Friday, September 25, 2015

Diorgate part II


Pari viikkoa sitten avauduin blogissa huonosti käyttäytyvästä Diorin croco crackle –lakasta 608, jonka sielunelämää yritin selvitellä oman mielenterveytenikin uhalla. Postaukseen pääsette tästä. Uhkailin jo silloin, että jatkoa seuraa ja tässä sitä nyt sitten tulee. Postaus on kirjoitettu huuli pyllynposkella eikä sen ole missään nimessä tarkoitus tulla otetuksi vakavasti (tai ehkä edes luetuksi). Lukekaa ja katselkaa omalla vastuullanne. Lopussa on kynsikuviakin mutta kaverit please, kiduttakaa ensin itseänne lukemalla postaus hitaasti ja tarkkaan läpi!!!

Itselläni oli siis yksi kynsikirpparilta ostettu pullo Dior 608:ia, jonka toimivuus ei oikein selvinnyt lyhyellä matematiikalla. Tässä kävi nyt niin ihanasti, että eräs ihana blogin lukija otti minuun yhteyttä ja halusi lahjoittaa toisen pullon Dior 608:ia tutkimustarkoituksiin. Samalla hän halusi lähettää minulle myös kultaisen Dior 148:n, joka tuli alun perin tämän Golden Jungle duon parina. Ette usko miten tällainen ihana viesti sähköpostissa piristi ja palautti uskon ihmiskuntaan juuri sellaisena ”olen istunut koko päivän turhaan terveyskeskuksessa eikä kukaan kuuntele eikä ketään kiinnosta ja koko maailma on ihan paska” –päivänä. Pian postista saapuikin paketti, jossa oli Diorin duo ja pari muutakin ihanaa ylläriä (niistä lisää myöhemmin), joten pääsin rakentelemaan kunnon testisarjaa.En tiedä olenko koskaan avannut sanaista arkkuani oman koulutukseni suhteen. Opiskelin noin sata vuotta sitten Helsingin yliopistossa pääaineenani ihmisgenetiikka ja sivuaineina neurobiologia sekä solu- ja molekyylibiologia. Olen siis henkeen ja vereen voissa paistettu tutkijanplanttu. Tämä Diorgate alkoi vaikuttaa sen verran monimutkaiselta kuviolta, että päätin panna pystyy ihan kunnon tutkimusasetelman. Käytin erilaisia lakkoja 608:n alla ja tietysti vertailin aina kirppikseltä ostettua (nimetty I:ksi) ja lukijan lahjoittamaa (nimetty II:ksi) versiota crocolakoista. Ainoa visuaalisesti havaittava ero 608:issa oli koostumus, joka oli hieman ohuempaa ja siten nopeammin kuivuvaa tässä lukijan lahjoittamassa versiossa.

Duon paketissa oli myös oikein ohjeet siitä miten näillä pitää lakata. Ensin kerros kultaista lakkaa alle ja melkein kuivan lakan päälle (max 2min) crocolakkaa ohut kerros päälle. No, tuloksen näette kuvissa. Ei toimi todellakaan! Eikä toimi yksikään frost, shimmer, holo, glitter, neon, suede tai foil. Omasta mielestäni crocokuvion pitää näyttää siltä miltä se näyttää ainoissa onnistuneissa versioissa (CTSB = Capacity to See Beyondin sekä Dior 148:n päällä). Kunnon isot crococracklet ne olla pitää eikä tuollaista surullista pikkuräpellystä mikä näyttää läheltä kuivalta suola-aavikolta (tai lasimosaiikilta jos oikein yrittää tihrustaa) mutta kaukaa ei oikein miltään.


