Sunday, August 9, 2015

Keskikokoinen leimausvertailu - testissä laatat, stämpperit ja lakat


Huomasin tässä eräänä päivänä haalineeni itselleni melkoisen määrän erilaisia stämppereitä mutten kuitenkaan ollut lainkaan kartalla mikä niistä toimii parhaiten. Itse käytän pääasiassa MoYou Londonin neliskanttista löllöä, joka toimii aina. Jos teen leimadecalseja tai nostan leimoja kokolaatan kuvioista, otan käyttöön myös Creative Shopin ison XL-leimasimen.
Sain Cesarsilta testiin Creative Shopin stämpperiä muistuttavan leimasimen sekä jättimäisen neliskanttisen leimasimen, joten tämä olikin hyvä sauma testata läpi erilaisia leimasimia. Otin mukaan testiin: alkuperäisen Creative Shopin XL-leimasimen (CS XL) ja Cesarsin vastaavan (Cesars ”CS XL”), MoYou Londonin löllön (MYL löllö) ja sen jättimäisen serkun (Cesars Extra XL), Cesarsin harmaan kaksipäisen sekä mustan kaksipäisen (jonka päähän olen vaihtanut Cesarsilta testiin saamani löllön oranssi/pinkki/valkoisen tyynyn).

Ettei homma menisi kovin yksinkertaiseksi otin testiin mukaan myös neljä eri mustaa leimauslakkaa. Olisin halunnut mukaan myös MoYou Nailsin suosikkimustani mutta se on niin lopussa, etten raaskinut. Tässä testissä on nyt siis MoYou Nailsin mustalle etsimiäni korvaajia: Colour Alike (CA), Kaleidoscope by El Corazon (EC), Mentality (shimmermusta) ja Essence (mattamusta). Konadin mustakin löytyy mutta vetelee viimeisiään, joten en ottanut sitä mukaan testiin. Edullisin näistä leimauslakoista taitaa olla El Corazon, jota saa tilattua Hypnotic Polishilta kuudella eurolla. Pullossa on 15ml tavaraa, joten se tulee edullisemmaksi kuin Colour Aliken (saatavilla Naiskauneus-nettikaupasta) viiden euron lakka 8ml:n tilavuudella. MoYou Nailsin musta on tähän asti ollut parasta ikinä, mutta se on loppu Cesarsilta eli lisää pitäisi tilata merkin omasta kaupasta.
Leimauslaatoiksi valitsin Pet’lan ja MoYou Londonin laattoja, joista osa on toiminut itselläni hyvin ja toisten kanssa olen onnistunut heikommin. Tekstilaatat ovat jostain syystä usein hankalia enkä ole tätäkään MoYou Londonin Alice 01 –laattaa käyttänyt kuvioiden nousemattomuuden takia. Alice 07 on ollut myös ongelmallinen enkä ole saanut isoa kaninpäätä laatalta ylös kertaakaan. Mutta nyt se nousi kiltisti kuin mikä. Ota näistä nyt selvää! Artist 18 –laatan otin mukaan testiin koska siinä on hyvä kokonainen kuvio testattavaksi jättistämpperille. Pet’lan Nazcar-laattaa testailin jo aiemmin täällä ja huomasin sen ohuiden kuvioiden olevan oivallisia eri lakkojen ja leimasinten testauksessa.


Toivottavasti näistä kuvista on jollekin jotain hyötyä. En lähde tässä analysoimaan jokaista leimausta erikseen mutta johtopäätökset toki paljastan. Näistä leimauslakoista paras on ihan fiilispohjalta kokonaisuutena Colour Aliken lakka. Sen koostumus ei ole liian paksua tai ohutta, se on erittäin mustaa mutta helppo putsata sormista teipillä leimailun jälkeen. Myös leimaustulos on mukavan reiätöntä ja lakka kuivuu sopivan hitaasti, ettei leimaamisessa tarvitse pitää kamalaa hoppua. El Corazonin lakka on paksumpaa ja kuivuu hitusen nopeammin. Olin jo valmis julistamaan sen paskaksi, kunnes huomasin, että syynä oli huono sekoitus. Eli muistakaa sekoittaa leimauslakkanne kunnolla!


Ylävasemmalla huono leimaustulos johtuu EC:n lakan huonosta sekoittamisesta, my bad!


