Monday, September 7, 2015

A Little Bit of Everything


Tämän päiväisiin kynsiin inspiroiduin Bones-sarjan ihanaisen Angela Montenegron mekosta. Sarjan parhaiten pukeutuva hahmo on kuolinsyyntutkija Camille Saroyan, jonka yhdestä mekosta nappasin juuri tänään kuvan tulevia kynsisuunnitelmia varten. Angelan mekosta en muistanut ottaa kuvaa mutta kaunis se oli, uskokaa pois. Tiesin heti, että löydän sopivat lakat Color Clubin vuoden 2013 kokoelmista Girl About Town ja Harlem Lights. Kyseiset kokoelmat ovat syynä CC:n lakkoihin rakastumiseeni ja kokonaisuuksina niin kauniit, että ne on pakko omistaa joko kokonaan tai ei ollenkaan. Ei liene epäselvää kummasta on kyse omalla kohdallani. Yhden lakan (Tribe and True) nappasin toisesta kokoelmasta, koska tarvitsin suunnitelmaani myös sammalenvihreän sävyn.
Lakkauksen toteutuksesta tulikin sitten melko eklektinen kokoelma vähän sitä sun tätä tekniikkaa. En osaa tehdä blobbicurea suoraan kynsille, koska lakat levähtävät aina ympäriinsä ja olen lopulta kyynärpäitä myöten pallukoissa. Turvauduin taas muovialustaan ja lakkasin sille pieniä levyjä murretunsinisellä Baldwin Bluesilla sekä haaleanharmaalla Silver Lakella. Tiputtelin Color Clubin lakkoja (Pearl Districtiä lukuun ottamatta) märälle lakkalevylle vähän miten sattuu ja jätin levyt kuivumaan seuraavaan päivään. Seuraavana aamuna levitin lakkalevyille ohuen kerroksen Best Glue Everiä (joka on tällä hetkellä loppu Cesarsilta). Best Glue Ever on edelleen maailman parasta liimaa foliotyöskentelyyn, koska se kuivuu tahmeaksi, joten folion voi painella päälle parin minuutin tai parin tunnin päästä. Itselläni tavallisen folioliiman kanssa käy aina niin, että liima kuivuu joko liikaa tai liian vähän.
Puolen tunnin päästä painelin liimapinnan päälle huolellisesti läpikuultavaa foliota (saatu testiin Cesarsilta) ja poistin foliomuovin. Tavallaan olin nyt saanut aikaiseksi blobbicure-foliosiirtokuvia. Blobbicure-kuvion päälle tuli foliosta kaunis iridescent kuvio, joka välkehtii valossa muttei vie huomiota itse blobbicuren kuviolta. Jaa, että miksikö lisäsin folion lakkalevyn päälle? Pitkällisten analyysien perusteella olen tullut lopputulokseen, että lakkalevy jolle on lisätty sekä ohut kerros Best Glue Everiä että foliota kestää taipuisana ”vaikka kuinka kauan”! Itselläni on ollut tällainen foliodecalpalanen pöydällä irrallaan yli kuukauden mutta palasen voi edelleen taittaa kahtia ja se tuntuu koostumukseltaan ohuelta muovipussinpalaselta. 
Jokainen, joka on tehnyt lakkalevyjä tietää, että ne hapertuvat käyttökelvottomiksi pahimmillaan muutamassa päivässä. Olin varma, että pelkkä Best Glue Everin lisääminen lakkalevylle päällystettynä kirkkaalla lakalla (poistamaan liiman tahmeus) riittäisi saman efektin aikaansaamiseksi mutta mukaan yhtälöön vaaditaan myös folio. Yhdessä nämä kaksi tekijää tekevät lakkalevystä vinyylimäisen eivätkä lakasta haihtuvat kemikaalit saa levyä hapertumaan. Itse teen mielelläni aina muutamia ylimääräisiä lakkalevyjä, kun olen kerran askartelemaan ryhtynyt, joten on mukava tietää, että näitä jämiä voi käyttää vielä pitkän ajan päästä toisissa lakkauksissa. Tällaisella läpikuultavalla foliolla saa mihin tahansa lakkalevyyn foliopinnan ilman, että folio peittää alla olevaa lakkaa, mikäli sille on tehty jokin kuvio esim. leimaamalla tai kuivamarmoroimalla (tai blobbicurella).
Lakkasin lakkalevyjen pinnan Picture Polishin Revolutionilla, joka on tarkoitettu juurikin folioiden päälle, eikä se rypistä foliota lainkaan. Muutaman tunnin jälkeen leikkasin lakkalevyistä kuvioleikkurilla tuollaisia kukan tapaisia kuvioita ja aloitin varsinaisen kynsien lakkaamisen. Kynnet lakkasin Color Clubin oudonihanalla frostilla Pearl District ja aksenttikynnen OPI:n rumankauniilla syksyyn sopivalla Liquid Sandilla What Wizardy Is This?. Painelin frostin päälle sopivasti leikkaamiani lakkalevykuvioita lakan ollessa vielä märkää ja tein pilkkutikulla lisää täpliä kynsille. Aksenttikynteen kokeilin tehdä kaksoisspiraalin pilkuttamalla ja eihän tuo nyt ihan pieleen mennyt. Odotin vaikka kuinka kauan ennen päällyslakan lisäämistä mutta sain silti pilkut leviämään ikävästi (*repii sinisiä hiuksiaan*). Mikään ei ole niin tylsää kuin nähdä parin päivän vaiva kynsien takia ja sitten sotkea koko homma päällyslakalla. Lopputuloksesta olen vähän kahta mieltä. Toisaalta kynnet näyttävät kovin syksyisiltä mutta toisaalta mieleen nousee myös lause ”70-luku soitti ja haluaa verhonsa takaisin”. Retro on toki ihan jees, mutta en nyt lähtenyt hakemaan sitä näihin kynsiin. Missä se Angelan kaunis mekko sitten on? No ei ainakaan näillä kynsillä, sen voin sanoa!

