Friday, September 4, 2015

Verdict Is In! Pet'la vs. BCN Fake'la


Nyt pistetään nippuun aika monta kärpästä kerralla. Pakottava tarve saada kynsille sähkönsinistä mutta sen koristeleminen on aina yhtä hankalaa. Metallit sopii, valkoisesta tulee isänmaallinen fiilis, musta ei ehkä näy tarpeeksi, jotain muuta… mutta mitä? Lupasin eilen tehdä molempiin käsiin saman manin mutta leimata toisen käden Pet’la Platesin Tu-Turkey-Keyllä ja toisen BCN-003 feikkilaatalla. Tässäpä siis oiva tilaisuus samalla kokeilla miten eri värit sopivat leimoina sähkönsinisen päälle.


Stamping done using original Pet'la Plate Tu-Turkey-Key stamping plate


Lakkasin itse kynnet (olipahan taas hyvin muodostettu lause… joo ihan itse lakkasin) Gina Tricotin metallisella sähkönsinisellä frostilla 150 Deep Ocean sekä Kikon täydellisellä sähkönsinisellä cremellä 336 (peukalo + nimetön). Onneksi sain tämän Kikon lahjaksi nailOxtailin Solelta, koska pelkään kuollakseni, että Color Clubin Bright Night menee pilalle kuten ZigiZtylen Sigille kävi. Tämä Kiko on kyllä ehkä vielä upeampi kuin CC! Miten näin edullisissa lakoissa voi olla näin täydellinen suti? Kikon suti on muuten melko lailla samanlainen kuin Picture Polishin vastaava. Ainakin omissa hyppysissäni.


Stamping Pet'la Plate Tu-Turkey-Key
Stamping done using BCN-003 (fake plate)

Olin nähnyt Instagramissa ihanan holoisen sähkönsinisen lakan (älkää kysykö minkä), joten keksin päällystää kaikki kynnet Picture Polishin Holidayllä. Siinä meni taas yksi kärpänen! Olin nimittäin juuri avautunut jossain miten tätäkään ei tule koskaan käytettyä, kun en oikein tiedä minkä kanssa sen yhdistäisi. Jostain syystä olen koko ajan tunkemassa holotoppereita yhteen cremejen kanssa mutta Holiday syttyi oikein palamaan frostin päällä. Alla oleva frost sai kokonaisuuden näyttämään yhtenäisemmältä, kun cremen kanssa yhdistettynä Holiday jää selkeästi topperiksi eikä samaa kaunista syvyysvaikutelmaa muodostu. Tämä pitää pistää tarkkaan taas korvan taakse!


Stamping BCN-003 (fake plate)
Stamping BCN-003 (fake plate)


Ihastelin sähkönsinisiä kynsiä yhden päivän ja seuraavana ryhdyin leimauspuuhiin. Otin esiin China Glazen Poeticin, A-Englandin Fotheringhay Castlen ja kaksi Colour Aliken leimauslakkaa (Sunset ja Ocean Blue). Leimasin kynsiin täsmälleen samat leimat samoilla lakoilla mutta vasemmassa kädessä käytin BCN-003 laattaa ja oikeassa Pet’lan Tu-Turkey-Keytä. Peukalot ovat melko samannäköiset mutta muissa kynsissä eron kyllä huomaa. Sähkönsininen holokimallus on niin voimakas, että hentoinen feikkilaatan leima ei erotu kunnolla kynneltä. Leimojen sävyissäkin huomaa selkeän eron, joka johtuu Pet’lan laatan syvemmistä etsauksista. Leimojen uurteisiin menee enemmän lakkaa, joten myös kynnelle siirtyy enemmän lakkaa. Sama efekti kuin kynsien lakkaaminen yhdellä vs. kahdella kerroksella lakkaa. Valitettavasti kukaan tuskin pystyy leimaamaan täsmälleen samaan kohtaan kahteen kertaan peräkkäin saadakseen voimakkaamman värin leimaan. Pet’lan laattojen syvät etsaukset kuitenkin ajavat selkeästi saman asian. Erityisesti eron huomaa, kun leimaa tavallisella lakalla. Pikkurillin sammalenvihreä hololeima erottuu varsinkin livenä sata kertaa paremmin Pet’lan leimalla kuin BCN-laatan leimalla.