Essencen lakka on myös todella hyvää mutta pullo on vain 5ml:n kokoinen, joten koko ajan on vähän sellainen tunne, että se loppuu ihan just. Mentalityn lakka on puolestaan shimmeristä eikä se sisällä niin paljon pigmenttiä kuin tavallinen musta leimauslakka. Sillä on kuitenkin oma tärkeä paikkansa silloin, kun haluaa leiman olevan hitusen hillitympi tai vaikkapa haluaa leimata mustan lakan päälle.


Yhtään valehtelematta nämä ovat ensimmäiset tekstileimat mitä olen onnistunut saamaan
 tältä laatalta nousemaan. Kai tässä on kyse jostain kuun asennosta tms?


Stämppreistä kärjessä pysyy edelleen MYL:n löllö mutta oikeastaan vain muotonsa vuoksi. Oma geometrinen ajatusmaailmani on niin rajattu, etten osaa nostaa neliskulmaista leimaa pyöreällä stämpperillä ja vielä saada sitä nätisti kohdistettua kynnelle. Cesarsin vastine Creative Shopin XL-löllölle on erinomainen ja väittäisin, että jopa parempi kuin alkuperäinen CS. Cesarsin leimasimessa tyyny on hiukan isompi, joten se pysyy napakammin kiinni kartiossa (kartiot ovat ympärysmitaltaan yhtä suuria, joten isompi tyyny pitää ihan sullomalla sulloa kartioon). Koostumus on molemmissa samankaltainen mutta kynnen joutuu painamaan Cesarsin leimasimeen hiukan kovemmin kuin CS:ään. Paperille Cesarsin leimasin tekee tarkempaa jälkeä mutta en ole vielä testannut tätä tositoimissa kynnellä. Btw, en ole käsitellyt näitä leimasimia viilalla tms. tavalla ennen leimaamiseen ryhtymistä. Puhdistan leimasimen aina teippirullalla eli asetonia en ole  myöskään näille koskaan näyttänyt.Ja tämä pupu on piilotellut minua aina tähän päivään asti. Kyllä nyt hymy irtoaa!!!


Cesarsin harmaa kaksipäinen stämpperi ei ole koskaan lukeutunut suosikkeihini, eikä se edelleenkään toiminut itselläni niin kuin pitäisi (testasin Nazcar-laatalla). Pienet, värilliset erikseen ostettavat silikonityynyt sen sijaan toimivat kuin unelma. Tein testejä pinkillä tyynyllä käyttäen Cesarsilta ostettua kaksipäistä leimasinta (tyynyt sopivat myös harmaaseen kaksipäiseen leimasimeen) ja olin todella vakuuttunut lopputuloksesta. Olen käyttänyt näitä tyynyjä leimadecalseja tehdessäni, koska tyyny on helppo irrottaa leimasimesta ja laittaa kuivumaan pöydälle, minkä jälkeen leimasimeen voi asettaa uuden tyyny ja tehdä monta decalsia kerralla. Cesarsin pinkkipää on vähintäänkin yhtä hyvä kuin MYL:n löllö ja yritän opetella nyrjäyttämään aivoni niin, että osaisin leimata pyöreällä leimasimella neliskulmaisiakin kuvioita!
Kaikkea se tämäkään stämpperi ei sentään nostanut!


Uusi Cesarsin Extra XL –stämpperi tuntui aluksi käteen aivan hurjan painavalta ja kömpelöltä. Olin aivan varma ettei näin isoa kuviota voi saada leimasimeen kerralla mutta väärässäpä olin. Etenkin Artist-laatan leimaustulos on järisyttävän hieno. Mitä tällä sitten tekee, niinkö? Ensimmäisenä tuli mieleen kännykän kuoren leimaaminen, en tiedä miksi??? Itse voisin kuvitella käyttäväni tätä leimadecalsien tekoon silloin, kun koko laatan kokoisen leiman voi paloitella osiin. Jos laatalla on vaikkapa iso tiikeri niin sen voi leimata kokonaisena XL-leimasimelle ja maalata rauhassa tällä alustalla. Kun pintaan sivelee päällyslakan voi kuvion nostaa kokonaisena irti leimasimesta ja leikata sopivan kokoisiksi paloiksi kullekin kynnelle. Sitä paitsi onhan tämä leimasin ihan sairaan pähee! Ylisuuri ärsyke, much!!!  


Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että meille Suomeen pitäisi saada sellaisia ihania laatanpuhdistustikkuja mitä Youtubessa näkee (esim. tässä videossa kohdassa 2:10). En ole törmännyt edes Ebayssä näihin härveleihin. Inhaa, kun sormet ovat mustassa lakassa ja puhdistusliinan läpi tihkuva asetoni tekee varmasi nannaa iholle. 

Oliko tässä jutussa nyt päätä tai edes pupunhäntää???25 comments:

 1. Olipa mukava testi lukea! Itse olen samoissa puuhissa, kohta leimataan jätillä Pet`lan laattaa :) vähän jo testailin noita Cesarsin jättejä ja ihan moitteetta toimivat :) kivaa kun joku tietty kuvio sittenkin onnistuu. Tosi kiva tuo pupulaatta, ihanan kekseliäitä juttuja noissa MoYoun laatoissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hyvä, jos tässä höpinässä oli edes jotain tolkkua. Mä kokeilin eilen tuota Cesarsin Creative Shopin kopiota ja mulla se on kynnelle painettavaksi liian kova. Todella hyvää jälkeä sillä tulee mutta kynteen sattuu liikaa. Mutta ainakin decalsien tekoon tämä on ihan huippu!

   Delete
 2. Olipa hyvä juttu! Tuo Color Aliken musta näyttäs olen pikmentiltään tosi hyvä, omistan nyt MoYoun mustan ja se on kyllä paras.
  Mä oon miettiny tuota samaa eli laatan puhdistustikkua, ei löydy mistään, no kokeilin tuohon cesarsin mustaan kaksipäiseen leimasimeen laittaa pienempään päähän vanulapun. Siis se löllö pois sieltä ja pukkasin vanulapun niin syvälle ku meni ja kyllä sillä laatta puhdistu. Täytyy vielä testailla lisää. Niinku esim mulla on yks aivan surkee kynsilakan korjauskynä, siihen vois samaa kikkaa kokeilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. MoYou Nails on kyllä todella hyvä musta ollut tähän asti, mutta arvostan myös tuotteen saatavuutta nykyään niin paljon, että pakko varmaan siirtyä tähän Colour Aliken lakkaan. Pelkään tosin, ettei sitäkään ole sitten enää kun tämä pullo loppuu :). Mä käytän vanun asemesta laattojen puhdistamiseen nukattomia puhdistusliinoja, joita tilaan ebaystä. Mä en kestä sitä pumpulinöyhtää kaikkialla. Toi puhdistusliina on tosi ohut eikä sitä voi oikein työntää mihinkään ruttuun, vaan sen pitäisi pysyä suht tasaisena toimiakseen, toisin kuin pumpuli. Löysin kaapista teräksisen pienen hiusklipsun, joten pitää kokeilla miten se toimisi. Ei pitäisi ainakaan sulaa asetonin vaikutuksesta. Toinen vaihtoehto on muovinen pyykkipoika, mutta se saattaa sulaa. Mutta sehän selviää vain testaamalla! :D.

   Delete
  2. http://www.sallybeauty.com/manicure-saver/SBS-156420,default,pd.html
   Tossa linkki josta löytyy tuo laatan puhdistustikku, nimi on ASP Manicure Saver Cotton Claw. Löytys vaan jostai tutusta kaupasta

   Delete
  3. Ai sä olitki jo löytäny saman mutta en tiedä saisko tuolta tilattua Suomeen, en katsonu. Mä käytän lidlin vanulappuja, ne ei oo koskaan nukannu laattoja, kestää tosi hyvin käyttöä.

   Delete
  4. Joo, mä löysin ton saman tikun :). Outoa, ettei niitä ole kuin yksi merkki. Luulisi, että pienet kiinalaiset tekis niitä tehtaissaan vaikka minkämoisia?! Mäkin tykkään Lidlin vanuista lakanpoistossa mutta mulla on pari niin terävää laattaa, että nuo nukattomatkin melkein repeytyy kuvioihin. Enkä tietty muista mitä ne laatat on ennen kuin putsaan ekan kerran taas kuvaa :).

