Thursday, July 30, 2015

Rimmel Provocalips – Skinny Dipping vol.1


Kuten ehkä jo tiedätte, olen ihan hulluna nestemäisiin ja vedenkestäviin kestohuulipuniin. Tähän mennessä olen kokeillut LA Splashiä, Jeffree Staria, Lime Crimeä, Makeup Revolutionia, Makeup Academyä ja Beauty BarBabyä. Anastasia Beverly Hillsin ja Kat Von D:n kestohuulipunia en ole valitettavasti vielä saanut käsiini, koska niitä saa vain tilaamalla Jenkeistä järjettömillä postareilla ja tullimaksuilla. Kaikki tällä hetkellä omistamani tuotteet olen joutunut myöskin tilaamaan ulkomailta, koska Suomesta ei saa minkään valtakunnan kestopunia. Vai saako?
Tässä kevään nurkilla alkoi blogimaailmassa kuhista ja siellä sun täällä alettiin esitellä 16 tunnin keston lupaavaa huulipunaa, joka on saatavilla Suomessakin ihan marketeissa. En lämmennyt ajatukselle kun näin ensimmäisiä kertoja kaksipäisen huulipunan, joka muistutti elävästi tuotetta, jota kokeilin 10 vuotta sitten hääpäivänäni. En enää edes muista mikä tuossa kyseisessä punassa oli vikana, mutta sen jälkeen en ole kaksipäisiin markettikestohuulipuniin koskenut. Blogeissa vilahdelleet kestotestit vaikuttivat kuitenkin kiistattomilta ja luultavasti kosmetiikka-alakin on jonkin verran mennyt tuotekehityksessä eteenpäin viimeisen vuosikymmenen aikana. Uskaltauduin lähestyä Berneriä, joka maahantuo tätä kestohuulipunaa ja pyysin josko voisin saada tuotteen testiin ja esiteltäväksi blogissa. Seuraavana päivänä postista kolahti kaksi pötkylää, joista päätin heti ottaa selvän.
Jaa, että mikä tämä tuote mahtaa olla? No tietysti Rimmelin Provocalips –huulipuna, jota myydään Suomessa kuudessa eri sävyssä. Sain näistä testiin sävyt Skinny Dipping (lämmin ruskeasävyinen nude) ja Play with Fire (verenpunainen). Testasin huulipunia kädenselkään heti saatuani ne kuoresta ulos ja voin kertoa, että nämä eivät lähteneet kädestä saippualla eivätkä myöskään yöaikaan käsirasvamuhittelussa. Olin hieman hämmentynyt kestävyydestä (siis hyvin positiivisessa mielessä), joten näitä piti päästä nopeasti testaamaan myös huulilla ihan täydessä meikissä. Tänään ja huomenna nähdään Skinny Dipping kahdessa eri meikissä ja ensi viikolla on Play with Firen vuoro.
Makeup Revolutionilla oli (ja on edelleen) kolme kahden hinnalla tarjous koskien luomiväripaletteja. Kuukauden miettimisen jälkeen tilasin viimein muutaman Salvation-paletin ja I © Obsession –paletin. Tämänpäiväisessä meikissä käytin I © Obsessionin Paris-palettia, jonka ostin ihan pelkästään kuvassa näkyvän pinkin duochromesävyn takia. Saatuani paletin käsiini rakastuin jokaiseen väriin, kuten esim. pinkin vieressä majailevaan tummansuklaanruskeaan pinkillä glitterillä. Tein meikin käyttäen näitä kahta sävyä sekä alarivin vaaleita matta- ja shimmernappeja. Alaluomelle tein ohuella siveltimellä rajauksen tummansinisellä sävyllä, jota jatkoin siiveksi harmaalla sävyllä. I © Obsession –luomivärien koostumus on kermaisempi kuin Salvation-luomivärien ja ehkä sen vuoksi pigmentit ovat vielä uskomattomammat ja tuntuma kuin kalliimmassakin luomivärissä.
Sitten oli aika levittää huulipunaa. Rajasin puhtaat ja rasvattomat huulet varmuuden vuoksi nudella rajauskynällä ja levitin Skinny Dipping punan huulipunasiveltimellä, kuten teen muidenkin kestohuulipunien kanssa. Punaa oli hankala levittää siveltimellä ja totesinkin seuraavana päivänä, että tuote levittyy paljon paremmin ihan omalla aplikaattorillaan ja kannattaa levittää samaan tapaan kuin tavallinen huulikiilto. Rajojen kanssa kannattaa toki olla tarkkana, koska väri on intensiivistä jo nudessa sävyssä ja töhryjen välttäminen on yksinkertaisempaa kuin niiden siivoaminen. Myöskään huulten rajaaminen ei ole välttämätöntä ainakaan näin nudessa sävyssä ja jätinkin seuraavassa meikissä koko rajauksen pois.
Siveltimellä levitettynä punaa tuli huulille enemmän (tasaisen tuloksen saaminen vaati enemmän punaa) kuin tuotteen omalla aplikaattorilla ja huulille jäi inha tönkkö tunne. Huulet liimaantuivat kiinni toisiinsa eikä puna tehnyt elettäkään kuivuakseen! Ajattelin, että ensimmäisen vaiheen punan pitää olla täysin kuiva ennen kirkkaan kiillon levitystä, joten odottelin ja odottelin punan kuivumista. Ohjeissa neuvotaan odottamaan noin minuutin verran ennen kiillon levittämistä, joten vartin päästä päätin levittää kiillon kävi mitä kävi.
Olin varma, että kiillon aplikaattori sotkeentuu huulilla olevasta punasta ja kiilto sulattaa punan huulille mönjäksi. Näinhän siis käy jos kestohuulipunan päälle levittää tavallista huulikiiltoa, koska se sisältää öljyjä, jotka liuottavat värin irti huulilta. Mutta kuinka ollakaan tämä erikoiskiilto toimi kuin päällyslakka kynsissä. Se levittyi tasaisesti, ei vienyt tippaakaan väriä mukanaan ja sai huulet tuntumaan vastarasvatuilta. Useinhan vedenkestävät mattahuulipunat ovat todella kuivattavia ja huulet vetäytyvät ihan näkyvästi rusinarypyille nestemäisen punan kuivuessa mattapintaiseksi. Siinä missä pelkkä Rimmel Provocalips -puna tuntuu huulilla kamalana liisterinä vaikutti viimeistelevä kiilto sulkevan liisterin alleen ja huulet tuntuivat siltä kuin niissä olisi pelkkä ihana hoitava huulikiilto. 

