Friday, July 3, 2015

Inspired by Nail It! magazine cover


En ole millään tasolla aikakausilehti-ihminen. Jos käteeni osuu jokin muotijulkaisu lääkärin vastaanoton odotustilassa niin saatan plärätä lehden läpi, mutten missään nimessä lue sanaakaan. Kotiin en ole tilannut lehtiä enää pitkään aikaan, vaikka jostain syystä minulla kesti kamalan kauan ymmärtää näinkin yksinkertainen asia. Jos et lue lehtiä, älä tilaa niitä. Lehden kestotilaus ei ole sen enempää osoitus aikuisuudesta kuin viherkasvin kituuttaminen ikkunalaudalla.
Ainoa lehti, minkä jaksan lukea kannesta kanteen on Nail It! eli kaikkien kynsihörhöjen raamattu. Olen täysin koukussa tähän julkaisuun ja valmis tekemään useita turhia reissuja myyntipisteille (jopa naapurikaupunkiin) varmistaakseni tuoreimman numeron itselleni. Yritin tilata lehden itselleni Jenkeistä, koska irtonumeroiden ostaminen on niin hankalaa (muutama kauppa ja randomit saapumisajat) mutta se se vasta uhkasi hankalaksi mennä.
Alku sujui mukavasti ja sain peräti yhden numeron jo kotiin toimitettuna. Oli aika juhlava olo! Laskun saapuessa oli tippua pyllylleni. Nämä takapajuiset Jenkit kuvittelivat, että koko muu maailmakin elää kivikaudella ja on siis ihan jees pyytää asiakkaan luottokorttitietoja lähetettäväksi heille postitse varmistuskoodeineen kaikkineen. Lähetin lehdelle sähköpostia, jossa irtisanoin tilauksen, koska en aio missään nimessä maksaa laskua heidän ehdottamallaan tavalla. Sieltäpä joku neiti Näppärä sitten laittoi vastauksen, jossa pyysi anteeksi maksutapaa ja kertoi, että on myös ihan yhtä ok lähettää summa dollareina heille… siis käteistä kuoreen ja näin?!?! Oikeesti! Ettäkö minä kipittäisin pankkiin nostamaan valuuttaa ja lähettäisin sen kuoressa heille ilman minkään valtakunnan kuittia suorituksesta. Onko nää tyypit jotain mafiaveljiä?

*** Sain eilen uuden muistutuslaskun firmasta, koska en ollut heidän mukaansa perunut tilausta (joopajoo). Laskun mukana oli tieto mahdollisuudesta maksaa online, joten menin heti katsastamaan sivuston. Tällä kertaa luottokorttinumero olisi pitänyt syöttää sivulle, joka ei ollut HTTPS-suojattu. Eikö kukaan opi esim. Lime Crimen mokista mitään? Kirjoitin lehden laskutukseen asiallisen viestin, jossa kieltäydyin maksamasta tavoilla, joilla luottokorttitietojeni turvallisuutta ei voida taata ja pyysin ottamaan uudestaan yhteyttä mikäli asian suhteen tapahtuu jotain kehitystä. ***
Joopa joo, ei tullut meistä sitten kavereita kestotilauksen kanssa tälläkään kertaa. Mutta ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin. Kotiin saamassani numerossa (3-4/2015) oli nimittäin aivan huiman kaunis kansi. Päätin heti sen nähtyäni, että ametistipläjäys on saatava myös omille kynsille jossain vaiheessa. Muistin yhtäkkiä Sanna Tara Nail Artilta kuvattavaksi saamani lilat hiutalehileet ja tiesin, että ne sopisivat tähän lakkaukseen kuin haava sormeen. Hileet näyttävät nimittäin aivan pieniltä lasinsiruilta ja hieman teräviä ne olivatkin. Älkäämme siis kuvitelkokaan, että näillä kynsillä tehtiin mitään muuta kuin aseteltiin sormia eri asentoihin kameran edessä. Joskus tällainenkin turhamaisuus kai sallitaan.
Levitin paljaalle kynnelle aluslakan ja folioliimaa, johon tökin helmiäismäisiä folioita valkoisessa ja lilassa sävyssä. Sain kynsille semipeittävän kaksivärisen helmiäispinnan, jonka päälle oli hyvä alkaa maalata pienellä siveltimellä koukeroita. Käytin tähän puuhaan Saffronin lakkoja sävyissä 47 ja 49. Tämän jälkeen lisäsin erilaisia irtoglittereitä kynsille koukeroiden väliseen tilaan kirkkaan lakan avulla. Päätin jossain vaiheessa, etten halua lisätä kynsiin lehden kannessa olevia mustia ääriviivoja, koska ne olisivat luultavasti vieneet kaiken huomion muilta kynnellä olevilta kuvioilta.
Sitten tulikin se hauska osuus eli "lasinpalasten" tökkiminen kynsiin. Hiutalehilepurkki sisältää peilimäisiä, läpikuultavia, holoisia ja vaikka minkälaisia repalesirpaleita. Napsin niitä pinseteillä yksi kerrallaan kirkkaan lakan avulla kynsien keskiosaan ja yritin parhaani mukaan saada ne pysymään asennossa. Lopputulos olikin todella jännittävän näköinen. Sirpalekasat kynsien keskellä säkenöivät ja muuttivat väriään eri kulmista katsottuna. Harmi, ettei tällaisia koristuksia voi oikein pitää kynsillä pidempiä aikoja. Onneksi kuvia voi sentään aina palata katsomaan uudestaan.
Tällä hetkellä myyntipisteissä olevassa Nail It! –lehden numerossa (05-06/2015) puhutaan muuten kynsien leimaamisesta. Oma lehteni odottelee jo yöpöydän kulmalla, mutta säästelen sitä vielä vähän aikaa, koska kyllähän lehtikin paranee ajan kanssa kuin hyvä viini…

