Sunday, July 26, 2015

Strobing and Baking with Marilyn


Tänään leivotaan… siis naamataulua! Juuri kun aloin oppia miten tehdään varjostuksia, joku älyn jättiläinen keksi että varjostaminen onkin jo ihan passé ja nyt pitääkin tehdä sama homma korostustuotteilla. Siis WHAT!?

Contouring tarkoittaa kasvojen varjostamista ja muotoilua (omaa ihonsävyä himppasen tummemmalla tuotteella) niin, että posket saadaan lommolle, nenut kapoisiksi, leukaperät esiin ja otsa tarvittaessa pienemmäksi taikka vähintään kivemman muotoiseksi. Siis kauneusleikkaus Kardashianien tyyliin. Highlighting puolestaan tarkoittaa kasvojen korkeimpien kohtien kuten poskipäiden, nenänvarren, kulmaluiden, amorinkaaren ja leuan sipaisemista hohtavalla (omaa ihonsävyä hitusen vaaleammalla) tuotteella, joka tuo valoa sekä hehkua tarvittaviin kohtiin kasvoille ja korostaa varjostuksilla aikaansaatuja muotoja. Poskipunalla ja/tai aurinkopuuterilla tehdään vielä poskille viimeinen silaus varjostusten ja korostusten rajamaastoon ja saadaan poskille nuorekasta eloa sekä pyöreyttä… ja kaikki tämä ilman poskipääimplantteja!
Ikään kuin tässä ei olisi jo tarpeeksi ihmeteltävää niin nyt blogit ja vlogit ovat alkaneet täyttyä uudesta kuumasta trendistä nimeltään strobing. Tämän ideana on kasvojen muotoileminen pelkästään korostustuotteilla, joiden luvataan tekevän kasvojen ilmeestä raikkaan, säteilevän ja terveen. Tänään laitetaan siis varjostuskamat syrjään ja hehkutaan oikein kunnolla. Olen kaiketi jo hieman addiktoitunut lommoposkisuuteen, joten halusin kokeilla strobingin ohella miten baking-menetelmä toimisi varjojen saamiseksi kasvoille ilman varjostustuotteita. Bakingissä on kyse runsaan ja erittäin vaalean puuterikerroksen painelemisesta sienellä mm. silmien alle sekä poskiin juuri sen kohdan alapuolelle minne normaalisti levitettäisiin varjostusväri. Näin saadaan aikaiseksi tavallaan ”lommonegatiivi” (tajuskohan kukaan?). Puuterikerroksen annetaan ”paistua” iholla viitisen minuuttia, minkä jälkeen suurin osa sivellään pois puuterisiveltimellä.


Filtteritön otos


Tein ensin meikkipohjan tavalliseen tapaan (MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation NW15 + Rimmel Lasting Finish Foundation Light Ivory levitettynä Zoevan pyöreäpäisellä Silk Finish siveltimellä) mutta kiinnitin silmien alle levittämäni peitevärin (MAC Pro Longwear NC15) painelemalla tavallisella valkoisella kolmionmallisella meikkisienellä (kuiva) valkoista puuteria BH Cosmeticsin Contour&Blush paletilta iholle niin maan kerpeleesti! Tässä ei tarvitse nuukailla vaan puuteria naama täyteen. Saman kuvion toistin myös poskille painelemalla valkoista puuteria viivasuoraan sen kohdan alle mihin varjostusväriä tavallisesti laitettaisiin. Olin muuten aika näky! Painelin valkoista puuteria hieman myös nenänvarteen, leukaan ja otsaan niihin kohtiin joihin olin levittänyt peiteainettakin. Odotellessani naaman paistumista tein kulmakarvat kuntoon.


Filtteritön otos


Koska en ollut vielä lisännyt muuta puuteria kasvoille, tein sen samalla kuin poistin ylimääräiset valkoiset puuterit (käytin Catricen uutta Prime and Fine vedenkestävää translucent puuteria). Itse käytän tässä touhussa Zoevan isoa ja tasapäistä Buffer-sivellintä, joka on tarpeeksi jämäkkä ylimääräisen baking-puuterin poistoon. Tällä samalla siveltimellä teen normaalisti varjostusten häivytykset. Kokeilin ensin isoa ja pehmeää (eli tavallista) puuterisivellintä mutta se ei ollut tarpeeksi tiukka tähän touhuun. Olen muutenkin aivan rakastunut Zoevan siveltimiin, joille jokaiselle tuntuu löytyvän niin oma ja tärkeä käyttötarkoituksensa, etten tiedä miten olen koskaan voinut elää ilman niitä.
Voin muuten kertoa, että oli tämän tytön posket lommolla vaikka ei oltu edes varjostusväriä vilautettu kasvoille. Seuraavaksi kaivoin esiin kaikki omistamani korostus- ja säteilytysvärit ja vannoin käyttäväni vain näitä loppumeikin tekoon. Makeup Revolutionin Radiance-paletti osoittautui oivalliseksi strobingiin, koska kolme sävytettyä puuteria sisältävät vain aavistuksen erittäin hienojakoista shimmeriä ja puutereita voi rauhassa sutia koko kasvoille tuomaan kaivattua hehkua. Lämpimin sävy (Glow) on itselleni jo niin lämmin ja tumma, että käytin sitä aurinkopuuterina. Silmämeikin tein tämän paletin puutereilla sekä MUR:n Ultra Sculpt & Contour Kit C04:n korostusvärillä ja poskipunalla (paletin kaksi oikeanpuoleisinta sävyä), joita käytin myös kasvoilla niiden alkuperäisessä käyttötarkoituksessa.


