Sunday, July 12, 2015

Sunnuntain meikkileikki - Vastavärejä


Tässä eräänä päivänä alkoi tehdä kovasti mieli oikein voimakasta meikkiä. Mietin mikä sävy olisi tällä kertaa mieleinen ja muistin Makeup Academyltä tilaamani Going for Gold -paletin, joka sisältää metallisävyjä eri lämpöisyys- ja voimakkuusasteilla. Samasta putiikista tilasin myös Theatrics baked-luomiväritrion, josta löytyy sopivasti upea mustan-hopeisen-kultainen nappi.

Otin paletit pöydälle ja kävin sivellinten kimppuun. Tässä on nyt ihan turha alkaa esittämään, että osaisin tarkkaan sanoa mitä sävyä on missäkin kohtaa. Itselläni lentää aina aivot iloisesti narikkaan meikkien ilmestyessä estradille ja antaudun rentouttavaan värikylpyyn. Sen verran on pakko avautua, että yritykseni saada baked-luomiväriä liikkuvalle luomelle epäonnistui säälittävällä tavalla. Trio on kaunis katsella mutta siihen se oikeastaan jääkin. Napista irtoaa vain isoa glitteriä, joka löytää tiensä silmien alle riippumatta siitä mitä pohjustajaa tai kiinnitysnestettä yrität käyttää. Väriä nolla, glitteriä sata mutta kaikki lopulta väärässä paikassa. Pyh!
Going for Gold –paletista ei ole kuin hyvää sanottavaa. Luomivärit ovat todella pigmenttisiä ja kauniin metallisia olematta kuitenkaan glitterisiä. Koostumus on kermaisen satiinista, sitä on helppo pakata luomelle ja häivyttää sävyjä toisiinsa. On hyvin paljon mahdollista, että luomilta löytyy sutaisu jokaisesta värinapista, koska kaikkeahan pitää toki kokeilla ainakin kerran ja mielellään heti. Olympialaisten värimetallioppi ei ole mennyt ehkä ihan jakeluun tässä osoitteessa, koska silmän sisänurkasta ulospäin sävyt menevät: kulta, pronssi, hopea.
Rakastuin ehkä hieman tuohon paletin oranssinkultaiseen okrankeltaiseen tummimpaan sävyyn (ylärivin oikeanpuoleisin sävy). En usko, että omistan juuri tuota sävyä ennestään enkä varsinkaan tällaisella pigmentillä varustettuna. Siirsin samat sävyt myös alaluomelle ja rajasin silmät... aika monella rajauskynällä. Yläluomelle tein voimakkaat siipirajaukset nestemäisellä eyelinerillä. Pakko edelleen hehkuttaa Freedom Makeupin vedenkestävää ja todella ohutkärkistä tuotetta, joka kestää aivan silmän sisänurkassa tuhriintumatta. Sensain nestemäisen eyelinerin voittanutta ei ole kun puhutaan ulkonurkan siiven piirtämisestä ja keskiosan saa piirrettyä esim. Essencen vedenkestävällä eyelinerillä. Alaluomella on sentään vain yhtä kajalia, nimittäin Rimmelin vedenkestävää mustaa kynää, jossa on tarpeeksi pigmenttiä muttei tarpeeksi kestoa. Tilasin Zoevan vedenkestävän mustan kajalin testiin sivellintilauksen yhteydessä, joten pian nähdään miten se toimii.
Huulimeikkiin valitsin keltaisen vastavärin eli violetin, joka oli helppo löytää Freedom Makeupin Far Away –kokoelman nimikkosävystä Far Away. Pohjustin taas ensin huulet peitevärillä oikean pigmentin toistamiseksi huulilla ja rajasin huulet ensimmäisellä käteeni osuneella violettisella meikkikynällä. Far Awayn sävy on jumalaisen kaunis tumma ja kylmä violetti metallihohteella. Huulien keskiosaan sipaisin vielä saman kokoelman kultaista Space Luxe –sävyä ja kokonaisuus alkoikin olla valmis. Nakkasin vielä päähän ehkä maailman kauneimman mustan peruukin (Geisha Wigsin Salem) ja aloin napsia kuvia. 
Olin ihan hieman innoissani kuvaamisen kanssa, koska posti toi tilaamani rengasvalon sekä heijastimen ja halusin päästä testaamaan hankintojani. Sain myös vihdoin noukittua Ikeasta Ekne-seinäkkeen, jolla saan taustalta piiloon kanit, telkkarin, portaat, miehen jne. Etenkin rengasvalo toimii edulliseen parinkympin hintaansa nähden oikein mukavasti ja sitä voi käyttää tehostekeinona myös kynsikuvissa esim. hololakkojen kanssa. 

