Monday, September 14, 2015

Gold Leaf


Sain Sanna Tara Nail Artilta testattavaksi ja kuvattavaksi lehtikultaa, jonka käyttöä olen lykännyt tuntemattomista syistä. Ensin en oikein tiennyt miten tämän kanssa pitäisi toimia ja sitten en vain osannut ryhtyä rupeamaan. Seliseli...!
Nyt otin lehtikullan asiakseni ja päätin käyttää tätä moniväristä lehtikultaa (ei ole ihan tasaväristä kultaista vaan taittaa kauniisti kupariin) pieninä palasina. Siinä olikin sitten hommaa kerrakseen, kun aloin saksia ja nyhtää tätä olemattoman ohutta lehdykäistä pieniksi paloiksi. Tämä on nimittäin aika staattista tavaraa, joten kaikki pienet ja isommatkin palaset tarttuivat klöntiksi saksien päähän… ja sen jälkeen sormiin jne. Sain vihdoin taltutettua nämä staattisen sähkön ystävät muovisella kynsinauhatyöntimellä ja onnistuin keräämään tarvittavan määrän pieniä palasia alustalle.
Olin suunnitellut lakkaavani kynnet ihan vain mustalla ja koristelevani lakan lehtikultapalasilla, mutta tähän pisteeseen päästyäni huomasin tarttuneeni vinyyleihin, joilla tein kynsille eripaksuisia raitoja. Lakkasin kynnet Saffronin lakoilla 53 (vampyyrinpunainen crelly) ja 35 (tummanvioletti crelly kultaisella shimmerillä ©). Vinyylit eivät oikein tykänneet tarttua kynsiin koko pinnaltaan, joten raidoista ei tullut niin tarkkoja kuin tavallisella koristeluteipillä (ja edes jonkinasteisilla skilsseillä) olisi saanut aikaan. Tällä kertaa en antanut sen haitata itseäni, koska sain pahimmat mokat piiloon lehtikultapalasten alle.

Levitin raitakynsille yksi kerrallaan kirkasta lakkaa ja asettelin lehtikultapalasia märkään lakkaan sopiviin kohtiin. Päälle vain kerros pikakuivattajaa ja sillä sipuli. Kylppärissä huomasin, että olin vahingossa koristellut myös kasvoni lehtikullalla mutta eikös joissain hienoissa voiteissakin ole kultapartikkeleita? Olo oli kyllä vallan kultainen, kun sekä kynnet että kasvot olivat saaneet kultakuorrutuksen.

Näistä tuli ihan kivat, vai mitä tykkäätte? Huomenna lähestytään irtoglittereitä tositarkoituksella.
14 comments:

 1. Ooh todella nätit. <3 Itse oon harkinnut tuon lehtikullan ostamista ja nyt viimeistään täytyy hankkia sitä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fani :). Ei tuon käyttö ollutkaan yhtään niin hankalaa kuin olin kuvitellut!

   Delete
 2. Tosi kivasti toteutettu, en ois ikinä kekannut. Jos joku käskis mun koristella lehtikullalla niin koristelisin varmaan roskista sillä kun en ymmärrä miten sitä käytetään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sole <3. Mä ensin vähän kelasin, että miksi ihmeessä joku koristelisi roskista :D. Pitkät piuhat ja silleen :).

   Delete
 3. Ihan ku ois puista tippunu lehtiä sun kynsille. Hyvältä näyttää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh, kultaisia lehtiä :). Se olis ihana syksy!

   Delete
 4. Mie olen kans tilannut tätä lehtikultaa jo ajat sitten, mutta en ole vielä uskaltanut alkaa sen kanssa taisteleen :D
  Mutta hyvältä ne ainakin siun kynsillä näyttää ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nanne :). Ei tää sitten loppuviimeks ollut mitään kamalaa taistelua. Olin varautunut pahempaan. Sähköisyys on ainoa ongelma ja sitäkin voi käyttää hyväkseen. Näissä on se hyvä puoli, ettei tarvitse miettiä meneekö päällyslakalla ruttuun niin kuin folio menee!

   Delete
 5. Näin taas mattimyöhäisenä kommentoin moneen postaukseen samalla kertaa, sori! Noiden lehtikultapalasten leikkailussa ja kynsille asettelussa on saanut varmasti täyteen päivän askartelukiintiön :). Tulos on upea, tosi tyylikkäät ja elegantit lehtikultakynnet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti :). Leikkely oli hermoja raastavaa mutta asettelu oli jotenkin zenmäisen mukavaa ja rentouttavaa!

   Delete
 6. On kyllä ihanat, paljon moniulotteisemmatkin kuin pelkät mustat olisi olleet :) Tykkään ♥

  Ja hih, itse lakkasin tässä joku päivä kiireessä kynsiä jolloin jouduin vähän tappelemaan erään lakkapullon kanssa. Mies sen lopulta sai auki, mutta ennen sitä yritin sen avaamista muun muassa kietomalla korkin pyyhkeeseen ja koittamalla kiertää korkkia hampailla auki (tätä en tee ikinä, mutta nyt oli niin kiire ja kyseistä lakkaa oli vaan _pakko_ saada :D). Tässä vaiheessa kynsilläni oli jo valmiiksi pari kerrosta Kiss Me I'm Braziliania, ja juuri ennen lähtöä huomasinkin peiliin vilkaistessa että poskeen oli ilmestynyt pinkki "kauneuspilkku" :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii! Meidän kynsihörhöt kyllä tunnistaa, kun aina on jotain lakkaa/glitteriä/foliota naamassa :). Ihme, etten ole vielä vahingossa leimannut naamaani! Mä muuten niin vihaan lakkapulloja mitkä jumittaa. Tai toinen ärsyttävä piirre on se, kun saat pullon auki, mutta kädessä on todellakin vaan korkki ja sivellin on edelleen kiinni pullossa :). Cadillacquerin vanhat pullot (siis tää on mun lempimerkki <3, enkä haluaisi valittaa mutta minkäs teet) tekee tätä koko ajan, argh.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)