Thursday, September 10, 2015

Sometimes Bad Nail Polish Happens to Good People!


Tänään vuorossa hieman erilainen aamusatu… Hankin innoissani vähän aikaa sitten ensimmäisen croco-crackle-lakkani. Tehän kaikki tiedätte suuren rakkauteni crakleja kohtaan, eiks juu? Croco-lakat repeilevät kynsillä vähän erilailla kuin tavalliset cracklet muodostaen kynnelle krokotiilinnahkaa muistuttavan kuvion. Aivan ihania! Olen niin auttamattomasti myöhässä koko crackle-trendistä, ettei croco-lakkoja tunnu löytyvän mistään. Instassa olen bongaillut venäläisten kynsitaiteilijoiden esittelemiä venäläisia croco-lakkoja (ihan uutukaisina) mutta millä niitä nyt tänne naapuriin saat. Löysin kuin löysinkin lukijan vinkkaamana Diorin upean maastoutumisvärisen crocolakan 608. Arvatkaas olinko innoissani, kun sain lakan käsiini!
Testasin lakkaa heti tikuille lakkaamalla puhtaalle tikulle ensin kirkasta lakkaa (crackle-efekti ei toimi ilman alla olevaa kuivunutta lakkapintaa) ja päälle muutaman tunnin päästä Diorin crocoa. Heiluttelin tikkua ensin kevyesti ja sitten hurjasti niin että tietämätön olisi saattanut luulla minun olevan ohjaamassa rullaavaa lentokonetta putkelle. Ei mitään! Crackle-efekti perustuu lakan ylinopeaan kuivumiseen, joka aikaansaa halutun repale-efektin näissä ihanissa lakoissa (sekä ei-halutun efektin vanhoissa OPI:n Suede-lakoissa). Jokainen näillä pelleilyt tietää, että lakkaamisen kanssa saa olla supernopea, koska rakoilu alkaa sillä sekunnilla, kun lakka levittyy kynnelle eikä samaan kohtaan saa enää koskea toista kertaa.


Eilisen lakkaus, jolle aloin Dioria testailemaan


Olin hieman pöllämystynyt reaktion puuttumisesta ja aloin jo googlailla lakkaa tarkastaakseni sen todella olevan crackle. Kyllä, kaiken järjen mukaan edessäni olevan pullo on crackle-lakkaa. Testasin lakkaa myös vanhoille lakkahyrrille. Lakkasin paksusti, lakkasin ohuesti, lakkasin kiroillen mutta ei, ei kerrassaan mitään. Kunnes puolen tunnin päästä ensimmäisellä tikulla näkyi jotain. Jestas sentään, tämän lakan crackle-efektin synty kestää puoli tuntia! Koskin vahingossa tikun pintaan ja kaikki lakka rapisi pöydälle. Siis WHAT THE F***! Otin seuraavan tikun käteeni ja levitin hengittämättä hiljaa pintaan pikakuivattajan. Kaikki hyvin, pinta on suojattu, saa hengittää! Tämä on ilmeisesti vähän enemmän tällainen "antaa ymmärtää muttei ymmärrä antaa" -lakka.


Lakkapinta heti lakan levittämisen jälkeen. Ei sitten minkään maan cracklea havaittavissa.Tällainen show yhden testitikun tekemisessä sai niskavillani nousemaan, kun ajattelin mitä lakkaaminen aikuistenoikeesti kynsille tarkoittaisi. Päätin kohdata asian leikkimielellä ja lakkasin Dioria eilisen hyrrämanin päälle. Myönnän, että kuka tahansa pienenkin aivokapasiteetin omaava henkilö olisi levittänyt mattapinnalle ensin kerroksen päällyslakkaa ennen cracklea. Olin kuitenkin jo valmiiksi sen verran skeptinen onnistumisen suhteen, että en jaksanut välittää pikkuasioista. Sitä paitsi crackle toimii normaalisti kyllä aivan yhtä hyvin mattalakan päällä kuin kiiltävälläkin pinnalla, nih! Olin valmistautunut PIIITTKKÄÄÄÄÄN odottamiseen, joten otin koneella mukavan asennon ja lakkasin kynsille ohuen kerroksen Dioria. Edelleenkään kynsillä ei tapahtunut hetimiten yhtään mitään. Otin kuvan ja odotin… Vartin päästä otin toisen kuvan ja odotin toisen vartin.


