Friday, September 11, 2015

Pikalakkaus siirtokuvilla???


Muutama ilta sitten päädyin taas kanien ruokkimis-/siivousoperaation jälkeen keittiönpöydän ääreen lakkaamaan kynsiä. Miten se onkin, että lakkaushimo iskee aina illansuussa? Ideoita pyöri päässä miljoona, mutta siihen tahtiin etten saanut yhdestäkään kiinni. 
Halusin kynsille ”jotain vaan ihan nopeesti” ja muistelin uhoilleeni nailOxtailin Solelle apinoida hänen pitsisiirtiskynsiään. Laattavalikoimastani ei löytynyt yhtäkään verkkosukkahousuleimaa, joten otin pöydälle pari vaihtoehtoista (vähän sinnepäin) ristikkoleimaa pohdinnan alle. Päässä kyti omituisia ajatuksia valkoisista kynsistä vesivärilaverrauksella, joihin sitten iskisi leiman ja kukkadecalit päälle. Siirryin käymään läpi siirtokuvakansioitani, joista ei löytynyt kuin yksi kukkaa edes etäisesti muistuttava siirtis. Sekin oli jo varattu Sissin/Dimavarienin apinointiin. Onnittelin hiljaa itseäni, etten ole tosiaankaan huomaamattani täyttänyt siirtokuvakansioitani kukkakuvilla, joita en koskaan käyttäisi… Paitsi nyt!!!
Ei verkkosukkia eikä kukkia, hmm. En halunnut luopua ajatuksesta, joten napsin pöydälle punaisia sulkasiirtokuvia ja Betty Boop-decaleja. Lakoiksi valitsin Essencen mattavalkoisen The White Bunny (hihii ©) ja Gina Tricotin korallisen Peach Coctail. Voi että kiukuttaa, kun lakan nimet kirjoitetaan väärin, kun ei tiedä pitäisikö se korjata postauksessa vai apinoida virhettä, joka saattaa kuitenkin pienellä todennäköisyydellä olla jonkun "hauska" vitsi. Lakkasin nimettömään korallia, joka on edelleen itselleni hankala väri mutta se nyt sopi parhaiten siirtokuvien sävyihin. Valkoinen pupu oli ihan eri maata kuin Essencen upea musta lateksimaali, eikä tasoittunut sitten millään.

Ärsyynnyin valkoiselle epätasaiselle mattapinnalle ja päätin tehdä kynsille ”vähän jotain kuvioita” vesivärilakoilla (Kaleidoscope Aquarelle Tints 06 ja Saffron 40) ennen leimaamista ja siirtokuvia. Tässä kohtaa filmi katkesi ja seuraavan kerran palasin älyllisten olentojen kerhoon, kun kynsillä oli tätä, tuota ja vähän kaikkea. Tästä lakkauksesta jäi muutama huomionarvoinen asia mieleen: Yves Rocherin Smoky Top Coat on mielettömän ihana vesivärilakkauksissa luomassa varjoja, DaLen holotopperia kannattaa käyttää ehdottomasti myös vain osassa lakkausta koristeena, Essencen Tattoo Liner -kynä on aivan mielettömän ihana kaltaiselleni poropeukalolle yksityiskohtaisessa räpeltämisessä (iso kiitos synttärilahjasta tiedät kyllä kuka ©).
Ihastuin kynsiin niin kovasti, että tunsin tarvetta oikein signeerata peukalon! Siirtokuvat ja leimailut verkkosukkiksineen kaikkineen jäivät nyt toiseen kertaan. Kampesin miehenikin sängystä kohdevalon alle ihastelemaan käsinmaalattua holotusta. Pakko myöntää, että Nena Sofian vinkki maalaamisesta mattapinnalle oli kyllä todella toimiva. Eipä siis harmita lainkaan, että valkoinen pupu ei lunastanut odotuksia täydellisenä valkoisena mattalakkana. Kunhan uudet siveltimeni ja akryylimaalini saapuvat niin uskon, että tätä tullaan tarvitsemaan ns. canvas-lakkana.
Eksyin siis taas huiman kauas alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta väliäkö hällä. Tästä on näköjään tullut enemmän sääntö kuin poikkeus. Mitäs olette mielipuolta tuherruksesta?
19 comments:

 1. Kaunista jälkeä! Näistä tuli mieleen myös vähän Roosa Nauha -kampanja, joka kohta taas koittaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Nyt kun mainitsit niin kyllä muuten tuleekin mieleen Roosa Nauha. Olis pitänyt säästää kuvat sinne!