Hmm, olen melko vaikuttunut! Huomenna kuulette lisää itse sävystä, sen kestosta, poistosta ja muista havainnoistani sekä saatte tietää lopullisen tuomion...8 comments:

 1. Ihana look ❤️ Mulla on just tuo nudenvy. Pysyy, pysyy, pysyy mutta kuivattaa huulet niin pahasti sen lakan kanssa etten voi käyttää. Pystyn kyllä ilman lakkaa ja nättihän se nuden sävy on mutta taitaa mennä kestokiillon idea vähän pilalle ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mitä ihmettä! Mulla tää taas ei kuivata niin kuin muut mattakestopunat tekee. Näin me ollaan kaikki erilaisia näköjään. Saapa nähdä miten käy tuon tummemman sävyn kanssa...

   Delete
 2. Mä räpläsin näitä Sokoksella joskus kesemmällä mutta usko loppui kesken ja sinne jäi. Ehkä vois testata kuitenkin, ainakin kyttään uusin silmin! Ihanalta näyttää toi luomivärisatsi sekä meikki! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kanssa räpelsin näitä kaupassa mutten uskaltanut ostaa. Mun mielestä nää tuntuu ihanalta huulilla. Ja sävytkin on paljon kivempia mitä pelkän putelin perustella voisi kuvitella. Verenpunainenkin on todella tyylikäs sävy eikä sellainen ärtsy paloautonpunainen. Niin ja kiitos <3.

   Delete
 3. Oi vitsit, jännityksellä odotan huomista! Rakastuin taannoin muistaakseni L´orealin vastaavaan, jota ei enää olekaan markkinoilla näkynyt. Pitää ostaa kyllä tällainen ja toivoa että olisi yhtä pätevää tavaraa :)

  Olet muuten taas hurjan kauniina ♥ Ihan itsetuntokriisi tulee kun näitä sun kuvia katselee !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älähän sie höpötä siellä kaunotar <3. Mutta joo, tämä tökötti lunasti kyllä lupauksensa ja olen oikein iloinen, että pääsin testaamaan punia. Punainenkin väri on ihana huulilla, mutta siitä sitten lisää ensi viikolla :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)