Sunday, July 19, 2015

Sunnuntain meikkileikki – Bang Bang Smoky Eyes


Eilen esittelin jo hieman K4L-ostoksiani, joten nyt käydään loppujen kimppuun. Olen aina rakastanut meikkaamista mutta jotenkin jumituin heti alusta asti luomivärien ihmeelliseen maailmaan. En ole koskaan juuri kiinnittänyt huomiota itse kasvoihin ja teinivuosista alkaen hoidin koko kasvojen meikkaamisen yhdellä tuotteella ja se oli Lumenen meikkipuuteri. Helppo, edullinen ja nopea, että pääsin pikaisesti käsiksi silmien sotamaalaukseen.
Jossain vaiheessa havahduin siihen, ettei Lumenen meikkipuuteri sovi pintakuivalle iholleni lainkaan ja aloin pohtia vaihtoehtoja. Päädyin Sensain meikkipuuteriin ja taas puksutettiin eteenpäin monta vuotta. Kerron meikkivoideseikkailuistani enemmän erillisessä postauksessa jahka saan sen valmiiksi, mutta tämä lienee riittävä pohjustus kun tunnustan, että löysin peitevoiteen, aurinkopuuterin, poskipunan sekä varjostus- ja korostustuotteet vasta muutama vuosi sitten. Poskipuna ja korostuspuuteri ovat oikeastaan vielä uudempia tulokkaita, koska hiffasin niiden idean vasta tänä vuonna.
Olen käyttänyt nyt muutaman vuoden ajan kasvojen varjostamiseen Urban Decayn Naked 1 –paletin kahta mattaruskeaa sävyä, joista lähinnä Naked on mielestäni kasvoilleni sopiva sävy. Olen sutinut varjostusta poskiluun alle äitini kymmeniä vuosia vanhalla pienellä poskipunasudilla (koska eipä siihen luomivärinappiin kovin isolla sudilla mennä tökkimään). Poskipunaa ja aurinkopuuteria olen aina karsastanut, rehellisyyden nimissä vain siksi, etten ole osannut niitä käyttää.


Ylävasen: UD Naked1
Yläoikea: 2 = Mocha Love, 3 = Hung Up
Alavasen: Mocha Love, Hung Up, Sculpt & Contour C04 Bronzer
Alaoikea: Naked1 Naked, MUR Mocha Love, MUR Hung Up. MUR S&C C04 Bronzer, Naked1 Buck 


Nyt päätin hankkia testiin muutamia tuotteita kasvojen elävöittämiseen ja muotoiluun. Olen edelleen sitä mieltä, että suurin osa varjostusväreistä on aivan liian tummia omaan makuuni, joten halusin testata miten Makeup Revolutionin mattaluomivärit ajaisivat asiansa. MUR:n sololuomivärivalikoima on todella laaja ja sieltä löytyi monta hyvää ehdokasta, joista valitsin kaksi (Mocha Love sekä Hung Up). Ensisilmäyksellä nämä vaikuttavat (varsinkin huonossa valaistuksessa) identtisiltä mutta ensimmäinen on ruskeampi ja jälkimmäinen punertavampi. Käden iholle tehdyssä swatchissa ero näkyy selvästi mutta jouduin itsekin kirjoittamaan tussilla merkit nappeihin, että tiedän kylpyhuoneessa kumpi on kumpi. Sattumalta valitsin tarpeeksi vaaleita sävyjä, jotka eivät juurikaan eroa aiemmin käyttämästäni Naked-sävystä. Nämä ovat aivan huiman hyviä varjostusten tekemiseen, koska sävyt taittavat molemmissa tarpeeksi punaiseen eivätkä aurinkopuuterimaisen keltaiseen. Ja napit ovat tarpeeksi isoja ihan oikealla korostussiveltimellä levitettäviksi.


Yllä MUR Radiance-paletti ja alla MUR Sculpt & Contour Kit C04.


Ostin myös MUR:n Sculpt & Contour Kitin sävyssä C04. Olin aikeissa valita vaaleammalle iholle tarkoitetun C01:n mutta sen sävyt olivat jotenkin liian pinkkejä omaan makuuni. Onneksi valitsin tämän paletin, koska nämä värit ovat itselleni paljon käyttökelpoisempia, vaikka ihoni onkin erittäin vaalea. Paletti sisältää mattaisen aurinkopuuterin, hohtavan korostusvärin ja shimmerisen aurinkopuuterin, joka kulkee poskipunan nimellä. Mattaista aurinkopuuteria voi käyttää myös varjostusten tekemiseen ja sen sävy on todella lähellä Naked 1 –paletin tummempaa sävyä Buck. Nämä molemmat sävyt ovat jo hieman kellertäviä, joten se on siinä ja siinä saisiko näitä oppikirjan mukaan käyttää varjostukseen. Onneksi en ole lukenut yhtäkään oppikirjaa ja teen sen mikä hyvältä tuntuu… tai näyttää. Näin kesällä saan riittävästi lämmintä hehkua kasvoilleni juuri tällaisella kultaiseen vivahtavalla korostusvärillä sekä hieman shimmeriä sisältävällä aurinkopuuterilla. Todella hyvä ostos!