Vartin odottamisen jälkeen lakkapinta alkaa kuivua.
Peukussa näkyy jotain epämääräistä säröilyä.Puolen tunnin hollilla Diorin näki kuivuneen täysin ja kynnen pinnalla näkyi aivan pientä hilseilyä (yöks). Lakkapinta näytti vähän samalta kuin lähi-lähi-lähikuva vuosikymmeniä itseään auringossa paahtaneen henkilön ihosta (tuplayöks). Tökkäsin peukalon lakkapintaa sormella ja ohut lakkakerros mureni kuin Kuolleenmeren papyruskäärö. Rapsutin toista kynttä kevyesti kynnenpäällä ja hetken päästä crocolakka oli siirtynyt murusina pöydälle. Alla oli oma vanha lakkaus täysin muuttumattomana. Rapsuttelin kaikki kynnet läpi ja pesin kädet kynsiharjan kanssa saadakseni kaiken sormiini tarttuneen murustuksen irti.


Puolen tunnin kuivattelun jälkeen Dior on kuivunut ja alkaa rapista alas kynneltä!


Harvoin sitä voi rapsutella lakan kokonaan pois kynsiltä, mutta onpahan nyt sekin koettu :).

Totesin jotain tyyliin ”no höh” ja jatkoin päivääni edellisen päivän manikyyrillä. Tavallaan tämä oli ihan hyvä pysähdys ja pohdinnan paikka monessakin suhteessa (mikäli nyt on millään muotoa mahdollista päätyä filosofisten pohdintojen pariin kynsilakan kautta). ”No höh” kuvastaa kevyttä paheksuvaa ärsyyntymisen esiastetta, mutta ihan oikeasti on kai meillä jokaisella elämässä suurempiakin ongelmia kuin crackle-lakan rakoilemattomuus tai OPI:n Suede-lakan rakoileminen. Myönnän eläneeni useita hetkiä, joina Dior olisi saanut tehdä lähempää tuttavuutta seinän kanssa hyvinkin kiivaalla lentoradalla, mutta nyt ei vaan jaksa ärsyyntyä pienistä. Joskus huonoja (jopa Diorin suunnittelemia) kynsilakkoja vain sattuu hyvillekin ihmisille. Elämä on!

Mites on, onko kukaan teistä päätynyt filosofoimaan (lakka)pullon ääreen?
32 comments:

 1. Hih, ihana asenne! Aina ei voi saada kultaa, niin se vaan menee :) Onneksi aiempi lakkaus ei mennyt pilalle ja pääsit jatkamaan päivääsi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää oli vähän tällainen, hupsistakeikkaa-postaus :). Oli kyllä tosi hyvä, ettei lakkaus mennyt piloille, kun oltiin just lähdössä kaupoille. Mikähän voima se taas pakotti testailuun just lähdön alla?

   Delete
 2. Kyllä ärsyttäisi..ihanan näköinen lakka joten tottakai sitä olettaisi että se toimisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua lähinnä kummastuttaa kovasti. Aina sanotaan, että crackle pitää levittää ehdottoman kuivan lakan päälle, että se toimii, mutta olisikohan tässä sitten asiat jotenkin ihan nurin niskoin? Pakko kokeilla vielä märän lakan päälle :). Voisko näissä tulla mukana käyttöohje, jos tää on näin hankalaa, please!