Stamping Pet'la Plate Tu-Turkey-Key
Stamping Pet'la Plate Tu-Turkey-Key

Kuvista voi jokainen päätellä kannattaako roposet laittaa aitoon vai feikkiin. Mikä näistä on sitten paras väri koristeeksi sähkönsinisen kanssa? Kuparinen Poetic on todella kaunis ja pinkki Sunset muuttuu sinisen päällä melkein kirkkaanpunaiseksi. Voittaja on kuitenkin omasta mielestäni vaaleansininen Ocean Blue, joka näyttää sähkönsinisen päällä upealta turkoosilta. Eivät nämä kynnet kokonaisuutenakaan yhtään pöllömmät ole vaikka melkein jokaisessa on erivärinen leima.

Mikä väri teidän mielestänne sopii parhaiten sähkönsinisen pariksi? 
12 comments:

 1. Kiva lakkaus! Mä niin pidän säpäkän sinisestä väristä.

  Ehkäpä keltainen tai oranssi olisi mun valinta sähkönsinisen väripariksi.. joku kirkas väri ainakin, joka ei sotke sinisen intensiivisyyttä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sähkönsininen on ihan parhautta! Mä en osaa yhdistää edes keltaista siniseen, kun siitäkin tulee heti naapurimaan lippu mieleen. Mä oon oikein mestari valitsemaan vahingossa lippujen värejä kynsille. Saksan lippu on ollut monta kertaa vahingossa lakkauksessa :).

   Delete
 2. Tiedätkö sen vanhan viidakon sanonnan "Köyhällä ei ole varaa ostaa halapaa"? :D
  Miulla tuli toi sanonta mieleen kun katsoin mitä jälkeä feikkilaatoilla saa aikaan. Eli miulla ei ainakaan ole varaa ostaa laattoja, jotka ei toimi, toisensa perään. Säästän rahaa ja ostan heti kerralla merkkilaatan johon uskallan luottaa, että toimii :) No joo, kaikilla on oma mielipide :)
  Onhan muuten nätin siniset kynnet ^.^ Miusta kans toimii toi Ocean Blue parhaiten sähkönsinisen parina, mutta ei toi Poetic:aan paha ole :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti itsekin mielelläni maksan, jos saan varmuudella hyvää. Valitettavasti sekään ei ole aina niin satavarmaa, kun monesti se on se brändi tuotteissa mikä maksaa eikä enää laatu niinkään. Mutta mikäli olen jonkun tuotteen hyväksi havainnut niin mukisematta kyllä maksan siitä mitä pyydetään.

   Mulla on joku sininen juttu kyllä nyt menossa! Keltaisesta pääsin juuri yli, joten siitä olikin sitten sujuvaa siirtyä seuraavaan väriin :). Ocean Blue yllätti mut totaalisesti laadullaan ja sävyllään. Nyt pitäisi heti päästä taas leimaamaan sillä uudestaan!