1: MUR Radiance Breathe, 2: MUR Radiance Exhale, 3: MUR Radiance Glow,
4: MUR Sculpt & Contour Highlighter, 5: MUR Sculpt & Contour Blusher


Korostusvärien osalta olin hieman kahden vaiheilla. Itse olen ollut sitä mieltä, että olen liian vanha harppu laittamaan mitään hohdetta sisältävää lähellekään orastavia ilmeryppyjäni, koska kaikkihan tietävät mitä rypyt ja hohde tykkäävät toisistaan (kokeilkaapa levittää hohtavaa luomiväriä kämmenelle). En kaipaa yhtään lisää korostusta silmärypyilleni, kiitos. Olen testaillut viime aikoina Freedom Makeupin persikkaista sololuomiväriä Base 203 korostusvärinä ja alan hiljalleen lämmetä ajatukselle ihan kevyestä hohteesta poskipään korkeimmalla kohdalla, kulmakarvojen korkeimman kohdan yläpuolella sekä nenänvarressa… ja jopa ylähuulen päällä. Olin lukenut hehkutusta MUR:n korostusväristä sävyssä Golden Lights, mutta pelkäsin sen olevan liian tujua tavaraa itselleni. Tilasinkin siis testiin MUR:n Radiance-paletin, joka sisältää kolme kevyempää hehkua antavaa puuteria. Näitä voi käyttää myös koko kasvoilla tai sipaista vain strategisiin kohtiin. Lämpimin sävy Glow (oikeanpuoleisin) vastaa aika tarkkaan Sculpt & Contour C04 –paletin korostusväriä, joskin kevymmällä shimmerillä. Tätä palettia on kehuttu hyväksi dupeksi Hourglass Ambient Lighting paletille, mutta mene ja tiedä, kun en kyseistä tuotetta ole koskaan tavannut henkilökohtaisesti.
Olen erittäin ihastunut Radiance-palettiin kokonaisuudessaan. Näitä puutereita voi todellakin käyttää koko kasvoilla kevyttä elävyyttä antamassa, etenkin silloin kun meikkipohja on mattasävyinen. Meinasin ensin ostaa vain yhden näistä kolmesta sävystä testiin, koska niitä myydään myös erikseen mutta kolmen kopla oli kokonaisuutena edullisempi ja olin vakuuttunut, että kaikille löytyy käyttöä. Tätä kirjoittaessani olen jo testannut palettia käytännössä ja saatte nähdä kaikki korostustuotteeni tositoimissa sunnuntain meikkileikissä, jossa testaan kuumaa trendiä nimeltään strobing. Olen ehtinyt jo tehdä lisätilauksen MUR:lle, koska haluan testata myös varsinaista korostusväriä Golden Lights. Tällä kertaa en päätynyt ostamaan kolmen sävyn palettia, koska olen melko varma, että itselläni löytyy käyttöä vain tälle kultaan vivahtavalle sävylle. Highlight-palettiin kuuluu tämän lisäksi myös violettiin ja pinkkiin taittavat sävyt.


MUR Baked Pure and Innocent
MUR Baked Chocolate Deluxe
MUR Baked Bang Bang


Olen kovasti ihastunut baked-tyylisiin luomiväreihin, jotka yleensä tunnistaa puolipallomaisesta napin muodosta. Näitä voi käyttää sekä märällä että kuivalla siveltimellä tuhoamatta luomiväriä. Veteen tai kiinnitysnesteeseen kastetulla siveltimellä saa luonnollisesti voimakkaamman  pigmentin, ja siitähän tämä tyttö tykkää. Tilasin kolme MUR:n baked-palettia ruskeassa, punertavassa ja sinimustassa sävyssä. Näistä löytyi yllättävän vähän kokemuksia Youtubesta tai blogeista mutta Youtube-meikkiguru Dyna mainitsi nämä MUR:n syyttä aliarvostetuimmiksi luomiväreiksi, joten pakkohan niitä oli päästä testaamaan. Olen erittäin vaikuttunut sävyjen pigmenttisyydestä ja kun joukosta löytyi vielä muutama kaunis duochromesävy, olin myyty.
Tämänkertaisen meikkileikin toteutin sinimustalla Bang Bang baked-paletilla ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Yleensä epännistun smoky eyes -meikissä ja näytän siltä kuin olisin juhlinut samoilla meikeillä koko viikonlopun... ja saanut välillä turpaani. Käytin toiselta paletilta mattavalkoista kulmaluulle mutta muutoin luomivärit ovat peräisin vain tältä paletilta. Tuo syvänsininen sävy on mielestäni upea, vaikka en yleensä lämpene tummansiniselle luomivärille. Tein meikkipohjan vasta silmämeikkien jälkeen, joten silmien alle ei jäänyt varissutta sinistä luomiväriä mustelmaefektiä antamaan. Vesirajalla käytin uutta mustaa vedenkestävää kynääni Zoevalta ja tämä yksilö näyttäisi pysyvän myös omissa vetistelevissä silmissäni erittäin hyvin. Kynä on upean pehmeä ja pigmentti paras koskaan näkemäni. Kynän jälkeä saa pehmitettyä hetken ennen sen lopullista ”kuivahtamista” minkä jälkeen väri lähtee vasta meikinpoistoaineella. Testasin tätä kädenselkään ja saippuakaan ei onnistunut tuhraamaan piirustustani. Kasvojen varjostukset ja korostuksen on tehty tässä esitellyillä MUR:n tuotteilla.
Tulevalla viikolla on luvassa ainakin foliodecaleja kolmeen tapaan, uusia leimauslakkoja Colour Alikelta, eläinprinttiä ja viikonloppuna strobingia eli meikkipohjan perustamista korostusväreihin varjostusvärien asemesta. Nähdään ensi viikolla ©.8 comments:

 1. Jee eläinprintti kuulostaa hyvältä :D sulla on niin ihana iho ja kauniin malliset kasvot joten niitä passaakin muotoilla. Omani ovat pyöreät mutta kyllä sen eron huomaa kun vähän aurinkopuuteri vilauttaa. Kesällä muotoilen aurinkopuuterilla ja talvella mattavärillä jossa ei ole kimalletta tai jos on niin hyvin vähän.
  Kaunis meikkileikki ja ihania meikkejä taas ostelit! Sulle sopii hyvin vanhvempi meikki kun se on taidolla tehty ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3. Mä en meinaa edelleenkään uskaltaa laittaa kasvoille mitään kimaltelevaa. Kaiken pitäisi olla mattaa, mutta kyllä mä vielä opin näiden korostusvärien kanssa kimaltelemaankin :).

   Delete
 2. Vau, sairaan upee meikki! :) Osaispa itekki. Mulla käy aina tummien luomivärien kans nii, että näytän turpiin saaneelta. :D Mää en korostuksia ja poskipunia ym oo vielä käyttäny. Pitäis opetella sitä hommaa. Valokynää käytän kyllä sillon tällön. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Satsuli :). Mä käytin YSL:n valokynää kanssa jossain vaiheessa mutta tuonne se hapettui meikkilaatikkoon. En oikein hiffannut, että mitä sillä pitäisi tehdä, kun silmien alle levitettynä se jotenkin kasaantui juonteisiin mitä taas vaalea MAC:n peiteväri ei tee. Ehkä se ei vaan ollut mun iholle paras vaihtoehto :).

   Delete
 3. Ihanat noi silmämeikit, oispa itelläkin tollaset ja vielä taito meikata noin. Mua alko naurattaa kun mietin minkä sotamaalauksen saisin aikaan noilla korostushommilla pelkästään :D Etkös sä vois tehdä sellasta "tee näin" eli varjostukset for dummies-opasta? Niin ja sellanen kanssa missä näytetään mihin ohtiin tota valkosta suditaan, eks voiskiii? <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sole <3. Voimmä yrittää tehdä tollasen "oppaan". Ottaen huomioon, että se olis sitten sellainen from a dummy for other dummies -opas :). Itse asiassa ensi viikon sunnuntaina teen meikin pelkästään korostustuotteilla ihan silmämeikit mukaanlukien. Ripsari ja huulipuna nyt on tietenkin erikseen mutta muuten mennään aika hehkuvana. Oli muuten ilmeisesti aika muikea meikki, kun ärrän myyjä alkoi huutamaan taivaan isää ja pyysi kaverinsakin tuijottamaan mun naamaa. Ja mä kun vaan yritin nätisti hakea kynsilakkapakettia :).

   Delete
 4. Ohhoh, mielenkiintoisia tuotteita ja hyvä postaus. Nolottaa myöntää, mutta oma meikkipohjani koostuu meikkivoiteesta, mattapuuterista ja aurinkopuuterista - hyvin harvoin käytän lisänä korostus- tai peitevärejä, lähinnä jos olen oikein inspiroituneella tuulella. Toisaalta, en tiedä riittäisikö kiinnostus näihin tuotteisiin enempää tutustuakaan, kun yhtälailla intoilen enemmän väreillä leikkimisestä silmien alueella :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena :). En mäkään kato sun iässä vielä edes tiennyt, että naamaan voi laittaa muutakin kuin puuteria, joten sulla on vielä hyvin aikaa. Sitten kun olet mun iässä niin a) maailmanloppu on tullut, eikä kenenkään tarvitse enää pohtia kasvojen varjostuksia tai b) joku uusi villitys on vallannut maailman ja kaikki varjostavat kasvonsa neonkeltaisella. Sitä odotellessa!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)