Alemmissa kuvissa siis yksi kerros Dior 148:ia ja kerros Dior 608 1,5min päästä (Diorin ohje)


Neonlakan (mattapintaiseksi kuivuva CG:n Metro Pollen-tin) päällä tulos oli lähinnä huvittava. Neonlakka kuivuu nopsaan ja mattaiseksi eli crackle ei ikään kuin saa siitä kiinni, kuivuvan lakan reunat nousevat ylös ja croco rapisee irti. 608:n toiminta perustuu tämän ”laajan ja perusteellisen tutkimuksen” mukaan siihen, että sen on tartuttava alla olevaan lakkaan, josta se nappaa kiinni kuivuessaan ja repii lakkaa mukaansa tehdessään crocokuviota (tavallinen cracklelakka repii vain itseään, joten sen voi lakata vaikka pikakuivattajan päälle). Tämän vuoksi mattaiset (neon, suede, matta) tai erityisen ohuet lakat (esim. monet holot tai foilit) eivät sovellu 608:n alle. Myöskään glitteriset lakat eivät toimi, koska 608 ei saa niistä kunnon otetta. Alla olevan lakan on oltava hitusen nihkeää (eli ei missään nimessä pikakuivattajalla kuivatettua), paksuhkoa ja tasalaatuista. Tällaiselle pohjalle (esim. hitaahkosti kuivuva jelly, crelly, creme) 608 tarraa hyvin kiinni ja saa revittyä alla olevaa (ei vielä täysin kuivaa) lakkaa kivasti mukaansa. Ettäs tiedätte!
Diorin oma ohje (kerros kultaista ja päälle alle 2 min kuluttua ohut kerros 608:ia) ei toimi ilmeisesti siksi että kultainen lakka on todella ohutta. 608 kyllä tarraa nihkeään lakkaan kiinni mutta massaa ei ole tarpeeksi, että se voisi vetää alla olevaa lakkaa mukaansa kuivuessaan. Testasin myös kahdella kerroksella kultaista 148:ia ja päälle 608 mahdollisimman nopeasti. Tulos oli kutakuinkin kamala. Ainoa tapa miten 148 toimi yhdessä 608:n kanssa oli yksi kerros kultaista ja 608 vasta kuivan lakan päälle (siis yli sen Diorin suositteleman 2 min kuivuneen). Oman selitykseni ja käsityskykyni mukaan tämän ei pitäisi olla mahdollista mutta näin se nyt vain oli! Poikkeus vahvistaa säännön? Go figure?!?
Molemmat 608:n pullot (I ja II) toimivat melko lailla yhtä hyvin. Ainoa ero oli kuivumisajassa. Tämän näkee erityisen hyvin kuvista, joissa on kultainen 148 alla (yksi kerros ja 608 levitettynä ohuesti kuivan päälle) ja eri aikapisteissä otettuja kuvia kuivumisesta. Pullo I:n 608 on crocoutunut vasta 30 min kohdalla kun pullo II:n ohuempi 608 on valmis ”jo” 15 minuutin hujakoilla. Edelleen heitän maailmankaikkeudelle kysymyksen ”kenellä on aikaa odottaa 15-30 minuuttia crackle-lakan toimimista ennen varsinaisen top coatin levittämistä?”.

Ihastuin turkoosiin China Glazen Capasity to See Beyond yhdistelmään 608:n kanssa (enkä vähiten siksi, että se oli 148:n lisäksi ainoa kunnolla toimiva versio) ja olin niin vakuuttunut omasta teoriastani (2 kerrosta paksuhkoa cremeä + 608 pintakuivan lakan päälle), että uskaltauduin testaamaan sitä kynsillä. Olisin voinut ottaa toimivaksi havaitun CTSB:n kynsille mutta hei, kerran täällä vaan eletään! Jokaiselle kynnelle valikoitui erivärinen syksyisen murrettu Color Clubin lakka ja päälle levitin ohuen kerroksen blogin lukijalta saatua (pullo II) Dior 608:ia. Se toimii sittenkin!!! Ja ihan jokaisella kynnellä!!! Odottelua kesti sen 15 minuuttia, minkä jälkeen levitin kynsille kerroksen HK Girliä. Olin melkein valmis jättämään kynnet ihan tällaisiksi mutta pieni leimaaja minussa kaivoi kuitenkin esille (sen ainoan toimivan) BPS:n leimauslaatan BP-L015 (koska se oli ainoa miltä löysin lehtikuvioita!) sekä murretun sävyisiä leimauslakkoja MdU:lta ja Colour Alikelta.
Johan oli taas reissu minne itseni vapaaehtoisesti änkesin! Tutkijaa ei näemmä saa ulos tytöstä, vaikka mitä tekisi. Kiitokset kaikille matkaan osallistujille ja erityiskiitos ihanaiselle lukijalleni, jonka ansiosta sain kiduttaa teitä tällä toisella Diorgate-postauksella. Kukaan tuskin enää koskaan erehtyy pyytämään minua tekemään tutoriaalia tai arviota yhdestäkään tekniikasta tms., koska itsesuojeluvaisto se on kynsiblogin lukijallakin. 

