Wednesday, July 29, 2015

Rettet die Ampelmännchen


”Pelastakaa liikennevalojen pikkumiehet”!!! Come again? Saksojen yhdistyttyä huomattiin, että itäisessä ja läntisessä Berliinissä on erilaiset liikennevalohemmot. Idän valot alkavat olla teknisesti vanhentuneita ja niitä uusitaan moderneihin ja persoonattomiin valoihin niin kovaa tahtia, että lierihattupäiset tyypit uhkaavat kuolla sukupuuttoon. Berliiniläiset nuoret perustivat yhdistyksen näiden omintakeisten tyyppien pelastamiseksi ja tuotteistivat liikennevalomiehet. Nykyisin Ampelmanneja näkee myynnissä Berliinissä avaimenperissä, T-paidoissa, kahvikupeissa, magneeteissa, you name it!
Tykästyin näihin pikkumiehiin ja hankin itsekin muutaman lierihattupään tuliaisiksi kotiin. Miksi liikennevalojenkin pitäisi olla samasta puusta veistettyjä ja persoonattomia tikku-ukkoja? Toivottavasti nämä eivät kokonaan katoa katukuvasta. Halusin kantaa oman korteni kekoon ja tukea Ampelmannien säilymistä kynsitaiteilun muodossa. Löysin Tigeristä hauskoja koristelävistimiä, joilla saa paperista (tai kynsilakkalevystä) irti tytön ja pojan muotoisia hahmoja. Tämän lähemmäksi Ampelmanneja en valitettavasti päässyt mutta implikaatio lienee kuitenkin selvä. Lakkasin värilakoilla paksuja neliöitä muovialustalle ja annoin niiden kuivua seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä leikkasin kuvioleikkurilla lakkalevyistä tyttöjä ja poikia. Halusin kynsille myös jotain muuta koristetta, joten otin esiin antiikinaikaiset siksak-sakset (huomatkaa vanha markkahintalappu!) ja leikkelin levyistä chevron-kuvioita. Sain sakset joskus vartin vanhana lahjaksi äidiltäni, joten näillä vekkuleilla on ikää jo yli 20 vuotta… ja sen kyllä huomaa. Sakset on valmistettu jostain valuraudan tapaisesta ja niiden puristaminen yhteen vaatii muutaman hikikarpalon tirauttamisen. Mutta sain pari siksak-kuviota kuitenkin leikattua itselleni, joten hyvinhän nämä vielä pelittävät!

Kynnet lakkasin Glam Polishin glittercrellyllä Kaleidoscope Eyes. Kuten maanantaina sanoin, yhden jälkeen seuraa aina toinen, ja kolmas, ja… Kaleidoscope Eyes on aivan haalean vaaleanvihreä crelly, jossa on hex- ja pyöräglittereitä väreissä: sininen, fuksia, violetti, vihreä, turkoosi ja keltainen. Yhdistelmä on kaikessa sekasorrossaan kerrassaan hurmaava etenkin kun glitterit on yhdistetty muuhun kuin perinteiseen puhtaanvalkoiseen pohjaan. Lakkasin tätä kynsille vain yhden kerroksen, koska se oli täysin riittävä! Olettekos koskaan kuulleet crellyglitteristä, joka olisi one coat wonder?
Levitin glitterin päälle pikakuivattajan (HK Girl) ja painelin lakkakoristeet kiinni märkään päällyslakkaan. Päälle levitin kerroksen Essencen Gel Look Plumping Top Coatia tasoittamaan lakan pintaa ja lopuksi vielä yhden kerroksen HK Girliä. Onneksi glitterlakkaa ei tarvittu kuin se yksi kerros!
Tykkäsin kynsien väreistä ja naivistisesta koristelutyylistä. Kyllä näillä kelpaa esittää statement liikennevalojen tai vaikka koko ihmisyyden puolesta. Rettet die Männchen!!!12 comments:

 1. Tosi upeet kynnet ja vähänkö hauskat liikennevalot :D Toi Glam Polish on aika ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tinkerbell :). Vihdoinkin pääsin tekemään nämä, kun löysin kuviolävistimet!

   Delete
 2. Tosi hienot ja hauskat lakkaukset. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Tuli kyllä vähän lapsekas olo näissä!

   Delete
 3. Miksei liikennevaloissa voisi olla kaikkialla noin suloisia pikkumiehiä/naisia? Niin sympaattisia että sydän melkein sulaa :). Ja ihanat kynnet, oot taas "vähän" askarrellut näiden eteen. Tykkään myös väriyhdistelmästä tosi paljon, eläköön liikennevalojen pikkumiehet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee Tintti! Eläköön pikkumiehet! Voishan niissä olla vaikka eläimiäkin tai ihan mitä vaan :). Helppoko se musta suoja on siihen eteen vaihtaa. Vois olla jotain teemoja tietyillä kadunpätkillä vaikka. Ihmiset kiinnittäisivät vähän enemmän huomiota valoihinkin. Paitsi, että mä unohtaisin mennä tien yli, kun jäisi katselemaan itse liikennevaloja (niin kuin Berliinissä kävi) :D.

   Delete
 4. Min en ole Berliiniin päässyt vielä, jossain muussa rannikon kaupungissa kyllä on tullut joskus teininä pompittua. Berkku on kyllä listoilla, ehkä ensi vuonna! Voisko tänne tulla sellaset liikennevalot joissa tollanen ukkeli oikein nostais hattua kohteliaasti kun sais mennä yli? Vois! Kiva idis kynsiin muidu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä haluun ehdottomasti kaikkia erilaisia liikennevaloheeboja :). Tylsää, kun kaken pitää olla samasta puusta veistettyä, byhyy!

   Delete
 5. Wau miten veikeä lakkaus! Oikein vinhat tytöt ja pojat sait kynsillesi nakattua, tykkään ♥ Ja onpa mielenkiintoinen tapaus tuo lakka, hurjaa miten hyvin se peitti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Mä meinasin ensi laittaa toisen kerroksen koska aivot ei suostunut uskomaan, että kyllä se yksi riittää! Onneksi en laittanut toista, koska tämä on niin täynnä glittereitä, että olisin varmaan saanut sellaiset uudet hienot pallokynnet aikaiseksi :D.

   Delete
 6. Toi Glam aiheutti nyt kyllä kerta kaikkiaan pahan kuolausreaktion, prkl!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä ihan liian nätti! Mä luulin jo päässeeni yli näistä crellyglittereistä mutta en sitten ihan vielä :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)