Friday, July 10, 2015

Pet’la Plates – I can’t stop stamping


Mielessäni oli jotain aivan muuta mutta kuin itsestään käteni hakeutuivat taas Pet’lan laatoille ja huomasin leimaavani sokerikalloja ja viljaympyröitä. Onneksi joku ihana lukija pyysikin postausta näistä leimoista kynsillä, joten on kai siellä ainakin joku lukemassa tätäkin. Olin lakannut kynnet Lumenen CC Concealerilla, joten keräsin vain pöydän täyteen leimauslakkoja ja annoin palaa.Kynsillä leimat alarivin toisesta ja viimeisestä kuviosta.


Yllättäen päädyin kokeilemaan myös monivärileimausta ensimmäistä kertaa. Tilasin Ebaystä China Glazen syksyn 2013 Autumn Nights kokoelman lakkoja leimaustarkoitukseen. Testailin lakkoja jo paperille (yllättäen käyttäen Pet’la laattoja) ja kaikki leimaavat autuaan ihanasti. Tähän väliin on pakko tarkentaa, että en suinkaan nuku näiden laattojen kanssa eivätkä ne ole mukanani sohvalla katsomassa Netflixiä, mutta saatan kyllä illalla huikata niille hyvänyön toivotukset. Kuvia testailuista voi halutessaan kurkata blogin facebook-sivuilta. Tiputtelin Ceres-laatan leimakuviolle tippoja eri värisiä lakkoja (Color Club On the Rocks, CG Red-y & Willing, CG Tongue & Chic, CG Poetic) ja vedin luottokortilla värit sekaisin leimalle kuten tavallisestikin leimatessa. Tällä kertaa vetäisin kuitenkin heti perään vielä toisen kerran kuvion päältä, että sain lakkaa varmasti kaikkialle kuvioon.
Tämän jälkeen nostin leiman leimasimeen ja painoin sen kynteen, eli eipä tässä tekniikassa mitään sen hankalampaa ollutkaan. Leimauskuviosta tuli kauniin liukuvärimäinen ja jokaiselle kynnelle oli helppo tehdä hieman erilainen kuvio vaihtamalla lakkojen määrää ja tippojen paikkaa. Lisää hauskuutta leimaamiseen! Koska hauskuus oli ohi aivan liian nopeasti otin esiin pilkkutikun ja koristelin kuvioita lisää mustalla lakalla ja Mavalan Magic Sari glitterlakalla, jonka värit olivat toisinto leimauslakkojen sävyistä. Kynsistä tuntui edelleen puuttuvan jotain, joten värittelin kuvioita kevyesti Dance Legendin vesivärilakoilla Levitan ja Dali. Pakko myöntää, että kynsistä tuli aika uniikin näköiset. Tässä on siis oma tulkintani viljaympyröistä. Beam me up, Scotty!Kynsillä leimat ylärivistä 2.,3. ja 6. sekä alarivistä 4. ja 6.. Vaikkei ehkä heti uskoisi :)


Olin itselleni täysin epätyypilliseen tapaan lakannut myös oikean käden kynnet Lumenen CC:llä, joten leimakuviot löysivät tiensä myös näille kynsille. Leimasin Calaveras-laatasta sokerikalloja mustalla ja valkoisella leimauslakalla (Essencen valkoinen ja Konadin musta). Olen etsinyt juuri tällaista laattaa, jossa olisi isoja pääkallon kuvia ja tällä kertaa sain juuri mitä tilasin. Kuviot ovat todella suuria ja kohdistaminen kynnelle oli vähintään hankalaa. Näitä ei kannata mielestäni kohdistaa suoraan vaan kallistaa kuviota niin, että kynnelle mahtuu edes 1,25 silmää kallosta. Toinen asia, jonka opin oli se, ettei nudekynnelle kannata leimata valkoisella ja kuvitella, että kuviota voisi vielä värittää vesivärilakoilla, köhöm...
Mustat leimat näyttävät mielestäni kauniilta nudekynnellä ja niihin sain maalattua hyvin värejä eri vesivärilakoilla. Valkoinen leima oli myös kaunis nuden päällä mutta toi mieleeni neitseelliset pitsihepeneet, joten yritin epätoivoisesti väritellä ja täplitellä näitäkin leimoja hieman rajumpaan suuntaan. Jos kynsi olisi ollut musta, olisi valkoisen leiman värittäminen onnistunut helposti. No, oppia ikä kaikki! Joskus elämässä pitää harjoitella myös reunojen yli värittämistä, vai mitä? Jos näitä kynsiä vilkaisee sillain aivan nopeasti sivusilmällä, näyttää lopputulos oikein mukavalta. Kovin tarkkaa analyysiä nämä eivät toki kestä. Keskisormen ja pikkurillin kynsiin olen jopa oikein kovasti tykästynyt ja kyllähän nuo vaaleat sokerikallot vähän keventävät kokonaisuutta (selittelyn makua, much!).