Eksyin siis syksyiseen metsään 70-luvun verhoista tehty mekkokangas kainalossani, mutta matkahan on aina tärkeämpi kuin itse päämäärä ©. Oletteko te koskaan joutuneet yhtä kauaksi alkuperäisestä suunnitelmasta? Oletteko kenties jopa eksyneet yhtä monimutkaiseen viidakkoon kuin allekirjoittanut?
22 comments:

 1. Näissä kynsissä riittää ihasteltavaa :) tuota blobbicure hommaa olen halunnut testata, ehkä joskus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Taina :). Mä aina näköjään kuivatestaan kaiken pöydällä ennen kuin uskallan tehdä kynsille suoraan. Paitsi tätä blobbicurea mä kyllä olen testannut pari kertaa erittäin huonoin tuloksin. Taitaa olla paljon kiinni sopivien lakkojen valinnasta. Pitäis olla aika luiruja, etteivät jää palloiksi, hups :).

   Delete
 2. Vaikket tätä hakenutkaan, on nää silti kyllä ihanat! Miten sä oletkin niin luova, touhuat vaan menemään ja kultaa syntyy aina <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena :). En mä näitä kyllä kullaksi laskisi. Nyt kun katson niin en tykkää enää yhtään. Mutta tulipahan tehtyä. Tossa olis vielä pari lakkalaattaa jäljellä, jos jaksaisi yrittää uudelleen :).

   Delete
 3. Seuraan sarjaa ja joo natsaa mekkoon :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on menossa jo toinen kierros Bonesia putkeen :). On se vaan niin hyvä sarja ja samalla saa hyviä ideoita kynsiä varten. Pitää vaan olla koko ajan puhelin vieressä, että saa nopeasti napattua aina inspiraatiokuva kauniin mekon osuessa eteen! Kukahan tän sarjan stylisti muuten on?

   Delete
 4. Aivan upeat kynnet, kuten aina! Olen seuraillut blogiasi ehkä vuoden verran, mutta harvemmin tulee kommentoitua mitään...Mulla kiinnostaa tuo sun kuvioleikkuri, jolla teet lakkalevyistä noita kuvioita. Käykö siihen hommaan ihan askarteluliikkeestä saatavat leikkurit? Entä onko sulla sellaine leikkuri jolla saa useita kuvioita vai pitääkö joka kuviolle olla oma leikkuri...? Varmaan aika tyhmä kysymys ja veikkaan, että jälkimmäinen on oikea vastaus ; )
  Kirsikkakoo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis Kirsikkakoo :). Kiva, että kommentoit. Mulla on erilaisia kuvioleikkureita Lidlistä, askartelukaupoista ja Tigeristä. Ne on kaikki tuollaisia askarteluun tarkoitettuja paperilävistimiä (kuten yllä olevassa kuvassa). Ja kyllä, valitettavasti kaikkiin kuvioihin pitää olla oma leikkurinsa. Onneksi löysin Lidlistä edullisesti sellaisen salkun, jossa oli kymmenen leikkuria samassa laatikossa :). Askarteluliikkeissä nuo on kaikista kalleimpia (jopa kympin kipale), Tigeristä löysin tavallisen sydämen juuri parilla eurolla. Eli kannattaa pitää silmät auki.

