Wednesday, September 16, 2015

Cross my heart and hope to… paint perfect French tips


Olen avuttoman käsi yrittäessäni tehdä niinkin yksin kertaista asiaa kuin ranskalainen manikyyri. Vapaalla kädellä hommasta ei tule yhtään mitään mutta en onnistu juuri sen paremmin teippien tai vinyylienkään kanssa. Laitan teipin aina joko liian alas tai liian ylös, vinoon tai kuprulle, niin että lakka pääsee teipin alle. Ja jokaiseen kynteen tulee tietysti erilainen variaatio mahdollisista mokista.
Tässä eräänä päivänä tartuin aivan puolihuolimattomasti ranskistarroihin ja ensimmäistä kertaa elämässäni sain tarrat suoraan ja vieläpä oikealle korkeudelle ihan jokaisessa kynnessä. Harmi, ettei itsekseen voi oikein tehdä aaltoliikkeitä!!! Lakkasin kynnenpäät mustalla lakalla (koko kynnellä ranskislakkana OPI:n Glints of Glinda) ja aloin suunnitella koristeluita onnistuneen ranskiksen innoittamana. Sanna Tara Nail Artilta kuvattavaksi saamani musta mixhile sopi mielestäni tähän lakkaukseen täydellisesti, koska sen sisältämät opalescentit (läpikuultavan sateenkaarenväriset) glitterit näyttävät aivan erilaiselta mustalla ja vaaleammalla pinnalla.
Mixhilepurkissa on erikokoisia mustia ja opalescentteja hexglittereitä sekä mustia tikkuglittereitä ja salmiakkeja. Itselläni on jonkinasteinen perversio tikkuglittereihin (vaikken niitä usein käytäkkään, omistan monen monta bakteerilakkaa) ja erityisesti mustaan versioon ne sopivat mainiosti. Halusin lisätä lakkaukseen vielä jotain muuta ja löysin Sanna Tara Nail Art –laatikostani kivoja gootti-keltti-tarroja. Läpyskällä on mustia ristejä ja kelttikiekuroita, joista napsin muutamia kynsille. Pakko myöntää, että inhoan tarroja kynsikoristeina yli kaiken, koska ne käpristyvät ja puskevat aina läpi päällyslakasta. Miten kummassa sitä oli joskus niin kovin innoissaan näistäkin koristeista?
Tarra-arkin koristeet tarttuivat kynnelle hyvin ja käpristyivät pikakuivattajan vaikutuksesta vain hieman (ristien reunat kääntyivät ylös). Toinen kerros pikakuivattajaa laittoi nämä kuitenkin aisoihin. Ihan positiivinen kokemus ollakseen tarra. Mutta nuo glitterit, ne sitten varastavatkin shown. Laitoin taas instaan videonpätkän todellisesta blingistä ©.

Millaisia kokemuksia teillä on ranskiksista ja/tai tarroista? 
20 comments:

 1. Oooh, upea ranskis! Nuo glitterit näyttävät hirmuisen ihanilta tuolla mustalla pohjalla, ei voi kuin kuolata ;D ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena :). Nää glitterit kyllä kimaltaa ihan mielettömän upeasti mustalla. Tuo mixhilepurkki näyttää vähän samalta kuin OPI:n Comet in the Sky mutta pienemmillä heksoilla. Sekin on upea mustalla pohjalla!

   Delete
 2. Nämä vois olla niiiin mun kynnet ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iiks, ihanaa :). Nää on kyllä aika rock! Mutta mäpäs en koskaan osaisi tehdä ranskista vapaalla kädellä niin kuin sä <3.

   Delete
 3. Nää on ihan älyttömän hienot! ♡

  ReplyDelete
 4. Mä ja ranskikset ei olla väleissä. Ehkä pitää koittaa tunaroida taas kun alkoi tehdä mieli kiukutella näitä katsellessa. Hemmetin ranskistarrat tarttuu poistamisen jälkeen joka paikkaan, murr. No mut mä teen kuule nysäranskat joku päivä, sun syy! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä teen ne verkkosukkikset niin tee sä ranskikset :). Mä kanssa inhoon vinyylien ja teippien kanssa pelaamista, kun ne tarttuu kiinni pinsetteihin, joista niitä pitää yrittää irrottaa toisilla pinseteillä... joihin ne tarttuu jne! Mutta mä en edelleenkään tajua miten nää teipit ylipäänsä meni oikeisiin kohtiin kynnelle. Yleensä mulla paistaa vapaa kasvu alta sillain toso hehkeesti, kun laitan teipin liian ylös. Ei mahdu kato aivoon, että lakka tulee teipin yläpuolelle!