Nyt saa painaa välilehden kiinni! Heips, ootte ihania ©.14 comments:

 1. Ihanan värikäs lopputulos :) heti tekee mieli leimata!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Näistä tuli ihanan syksyiset. Onneksi onnistuivat kaikki!

   Delete
 2. Mä en tykkää crackleista, mutta nää kynnet on ihanat, kun niihin on myös leimattu ♡
  Tällaiset teoria- ja testipostaukset on tosi kivoja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sara :). Joku siis jaksaa lukea mun testailujakin! Näitä on niin hauska tehdä ja saa vähän vaihtelua.

   Delete
 3. Haha, näitä on kivaa lukea! Koitan tässä miettiä, että mitäs sut pyytäis tutkimaan... Enkö oo ihana? :D Kynnet on muuten upeat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, sä oot tosi ihana <3. Mä oon lähinnä ihmeissäni, että joku on päässyt hengissä postauksen loppuun :). No, sunnuntaina tulee lisää megapostausta ja luettavaa!

   Delete
 4. Hauska ja mielenkiintoinen postaus, mä ainakin luen näitä mielelläni! Mäkin itse asiassa himoitsisin sellaista hyvin toimivaa krokolakkaa, jollaiseen olen törmännyt just venäläisillä kynsibloggareilla. Eli saa vinkata, jos löydät sellaisen... Ja siis aivan upeat tuli noista kynsistä taas! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, etten vain kiduttanut lukijoita :). Mun on ehkä pakko alkaa metsästämään sellaista venäläistä krokolakkaa. Se on mun seuraava prokkis! Kerron kyllä heti jos sellaisen käsiini saan. Miksei vaikka El Corazon voisi tehdä krokoja?

   Delete
 5. Mielenkiintonenhan toi tutkimus oli. :) Tee ihmeessä lisää. :)
  Ja niin hienot kynnet taas!! Kiva, kun sul on pinta-alaa enemmän, ni näkyy toi krokleerauskin hyvin. Lyhyissä kynsissä menis sekametelisopaks. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vibamon :). Musta taas tuntuu, että näissä ei ole yhtään pinta-alaa ja tekis mieli laittaa joskus stiletot takaisin. Niitä oli niin huimaa lakatakin.

   Delete
 6. Vau mikä tutkimus! Ja hienot kynnet tuli lopuksi ^_^ Nyt tuli tunne että I-crackle on joko kuivahtanut tai maanantai-kappale?? o_O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Eve! Mä ajattelin kokeilla tuon ekan kappaleen ohentamista, koska niitä on nyt kaksi. Ohentaminen voisi auttaa myös kuivumisaikaan mikäli krokoiluominaisuus säilyy. Testaaja työssään taas :).

   Delete
 7. Ohhoh, kylläpä se on ollut siellä Tohtori Sykerönä :D Ihanaa, että joku viitsii panostaa näin kovasti kynsilakoilla tehtäviin tutkimuksiin, eli jos miulla tulee tarve joskus lakkatutkimukselle laitan siulle pyynnön toteuttaa sen ;)
  Mutta älyttömän upeat lakkaukset olet jälleen saanut loihdittua! Aivan ihanat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo joo, ehdottomasti mulle vaan kaikki Tohtori Sykerö -hommelit. Mulla on täällä jo pipetit ja pinsetit kuumina ja valmiina :). Kiitos kehuista Nanne <3.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)