Tuesday, June 23, 2015

OPI Color Paints – Part II: Gradient


Tänään jatketaan eilen aloitettua OPI:n uusien Color Paints -vesivärilakkojen testailua. Lakat toimivat erinomaisesti leimojen värittelyssä mutta OPI sai kuin saikin istutettua päähäni ajatuksen niiden kokeilemisesta muillakin tavoilla. Kokoelman mukana ilmestynyt hopeinen lakka Silver Canvas sai ensisilmäyksellä otsani sormenpäitä myöten kurttuun. OPI:lla on kumma tapa julkaista jokaisen kokoelman mukana näitä hopeisia foil-tyyppisiä metallilakkoja. Gwenin kokoelman Push and Shove –lakan jälkeen en näe tarpeelliseksi julkaista yhtäkään hopeista lakkaa ellei sillä ole tätä parempia ominaisuuksia, PISTE.
Pääsin yli otsarypyistä, kun hyväksyin hopeisen lakan osana kokoelman tyyliä. Valkoinen lakka olisi ollut liian ilmeinen ja näin värikylläisten lakkojen kanssa ehkä jopa hieman yliampuva kontrasti. Hopeinen lakka puolestaan toi kokoelmaan juurikin sitä jotain uutta ja antaa värilakkojen alle levitettynä kokonaisuudelle aivan uuden ulottuvuuden. Tähän hommaan varmasti sopii mikä tahansa mukavaksi havaittu hopeinen metallilakka, joten en näe tarpeelliseksi ostaa sitä erikseen juuri tästä kokoelmasta.
Itselleni hopeinen lakka kuitenkin nyt tuli minikitin mukana, joten päätin ottaa härkää sarvista ja testata sitäkin. Lakka levittyy yllättävän hyvin ja sain kahdella kerroksella aikaan mallikelpoisen lopputuloksen. Joko olen Saffronin lakkojen swatchauksen myötä oppinut lakkaamaan frost-lakkoja tai sitten tämä oli hyväkäytöksinen yksilö. Metallinhohto on mukavan voimakas ja kummastelin puoliääneen miksen lakkaa useammin hopeisella lakalla. Etu- ja keskisormen lakkasin OPI:n hopeisella Liquid Sand -tekstuurilla It’s Frosty Outside.
Pigmenttisyytensä vuoksi Color Paintsejä ei ole välttämätöntä kerrostaa näyttävän ja värikylläisen lopputuloksen aikaansaamiseksi kuten monia muita vesivärilakkoja. Tämän takia niitä voi hyvin käyttää myös gradienttien tekemiseen. Päätinkin tehdä hopeisten lakkojen päälle gradientin kahdella Color Paints –lakalla Primarily Yellow sekä Turquoise Aesthetic. Tämä sävypari oli minikitissä ainoa, jonka yhdistämällä sain aikaan kolmannen värin eli vihreän. Pinkin ja keltaisen yhdistäminen olisi luultavimmin muodostanut oranssin värin mutta sehän kitissä jo löytyy.
Olin yllättynyt miten voimakkaan värin jo yhden kerroksen töpötteleminen meikkisienellä sai aikaan. Näille kynsille tein kolme töpöttelykierrosta, vaikka kaksikin olisi hyvin riittänyt. Hopeinen lakka ja etenkin tekstuuripinnan glitterit näyttivät syttyvän loistamaan silmien edessä, kun niiden päälle levitti jellyä. Aivan eri tunnelma kuin valkoisen päälle tehdyssä gradientissa. Olen ehkä pikkaisen rakastunut tähän tapaan tehdä gradientteja. Mitä kaikkea näillä lakoilla voikaan tehdä!
Brasilian liput kynsillä eivät oikein vielä vakuuttaneen, joten otin leimauskaluston esiin ja tuplaleimasin kynsille lehdykkäiskuvioita Born Pretty Storen laatalta BP-L015. Tämä on ainoa suuri BPS:n toimiva laattani ja olen tarttunut siihen niin usein, että sydäntä särkee muiden toimimattomuus. Kuviot ovat niin kauniita tälläkin laatalla, että soisi kaikkien toimivan yhtä mallikkaasti. No, onneksi edes tämä yksi toimii. Hopeisena leimauslakkana käytin Color Clubin On the Rocksia, joka on täysin pettämätön leimauslakkana. Kiitos tästä vinkistä kuuluu edelleen Charming Nailsin Tainalle ©.

Olin aivan totaalisen yllättynyt siitä miten helppoa gradientin teko on näillä lakoilla ja etenkin lopputuloksen upeudesta. OPI saattoi mokata Tintsien suhteen mutta Paintsien myötä kaikki on anteeksiannettu. En ole enää kovin vakuuttunut siitä, että pärjään näillä pikkupulloilla…20 comments:

 1. Mua on houkutellut tilata nämä samaiset pikkupullot, kun en vielä yhtään vesivärilakkaa edes omista :o Viimeistään tää postaus vahvisti näitä tunteita mutta taidan odottaa tuloksia vielä Essien lakoista ja päättää vasta sitten mitä haluan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että jaksat odottaa niin ei tule hutiostoksia. Mä en koskaan jaksa ja sitten mulla on kolme samaa sävyä pöydällä :).