   Delete
 3. Mua jotenkin nauratti tää postaus. :D Anteeksi! Mulla on samainen lakka Barry M:ltä eikä sen kanssa ainakaan ole ollut noin suurta ongelmaa. :O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää oli nimenomaan tarkoitettu nauratuspostaukseksi :D. Mun on pitänyt tilata K4L:ltä se yksi BarryM mikä niillä on mutta jotenkin se on aina jäänyt. Kai se on pakko seuraavaan tilaukseen laittaa niin nähdään mikä se on lakkojaan!

   Delete
 4. Mulla on Barry M krokotiililakka ja se pitää sutia hieman märän lakan päälle, että kuviot muodostuu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kun tätä mäkin aloin pohtia! Yritin etsiä netistä ohjeita tuohon Dioriin mutta kaikkialla sanottiin, että kuivan lakan päälle, niin kuin aina cracklejen kanssa. Mutta testataanpa vielä tämäkin tekniikka. Jokuhan siinä on, että tuo tikku toimi mutta sen jälkeen ei mikään. Josko tuo rapiseminenkin estyisi, kun aluslakkaus on vielä sen verran tahmeaa, että pinta kiinnittyy siihen paremmin. On tää nyt jo aikamoista tiedettä ja kemiikkaa!

   Delete
 5. Mä. Olen. Niin. Äärimmäisen. Pahoillani! Ihmettelen kyllä miten krokon ilmestymiseen on mennyt puoli tuntia, itse kun lakkasin niin alkoi krokoilu "jo" 10-15 minuutissa? Tämä viini ei siis parantunut vanhetessaan? :O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mut kato kun nää on näitä elämää suurempia juttuja :). Mun mielestä tää on vaan ihan käsittämättömän hubaa yrittää selvittää tän lakan sielunelämää! Nyt testasin tikulle, että lakkasin melkein märälle lakalle kerroksen Dioria. Meinasin jo heittää menemään mutta tässä kirjoittaessani vilkaisin tikkua ja perhanan perhana, siellähän on selkeää krokoa! Kyllä siinä se vartti ainakin meni. Ihme lakka! Kenellä on aikaa odottaa vartti ennen päällyslakan lakkaamista? No okei mulla, mutta siis tavallisilla ihmisillä, joilla on elämä ja kaikkee :). Vieltä te näette tän mun kynsillä ennen kuin hautajaisia vietetään... siis lakalle tai mulle :D.

   Delete
 6. Ehkä tämä on joku semmonen lopussa kiitos seisoo -lakka. Se toimii vain niillä, joilla on tarpeeksi kärsivällisyyttä kokeilla ja yrittää eri tapoja. :D Vaikuttaa kyllä niin huonolle, että pakko siinä on vain olla joku oma jipponsa. Hauska postaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tai sitten tää on joku Herra Diorin henkilökohtainen kettuiluviesti kaikille turhamaisille naisille. "Odotelkaa vaan ihan rauhassa pari tuntia esim. hengittämättä niin kyllä se siitä suttaantuu!". Tää on kyllä nyt niin mielenkiintoinen lakka, että minähän en periksi anna. Kyllä täältä vielä yhdet krokotiilikynnet tuotetaan vaikka krokotiilinkyyneleiden kanssa!

   Delete
 7. Replies
  1. Joo, tää on ihan mystinen tapaus! Sain yhden tikun onnistumaan cremelakan päälle (leivitin melkein märälle lakalle) mutta glitteri, shimmerin, foilin, neonin, holon päälle ei synny mitään rakoilua, vaikka levitin niille Diorin yhtä nopeasti. Tällä onnistumisprosentilla yski kynsi kymmenestä saattaisi onnistua :). Tää olis niin nätti just vaikka holon tai jonkun foilin päällä. Ja se Diorin alkuperäinen pari tälle lakalle on kultainen foil. Nyt jo melkein kiukuttaa!

