Thursday, June 25, 2015

Sataa sataa ropisee, Mallen varpaat palelee!


Pidin blogissa vähän aikaa sitten El Corazon –teemaviikon, jonka aikana esittelin muutamia hulluuksissani ostamiani kaunokaisia. Gemstones-kokelman Alexandrite jäi hieman kaivelemaan, koska esittelin sen tuolloin neonpinkin lakan päällä omana Sizzle-kopionani, jolle annoin nimen Bedazzle. Alexandrite on kirkas lakka, joka on pakattu täyteen isoa holohitulaa. Lakan ”se juttu” on kuitenkin pinkki shimmer kirkkaassa pohjassa, mutta eihän se tietenkään mihinkään näkynyt pinkin lakan päällä.

Tätä lakkaa ei ole varsinaisesti tarkoitettu holotopperiksi ja sitä voi hyvin käyttää myös yksinään. Kirkas lakkapohja kuitenkin mahdollistaa myös topperkäytön, joskin lakkaa saa sutia melko varovaisella kädellä, ettei kynnelle muodostu holoövereitä. Luonnollisestikin pinkki shimmer tulee parhaiten esiin mustan lakan päälle levitettynä, joten lähdin liikkeelle tällä ajatuksella. Aamulla lueskelin kuitenkin blogeja ja törmäsin jälleen kerran Picture Polishin toiseen kaunottareen eli Cherishiin, joka on brändin uusi nudeholo. Olen ollut hilkulla ostaa tämän sen sata kertaa mutta säästöbudjettinaisena tein nyt myös Cherishistä halpiskopion, joka saa totella tästä lähin nimeä Treasure.
Etsin varteenotettavasta (hyi mikä sana!) nudekokoelmastani sopivaa lakkaa feikki-Cherishin rooliin ja päädyin Essien 2014 Resort-kokoelman glass fleck -unelmaan Cocktails and Coconuts. Nudet tuottavat minulle jatkuvaa päänvaivaa, koska ne ovat niin kauniita mutta sävyn arvioiminen kuvan tai jopa pullon perusteella ilman rinnalla olevaa tunnettua referenssiä on melko lailla mahdotonta. C&C on himpan verran liian kellertävä omalle iholleni, vaikka sen glass fleck / shimmer /mikroglitter / whatever onkin aivan mielettömän kaunis ja uniikki. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, koska keltaista voi tasapainottaa paitsi meikissä myös kynsillä pinkillä. Lakkasin Alexandritea kevyellä kädellä peukalon ja etusormen kynsiin C&C:n päälle ja sävy muuttui kylmemmäksi kuin taikaiskusta. Alexandriten shimmer on niin hienoa, ettei se varsinaisesti erotu pinkkinä nuden päältä mutta lakan yleissävy kyllä muuttui. Wau!
Nimettömässä ja pikkurillissä on nyt vihdoin nähtävillä Alexandrite mustan lakan (Gina Tricotin Black) päällä (raksi seinään). Vaikka juuri mainostin Alexandriten shimmerin olevan hienoa, niin mustan päällä se suorastaan räjähtää esiin. Shimmerillä saattaa hyvinkin olla jonkin sortin duochrome-ominaisuuksia, koska pinkin shimmerin lisäksi mustalla taustalla erottui lämpimämpiä ruskean ja munakoison ulottuvuuksia. Harvoin sitä törmää näin monikäyttöiseen, edulliseen ja laadukkaaseen lakkaan!
Koristelujen suhteen olin aivan ullakolla, koska mustasta ja nudesta ei syntynyt päässäni yhtään maailmankaikkeuden rakennetta järisyttävää inspistä. Halusin leimata kynsille jotain mutta aivopuoliskoni eivät päässeet yhteisymmärrykseen kuviosta. En oikein osaa leimata jo lakattuja kynsiä, sillä lakkausinspiraationi lähtee yleensä leimakuviosta eikä toisin päin. Tulin katsoneeksi ulos ja kappas, siellähän satoi. Aika yllättävä asia tänä kesänä, eiks vaan. Itselläni ei ole mitään sadetta vastaan (kunhan sen alle ei tarvitse mennä kastumaan), helle ja ärsyttävä puolipilvinen sää sen sijaan saa hermoni piukeiksi. Onko mitään niin raivostuttavaa kuin ravata hiki otsalla ympäri ilmastoimatonta kämppää napsuttelemassa valoja päälle-pois-päälle-pois, vain sen takia ettei neiti aurinko osaa päättää minkä merkkiseen kumpupilveen se haluaisi mahdollisesti tänään pukeutua!?!?

Löysin hienoja sadepisaroita MoYou Londonin Princess 12 –laatalta ja leimasin niitä kynsille MoYou Nailsin mustalla sekä Essien C&C:llä, joka oli yllättävän toimiva leimauslakka mustalla kynnellä. Kaikkea sitä oppii, kun tarpeeksi sählää! Keksin nimittäin vasta nyt, että lakkojen peittävyyttä mustalla kynnellä voi toki testata myös leimaamalla testikuvion mustalle paperille. Kunnon heureka-hetki minulle, vaikka taisin kyllä vain keksiä pyörän uudelleen. Pallottelin vielä lopuksi vesipisaroihin muutamia lisäkoristuksia kaikilla käyttämilläni lakoilla. 

Pilkkutikuista ja minusta on muuten tullut jo niin hyviä kavereita, että olen päästänyt yhden niistä majailemaan pysyvästi pöydälle. Muut odottavat kiltisti vuoroaan kupissa mutta useimmin käyttämäni pallopää loikoilee pöydällä aivan avoimen itseriittoisuuden vallassa. Selätinkö minä pilkkutikun vai se minut???8 comments:

 1. Mua niin himottais muutama El Corazon lakka, ehkä mun on pakko vaan kesän kunniaksi tilata muutama. :D <3 Ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän nyt kesän kunniaksi voi muutaman aina ;).

   Delete
 2. Ihanat kynnet! Eilinen sade oli kyl jo vähän liikaa, ku kengät kastu muutaman askeleen jälkeen läpi :D.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Juu, siis mähän en lähde kotoa sateella ulos. Kengäthän siinä menee... ja järki!

   Delete
 3. Oi miten kauniit kynnet! Jotenkin ihanasti sopii sävyt ja leimat yhteen, vaikka leimaidea olisikin tullut vasta myöhemmin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Helmi :). Mä oon huomannut ettei kannata turhia suunnitella. Eilen yritin oikein yrittämällä ja asetonipesulle mentiin. Eli jatkan aivot narikkaan linjalla!

   Delete
 4. Onpa ihastuttava lakkaus! Ja mieletön tuo El Corazonin kaunotar kyllä, upean monikäyttöinen! :) ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena! Tuo lakka on kyllä uniikki <3

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)