   Delete
 3. Pikaisella googlauksella löysin pari tikkua ebaysta, mutta tuleehan noille ihan hillittömästi hintaa postareiden kanssa... Amazonista sai vastaavia ihan kohtuulliseen hintaan jos ne vain toimitti tänne, niin pitkälle en katsonut. :D Tuo on kyllä ärsyttävää kun aina on sormet mustana! Hyvä postaus! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin löysin vihdoin tän tuotteen "ASP Manicure Saver Cotton Claw". 40€ maksaisi tilata ebaystä, vaikka tikku maksaa kempparissa Jenkeissä 4€. Ei ihan tuu kauppoja! Pitää kokeilla pyykkipoikaa tai hiusklipsua, josko ne toimisi :). Mua niin ärsyttää tällaiset tuotteet, joita ei saa tilattua järjellisesti Suomeen. Tulee taas ihan Siperia-olo!

   Delete
 4. En kyllä tajua miksi mulla ei essencen musta toimi näillä uusilla cesarin leimasimilla.. Luultavasti ihan käyttäjässä vika! ;) onneksi sensinityn musta toimii kuitenkin!
  Pyykkipoikaideaa voisi testata, onnistun vähän liian usein sotkemaan lakatkin kun laattoja putsaan.. Asetonin annostelen lääkeruiskulla laatalle, se on ollut aika kätevää! ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on luultavasti kuun asennosta enemmän kiinni :). Parasta on olla kamala arsenaali leimasimia ja lakkoja, niin joku aina toimii. Toi asetoninannosteluidea on tosi hyvä! Pitää kokeilla :).

   Delete
 5. Ai vitsit olis kyllä kätevä joku puhdistustikku! Nimittäin aina löytyy vähintään toisesta kädestä vanunöyhtää kynnen kärjistä :s
  Meikä meni ihan sekasin tästä postauksesta, että mikä nyt on hyvä ja mikä huono ja mikä toimii jollain toisella ja toisinpäin. Täytyy joskus oikein keskittymällä käydä lukees tää postaus uudelleen, jos silloin jaksaisi ymmärtää paremmin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sitä mä kato vähän pelkäsinkin, jotta tuleeko tästä nyt sitten hullua hurskaammaksi :D. Saman testin kun tekisi viikon tai kuukauden päästä niin tulos olisi aivan eri, syistä joita kaikkivaltias ei meille kerro. Ehkä tässä oli se take home message, että kaikkea kun on paljon niin joku aina kyllä toimii!

   Delete
 6. Todella hyödyllinen postaus! Olen tässä miettinyt että kannattaisiko hommata noita Cesarsin uusia isoja leimasimia, kun nehän olisi juurikin passeleita leimadecalien tekoon...Ilmeisesti siis kannattaa! Ja oli tosi hyvä huomio tuokin, että niitä leimauslakkoja täytyy sekoitella. Itse sain tämän kantapään kautta oppia tässä joku aika sitten, kun leimailin yhdellä vähemmän käytetyllä La Mundo de Uñasin leimalakalla. Laatalta nousi vain pelkkää lakkamössöä, jossa kuvio ei erottunut juuri ollenkaan. Yritin ja yritin enkä voinut käsittää missä on vika, kun muistikuvien mukaan niin laatta, lakka kuin stamperikin toimivat moitteettomasti. Itku oli jo silmässä, kun viimein leikkasi: lakkaa täytyy sekoittaa! Kyllähän sitä saikin sitten sekoittaa hyvän tovin, ennenkuin homma lähti rullaamaan...Ja kiitos muuten ihanasta blogista, sulla on aina niin uniikkeja kynsiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, MillaMaria <3! Kiitos itsellesi, että luet blogia :). Ihana aina kuulla, että siellä internetin sopukoissa on lukijoita. Ja mukavaa, jos postauksesta oli jotain hyötyä, vaikka olihan tää aikas sekavaa! Jos tästä joku nyt edes saa sen avun, että muistaa sekoittaa lakkapulloa ennen ikkunasta pomppaamista niin päivän hyvä työ on tehty. Tässä leimaushommelissakin on niin monta liikkuvaa osaa, että joskus on ihan mahdotonta löytää sitä muuttujaa, joka tällä kertaa mättää. Toisaalta on kyllä kiva lueskella toisten blogeista ja näistäkin kommenteista uusia vinkkejä. Ainakin sitä tietää, ettei ole yksin lyömässä päätä seinään!

