Friday, October 9, 2015

Allergisoivaa marmorointia


Ihastuin OPI:n Venice-kokoelman tiilenpunaiseen It’s a Piazza Cakeen, mutta tiesin sen olevan omalle iholleni sopimaton sävy. Fiksuna tyttöihmisenä kävin googlen kimppuun ja löysin imabeautygeek.comista tikkuvertailun, jossa oli mukana myös OPI:n vanhempi ja hieman marjapuuroisen murrettu Schnapps Out of It!. Olin myyty sillä hetkellä kun tajusin lakan sisältävän hienoista hopeista shimmeriä.

Lakka saapui juuri sopivasti Essien Pedal Pushersin ja Leggy Legendin vanavedessä. Seuraavana päivänä posti kiikutti käsiini vielä China Glazen duochrome Cabin Feverin, joten olin suorastaan pakotettu tekemään lakkauksen näillä syksyisillä sävyillä. Viivyttelin Pedal Pushers hankkimisen kanssa näinkin kauan, koska oma harmaantunnistamiskykyni on sen verran kehittymätön, että kaikki harmaat näyttävät samalta. Itseltäni puuttui kuitenkin sellainen hivenen siniseen taittava aito harmaa, joten uskaltauduin vihdoin hankkimaan tämän Essien. Eikä harmaistani todellakaan löytynyt tätä sävyä. Kaunis syksyisen myrskytaivaan väri.
Lakkasin kynnet eräänä iltana summanmutikassa Pedal Pushersilla, Leggy Legendillä ja OPI:n Schnapps Out of It! –lakalla. Tarkoituksenani oli hoitaa varsinainen koristeluosuus seuraavana päivänä. Aamulla ihmetteli, kun muutama kynsivalli oli oudon kipeä ja kynsinauhat näyttivät poikkeuksellisen kuivilta, vaikka olin viettänyt juuri yön hanskat kädessä öljyhoitoja muhitellen. Kynnen reunat tuntuivat tulehtuneilta muutamassa sormessa mutta en jäänyt sitä sen enempää sitten ihmettelemään (manguin asiasta toki heti fb:n kynsiryhmässä). Koristelujen kimppuun oli käytävä. Päätin testata vasempaan käteen water spottedia ja oikeaan käteen vesimarmorointia samoilla lakoilla. Otin eilisten lakkojen lisäksi mukaan vielä China Glazen Cabin Feverin.
Suojasin sormet Glisten & Glown Ctrl-Alt-Delillä, joka tuoksui huomattavan paljon paremmalta kuin pulloon jämähtänyt Kaleidoscopen lateksisuojani. Sain tämän pinkin G&G:n suoja-aineen testiin Cesarsilta, kun avauduin suruissani miten omalle lateksilleni oli käynyt. Ctrl-Alt-Del myös kuivui nopeammin kuin aiemmin käyttämäni suoja-aine ja olihan se myös huimaavan söpö pinkki väriltään. Kukapa ei haluaisi maalata sormia neonpinkeiksi! Käytin waterspottedissa Niiskuneidin selvityssuihketta ja seissyttä hanavettä. Kerrostin eri värejä päällekkäin täysin summittain.
Vesimarmoroinnissa käytin apunani uutta Picture Polishin vesimarmorointityökalua, jota on saatavilla myös Cesarsilla. Kyllä tuo metallinen tikku oli kivempi kuin puinen (soljuu lakkalevyn läpi helpommin eikä vedä liikaa lakkaa mukanaan) mutta ilmankin toki tulee toimeen. Olin taas tykkänään unohtanut miten eri kuvioita muodostetaan lakkaympyrään, joten sohelsin tikun kanssa kaikkea mahdollisimman epämääräistä. Peukusta tuli aika kiva! Kaikki lakat toimivat hyvin molemmissa tekniikoissa, joten sen suurempia ongelmia en marmoroinnin aikana kokenut.
Poistin suoja-aineen ja siivosin kynnet. Lakkasin päällyslakan ja otin hetken päästä kynsistä kuvat. Etenkin vasen käsi tuntui oudolta ja ihoa kiristi kummasti. Seuraavana päivänä katsoin kuvia läpi ja kurkustani taisi päästä pieni tukahtunut kiljahdus (ainakin oksennuksenmaku nousi suuhun). Water spottedilla koristeltu vasen käsi oli aivan omituisen näköinen kuvissa. Iho kiristää, sen väri on kelmeä ja sormet ovat turvoksissa. En ollut tunnistaa kättä omakseni. Etenkin pikkurillistä ja kynsivallien kohdalta turvotuksen huomaa nopeasti (yritin rajata pallopikkurillin mahdollisimman tarkkaan pois kuvista). Ja ero oikeaan käteen on huomattava. Kiiruhdin heti kylppäriin poistamaan lakkoja, koska pieni punainen hälytysvalo oli vihdoin syttynyt palamaan takaraivossani.

Lakkoja poistaessani epäilykseni varmistuivat. Vasemmassa kädessä oli useampi kynsi lakattuna Schnapps Out of It! –lakalla (oikeassa ainoastaan etusormi). Juuri kipeytyneet ja turvonneet sormet oli lakattu tällä sävyllä. Kynsilläni on rakennegeeli, joka suojasi varmasti jonkin verran reaktiolta. En uskalla edes ajatella millainen allerginen reaktio olisi ollut suoraan kynnelle lakattuna. Hölmöintä tässä on se, ettei lakkojen poistaminen tullut mieleenikään jo heti ensioireiden ilmettyä. Enkö oppinut mitään Mentality-casesta? Nyt lakat on poistettu ja OPI:n lakka asetettu pannaan. Turvotus ja kipeys katosivat seuraavana päivänä, joten toivottavasti tämä yliherkkyysreaktio oli nyt tässä.

