Sunday, October 25, 2015

Siirtokuvasunnuntai – Sulkia kahdella tapaa


Tänään olisi siirtissunnuntaissa esittelyssä kaksi sulkasiirtokuvaa. Ihastuin näihin sulkiin jo violettisina, joten halusin päästä heti tekemään kynsiä myös muilla väreillä. Oranssinkellertävistä sulista tuli automaattisesti mieleen syksy, joten lähdin tavoittelemaan kynsille ruskan tunnelmia.
Onneksi Katarooma keksi ehdottaa, että tämä projekti olisi hyvä mahdollisuus ottaa myös käyttämättömien lakkojen projektina. Nyt nappasin laatikosta kaksi edelleen testaamatonta viimevuotista syyslakkaa Essenceltä. Molemmat ovat termolakkoja, joskin niin hentoisella efektillä, ettei se oikeastaan ole minulle itseään paljastanut. Lakkasin keskisormea lukuun ottamatta kynnet persikkaisen nudella Keep Calm & Go for a Walk, joka oli yllättävän kaunis sävy. En erityisemmin pidä persikkaisista sävyistä mutta tämä oli ihan mukiinmenevä ja crellyksi peitti ihme kyllä kahdella kerroksella. Keskisormeen lakkasin kaksi kerrosta Color Clubin sinappista Je Ne Sais Quoita ja pohjatyöt olivat valmiit.

Tein etusormeen ja nimettömään liukuvärin Keep Calmilla, Je Nellä sekä toisella Essencen termolla Beauti-fall Red. Tämä ruosteenpunainen lakka on myös crelly, joten liukuväriin ei tullut kynsien kärkiin liian voimakasta punaista, mikä sopi mielestäni paremmin kuin hyvin. Muihin kynsiin töpöttelin Beauti-fall Rediä huokoisesta kylpysienestä repäisemälläni palalla (sata kertaa helpompi ja kivempi käsitellä kuin elmukelmu). Lopputulos näytti niin kivalta, että töpöttelin kaikkiin kynsiin vielä Flormarin efektilakkoja DC01 sekä U01. Tämän jälkeen asettelin kynsille siirtokuvat ja lisäsin koristeeksi hieman erivärisiä mikroglittereitä InDecisive Lacquerilta. Tykästyin kynsiin kovasti, vaikka oma ihonsävyni ei olekaan parhaimmillaan tällaisten syksyisten värien kanssa.Kynsillä: 
 • Essence – Beauti-fall Red 
 • Essence – Keep Calm & Go for a Walk 
 • Color Club – Je Ne Sais Quoi 
 • Flormar – DC01 
 • Flormar – U01 
 • InDecisive Lacquer – Speckled Neon Yellow / Speckled Orange / Copper
Päätin testata myös punaiset sulat samaan syssyyn, mutta halusin toteuttaa kynnet jotenkin aivan erilailla. Idea pamahti päähäni kymmenen aikaan eräänä iltana, joten nostelin tarvittavat lakat pöydälle odottamaan aamua ja toivoin muistavani idean vielä silloinkin. Lakkasin kynnet W7:n (Salt & Peppa) ja El Corazonin (423/121) valkopohjaisilla mustaglitterisillä lakoilla. Mikä siinä onkin, että pidän tällaisista pippurilakoista aivan valtavasti! Nimettömään lakkasin El Corazonin Gemstones-kokoelman Granatin, joka on kaunis granaatinpunainen frostshimmer holohipuilla. Samalla lakalla tein myös teippien avulla koristeraitoja ja osioita kynsiin.

Leikkasin tällä kertaa sulkasiirtiksiä keskeltä kahtia ja muotoilin niitä muutenkin uuteen uskoon saadakseni kynsille kivoja kokonaisuuksia. Pidän erityisesti keskisormen koristelusta, joka oli samanlainen myös peukalossa (josta unohdin ottaa kuvan). Koristelin siirtokuvia vielä hieman glitterlakalla, joka oli tällä kertaa Flormarin GL03.Kynsillä: 
 • W7 – Salt & Peppa 
 • El Corazon – 423/121 
 • El Corazon – Granat 
 • Flormar – GL03


Kummat sulkakynnet ovat enemmän teidän mieleenne? Itse kallistun jälkimmäisten puolelle ihan pelkästään värimaailman vuoksi. Mustavalkoinen yhdistettynä voimakkaaseen väriin on aika voittamaton kombo omasta mielestäni.
19 comments:

 1. Hyvää sunnuntaihuomenta! :)
  Molemmat on ihanat, en osaa päättää kummat on enemmän mieleen.. Ehkä ekat... Tai sittenkin tokat... Tai sittenkin.. :D
  Kiva idea muuten tuo leikkely, eipä olisi tullut taas omaan päähän tuotakaan ideaa! :)
  Ajattelin tänään lakata itse pohjat valmiiksi, saan tiistaina tilaamani Moyoun laatat kotiin asti ja nyt pähkäilen että mitä lakkaan pohjalle kun en voi tietää mikä niistä kolmesta laatasta kynsille pääsee ensimmäisenä, saati sitten että mikä kuva!
  Aikamoisia ongelmia... En oo vieläkään ehtinyt PP kimaraa päällistelemään kun pikkuruudulta (useasti) mutta palaan kyllä kommentoimaan sitäkin kunhan pääsen näkemään kuvat kunnolla! (Vähän taas pelottaa tilin saldon puolesta mutta minkäs teet..)
  Kivaa päivää! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on jo aika iso ongelma, jos yrittää päättää millä lakkaa kynnet tietämättä millä meinaa leimata! Mulle olisi suorastaan ylitsepääsemätön yhtälö :D. Mulle tuli just neljä uutta MYL:n laattaa enkä uskalla edes katsoa niitä, kun kaikki kuvat näyttää niin näteiltä. Pitää antaa niiden vähän muhia ennen käyttöä, koska muuten mä leimaan jokaiselle kynnelle eri kuvan ihan vaan uutuudenviehätyksen vuoksi.
   Mukavaa sunnuntaita <3.

   Delete
  2. Ja ylitsepääsemätön oli täälläkin! Päädyin kettusiirtiksiin kun sain perjantaina kynnetkin huollettua! Löytyvät instasta! ;)

   Delete
 2. Oih wau! Kummatkin kynnet on oikein kauniit. Ensimmäiset on ehkä enemmän syksyisemmät ja nuo toiset menevät millloin vain. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Fani! Mä en jotenkin osaa käyttää tällaisia ihania murrettuja sävyjä muulloin kuin syksyllä. Nyt tekee mieli koko ajan lakkailla kaikilla mätänevien lehtien sävyillä :D. Onneksi kohta päästään talveen niin lakat alkaa taas sopia paremmin omaan ihonsävyyn!

   Delete
 3. Wou, omas upeita! Värimailma mielyttää enempi ensimmäisissä mut kuviointi idea näissä alemmissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heidi :). Nää on kyllä niin erilaiset, että paha tavallaan edes yrittää verrata.

   Delete
 4. Minä tykkään molemmista lujaa, ku ne on niin erilaisia ja ihania omalla tavallaan. Ps: Oonko mää jotain noin fiksua sulle ehottanu? T: hatarapää :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo joo! Sä oot katsos sitä parhainta A-luokkaa eli huomaamattas fiksu :D.

   Delete
 5. Molemmat ovat onnistuneita mutta ehdottomasti tokat on enemmän mieleiset juurikin värien ja kuka muu muka kuin Ma-Ma-Malle keksii saksia siirtiksiä, häh?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Malle tunnetaan myös intaaninimellä "plays with scissors, not with others" :D.

   Delete
 6. Kauniita molemmat! Itse tykkään enemmän noista punaisista, tosi upeat! Niissä myös pääsee ainakin kuvien perusteella nuo kauniit siirtikset paremmin esiin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Helmi :). Se on kyllä totta, että itse siirtikset tulevat paremmin esiin tokakynsistä. Kauhea hankalaa yrittää keksiä jotain muita tapoja käyttää siirtokuvia kuin vain lakan päälle läts :D.

   Delete
 7. Täytyy kyllä sanoa, että omaakin silmää miellyttää paremmin nuo jälkimmäiset :) Vaikka ei ensimmäisissäkään mitään vikaa ole, mutta ei itsellekään nuo syksyiset värit niin hyvin uppoa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Verieana :). Näitä on niin hauska tehdä, kun ei koskaan oikein tiedä lopputulosta ennalta. Vähän erilainen lähtökohta, kun aloittaa siirtokuvista koko homman suunnittelun. Samalla on kiva testailla omilla kynsillä värejä, joita ei tule niin usein muuten käytettyä.

   Delete
 8. Molemmat ovat kyllä kauniita lakkauksia ♡ Omille kynsille voisin kuitenkin kuvitella paremmin noi jälkimmäiset ^.^

  ReplyDelete
 9. Emmätiedä kummat on hienommat koska molemmat lakkaukset on kauheen hienot! Toisaalta tykkään ylemmistä enemmän mutta sitten taas toisaalta ehkä kuitenkin alemmista, en kertakaikkiaan kykene päättämään :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti :). Onneksi ei ole pakko päättää, kun voi tykätä molemmista (tai olla tykkäämäti) :D.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)