   Delete
 2. Todella kauniit, omaperäiset ja taiteelliset ❤️

  ReplyDelete
 3. Ihanat, arvasin että osaat antaa sille kynälle kyytiä :) mä aina sun taiteiluja ihastellessa mietin että pitäskö kasvattaa piiitkät kynnet ja kun ne on pidemmät niin en tykkää olla niillä ja sahaan pois, pöh. Nää on kyllä niin vinhan hienot ja upeet <3 mitä se Yves Rocherin top coat tekee muuten? Mahdanks mä tarvii sellasen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tolla kynällä saa muuten korjattua leimauksia ihan sikahyvin! Ihan pieniäkin yksityiskohtia. Mua pelottaa jo nyt, että toi kuivuu liian nopeasti kuten monet tuollaiset kynät tekee. Mutta saahan niitä lisää :). Toi YR:n topperi on vähän niin kuin DaLen Smoky-kokoelman lakka mutta cremepohjan tilalla on kirkas lakka. Eli se on täynnä mustaa mattamikroglitteriä, jolla saa kaikkea hassua aikaan kynsille. En ole ikuna törmännyt vastaavaan, joten pakkohan se oli heti saada. Vähän niin kuin harmaanmusta vesivärilakka, jonka koostumus on kuin tuhkaa. Kyllä sä mahdat tarvita!

   Delete
 4. Nää on hienot! Sekavat ja kaikkea täynnä hyvällä tavalla. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Satsuli :). Mulla on aina se ongelma, etten osaa lopettaa ajoissa. Pitäis oikein joskus ottaa kuvat joka välissä, kun meinaa lopettaa muttei lopeta. Sitten voisi jälikäteen analysoida järjen kanssa, jotta olisiko kannattanut!

   Delete
 5. Nää on ihan mun kynnet <3 Juuri sellaiset missä viihtyisin ja ahh. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla Fani <3. Mä en edelleenkään oikein tiedä mistä nää syntyi mutta aika jänskät näistä tuli ja keksin kivoja uusia ideoita jatkoon :).

   Delete
 6. Mulla tulee näistä kymmenestä upeasta taideteoksesta hassusti mieleen Roosa-nauha!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No nyt sullekin tuli se mieleen :). Ja, joo niin tulee nyt mullekin kun sanoitte. Mä oon ilmeisesti vähän aikaani edellä tän kampanjan kanssa!

   Delete
 7. Wääks tätä postausta luin ihan silmät suurina odotusta täynnä, kun piti saada tietää että _miten ihmeessä_ tällaiset kynnet voi toteuttaa! Tosissani en kykene mitenkään sanoilla kuvailemaan kuinka upeat nämä ovat, sä olet niin taitava että sitä on vaikeaa käsittää! ♥♥ Ihanaa muuten, että mattapintavinkistä oli hyötyä, hoksasin sen aikanaan Oumaxin maalien kanssa kun ne eivät meinanneet mitenkään päin tarttua kynnen kiiltävään pintaan, nykyään ei

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotain tapahtui ja kommentti jäi kesken! :o :D Mutta piti siis sanoa, että Mont Marteissa on onneksi sen verran pigmenttiä, että niiden kanssa ei tarvitse vastaavaa kikkailua ja olen maalannut ihan kiiltävälle pinnalle suoraan vaikka pikakuivattajaa koitankin välttää, sen päälle on hankalaa saada mitään tarttumaan :)

   Delete
  2. Oli kyllä tuhat kertaa helpompaa maalata mattapinnalle kuin kiiltävälle. Mulle tuli nyt nuo uudet Picture Polishin siveltimet ja Suomalaisesta neon/metalliakryylimaaleja (tavalliset akryylit on vielä matkalla). Jos ei nyt ala homma toimia akryylimaalien kanssa niin sitten tulee itku! Mun tavoitteena on osata maalata kaneja kynsille :). Sä olit ihan selkeästi mun muusana tässä lakkauksessa. En oikeesti edes ajatellut mitään näitä tehdessä, ne vaan syntyi itsekseen :). Ihana kuulla, että säkin tykkäsit <3.

   Delete
 8. No jumantsuikka että on taas hienot luomukset nämä! Voi kunpa voisin ostaa kaupasta sellaisen taiteellisuuden talentin, jonka avulla sä loihdit näin monesta ainesosasta tällaisen täydellisen harmonisen kokonaisuuden. Onneksi voin sentään ihastella sitä harmoniaa näin kuvien ja tekstin välityksellä :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, jos sä vielä löydät tästä harmoniaa :). Mulla tuli jo monessa vaiheessa sellainen olo, että nyt taidettiin mennä päin seinää ja kovaa. Mutta sitten lisäsin taas vähän lisää jotain kynsille. Mikä siinä on, etten osaa tehdä mitään yksinkertaisia, kauniita ja elegantteja kynsiä? Kiitos silti tuhannesti kehuista <3.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)