   Delete
 2. Kääk! Hienot! Mulle tuli eilen näistä violetti ja turkoosi. On jo himo testailla, jotain kivaa on saatava aikaan. Mutta pelottaa että alan himoita näitä lisää :) keltaista ja oranssia vesivärilakkaa mulla ei ole..mutta pitää ne Essiet odotella :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mä olin ihan yllättynyt miten hieno vihreän sävy keltaisen ja turkoosin yhdistämisellä tuli. Nyt en osaa päättää tarviinko sen vihreän vaiko enkö :).

   Delete
 3. Mä olin varma, etten enää OPIn pulloja tarvitse kun muita on jo, mutta en ole kyllä enää yhtään varma asiasta... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nää gradientit oli niin kiva tehdä ja tulos oli todella näyttävä suhteessa työmäärään. Etenkin nuo tekstuurikynnet näytti siltä kuin veden pinnan alla olisi timantteja :). Kyllä sä tarviit näitä!

   Delete
 4. MÄ TARVITSEN NUO HETI! Aivan älyttömän hyvin oot onnistunut ja kynnet on jälleen ihanat<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hähää! Onneksi nää ei kustanna muuta kuin rahaa. Eiks ne ole jotain sellaisia hassuja numeroita tilillä, jotka lähestyy nollaa tasaisen varmasti :). Kiitos kehuista <3.

   Delete
 5. Ihanan vihreän oot saanut aikaiseksi. Enpä olisi arvannut että oot tehnyt kynnet vesivärilakoilla. Pitää pistää tuo tekniikka korvan taakse. Vertailun vuoksi yritän jaksaa odottaa että Essien vesivärilakat tulisi kauppoihin ennen kuin ostan Opeja, mutta sun tekemien lakkausten takia en millään malttaisi oottaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Yue :). Mä en kanssa jaksais odottaa noita Essien lakkoja. Koko ajan on sormi liipasimella tilaamassa Ebaystä. Saas nähdä tuleeko niitä Suomeen kauppoihin myyntiin. Jotenkin noiden saatavuus on ainakin tällä hetkellä ihan olematon enkä edes ole löytänyt lakkoja muualta kuin Ebaystä.

   Delete
 6. Pyhät pyssyt sentään.. ♥_♥ Mielettömät kynnet JÄLLEEN ♥
  Varmaan itekin pakko kotiuttaa ainakin parit paintsit... hmph

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katri <3. Mä en enää jaksanut odottaa ja tilasin Essieltä ja OPI:lta vielä muutamat vesivärit lisää. Mua ahdistaa jo nyt, kun kukaan ei tee puhdasta punaista vesiväriä vaan kaikki on pinkkejä. Mitä mä teen jouluna! Värjäänkö tonttulakit pinkiksi, häh :D.

   Delete
 7. Nää kynnet oli ehkä se viimeinen niitti, mikä sai pätoivoisesti haluamaan noi lakat! Karsin himotukseni kuuteen väriin, mutta en nyt oikein osaa päättää hankinko OPIt vai Essiet, kun nekin näyttää aika lupaavilta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kallistuin näihin OPI:n lakkoihin pigmentin takia. Väriä saa aina lantrattua hailakammaksi kirkkaalla lakalla mutta valmiiksi hailakkaa lakkaa on hankala saada kirkkaammaksi :).

   Delete
 8. Jahans, eka kommentti lensi bittiavaruuteen mutta siis ehkä ois hyvä hommata nuo minipullerot jos vaikka vielä joskus innostuisi tekemään jotain :) Mistä tilasit ton minisatsin? Kiva idea käyttää tekstuurilakkaa alla! Tykkäystä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Sole <3. Tilasin Beautyzonelta Ebaystä. Niillä on myynnissä Essien ja OPI:n minikittejä :).

   Delete
 9. Vau! Oikeesti ihan tajuttoman upeet! Meinasin ensin tilata mini setin, mut nyt varmaa ehkä tilaanki kaikki isoina :D Tosi upeen näkösiä hopeen päällä. Varmasti vielä hienompia jonkun hopeisen glitterin päällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saapa tosiaan nähdä miten nuo pikkupullot alkaa kulumaan! Tintsit on vieläkin lähes täysiä, kun niistä en oikein innostunut edes pikkupulloina. Mutta nää onkin ihan toista maata :).

   Delete
 10. No nyt! Ooh ♥_♥ Tässä jää ihan sanattomaksi tällaisen lakkauksen rinnalla, kun ei tosiaan voi kun vain suu auki tuijotella! Nää on aivan järjettömän upeat, jos pitäisi valita yksi koristelu kynsilleni koko loppuelämäksi, se olisi tämä. Olen puhunut, jatka sä samaan malliin! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sä se oot niin ihana <3. Mä kyllä itsekin yllätyin miten paljon tykkäsin tästä tyylistä. Ajattelin, että kokeillaan nyt ja sitten olinkin jo myyty! Pitää vaan päästä kokeilemaan muitakin väriyhdistelmiä :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)