   Delete
 7. Pitääkin tilata pari päätä, saiskohan itelleenkin? :) Tää oli kiva!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ylimääräisiä päitä tännekin... löllöjä mieluusti ;D.

   Delete
 8. Tässäpä olikin huikeasti tuikitärkeää informaatiota meille leimaushulluille ja vähemmän hulluillekin varmasti. Toi MoYoun suorakulmaisesta löllöleimasimesta on tullut myös mun suosikki, kun se kerran toimii lähestulkoon aina ja kuvioiden kohdistuskin onnistuu sillä paremmin kuin pyöreillä leimasimilla. MoYoun mustaa leimauslakkaa en ole vielä päässyt kokeilemaan vaikka kaikki kehuvatkin sitä, tämä puute on kyllä korjattava seuraavan MoYou tilauksen yhteydessä. Mutta hyvä tietää että CA:n musta on sekin toimiva tapaus kun juuri sen ehdin hankkia. Toi jättileimasin on muuten tosiaankin ihan järjettömän kokoinen, sillähän voisi jo melkein leimata seinillekin kivoja kuvioita :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mä mallailin jo vähän mihin seinään alkaisin vääntään jotain tilataideteosta :). Oishan se aika ränskää, kun voisi mennä yön unettomina tunteina maalaamaan seinää vesivärimaaleilla! Aikuisten värityskirja vietynä seuraavalle asteelle. Ootko muuten tilannut ennen tuolta MoYou Nailsilta jotain? Olisi kiva tietää sujuuko lähetys ihan ok? Sit oon miettinyt sitäkin, että lähettääkö ne MoYou Londonilta lakkoja Suomeen? En ole varmaan koskaan nähnyt tai kuullut kenenkään käyttävän niiden omia leimauslakkoja... tai sitten mä oon vaan luullut, että joku tarkoittaa MoYou Nailsia, kun puhuu MoYousta vaikka tarkoittaakin MYL:ia. Miksi noilla lafkoilla pitää olla noin samat nimet!?

   Delete
  2. Hehee arvaas sekotinko tässä juurikin nämä kaksi firmaa... :D. Mä nimittäin hätäsesti vaan päättelin että puhuit tässä MoYou Londonin mustasta leimauslakasta vaikka kyllä ihan selvästi kirjoitit MoYou Nails. Mä aina unohdan että tuo toinenkin MoYou firma on olemassa ja tosiaan, en ole tilannut MoYou Nailsiltä mitään. Anteeksi tämä sekaannus, se on se sama pää aina vaan, voisipa sen vaihtaa tuoreempaan yhtä helposti kuin leimasimiin :D.

   Delete
  3. Tää menee sekaisin mullakin koko ajan! Arvaa hävettikö, kun tein esittelyä MYL:n laatoista (jotka olin saanut esiteltäväksi) ja sanoin samassa postauksessa leimanneeni MoYoun mustalla leimauslakalla. Siitähän nyt heti luulisi, että samasta firmasta on tilattu kaikki. Eikä ollut ehkä fiksuin veto käyttää just tossa postauksessa MoYou Nailsin lakkaa, koska en usko, että näillä kahdella firmalla on kovin hyvät välit keskenään. Että sama pää se on täälläkin ja ihan löllö sellainen :D.

   Delete
 9. Kyllä miun nyt pitää hommata toi Cesarsin Extra XL –stämpperi, jospa sitten innostuisin kokeileen duunaan leimadecalseita :)
  Oli hyödyllinen postaus, kiitos tästä ^.^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi lukemisesta :). Mä kokeilin leimata tolla Cesarsin stämpperillä mutta se oli mun geelikynttä vasten liian kova. Decalseihin sen sijaan täydellinen, koska nostaa leiman niin kauniina ja reiättömänä!

   Delete
 10. Vähän meni kyllä pieni pää pyörälle ja aivot sykkyrään yrittäessään käsitellä tätä tiedon määrää, mutta sen verran sain havainnollistettua että kyllä noita Cesarsin irtotyynyjä on pakko testata. Eikä edes kaikkein vähiten siksi, että ne näyttää ihan karkeilta...! :D Kiitos tästä vertailusta ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ollos hyvä vaan :). Nuo karkkityynyt on kyllä ehdottoman hyvä hankinta, kun ne sopivat suoraan moneen stämpperiin.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)