Monday, June 22, 2015

OPI Color Paints – Part I: Watercolors


No nyt saa taas väritellä sielunsa kyllyydestä! OPI:n julkaistua uusia vesivärilakkoja olin pakotettu tilaamaan minikitin heti itselleni. Essien Silk Watercolors –lakat on myös julkaistu ja luulen, että kotiutan niitäkin muutaman ihan jo pelkästä uteliaisuudesta. Sheer Tintsien purkkakoostumus ei erityisemmin houkutellut käyttömukavuudellaan mutta uudet OPI:n Color Paintsit ovat toista maata. Koostumus on edelleen melko paksu mutta lakka ei muodosta kuivuessaan ympäriinsä lenteleviä säikeitä.
Mikä parasta, näiden pigmentti on aivan mieletön! Koristeluhommissa lakkoja voi lantrata kirkkaalla lakalla helposti hailakammaksi, joten kallistun ehdottomasti tällaisen voimakaspigmenttisen vesivärilakan puoleen. Dalen Top Aquarellethan ovat myös hyvin pigmenttisiä, mutta niiden väritystulos ei ole kovin vesivärimäinen vaan lähinnä tussimaisen tasainen. Tämä ominaisuus sopii erinomaisesti tiettyihin puuhiin, joten molemmille on paikkansa. Essien Silk Watercolorsit ovat käsittääkseni koostumukseltaan juoksevampia ja sävyltään hailakampia ja muistuttavat siten vielä enemmän aitoja vesivärejä. Kaleidoscopen Aquarelle Tintsit ovat luultavasti lähinnä Essien uutuuksia, joskin epäilen Essien lakoissa olevan himpun verran enemmän pigmenttiä.
OPI:n Color Paintsit ovat helposti kerrostettavissa eikä kynnelle jää epätasaisuuksia vaikka samaan kohtaa lisäisi väriä useita kertoja. En löydä näistä oikeastaan mitään valittamisen aihetta. Minikitissä on mukana pohjaväriksi tarkoitettu hopeinen lakka sekä viisi kahdeksasta värivaihtoehdosta. Luulen, että joudun hankkimaan vielä ruohonvihreän Landscape Artistin sekä tummansinisen Indigo Motifin isoina pulloina. Magenta Muse on sävynä niin lähellä minikitin Pen & Pinkiä, että se saa jäädä kauppaan. Vaikka inhoan OPI:n nimettömiä ja kaatuilevia minipulloja yli kaiken, vesivärilakkojen hankkiminen minikokoisena oli mielestäni perusteltua, koska eihän näillä nyt ole tarkoitus aamusta iltaan läträtä.
OPI:lla ja Essiellä on selkeästi ollut kova kisa saada markkinoille uudet vesivärilakat toinen toistaan nopeammin. Näiden julkaisupäiviä siirreltiin jatkuvasti ja molemmat brändit yrittivät kehittää teeman ympärille jonkin oman tvistinsä. Essie julkaisi vesivärilakkojen kanssa valkoisen pohjavärin ja haluaa selkeästi luoda kuvan hempeistä ja henkäyksenkevyistä silkkivärjätyistä unelmista. OPI:n linja puolestaan on räväkämpi, mistä kertoo jo pohjalakaksi kokoelmaan valittu hopeinen metallilakka. OPI ei lähtenyt edes yrittämään markkinoida näitä varsinaisina vesivärilakkoina vaan esitteli huimia metallihopean päälle luotuja graafisia ja abstrakteja väri-ilotuksia. Olin ensin kummissani tämän kokoelman suhteen, kunnes tajusin markkinointikikan. Inhosin ajatusta hopeiselle pohjalle luoduista lakkakasoista ja epämääräisistä viivakokoelmista, mutta lopulta sain taivutettua aivoni ymmärtämään, että nämä ovat aivan samanlaisia vesivärilakkoja kuin muutkin.
Olen edelleen kovin ihastunut leimakuvioiden värittämiseen. Kynnen pinta-ala on juuri tarpeeksi pieni, että keskittymiskykyni riittää kuvion värjäämiseen ja myönnän myös nauttivani siitä suunnattomasti. Alan myös pikkuhiljaa lämmetä vesivärilakkojen käyttöön muillakin tavoilla, joten esittelen teille nyt kahdessa postauksessa kaksi eri tapaa käyttää näitä jumalan lahjoja kynsitaiteelle. Tänään näette mustavalkoisia leimakuvioita väritettynä OPI:n Color Paintseilla ja huomenna jotain aivan muuta.
Olin niin innoissani lakat saatuani, etten todellakaan kyennyt valitsemaan yhtä tai kahta lakkaa käytettäväksi leimakuvioiden värittelyssä. Aikani yritettyäni annoin periksi ja kaivoin laattalaatikosta laatan, joka sopii mainiosti väri-ilotteluun. MoYou Londonin Tropical 01 –laatalla on yksi koko laatan kokoinen kuvio. Koska olin leimaamassa myös valkoisella lakalla, valitsin leimasimeksi Creative Shopin ison löllerön, jonka pinnasta valkoinen lakka näkyy hyvin. Leimasin toimi taas erinomaisesti, joten siitä on tulossa luottoleimasimeni tällaisissa kokolaatan kuvioissa. Lakkasin kynnet mustalla ja valkoisella Essencen uudella lakalla (Black Is Back ja Wild White Ways). Näiden päälle leimasin kuvioita Essencen valkoisella sekä MoYou Nailsin mustalla. Levitin leimojen suojaksi Konadin Top Coatin ja aloin värittelemään.