Valtakunta ylimääräisestä huoneesta, jonka voisi muuntaa valokuvaus-/kynsistudioksi ©.8 comments:

 1. Meillä mies juuri rakentaa vanhasta kylmiöistä vaatehuoneen jatketta. Sinne tulee mun Helmerit ainakin ja saa nähdä mikäli teen enemmänkin studiota. Ainut ärsyttävä on vaan että vaatehuoneen ovea ei saa kiinni sisäpuolelta eli sinne kulkeutuu mukana vähintään kolme eläintä...ei hyvä.
  En tiedä, olen ihan sanaton taas näistä meikkileikeistä! Ihan mahtava! Kun on ruskeat silmät niin kaikki näyttää niin hyvältä...tai siis...sulla on niin oma tyyli joka toimii juuri sinulla <3 ihanan muotoiset silmät ja kulmat..ihanat meikata <3 kaunotar!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, ollapa vaatehuone. Siis en haluaisi itse olla vaatehuone, vaan haluaisin vaatehuoneen :). Voin kuvitella, ettei ole kiva saada karvaisia kavereita mukaan ihan joka paikkaan. Onneksi nää meidän omat pysyy suht omilla hudeillaan. Tällä viikolla on kyllä jo kaksi kaveria hypännyt aitauksen yli, mutta toivottavasti eivät ota tavaksi.

   Mukavaa jos meikkileikit viihdytti muitakin kuin mua. Näitä on niin kiva tehdä :). Ja kiitos kauheasti kehuista. Mä en osaa edes yhtään ajatella, että silmät tai kulmat olis jotenkin kivat, kun häiriinnyn vaan omasta vinosta nenästäni. Miten sitä osaakin aina keskittyä kaikkeen negatiiviseen.

   Delete
 2. Oooh. Sit sä oot vielä näin upean kaunis. :3 *huokaa* Uniikkeja kynsiä, uniikit kasvot, ihania lakkauksia ja meikkejä. Mä vähän rakastuin. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. IIks <3. Kiitos kommenteista, piristää kummasti päivää eli siis makoilua sohvalla Apinoiden planeettaa tuijotellen, kun sade ropisee (taas) ulkona :).

   Delete
 3. Kuules, oot saanu jopa mut innostumaan meikeistä ja meikkaamisesta (jota en osaa mutta harjoittelen) totutan täällä aina välillä silmiäni silmämeikkiin, tosin aika seesteiseen sellaiseen. Jos vielä joskus osaisi levittää luomiväriä noin taidokkaasti niin valtakunta siitä, oma huone lakkaushommille on jo! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että säkin oot innostunut naamaväreistä :). Mä jotenkin käytän itseäni värityskirjana näköjään! Joskus on kyllä sen verran tabula rasa -olo, että tyhjä kanvas vaatii vähän täytettä...

   Delete
 4. Wau, mikä look! Tässä ei edes sanat riitä, kun oot vaan yksinkertaisesti niin upea :) Ja nyt muuten himoitsen otsista, että kiitos vaan! Kohta varmaan kiroa että kauanko sellaisen poiskasvattaminen vie.... Peruukit kunniaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Nena <3. Mä kanssa ennen aina leikkasin otsiksen ja sitten kasvatin sitä epätoivoisesti pois kunnes taas leikkasin uuden. Nyt olen tyytyväinen, kun voin kotiin tullessani vaan heittää koko reuhkan naulakkoon :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)