Wednesday, July 22, 2015

Veni, Vidi, Vici - Foil Decals Made Me Bitchy


Sanna Tara Nail Artilta saamassani ”askartelulaatikossa” oli mukana myös monia kauniita kynsifoliota. Folioilla koristelu on itselleni mieleistä puuhaa silloin kun saan vain tökkiä foliota epämääräisesti kynsille ja ihastella lopputulosta, millainen ikinä se sitten onkaan. Olen joskus kokeillut painaa folion koko kynnelle ja yrittänyt siirtää kuviota kokonaisena siinä kuitenkaan onnistumatta. Siis koskaan, ikinä, milloinkaan. Foils are Bad, mkay!

Künsii-blogin Hannele teki tässä taannoin mahtavan tutoriaalin folioiden siirtämisestä kokonaisena kynnelle. Yritin tekniikkaa silloin mutta sain aikaiseksi vain epämääräistä mössöä, koska olin liian innoissani ja painoin folion liian märkään folioliimaan. Toinen mokani oli se, että yritin tehdä foliopaloista pienempiä niin että ne sopisivat suoraan kynsille. Olen analysoinut virheliikkeeni, tehnyt vaadittavat korjaukset strategiaan ja päättänyt, että tämä biatch kyllä saa yhdet foliot kynsille mikäli niin vain päättää... tai ehkä jopa kolmet!
Nyt edessäni oli kolme kaunista foliota ja suuren suuri haaste saada ne kynsille niin, että kuviosta olisi jotain vielä nähtävillä. Näiden folioiden kuviot ovat ehdottomasti sellaisia, että niiden soisi siirtyvän kokonaisina, joten olin pakotettu testaamaan Hannelen tutoriaalia uudelleen. Olin nimittäin jo kokeillut pitsifolion siirtämistä suoraan kynnelle ja lopputulos oli aivan järkyttävä. Aluslakka suli kiinni folion muoviin, koska käytin liikaa aikaa kuvion paineluun kynnelle. Kun sitten poistin muovin, lähti koko lakkaus siinä sivussa mukaan! Tällä kertaa lakkasin muovialustalle isot alueet kolmella eri lakalla, yhdellä kullekin foliolle. Punaisen käärmefolion läpikuultava punainen sävy sopi täydellisesti yhteen Saffronin jellylakan 40 kanssa, joten lakkasin alustalle kaksi paksua kerrosta tätä lakkaa. Holokäärmefolio kaipasi alleen hopeisen lakan, joten lakkasin kaksi paksua kerrosta Saffronin 28:aa. Pitsikuvion alle valitsin Saffronin kirkkaan päällyslakan, jota levitin alustalle myös kaksi kerrosta.
Muutaman tunnin päästä levitin kunkin lakan päälle erittäin ohuen kerroksen ScraPerfectin Best Glue Ever-liimaa. Folioliimasta poiketen tämä liima kuivuu tahmaiseksi, joten ei ole tarvetta arpoa koska folion voi painaa liiman päälle. Levitin liiman putkilosta siveltimellä, jonka pesin heti levityksen jälkeen saippualla ja vedellä. Olen saanut tämän liiman testiin Cesarsilta ja lukenut kehuja sekä ohjeita esim. RiaG:ltä. Itse olen mokannut tämän kanssa muutaman