Tuesday, August 18, 2015

Pseudomangaa ja siirtokuvia


Myönnän heti kättelyssä, etten ymmärrä tuon taivaallista japanilaisesta populaarikulttuurista, mutta olen kovasti viehättynyt isosilmäisistä mangahahmoista ja söpösistä kawaii-önniäisistä. Löysin ebaystä niittejä tilatessani valikoiman erilaisia japanilaistyylisiä kokokynnen siirtokuvia ja laitoin ne kaikki tilaukseen, koska kuvat olivat toinen toistaan kauniimpia ja monet maalattu vesivärimäisen kauniilla vedoilla.
Jostain syystä en ole koskaan oikein innostunut siirtokuvien käytöstä ja niitä tulee käytettyä hävettävän harvoin ottaen huomioon kuinka paljon niitä on kertynyt. Osaltaan kyse on varmasti siitä, että siirtokuvia on aina levyssä rajallinen määrä ja pelkään alitajuisesti ihastuvani johonkin kuvaan vain tajutakseni, että se loppui jo. Tästä syystä leimauslaatat ovat niin ihania. Ne eivät kulu käytössä, joten samaa lempparikuvaa voi siirrellä kynnelle täysin tunnontuskitta.
Siirtokuvien lisäksi ongelmanani ovat tietyn sävyiset kynsilakat. Esim. punainen lakka on aivan tajuttoman kaunis mutta en vain osaa lakata kynsiäni punaisella. Charming Nails –blogin Taina sai vihdoin iskostettua päähäni tavan, jolla tällaisia kauniita mutta itselle hankalia sävyjä voi käyttää. Nehän voi aina yhdistää mustaan, valkoiseen tai metalliin, jolloin kaikkia kynsiä ei tarvitse lakata sillä yhdellä pelottavalla sävyllä ja kokonaisuudesta tulee kuitenkin itselle miellyttävä.
Tästä innostuneena uskaltauduin tilaamaan näitä pseudoanimesiirtiksiä, joissa on useimmiten kuvattuna japanilaistyylisiä tyttöhahmoja erilaisissa väriskaaloissa ja tunnelmissa. Tilasin synkkiä mustan, punaisen ja violetin sävyisiä kuvia talvea varten ja pastellinsävyisiä herkkiä kuvia kesää ajatellen. Nyt pitää siis kiireellä testata nämä kesäiset siirtokuvat ennen syksyn saapumista. Pastellisävyt kuuluvat ehdottomasti kategoriaan "vierastan omilla kynsillä, mutta haalin surutta söpön sävyisiä pulloja kaappiin".
Lakkasin kaksi kynttä valkoiseksi Essien Blancilla, muihin levitin ensin kerroksen Essien Mademoisellea ja sen päälle kerroksen Color Clubin Made in New York –kokoelman efektilakkoja. Etusormessa on kullan ja pinkin sävyistä shimmeriä sisältävä Million Dollar Listing, nimettömässä pinkin ja turkoosin sävyistä shimmeriä sisältävä Concrete Jungle ja pikkurillissä jadenvihreää shimmeriä sisältävä Lady Liberty. Halusin tehdä pitkästä aikaa ranskikset, joten asettelin hikikarpalot otsalla ranskisvinyylit kynsille. Eihän tämä varsinaisesti rakettitiedettä ole mutta jostain syystä en saa koskaan vinyylejä kaikkiin kynsiin samalle kohtaa enkä varsinkaan yhteenkään oikealle kohdalle. EVO = Et Vain Osaa!
Lakkasin ranskisten kärjet Essencen pastellinkeltaisella Have Funilla, Essien mintunvihreällä Mint Candy Applella ja Essien babypinkillä Romper Roomilla. Olin taas asettanut vinyylit liian korkealle eikä ransiksen linja näyttänyt hyvältä, joten tein pilkkutikulla rajalle palleroita kaikilla ranskisten sävyillä. Näin meidän kesken sovitaan, että tämä oli alunperinkin suunnitelmana, eiks vaan! Peukaloon ja keskisormeen lisäsin pastellisesta siirtislevystä kaksi sävyihin sopivaa kuvaa. Siirtokuvat irtosivat hyvin alustasta, eivät repeilleet useista asetteluyrityksistä huolimatta ja asettuivat nätisti kynnelle. Ainoa vika näissä oli se, ettei kuva tarttunut kynnelle sitten millään. Näissä tilanteissa sulatan siirtokuvan reunaa asetonilla lakan pintaan, jolloin saan kuvan pysymään kynnellä edes sen verran, että pikakuivattajan levittäminen on mahdollista. Tässä tapauksessa sanoisin, että huono kiinnittyvyys oli vain etu, sillä kuva oli haastava saada juuri oikeaan asentoon ja kohtaan kynnelle. Nyt sain rauhassa tökkiä siirtistä pinseteillä eikä se ollut moksiskaan.

Näitä kynsiä oli yllättävän hauska, joskin luultua vaikeampi suunnitella. Onhan nämä nyt aika hemppikset minulle mutta kaikkea pitää kokeilla! Huomenna otetaan peliin se paljon pelätty punainen toisten pseudomangasiirtisten kanssa. 14 comments:

 1. Hän hempeilee! :) Mä kyllä tykkään näistä ja haluun noita päitä kans, pikkupäitä mulle! Nää on hienot ja pilkut kyllä kuuluu tähän! <3 Nam!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hän todellakin hempeilee! Kun nää ilmestyi aamulla feediin niin en edes tunnistanut omiksi tekeleikseni :).

   Delete
 2. Mie aamulla näin nämä siun kynnet facessa ja mietin, että "ohhoh, kylläpä Malle on pistänyt hempeilyksi" ;D Tottunut näkemään siulla paljon voiko sanoa, että räväkämpiä lakkauksia, mutta kauniit ne on nämäkin ^.^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ei nää ihan omalta tuntunut, mutta välillä pitää vähän yrittää astua laatikon ulkopuolelle :).

   Delete
 3. Voi miten suloiset kynnet! Ihanat söpöt siirtikset ja lakat ja pilkkukoristelut :). Ja täällä toinen, joka kokee ranskisvinyylien kynsille asettelun erittäin vaativaksi tehtäväksi. Miten se voikin olla niin vaikeaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja Huoh! Siis mä en ole ainoa, joka kämmeltää ranskisteippien kanssa :). Mun pitää varmaan hankkia niitä syvempään kaartuvia, kun nää tavalliset näyttää jotenkin suorilta viivoilta mun kynsillä.

   Delete
 4. Nää on niin epäsinämäiset (onko se sana?:D) että ihan ihmettelin kun lämähtivät näytölle! :D Aivan ihanat kuitenkin kaikessa hempeydessään, kyllä tykkään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus tunnen oman olemassaoloni melkolailla epäminämäiseksi, joten sovitaan että se on sana :). Kaikkea pitää kokeilla ain ainakin kerran...

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)