Tästä viikosta tuli taas näköjään joku kumman teemaviikko Pet’la Platesin tyyliin. Eiks olekin kiva huomata jälkikäteen tehneensä teemaviikon! Mutta se kai tässä bloggaamisessa onkin parasta, kun voi vain antautua kynsilakkojen, kameran, koristeiden, kuvankäsittelyn ja wordin armoille ja katsoa ihmetyksen vallassa mitä kummaa sieltä Darwinin mustasta laatikosta tällä kertaa suolletaan ulos.

Sunnuntaina käväistään taas sotamaalausten ihmeellisessä maailmassa meikkileikkien muodossa! Mukavaa viikonloppua kaikenkarvaisille kavereille ©.18 comments:

 1. Miten sää aina onnistutkin tekemään ainutlaatuisen upeita kynsiä *kateellista puhinaa*? Haluan kyllä kanssa nyt kokeilla tota monivärileimausta mutta tietty paljon laimeempana versiona. Koska jos ite yrittäisin tehdä näin monimutkaiset kynnet, lopputulos olisi järkyttävä sekametelisoppa :D.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älähän sä siellä yhtään puhise leimauskuningatar :). Mä rakastuin tohon monivärileimaukseen nyt ihan kympillä. Luulin, että se olis kauheen hankalaa, mutta sama asiahan se on laittaako laatalle yhtä vai viittä lakkaa :). Onneksi valitsin sattumalta värit, jotka ei sekoittuessaan muodosta jotain oksennuspalloa! Kiitos kaunis kommentista <3.

   Delete
 2. Wohou :o Kattelin näitä instassa jo samanlaisia woou..WOOOU ääniä päästellen. Sulla on ihan uskomattoman taiteelliset lahjat, kun pystyt tekemään ties mitä taideteoksia. Huhhuh.. Jään tuijottelemaan näitä vielä hetkeksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ääks! Nyt mä ihan punastelen täällä ja päästelen itsekin outoja ääniä :). Kiitos paljon ihanista sanoista <3. Tuijota sä näitä niin mä tuijotan sun käsinmaalaamia kukkakynsiä!

   Delete
 3. Todella upeat! Jotenkin nuo kuviot näyttävät kynsille enemmän graafisilta, kuin laatassa taas ihan erille. :) Glitteri taas tuo kynsiin vielä sen jonkun. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fani :). Toi on muuten ihan totta, että kuviot näyttää kynnellä graafisemmilta kuin laatalla. Sen takia mä varmaan niin tykästyinkin noihin kynsiin.

   Delete
 4. Jep! Taattua leuanloksahdus matskua jälleen kerran.. Ei voi kun suu auki ihmetellä näitä(kin) taideteoksia! <3

  ReplyDelete
 5. Siis nämä on aina ihan uskomatonta ilotulitusta nää sun kynnet! En ikinäkoskaanmilloinkaan pystyisi näin hienoja kynsiä tuottamaan itse! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höpönöpö :). Sähän tuotat koko ajan aivan uskomattoman kauniita kynsiä! Mä aina niitä tuijottelen ja ihailen. Kiitos silti kovasti paljon <3.

   Delete
 6. Veikeitä lakkauksia, tykkään:) Ja nuo laatat on kyllä tosi kauniita ja kuviot kivan erilaisia.

  ReplyDelete
 7. Ooh mitkä taideteokset! Kyllä sulla vaan on upeaa värisilmää ja luonnetta täydellisille koristeluille, ei tässä voi kuin ihastella! Ihan huiput kynnet ♥

  ReplyDelete
 8. Nää on kyllä upeat! Sulla on niin omanlainen, persoonallinen ja huikea tyyli, kukaan ei tee mitään läheskään samanlaista! Sun kynnet tunnistais kyllä heti, jos ne tulisi vastaan jossain ilman sun nimeä. Respect!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Helmi kauniista ja kannustavista sanoista :).

   Delete
 9. Mä kuolasin näitä jo instassa, oli pakko tulla blogin puolelle kuolaamaan lisää. :D Nää on ehkä mageimmat ikinä! <3

  ReplyDelete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)