   Delete
 5. No huh että on taas hienoa ja luovan uniikkia jälkeä! Mitä tässä voi muuta kuin todeta että upeat kynnet :). Mä voisin kokeilla tota pilkkuspiraalia tässä joskus, muilta osin en edes kuvittele osaavani matkia näitä kynsiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti :). Pilkkuspiraali oli yllättävän helppo tehdä, vaikka en mä kyllä vieläkään uskaltaisi sitä cremepohjalle tehdä. Tässä kohdalla oli kynnys jo matalalla, kun tuntui että ei näistä mitään muutenkaan tule. Silloin tietty spiraalitkin onnistuu, kun ei edes yritä :D.

   Delete
 6. Mikä hitto näissä nyt muka meni pieleen? Mun mielestä nää on hienot ja noin hemmetin rumilla väreillä vielä jotka sopii ihan hiton huonosti yhteen mutta on ihan helllkkarin hyvät kuitenkin yhdessä, häh? :D Läpikuultava folio? Ois varmaan pakko saada sellastakin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiks olekin ihan kamalat värit! Sen takia mä ihastuinkin siihen Angelan mekkoon, kun se yhdistelmä oli niin mielettömän hieno. Kai se on tuo neonpersikkainen tuolla keskellä mikä sitoo kaiken yhteen. Mä en vaan tykkää näistä, kun nämä ei näytä siltä mekolta. Nuo valmiit blobbicure-foliodeksut näyttää enemmän oikealta. Olis vaan pitänyt tehdä blobbikset suoraan kynsille, mutkun ei uskalla :D. Toi läpikuultava folio on muuten ihanaa esim. vesivärilakkojenkin päällä töpöteltynä, wink wink!

   Delete
 7. Hei, kiitos aiemmasta vastauksestasi...Nyt kun olen saamassa hyppysiini kuvioleikkureita ebaysta, tarvitsisin sitä liimaa folion alle.
  Tavanomaisissa suoraan kynnelle foliota -sessioissa olen käyttänyt ihan väritöntä kynsilakkaa joka toimii siinä hyvin, mutta ei liene tässä laatanteko-hommassa kuitenkaan? Osaatko suositella jotain muuta vastaavaa tuotetta kun tuo Best glue ever näyttää edelleen olevan lopussa Cesarsilla? Kaikista parasta olis jos sais ihan tilaamatta, suoraan kaupasta siis, kun ei malttais enää odottaa että pääsee askartelemaan : ) Helsingin keskustassa pyörin paljon, joten mihin liimaostoksille? Tiedätkö muuten tuosta foliosta, että soveltuuko esim Sinellin siirtofolio kynsien koristeluunkin? Kiitos kaunis jo etukäteen!
  Kirsikkakoo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt pisti kyllä pahan! En ihan heti keksi mistä folioliimaa saisi ihan kivijalkakaupasta. Omani olen ostanut joskus messuilta. Kysyin Cesarsilta tuosta liimasta ja sitä voidaan kyllä tilata lisää mutta liiman saapumisessa kestää noin kuukausi. Ehkä kokeilisin ensihätään erikeepperiä. Se on kuitenkin koostumukseltaan melko samanlaista kuin tämä liima. Tietenkin folio pitää painella liimaan, kun se on vielä vähän tahmea, koska erikeepperi ei kuivuessaan jää tahmeaksi kuten Best Glue Ever.

   Sinellin siirtofolio näyttää ihan samalta foliolta kuin kynsille tarkoitettukin tavara. Ja käyttöohjekin oli vastaava (siinä muuten käytettiin juurikin askarteluliimaa). Kynsifoliot ovat vain pienempiä rullia tuota vastaavaa tavaraa. Eipä ole muuten tullut mieleenkään, että noillahan voisi koristella vaikka mitä. Pieni askartelija päässäni alkoi heti suunnitella muutaman koriste-esineen folioimista :D.

   Delete
  2. Satulla on Vuorikadulla CesarsShopin Kynsilakkataivaassa muutama pullo folioliimaa, jos satut siitä ohi kulkemaan keskustassa pyöriessäsi :). Pyysin Satua pitämään yhden varalla sulle!

   Delete
  3. Voi kiitos paljon, olipa ystävällistä : ) Ja juu, sama tuli minullakin mieleen, eli mitä kaikkea voikaan folioida : D
   Kirsikkakoo

   Delete
  4. Niin piti vielä mainita, että folioliima haettu CesarShopista : ) En ole vielä tositoimissa testannut, mutta hyvältä vaikuttaa, kuivuu värittömäksi ja pinta pysyy tahmeana pitkään. Kiitos vielä siis ja mukavaa viikonloppua!
   Kirsikkakoo

   Delete
  5. Jei! Hieno homma :). Mukavaa viikonloppua sinnekin. Toivotaan, että liima on hyvää!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)