Filtteritön otos


C04:n korostusväri on sävyltään melko tumma ja lämmin mutta halusin tämän meikin näyttävän todella valoisalta ja hehkeältä. Oma MUR:n highlighterini oli tässä vaiheessa vielä postituksessa, joten turvauduin Freedom Makeupin kahteen yksitäiseen luomiväriin, joiden olen huomannut toimivan hyvin myös korostusvärinä kasvoilla. Persikkainen Base 203 sopii mainiosti kasvoille mutta kulmaluulle levitin vitivalkoista Base 201:stä. Nämä luomivärit sisältävät todella hienojakoista, satiinista shimmeriä ja ovat koostumukseltaan kermaisia.
Fuskasin snadisti ja laitoin liikkuvalle luomelle MUR:n Awesome Metals foliomaista luomiväripigmenttiä sävyssä Rose Gold. Tämä levittyy ehdottomasti parhaiten ihan sormenpäällä. Eli sekoitusastiaan kaadetaan ensin pisara kiinnitysnestettä, johon sekoitetaan hieman pigmenttiä, joka sitten taputellaan sormella liikkuvalle luomelle (ei pyyhkimällä vaan taputtelemalla). Luomeni näyttivät aivan kosteilta, kun metalli kiilsi niin vinhasti! Ihanaa pigmenttiä, joka ei todellakaan leviä yhtään minnekään muualle kuin on tarkoitus. Arvatkaa ketuttaako, kun en saanut kuvissa esiin tätä mieletöntä metallisuutta.
Lisäsin vielä ripsivärin ja puolikkaat irtoripset, nakkasin päähän blondin peruukin ja katsoin lopputulosta peilistä. Jotain tämä vielä kaipasi, joten sutaisin peruukin sykerökampaukselle ja tartuin MUR:n Salvation Velvet huulipunaan värissä ”tämän punaisempaa huulipunaa ei voi enää olla olemassa” (oikeasti se on Keep Trying for You). Töpsöttelin sormella foil pigmenttiä myös huulten keskiosaan enkä ollut lainkaan tyytymätön lopputulokseen. Foil pysyi huulipunan päällä eikä kuluttanut sitä myöskään pois, koska se ei ilmeisesti sisällä öljyjä. Nyt peilistä katsoi niin selkeä Marilyn, että olin pakotettu lisäämään vielä kauneuspilkun paikalleen.
Kuvista osa on filtterillä ja osa ilman. Filtteri poisti hauskasti kasvoilta suuren osan hehkua tekemällä ihosta mattaisen ja tasaisen, joten totuuden nimissä laitoin mukaan myös filtterittömiä otoksia ilmejuonteineen ja ihohuokosineen kaikkineen. Tää on nyt sitä todellisuutta! Suosittelen lämpimästi kaikille naaman paistamista etenkin tällaiseen strobing tyyliseen hehkumeikkiin. Valkoinen puuteri imeytyi kasvoihin juuri sopivasti luodakseen hyvän pohjan korostusväreille. Ensin pelkäsin puuterimassan jäävän jumiin jokaiseen juonteeseen silmien alla mutta näin ei onneksi käynyt ja korostettu vaaleus piristi kasvoja kummasti.

Paistaminen jää luultavasti pysyvästi rutiineihini, koska lommoposket on aina lommoposket! Stroboaminenkin toimii Suomen oloissa näin kesällä erinomaisen hienosti, joten kaivakaahan pikaisesti hehkupuuterinne esiin ennen syksyn saapumista. Luoja tietää mitä ne meikkigurut seuraavaksi pistävät meidät tekemään! 16 comments:

 1. Voi hyvä luoja, nyt meni tälläkin tytöllä sormi suuhun. Että mitenkä tehtiin :D saakohan tästä pyöreästä naamasta tuollaista ihanaa lommoisuutta esille, ei varmaankaan :) taidanpa tyytyä ihan aurinkopuuteriin ja poskipunaan :)
  Mutta hyvältä näyttää ja vitsit miten sulle sopii vaaleet hiukset! Ihka oikea Marilyn Marilyn, milloin riisut jumpperin... :))
  Joskus vaalea tukka luo tiettyä viattomuutta ehkä yleensä rokimpaan tyyliin. Mulla oli ne blondit viime kesänä mutta ei ne toimineet, minä olen tumma- tai punatukka :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kokeilla! Vähintään on mukava pelästyttää kaksilahkeinen kaveri haamunaamalla :). Heidi Hamoud (https://www.youtube.com/watch?v=_EgD31_XcSE) ja NikkieTutorials (https://www.youtube.com/watch?v=fUgxlywvVHc) on hyviä jos haluaa katsoa videolta miten homma toimii. Nikkiellä on ainakin pyöreät kasvot ja kyllä sinne muotoja kummasti syntyy. Mulla oli muuten blondit hiukset monta vuotta mutta kyllästyn aina niin nopeasti, että ne oli aika huonossa jamassa jatkuvien värjäilykokeilujen jäljiltä :). Paljon kivempi pistää päähän peruukki ja nakata se nurkkaan päivän päätteeksi! Mun mielestä taas sulle sopi tosi hyvin ne blondit hiukset, mutta kyse onkin siitä miltä itsestä tuntuu :).

   Delete
 2. Contouring mulle olikin jo tuttu käsite mutta nää bakingit ja strobingit oli uusia juttuja. Mähän en itse meikkaa juuri koskaan mutta tyttäreltä aina silloin tällöin oppii jotain meikkausjuttuja, siis ihan teorian tasolla. Käytännössä osaan ehkä just ja just laittaa ripsivärin ja puuterin :D.

  Mutta voi hyvän tähden että on upeat meikit! Ja sun iho on ihan täydellisen näköinen, kuulas ja sisältäpäin hehkuva :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti :). Mä olin kanssa aivan ulalla näistä uusista villityksistä, kun katselin pitkästä aikaa youtubea. Kukahan näitä oikein keksii? Joku Kardashianien virallinen luottomeikkaaja varmaan :). Hauskaa silti kokeilla kaikkea hassua. Vielä en ole testannut oranssia huulipunaa häivyttämässä tummia silmänalusia!

   Delete
 3. Vau, oot niin taitava! Upea ilmetty Marilynhan siinä! :3 Joo o mää en osaa sitä poskipunaakaan laittaa, niin saati sitte tämmösiä. :D

  ReplyDelete
 4. En aio edes lukea tota tekstiä koska oon totaalisesti luovuttanut meikkaamisen suhteen mutta onneksi kuvia voin aina katsella. Ja tulla siihen tulokseen että oot aivan todella taitava ja kaunis :) saisit kyllä joskus jakaa tätä taitoasi myös meikäläisen naamaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Johanna <3. Siitä tuliskin varmaan tosi hauska elämys, kun alkaisin jonkun muun naamaa tai kynsiä värjäilemään :). Oman naamansa sitä tuntee mutta toisen oma onkin sitten ihan eri planeetalta!

   Delete
 5. Oooh ja wau!! Upealta näytät!

  Ihan pakko kokeilla, vaikka luulenkin, että mun nelikymppisessä naamarissani ei taida bakingit ja strobingit näyttää ollenkaan samalta kuin sinulla. Mutta jos ei muuten niin ihan vaan mielenkiinnosta ja tieteen nimissä. ;-) Kiitos videovinkeistä tuolla aikaisemmassa kommentissa, pitää vissiin vielä niistäkin vähän opiskella. Luin meinaan ton sinunkin tekstisi pariin kertaan. :-D Joskus jollain Nikkien videolla ihmettelinkin, että mitähän se höpisee kun se mianitsi jossain kohtaa tuon bakingin. ;-) No, nyt eikun opiskelemaan ja kokeilemaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiito Mohn <3. Ihan samanlainen nelikymppinen naama se on mullakin :). Eikun vaan läträämään! Nikkien videoita on niin ihana katsoa, kun se aina lauleskelee väliin ym ;D

   Delete
 6. Vautsi vau, mitä hehkua! Kyllä olisi mahtavaa osata meikata näin luovasti ja kauniisti, mutta lieneekö minusta edes opettelemaan. Kun olisi rahaa haalia näin mielenkiintoisia meikkituotteita, se olisi menoa sitten se! :D

  Upealta kyllä näytät jälleen ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena :). Onneksi nää meikit on niin sairaan edullisia, etttä näitä voi vähän haaliakin. Mä haluaisin kaikkia Kat Von D:n ja Anastasia Beverly Hillsin meikkejä mutta ei anna kukkaro periksi maksaa pariakymppiä huulipunasta tai neljääkymppiä luomiväripaletista. Mun kipukynnys menee kympissä ja onneksi sillä saa MUR:n tuotteita jo vaikka mitä, kun nää on vielä niin hyviä laadultaan.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)