   Delete
 5. Mä oon joskus vannonut, että en enää ikinä käytä tarroja, enkä kyllä sen episodin jälkeen olekaan käyttänyt. :D En taida edes omistaa yhtään tarraa tällä hetkellä ja hyvä niin. :D Mutta silti nämä sun tuotokset on taas ihan mielettömän hienot, vaikka niissä onkin tarrat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Belegwen <3. Mulla on kanssa jotain vanhoja tarroja varastossa ja sitten esim. Hypnoticilta tulee aina tarra-arkki paketin mukana. En ole uskaltanut käyttää, ettei mene koko lakkaus piloille tyhmien muovinpalasten takia. Nämä oli kyllä harvinaisen hyvin käyttäytyviä, vaikka pieni pelko olikin persuuksissa, kun aloin levittää pikakuivattajaa.

   Delete
 6. Minä en oo vielä koskaan tehny ranskista ittelleni! Saatikka kellekään muulle... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui kun mua alkoi oikein selkäpiitä karmia ajatus ranskisten tekemisestä jollekin toiselle. Tai edes jonkun toisen kynsien lakkaaminen. Vähän sama kuin toisen ihmisen meikkaaminen. Se on kuitenkin niin eri asia kuin itsensä töhertäminen. Hyvä esimerkki on ranskalainen letti. Kun teen sen toiselle niin se menee oikein päin mutta kun teen sen itselle niin sormet tekee sen nurinpäin päähän (eli se letitys jää näkyviin siihen keskelle). Olen yrittänyt oppia vääntämään sormet niin, että saisin sen oikein päin omaankin päähän mutta ei onnistu. Nyt ei ole kyllä enää edes tukkaa millä yrittää :D.

   Delete
 7. Väää iihana lakkaus! <3 Joo kaks tai kolme kertaa oon ranskista yrittäny. :D Eli tuota harjottelua tarvisin minäki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Satsuli :). Mulla on joku rimakauhu ransista kohtaan ja yritän ehkä liikaa kun teen sitä. Nyt ajattelin koko ajan vaan glitteriä ja tarroja enkä keskittynyt ranskiksiin yhtään, joten tietty ne silloin meni hyvin. Mutta tää nyt vähän kyllä kaataa ton harjoitteluteorian :D.

   Delete
 8. Oi nää on kyllä ihan tosi upeat! :)

  ReplyDelete
 9. Joo ei onnistu ranskis multa, yrittänyt olen muutaman kerran ja kaikki yritykset (tarroilla tai ilman) on päättyny kyyneliin :D. Helppoa se ei siis ole mutta sä saat sen näyttämään helpolta näillä hienoilla luomuksilla. Niin upea lakkaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti :). Mä en ymmärrä miten joku osaa tehdä ranskiksen vapaalla kädellä? Mutta on se toisaalta hyvä, että on jotain mitä tavoitella :).

   Delete
 10. Tosi kivat ranskikset. :)
  Mul oli tän harrastuksen parina ekana vuotena vain ja ainoastaan ranskiksia. Jos meni raja vinoon, ni roiskasin glitteriä paikkaamaan, jonka tasotin tarvittaessa Carcassone-pelin palikalla. Hurjana päivänä laitoin Seppälän tarroja. :)
  Koko kynnen lakkaus näytti musta ihan dorkalta. Nykyään teen TOSI harvoin ranskiksen, ihan vaan jo senkin takia, et geelin kasvuraja näyttää karseelta, mut alkuun sekään ei haitannu. Enkä enää tajua, miksi koko kynnen lakkaus näytti muka dorkalta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihania henkilökohtaisia paljastuksia <3. Mulla taas on joku juttu, etten osaa vain lakata kynsiä lakalla ilman koristeita. Vaikka lakkaisin eri alkoilla tai tekisin jonkun aksenttikynnen niin ei onnistu. Pakko olla aina leimoja, siirtiksiä, leimoja, glitteriä, leimoja... mainitsinko jo leimoja :D.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)