kerran, koska en ole odottanut rauhassa kuivumista ja sen jälkeen purkki jäi hyljeksittynä hyllyyn. Nyt voin sanoa, että oma moka! Tämä tavara on sata kertaa parempaa kuin mikään folioliima ja pullo tulee kestämään käytössä iäisyyden. Tämän kanssa pitää vain muistaa ohut levitys ja kunnollinen kuivatus. Eikä kuivatuksen kanssa oikein voi mokata niin, että liima kuivuisi liikaa, koska se kuivuu tosiaan tahmeaksi, joten folion voi painella lakalle vaikka tunnin päästä, tai seuraavana päivänä. Mikäli siirtää foliota omalle kynnelle eikä jaksa odotella liiman kuivumista, sitä voi nopeuttaa hiustenkuivaajalla (RiaG:n kikka ©).
Itse odottelin pari tuntia ennen kuin asettelin foliot lakkalevyjen päälle. Läpikuultavissa folioissa oikea puoli on joskus hankala löytää, koska lakkaan painettava puoli ei näytä yhtään erilaiselta kuin toinenkaan. Esim. pitsifoliota rapsutin kevyesti kummaltakin puolelta (reunasta!) nähdäkseni kumpi puoli on foliota ja kumpi pelkkää muovia. Tämän jälkeen painelin muovisella kynsinauhatyöntimellä folion tarkkaan läpi saadakseni kuvion siirtymään liimaan. Sitten revin hitaasti mutta varmasti muovin irti folion päältä ja olin ihmetyksestä muikeana. Ainoastaan hienovarainen pitsikuvio otti hieman osumaa siirron aikana mutta sekin onnistui yli odotusten. Lakkasin levyjen päälle Picture Polishin Revolutionia, koska en halunnut kauniin foliopinnan käpristyvän tavallisen päällyslakan vaikutuksesta. Kuten kuvasta näette, punaisen käärmefolion pinta pysyi Revolutionin vaikutuksesta täydellisen tasaisena (kuten muidenkin).
Seuraavana päivänä irrotin levyt alustasta ja hämmästelin niiden joustavuutta. Jos olette joskus tehneet esim. leimadecaleja alustalle niin tiedätte miten nopeasti lakka alkaa hapertua niiden reunosta ja koko decali saattaa murentua mikäli se on liian ohut tai liian vanha. ScraPerfectin Best Glue Ever muodosti lakan pintaan ”lateksimaisen” kalvon ja lakkalevy oli kuin ohutta vinyyliä. Otin talteen jämäpaloja näistä folioista ja voin kertoa, etteivät ne ole kuivuneet tai hapertuneet tippaakaan viikon aikana pöydän kulmalla kölliessään. Voin painaa foliolakkapalasen kaksinkerroin eikä sille tapahdu mitään. Mikä oli tarinan opetus? Tästä eteenpäin teen kaikki leimadecalini niin, että levitän lopuksi pintaan kerroksen Best Glue Everiä ja tämän päälle kerroksen kirkasta lakkaa. Näistä levyistä voi leikata kokokynnen siirtokuvia tai esim. Chevron-kuvioita siksak-saksilla ja mikä parasta, näitä voi tehdä varastoon koska lakkalevyt eivät haperru. Tämä on ihan aikuisten oikeasti Best Glue Ever!!!