Oletteko te koskaan tehneet kynsiin jotain täysin epäkäytännöllistä taidepläjäystä ihan vain huvin vuoksi?13 comments:

 1. Minäkin säästelen tuota uusinta numeroa, en ole vielä saanut tai ehtinyt lukea sitä ;) ihanan ennakkoluulottomat kynnet!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus on niin hauska tehdä tällaisia hörhökynsiä :). Saas nähdä miten hauskoja ideoita uudesta lehdestä löytyy!

   Delete
 2. No minäpä en ole ensimmäistäkään kyseistä lehteä vielä ostanut. Pitäiskö? Onks tää oikeesti hyvä? Mulla käy just noin kun sanoit että jossain epähuomiossa lupaan tilata lehden jota en edes MILLOINKAAN lue! WTF? Oikeesti, miks tilata kun ei edes avaa koko roskaa??? Kynnet on ihan mahtavat, naureskelin taas mielessäni vertausta josko ite kasaisin tollaset kynsilleni niin ne todennäköisesti näyttäisivät siltä kun olisin hajottanut lasin ja tuupannut liimaset näppini siihen kasaan, auts. Kaunista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kyllä tykkään tästä lehdestä niin, että luen pääkirjoituksen ja mainoksetkin tarkkaan. Yleensä tosiaan vaan selailen lehtiä jos sitäkään. Pitäiskö meidän kuitenkin molempien tilata vaikka seiska toisillemme, ettei totuus unohdu! Hei, tostahan olis saanut hyvän tarinan kynsien mukaan. Kännikynnet! "Olin vähän maistissa ja jonglöörasin kynsiliimapurkin ja shampanjalasin kanssa... tässä tulos" :D.

   Delete
 3. Mä en edes ala metsästämään täällä takapajulassa tuota lehteä, ei muuten varmasti löydy mistään. :D

  Olen tainnut ehkä kerran tai kaksi tehdä sellaiset kynnet, jotka on pitänyt poistaa vähän ajan kuluttua sen valmistumisesta. Ei niitä kyllä kovin usein viitsi tehdä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pornolehtiä kyllä myydään joka kipparilla muttei tällaisia eleganttien leidien harrastelehtiä :). Mäkin jouduin muuten poistamaan ne piikkiniittikynnet melkein heti, kun raavin koko ajan itseäni!

   Delete
 4. Eikä, wau nää kynnet on upeat! Todella uniikit ja kauniit. Wau, just wow!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis :). Vähän hankalat mutta mikäpä ei elämässä joskus olisi!

   Delete
 5. Ooh ♥_♥ Ei mitään väärää tehdä kynsiä vai kuvaushetkeä varten, jos ne on tällaiset! Upeaa taidetta, ottaisin näistä mielelläni taulun vaikka itselleni!

  ReplyDelete
 6. Vau! Nää sun kynnet on jotain sata kertaa hienommat ku noi lehden kannen kynnet!<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo oli jo aika suuri kohteliaisuus :). ISO kiitos ja kumarrus!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)