Näissä kynsissä on käytetty jokaista minikitin värilakkaa, jotka ovat: Primarily Yellow (keltainen), Chromatic Orange (oranssi), Pen & Pink (pinkki), Purple Perspective (violetti), Turquoise Aesthetic (turkoosi). Vihreän lakan puute korjautui helposti sekoittamalla yhteen sinistä ja turkoosia lakkaa. Tiputin lakkaa aina pisaran muovin päälle ja sekoittelin pikkusiveltimellä sopivan sävyn kirkkaan lakan kanssa. Nämäkin lakat kuivuvat nopeasti, joten kannattaa edetä väri kerrallaan, eikä suotta tiputella jokaista väriä kuivumaan muovin päälle. Ilahduin erityisesti OPI:n Color Paintsien upeasta värien toistosta leimoissa. Joskus vesivärilakka saattaa näyttää pullossa kauniilta mutta kynnellä väriä ei enää juuri erotakaan. Erityisen ihastunut olen peukalon ja keskisormen kuvioihin. Valkoinen leima mustalla kynnellä tuo aivan eri ulottuvuuden leimojen värittelyyn kuin musta leima valkoisella kynnellä. 

Huomenna laajennetaankin sitten vesivärilakkojen käyttöä aivan toisenlaisiin ulottuvuuksiin!35 comments:

 1. Aivan täydellisen upeat, vautsi!! Pitäisköhän munkin hankkia tää minisetti hmmm... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maiju! Mun mielestä tää setti oli todellakin rahansa arvoinen varsinkin jos haluaa testailla mitä kivaa näillä voi tehdä. Eikä ollut edes kallis Ebayssä :).

   Delete
  2. Viitsitkö vinkata keltä myyjältä nämä tilasit? :)

   Delete
  3. Beautyzone2007 on edullinen ja luotettava. Lakat tuli postilaatikkoon alle viikossa :).

   Delete
 2. Jee huomista odotellessa! Mä saan tänään postissa turkoosin ja violetin. Olis se minisettikin kätevä mutta siinä oli osa sellaisia etten ehkä tykkäisi. Mulla on kanssa Color Clubin vesivärilakkoja ja ehkä ostan niitä Essieitä. Sitten olisi monia erilaisia ja niillä varmaan pärjäisi. Todella nätit kynnet <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3. Mä oon ihan höpsönä nyt näihin lakkoihin. Vieläkin on lakat kynsillä, vaikka tein kynnet ennen juhannusta. Eihän näitä malttaisi ottaa poiskaan :). Mua kiinnostaa kyllä kovasti kanssa ne Essiet, kun en oikein vielä hahmota niiden pigmenttisyyttä.

   Delete
 3. Taas niin upeat! <3 Mä tilasin pari Essietä testiin, mutta ehkäpä näitäkin pitää harkita. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Ihanaa intoilla taas uusien vesivärien kanssa...

   Delete
 4. noniin, just sanoin että miten näitä color paintseja näkyy joka puolella.. Aivan mahtavat kynnet, todella upeat <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Alkaisipa niitä Essien lakkojakin näkymään enemmän. Näitä tosiaan jo näkyy ihan hurjasti!