   Delete
 8. Melkeen pukkaa hikeä lukiessa. Himoitsin niin kauan Barry M krokoa ja Opin spottedia ja tiedätkös mitä? Niissä ei ehdi kummassakaan kissaa sanoa, ja spottedinkin kauniit pylpyrät ovat aivat halkeilleet. Ookko kiinnostunut kahdesta pikaefektilakasta? :D Varmaan siinä, kun kissaa alkaa sanoo, ni het ekalla äännähdyksellä se päällyslakka, tai en minä tiiä, kun en oo koskaan onnistunut kauniita kynsiä niillä tekemään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on kanssa toi Spotted ja se on kyllä outo lintu. Pylpyröitä syntyy miten sattuu ja sitten se koko pinta halkeaa. En ole kyllä edes testannut kynsille, kun tikku näytti niin utopistiselta :). Olen nyt lakannut noin 20 tikkua Diorin lakalla ja yksi ainoa onnistui OPI:n Taupe-less Beachin päälle. Ei auta märkä lakka eikä kuiva lakkapinta. Mun aivoihin ei mahdu että mikä tuossa OPI:ssa nyt sitten oli niin ihmeellistä, että se onnistui. Onko se nyt niin vaikeata tehdä crocolakka mikä toimii? Kyllähän crackletkin toimii kuin junan vessa (vai toimiiko nekään enää)!

   Delete
 9. Replies
  1. Oikein Halloween-kummituslakka... eikun -kakka :).

   Delete
 10. Just, eipä tuolleen käyttäytyvää lakkaa vielä aiemmin ookaan tullut eteen :o jos joskus jaksat vielä testailla lisää, niin mielenkiinnolla kyllä oon lukemassa, et löytyskö mysteeriin vastaus ja jollain niksillä oiskin toimiva tapaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on ihan mieletön! Tänään lakkasin tikuille viisi kertaa märän lakan päälle ja ainoastaan OPI:n Taupe-less Beachin kanssa toimi. Siinäkin tosin kesti 15 minuuttia ennen reaktiota mutta muissa tikuissa tapahtui omituisia kökkööntymis-ilmiöitä :). Pakkohan tätä on vielä jatkaa!

   Delete
 11. No jopas se on vastustanut! :D Ihme lakka kun ei ala toimimaan. 0.o

  ReplyDelete
 12. Heheehhe, hohooohhhooo :'DD

  Miulla on OPIn Spotted ja en ymmärrä miten muut saa sillä kaunista jälkeä O.o Vaikka lakkaa laittaisi kuinka ohuen kerroksen, niin ei se ole kaunista katsottavaa.. Barry M on myös, tosin myyntipinossa, mutta en saanut sillä edes tikulle nättiä jälkeä.. Perus crackleilla kyllä onnistuu hyvin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, ihanaa että muillakin on samoja ongelmia :). En ole vahingoniloinen mutta kiva tietää, ettei kyse ole ehkä kuitenkan omasta kädettömyydestä. Jatketaan harjoituksia!

   Delete
 13. Perusta vertaistukiryhmä, tai onks tää se jo? :D (toivoisin tollasen upeuden toimivan)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on muuten ältsin hyvä idea! Huonosti käyttäytyvien lakkojen uhrit ry :D.

   Delete
 14. Voi himputti! Lakka näyttää huikealta tuossa tikulla, joten onpas sanonko mistä ettei se sitten toiminutkaan. Mä pidän molempia peukkuja että saat jollain jännällä konstilla vielä tuon kenkkuilevan Diorin toimimaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä on nyt korkeammat voimat jo käytössä, mutta uskon että pikapuoliin Dior-gatesta kuullaan vielä lisää :).

   Delete
 15. Oho, on vain erikoinen. :O
  Mul on LCN:n kroko ja se kyllä alkaa kroklaantumaan heti. Must se piti levittää vähän märän lakan päälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässäkin sanotaan ohjeissa, että pitää levittää max. 2min lakan levittämisen jälkeen päälle. Tein just näin (1,5min) ja ihan kamala lopputulos :). Mutta hyviä uutisia tulossa ensi viikolla tästäkin aiheesta!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)