Sitten itse kynsiin! Pitsikynnet toteutin lakkaamalla kynnet mustalla ja valkoisella lakalla sekä kerroksella Saffronin holotopperia 02. Valkoisten kynsien päälle painoin sopivan kokoisiksi leikkaamani palat foliodecaleista. Loput oli helppo poistaa pienillä saksilla, viilalla ja asetonikynällä. Geelikynteni ovat voimakkaan kaarevat, joten jouduin hieman kikkailemaan saadakseni kuviot kauniisti kynnelle. Tajusin vihdoin tehdä decalin reunaan pieniä viiltoja saksilla, hieman samaan tapaan kuin kankaaseen tehdään muotolaskoksia. Näin vältyin epämääräisiltä rypyiltä, jotka korvasin siisteillä ja huomaamattomammilla taitoksilla. Lopuksi viimeistelin kynnet kerroksella Essencen Ultra Gloss päällyslakkaa, koska en edelleenkään uskaltanut lähestyä foliota pikakuivattajalla. Pidin näistä kynsistä aivan huimasti ja tuo holotopperi sai kokonaisuuden kimaltelemaan kuin timantit ikään. Onneksi pitsin saa kynnelle myös leimaamalla, koska folioiden avulla tämä touhu on melko työlästä.

Punaiset käärmeet vaativat lakaksi myös punaisen lakan. Onneksi Saffronilta löytyi juuri sopiva sävy 39. Leikkasin lakkafoliolevyistä kärkeä kohti kapenevia suikaleita ja painelin ne kynnelle. En halunnut, että foliodecalin reuna erottuu muusta lakasta, joten lakkasin kynsille kerroksen Essencen Gel Look Plumping Top Coatia. Mikäli ette ole vielä hankkineet tätä, suosittelen pikaita käyntiä Essence-pisteellä, koska tämä tavara on aivan jumalaista. Tavallinen päällyslakka tuntuu imeytyvän lakkauksen sisään, mutta tällä saa kynsiin lasitetun näköisen lopputuloksen, mikä on tärkeää kun kynnellä on muutakin kuin pari kerrosta tasaista lakkapintaa. Tällä tavalla voin kuvitella käyttäväni foliodecaleja jatkossakin. Kiinnitin kynsiin vielä isot sinertävät palloniitit ja ihastelin lopputulosta. Nämä olivat ehdottomasti näköiseni kynnet! 

Holokäärmefoliota voisi käyttää melkein minkä lakan kanssa tahansa. Siksipä en keksinytkään alkuunkaan minkä kanssa sen haluan yhdistää. Valitsin ehkä epätodennäköisimmät vaihtoehdot eli oranssin crellyn 23 ja sähkönsinisen frostin 29 kimppaan mustan kanssa. Näiden lakkojen päälle kiinnitin foliodecalin palasia mosaiikkimaisesti ja päällysti koko komeuden Essencen Gel Look Plumping Top Coatilla. Mikäli siellä ruudun toisella puolella on Tappara-faneja niin nämä kynnet on omistettu teille, olkaat hyvät! Inhoan jääkiekkoa (isot miehen lahtaamassa toisiaan ja pientä viatonta mustaa kiekkoa) melkein yhtä paljon kuin salibandyä (lattiaa vasten kitisevät sisäpelikengät saavat niskavillani pystyyn), joten lisää jääkiekkokynsiä tuskin tullaan tässä blogissa näkemään. Vahinko-Tapparathan nämäkin olivat, joten parempi lienee olla lupailematta mitään.

Kiitos Hannele, kiitos RiaG, kiitos Cesars ©. Tulin, näin, voitin… tai ainakin selätin muutaman foliodecalin! Mitkä näistä kolmesta olivat omat suosikkinne? Itse pidän pitsistä ja punakäärmeestä melkein yhtä paljon mutta nuo Tappara-kynnet… Olisipa maailmankaikkeus neuvonut minua tarttumaan muuhun kuin oranssiin lakkapulloon.24 comments:

 1. Voi apua miten ihania kynsiä! Kyllä nuo punaiset on parhaat :) olen miettinyt sata vuotta tuon Best gluen ostamista mutta ehkä mun nyt pitää. Se on varmasti niin hyvää kuin kehutaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Taina :). Mä olen nyt tuhertanut oikein urakalla tuon Best Gluen kanssa ja kyllä se vaan on ihana. Nyt tajusin vielä, että kun esim. leimadecalin pintaan sivelee tätä niin sen saa tavallaan liimattua kynteen kiinni niin kuin tarran!

   Delete
 2. Oooh, nuo ensimmäiset on ihan täydelliset ja juuri kuin mulle tehty <3 Ja nuo toiset on myös todella todella todella kauniit. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fani! Näistä kolmesta tuli kyllä kaikista mukavan erilaisia... joskin viimeisistä ehkä hieman liiankin erilaiset :).

   Delete
 3. En välitä jääkiekosta yhtään, mutta nuo tappara-kynnet on hienot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Tämä kehu riittää pelastamaan nämä kynnet häpeältä!