   Delete
 3. Mielenkiintoista, ostin ko laatan juuri kesällä Cesarsshopista tietämättä että se on feikki. Kaikki kuviot eivät tosiaan nouse kauniisti ko. laatalta, mutta eivätpä nouse kyllä kaikilta aidoiltakaan laatoilta niin erinomaisesti. Pet-La on ilmeisesti tuossa suhteessa poikkeuksellisen erinomainen. MUTTA: En osta mitään koskaan internetistä, koska en halua ostaa mitään mitä en ole ensin nähnyt ihan omin silmin livenä ja kätösissäni hiplaillut. Niinpä olen täysin pääkaupunkiseudun kynsihärpäkkeitä myyvien kauppojen varassa. Sille ei sitten vaan voi mitään jos jotain tuotteita ei sitä kautta ole saatavilla, olen sitten ilman niitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sehän se on, kun kansainvälistyvässä maailmassakin Suomi on edelleen aikamoista perähikiää. Ei täältä saa yhtäkään kestohuulipunaa eikä edullisia meikkejä/lakkoja. Onneksi Essence nyt sentään saapui Suomeen, mutta odotan todellakin sitä päivää, kun esim. Kiko, Makeup Revolution, Catrice jne. rantautuvat Suomeen. Itse olen aivan täysin netin varassa meikkien, kynsilakkojen ja kynsikoristeiden suhteen. Etenkin leimauslaattoja on kyllä melkein tilattava ulkomailta jos mielii haluamansa saada. Onneksi nykyään on niin paljon bloggaajia, jotka arvioivat tuotteita, ettei tarvitse ihan yhden arvostelun perusteella tehdä omaa ostopäätöstään. Kynsilakkoja haluan kyllä mielelläni hiplata ihan itse paikan päällä, koska niiden kuvaaminen on joskus ihan mahdotonta eikä oikeaa sävyä saa kuviin sitten millään. Ja mikään ei ketuta niin paljon kuin jälleen uuden dupen ostaminen :). Onneksi Cesarsilla on nykyään paljon indielakkoja, joten sinne voi aina kipaista katsastamaan uutuudet. Tuo laattojen toimivuus on kyllä varmaan yhtä paljon kiinni leimaajasta kuin laatastakin. Toki on susipaskoja laattoja, jotka eivät toimi kenelläkään mutta sitten on myös laattoja, jotka toisten käsissä toimivat vaikkei sama yksilö itselläni toimi lainkaan. Omissa näpeissäni toimivat oikeastaan ainoastaan MoYou Londonin ja Pet'lan laatat. BM:n ja Konadin pikkulaattojakin mulla on vaikka kuinka, mutta ne eivät ole niin takuuvarmoja kuin MYL ja Pet'la eikä niitä siksi juuri tule käytettyä.

   Delete
 4. Ihanaa sinistä! Rakastan tota väriä! Kipitin kynsilakkakämppääni katsomaan mitkä kaksi Ginan sinistä olin nostanut että voisin lähiaikoina lakata, ei ollut ihan samaa mutta liki (Deep sea ja Sea bug) Ilmiömäinen ero leimoissa! Lempparit ovat punainen ja turkoosi, ihanan namskuja ja erottuvat pohjasta upeesti <3 Kaunista <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu kyllä aito on aina aitoa :D. Lakkaa Deep Sealla, jooko jooko! Mulla ei edes ole sitä. Tahtoo nähdä! Sea Bug mulla on mutta sen korkki halkes postin matkassa, joten sattaa olla jo roskiskamaa. Pakko oli kuitenkin säästää, kun on niin nätti väri :).

   Delete
 5. Fotheringhay Castle -leimaukset näyttää mun silmään tosi makeilta tuon hienon sinisen lakan päällä :). Itselläni ei olisi tullut mieleen leimata sinistä vihreällä, mutta taidanpa kokeilla sitä joku kerta. Kiitos mainiosta postauksesta, kyllä se vaan on niin että aitoon satsaaminen kannattaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin tykkäsin tuosta vihreästä sinisen päällä. Etenkin livenä se oli tosi nätti. Varmaan näkyisi vielä selkeämmin, jos alla olisi cremesininen eikä tällainen holottaja :). Näin syksyn tullen pitää muutenkin ottaa tuo nimihirviölakka käyttöön, kun sen sävy on niin taivaallisen ihana.

   Delete
 6. No on kyllä hurja ero! Mulla lojuu kaapissa pari Ebaysta tilattua jonkinsortin feikkilaattaa, jotka eivät kyllä toimi mitenkään päin - tilasin ne kynsiharrastuksen alussa paremmasta tietämättä, mutta nyt ne on pyhitetty paleteiksi maalailussa :D Eipähän tarvitse heittää mitään pois :D

  Ihania sähkönsinisiä muutes, ja kyllä tuo vaalea sininen on ehdottomasti paras pari <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo olikin muuten hyvä vinkki. Mäkin kaivan kökkölaatat esiin kunhan uudet akryylimaalit saapuu ja käytän niitä maalausalustoina. Kiitos vinkistä :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)