jouluun asti :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo, punaiset on pahimpia. Ne on niin herkullisia mutta sitten tulee heti mieleen joulu eikä niitä muka voi käyttää :). Noi puput on ihan ylisöpöjä. Olispa niitä kaikissa maailman väreissä... tai edes musta ja valkoinen.

   Delete
 7. Pöhpöh, älä suotta pode huonoa omaa tuntoa! Harrastuksia pitää olla, ja harrastuksiin menee rahaa, piste.
  Ihanan herkulliset karkkilakkaukset nuo molemmat, nyt mäkin haluan sorbettilakkoja vaikka oikeastaan niitä inhoankin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä yritin kanssa inhota noita kauan aikaa viime vuonna (ainakin monta viikkoa), mutta sitten nappasin yhden mukaan Seppälästä ja se oli menoa :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)