   Delete
 5. Oijoi mitä ihanuuksia sä oot taas tehnyt! Mikä kauneus ja värien loistokas leikki! Ja sitten vielä näin paljon informaatiota uusista vesivärilakoista, näistä tiedoista olen erittäin kiitollinen koska en mä tiennyt että Essieltäkin on ilmestynyt vesivärilakkoja. Oon näköjään ihan pihalla kaikesta :D. Mutta siis nyt menenkin tästä heti eBayn markkinoille hankkimaan nämä OPIn Color Paintsit ja samalla vois katsoa löytyskö niitä Essien lakkoja kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti <3. Tuo Essien lakkojen julkaisu on ollut jotenkin outo, koska sitä ei ole ehditty oikein mainostaa missään. Varmaan tuli vähän kiire saada lakat äkkiä ulos OPIen kanssa :).

   Delete
 6. Wautsi<3 Nää on ihan mahtavat! Sä kyllä handlaat tän homman!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Fani <3. Tää on vähän tällaista aikuisten värityskirjatouhua minikoossa :D.

   Delete
 7. Nämä on kyllä ihan törkeän upeat! Tällainen väri-iloittelu sopii kyllä täydellisesti tropiikin tunnelmaan! Mullakin on nyt DaLen Top Aquarelleja - taidan leikkiä niillä vähän aikaa ennen minkään muun sarjan hankkimista. Mut nämä ja Essiet kyllä kiinnostaa myös...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Helmi :). Nuo Dalet on niin ihania, mutta kirpasee maksaa pikkupullosta niin paljon. Onneks mulla on niitä kuitenkin muutama. Tasaisen värin tekemiseen ne on kyllä ehdottomasti parhaita!

   Delete
 8. Vaikuttavaa jälkeä! Yritän nyt paukuttaa itselleni järkeä päähän, että en tarvitse myös näitä....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sissi <3. Tässä mitään järkeä tarvita, kun pamauttaa sen minikitin tulemaan. Harmi, että sieltä puuttuu vihrulainen, vaikka sen saakin kyllä sekoitettua itse. Mä odottelen vielä kuvia Essien lakoista ennen kuin tilaan muutaman... tai kaikki :D.

   Delete
 9. Siis aivan järjettömän upeet kynnet taas, mä en kestä ku noi tekis mieli SYÖDÄ o_O ♥ ♥ ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katri <3. Nää lakat kyllä luo uusia ulottuvuuksia leimaamiseen. Varsinkin tuo valkoisen leiman maalailu mustalle kynnelle oli mahtavaa, kun väriä sai sutia vähän sinne päin, eihän ne tuhrut mustan päältä näy :).

   Delete
 10. Noi kynnet! o.O Parhautta! Miten jotkut jaksaa ja osaa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Johanna :). Näin siinä käy kun istuu kaiket päivät pöydän ääressä ja lakkaa kynsiä... tai meikkaa!

   Delete
 11. Jestas miten upeet kynnet :O <3 Tossa minilakkojen setissä sais olla vielä se vihreä mukana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mä otin ja tilasin sen vihreän isona pullona! Saahan sen tietty sekoitettua mutta menee vähän hankalaksi.

   Delete
 12. Oh noes, mulla on jäänyt ihan kommentoimatta nää kaunokaiset, joita ihailin muistaakseni myös facessakin ja ajattelin siinä kohtaa että tuun kuitenkin mieluummin blogiin jakamaan kehuni. :) Ihanat ihanatihanat, kerrassaan mieluisat!!!

  Näistä pitääkin ottaa jotain apinointia omiin seuraaviin Color Paints värkkäilyihin, kun sain omillani vähän levotonta jälkeä aikaisiksi - verrattuna Sheer Tintseihin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Näissä on kyllä pigmenttiä siihen malliin, että Sheer Tints tyylillä lakatessa saattaa tulla vaikka minkälaisia postmoderneja pläjäyksiä kynsille!

   Delete
 13. Mun on pitänyt kommentoida nitä, mutta en olekaan!? Vai olikohan sen Instan puolella... Jokatapauksessa - nää on hienot!!!

  ReplyDelete
 14. Järkyttävän upea lakkaus! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kai nyt sentään järkyttävän! Kiitos Katarooma <3.

   Delete
 15. Oih! ♥ Nää lakat on ihan pakko saada, vaikka mikä olis! Nyt on korkea aika että pääsen itsekin värittelemään ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä hommassa on jotain niin rentouttavaa, että pakkohankinta ihan jo oman mielenterveyden takia :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)