   Delete
 4. Ehdottomasti nuo ykköset on eniten mun mieleen <3 Mutta jokin noissa Tappara-kynsissäkin viehättää.. (ei, en kannata heitä) :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kunpa vaan tuo jääkiekkoajatus ei olisi edes tullut mieleeni. Mistä lie pulpahti? Siihen asti kyllä tykkäsin noista itekin :).

   Delete
 5. Wau! Pitsikynnet on omatkin suosikit, mutta upeita kaikki!
  Mulla on yksi foliorulla ollu jo yli vuoden testaamatta, koska en vaan osaa käyttää sitä. Nyt täytyy ehdottomasti kokeilla sitä tällä tekniikalla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anni :). Onhan tämä aika työlästä hommaa mutta toisaalta tosi hauskaa askartelua :). Ja tuon liiman kanssa käytettynä valmiit foliodecalin jämät voi säilöä seuraavaa käyttöä varten, kun eivät nuo näytä hapertuvan mihinkään.

   Delete
 6. Aivan upeita kaikki! Kivaa että nyt tietää miten pitäisi saada koko foliokuva kynnelle, kiitos testailuistas! Kyllä nuo pitsikynnet sulatti sydämen, ihanat. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi :). Meinasin jo antaa olla koko folioiden kanssa mutta onneksi testasin tätä vielä kerran. Nyt olen ihan tohkeissani tuon liiman kanssa ja teen koko ajan lisää leimadedaleja säästöön!

   Delete
 7. Tappara ei voisi vähempää kiinnostaa eikä muuten Ilveskään, vaikka henkeen ja vereen tamperelainen olenkin. Mutta nyt vie kyllä Tappara voiton, tosi upeat käärmefoliokynnet! Muutkin lakkaukset ovat kyllä taattua Malle-laatua eli siis upeita :). Mä en kyllä uskalla tarttua folioon, siitä olisi seurauksena vain itkua ja hampaiden kiristelyä :D.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää oli iso tunnustus tamperelaiselta! Kiitos Tintti :). Kyllä mäkin aikana kärvistelin näiden kanssa mutta onneksi sain Hannelen opeilla foliot kuriin. Mulle ei kannata käydä yhdenkään kynsikoristeen ryppyilemään :).

   Delete
 8. Kyllä sun pitää Kärppä-kynnet kuiteski vielä joskus tehä.... Mun mieliksi! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä niin arvasin tämän! Jos saa tehdä oikein söpiksiä kärppänöitä niin sitten suostun. Mutta ihan vaan sun mieliksi :).

   Delete
 9. Ihanat noi ekat kynnet! Mikä tuo ihanuus musta kimmeltelevä lakka on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Johanna :). Mustissa kynsissä on ihan musta lakka alla ja päällä Saffronin 02 hologlitter. Se on ihan mielettömän hieno topperi muutaman euron halpislakaksi.

   Delete
 10. Ohhoh mitä kynsiä, aivan mielettömän upeita! ♥ Loistavasti olet kyllä onnistunut, ihanaa tietää että se on oikeasti mahdollista folioiden kanssa :D Mulle myös tuota liimaa, kiitos...! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena <3. Kaikki on mahdollista kunhan vaan niin päättää! Paitsi herääminen aamulla, mutta se onkin asia erikseen :).

   Delete
 11. Aivan sairaan upeita! Mun suosikit on nuo punaiset, jollaiset haluaisin heti saman tien itsellenikin, vaikka en yhtään tykkää käärmekuosista. :) Tää kuulosti kyllä kokonaisuudessaan niin monimutkaiselta, ettei varmasti tule lähiaikoina itse kokeiltua...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Helmi! Joo, fliodecalit ei ole ihan suitsaitsukkelaan homma mutta onnistumisen riemu on aika yhtä palkitsevaa :).

   Delete
 12. Vau mitä kynsiä! Mul lempparit on mustavalkoset pitsit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mä en yleensä viihdy pitsikynsillä mutta nää oli mustavalkoisina ihan menevät!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)