Kivat kynnet mutta ei näistä kyllä mitään muuta tule enää mieleen kuin allerginen reaktio. Meni tämäkin water spotted vähän waterbordingin puolelle! Onko teille muille tullut yliherkyysreaktioita kynsiharrastuksenne aikana?

12 comments:

 1. Mä muistan ikuisesti, kuinka viime vuoden helmikuussa lakkasin kynnet Picture Polishin lakalla ja aamulla herätessä kynnet oli todella todella kipeät, niitä kirveli, kutitti ja poltti. Nousin sängystä ja huomasin, että mun koko keho on nokkosihottuman peittossa SIIS koko keho!! Soitto lääkäriin ja siitä alkoikin kahen viikon helvetti suoraan sanoen. Ikinä ei ole varmistunut tuliko se kynnenkovettajasta, aluslakasta, lakasta, pikakuivattajasta vai ihan jostain muusta. Hetki siinä meni ennen kuin uskalsin tarttua taas lakkoihin, mutta tuon jälkeen ei ole vielä ainakaan tullut uudestaan. :o Ehkä se oli vaan sattumaa ehkä ei. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hiu kaameeta! Mä inhoan nokkoihottumaa. Mulle pamahti se vuosi sitten ja tais tulla jäädäkseen. Tylsää, kun ei saa yhtään kiinni, mikä voisi olla altistavana tekijänä. Onneksi sulle ei ole tullut tuollaista reaktiota uudelleen.

   Delete
 2. Hui! Mulla olisi kyllä heti soinut hälytyskellot lakkojen takia jos tuollaista olisi itselle sattunut. Onneksi tuo oli vain ohimenevää! Mulla ei ole ikinä reagoinut tämän harrastuksen takia iho tai kynnetkään, onneksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No arvaa oliko vähän tyhmä olo! Katoin vaan, että ei voi johtua lakoista, kun kynsillä on kolmea eri lakkaa. Enkä sitten tajunnut katsoa tarkemmin mitkä sormet oli kipeinä ja mitä lakkaa niissä oli. Onneksi ei ollut tuon voimakkaampi reaktio ja meni nopsaan ohi. Pitää vähän pitää näköjään enemmän silmät auki ja vähemmän järki jäässä :D.

   Delete
 3. Hui! Ei ole itselle sattunut eikä siis toivottavasti satukaan. Kauniit kynnet silti vaikka aiheuttivat ikävän reaktion :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvaa ärsyttikö, kun ihan hyvät marmoroinnit meni kokonaan pieleen tuon reaktion takia. Saas nähdä koska sitä uskaltaa seuraavan kerrran kokeilla näitä tekniikoita, kun jäi niin puiset fiilikset :D.

   Delete
 4. Ihailen kyllä tätä sun uskaliasta tai oikeammin sanottuna kekseliästä värien käyttöä! Ihanat syyslakkaukset <3 Mä oon niin paljon saanu joka muusta asiasta allergisia reaktioita aina kortisoni piikin tarpeeseen saakka että jos nyt vielä kynsilakalle niin en alkais, ttu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oonkin tosi kekseliäs, kun nappaan pöydältä viimeksi tulleet lakat, kun ne näyttää niin kivoilta yhdessä :D. Mua kanssa vähän jännittää, josko tässä jossain vaiheessa alkaa kovastikin herkistyä näille mömmöille. Mutta uskon kyllä siedätyshoitoon, joten jatkan päivittäistä lakkailua niin ei kai sieltä mitään pahempaa voi hyökiä vastaan!

   Delete
 5. Ohhoh, onpa hurjaa - ja erittäin pelottavaa - että ihan noinkin tunnetun merkin lakasta voi tulla tällaisia sivuoireita. Toivottavasti tämä jäi nyt tähän eikä enempää ongelmia ilmene. Kynnet on muutes todella nätit, väriyhdistelmä on ihana ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. No arvaa ottaako päähän, kun noin nättiä lakkaa ei nyt sitten uskalla käyttää. Pakko kyllä jossain vaiheessa vielä testata sitä esim. varpaisiin, koska haluan tietää tuleeko reaktio uudestaan. Eihän se aina sitä katso minkä merkin lakka on kyseessä. Herkistyminen kun voi tapahtua niin monelle ainesosalle. Mutta jännä kyllä, että yli tuhat lakkaa on tullut testattua ja tämä oli eka, josta tuli reaktio. Olisi kiva tietää mikä tuolla pullossa on se syyllinen.

   Delete
 6. Tosi upeet kynnet!! Must on tullu ihan vainoharhanen sen Mentality-casen jälkeen ja pelkään koko ajan saavani jotain reaktioita lakoista, kynsinauhaöljystä ja ties mistä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mä olin taas niin hajamielinen, etten tajunnut yhteyttä kynsilakkaan, vaikka lueskelin kovastipaljon Mentality-casen juttuja. Ehkä mä nyt osaan vähän katsoa eteeni :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)