Sunday, November 15, 2015

Siirtokuvasunnuntai – Pikkujoulut maastossa


Tänään nähtävissä siirtokuvissa ei ole juurikaan muuta yhteistä kuin molemmissa esiintyvä vinoranskissiirtis. Yritän saada näihin monen lakkauksen postauksiin jotain järkeä yhtenäisellä teemalla, mutta ei tää nyt ihan mennyt niin kuin piti. Toinen lakkaus sopii pikkujouluihin ja toinen enemmän vaikka kesäiseen värikuulakilpailuun. Mutta on siellä molemmissa se vinoranskis, muistakaa se!
Eli pikkujoulukynsillä lähdetään liikenteeseen. Tänään oli vakaana aikomuksenani ympätä kahteen lakkaukseen neljät siirtokuvat, ja siinä myös onnistuin. Ostin viime viikolla Essencen no make-up look –lakan (sävy 03 Powdery Nude) ja halusin heti testata lakkaa kynsille. Se jättää yhdellä kerroksella tasaisen ja kauniin nuden sävyn sekä satiinisen mattapinnan. Näitä Essencen mattalakkoja on kyllä niin ilo levittää, koska yleensä saan hitaana lakkaajana näillä vain sotkua aikaan. Peukussa ja keskisormessa on kerros Essenceä ja muissa kynsissä kaksi kerrosta China Glazen Giver-kokoelman verenpunaista Seeing Red. Hitsi miten kaunis sävy tämä onkaan. Melko samanlainen kuin OPI:n Over & Over A-Gwen mutta ihan pikkaisen enemmän tiilen sävyyn taittava. Tämä sävy oli tikuissa lähimpänä siirtokuvien punaista sävyä.

Siirsin nudekynsien päihin punavalkoiset vinoranskikset ja painelin kuvat kynteen asetoniin kastellulla kynnenkorjauskynällä. Nämä siirtokuvat ovat muuten hyviä, mutta niiden kiinnittyminen kynnelle kestää ikuisuuden, joten tämä asetonisulatus on itselleni helpoin tapa saada kuva pysymään oikealla kohdalla. Punaisiin kynsiin kiinnitin helpot valkoiset siirtokuvakoukerot ja kaikkiin kynsiin lisäsin vielä punaiset pienet niitit. Lakkasin kynsille ensin kerroksen Essien Gel Setteriä ja sen jälkeen kerroksen HK Girliä. Gel Setter on tarpeeksi juoksevaa sulattamaan siirtokuvan kauniisti kynnelle, jättämättä niittien juureen ilkeitä kuplia ja HK Girl tavallaan lasittaa kynnen pinnan tasaiseksi. Kivat jouluisen epäjouluiset kynnet!
Toisissa kynsissä halusin kokeilla kahden samanlaisen mutta erivärisen siirtokuvan yhdistämistä. Kynsillä on taas pohjana Essencen Powdery Nude (yksi kerros), jonka mattapintaan ihastuin niin paljon, että halusin koko lakkauksesta mattapintaisen. Siirtokuvien kanssa meni hetki jos toinenkin, koska nämäkään veijarit eivät halunneet kiinnittyä kynsille lainkaan. Laadultaan nämä olivat erilaisia kuin joulukynsien punaiset siirtokuvat, koska nämä repeytyivät ja rapistuivat herkästi. Asetoniin kastettu korjauskynä teki myös hieman tuhoa violettien siirtokuvien pintaan syömällä väriä. Vihreissä siirtiksissä tätä ei tapahtunut. Lakkasin näihin päälle kerroksen Essien Gel Setteriä saadakseni siirtokuvan sulamaan kynsilakkaan. Tämän kuivuttua levitin kynsille vielä kerroksen Cesars Secretsin mattalakkaa. Tykkään näistä kynsistä todella paljon. En tiedä yrittääkö tämä siirtokuva esittää maastokuosia vai seepraa, mutta omaan silmääni liukuvärin ja kuvion yhdistelmästä tulee mieleen maastokuosi. Kyllä mä näillä mehtään voisin lähteä!

Itse en piittaa pikkujouluista sen enempää kuin metsäreissuistakaan, joten nämä aihepiirit menivät nyt hieman ohisektoriin. Bileissä on liian paljon meteliä ja metsässä taas - melutason ollessa kohdillaan - ongelmaksi muodostuu enimmäkseen oikeastaan kaikki muu (kumpparit, ötökät, sivilisaation puute, ötökät, nilkkamuljahdukset, ötökät, nilkoille pissiminen, ötökät perseessä pissimisen aikana…). 

Minne te menisitte mieluummin, pikkujouluihin vai metsävaellukselle?
16 comments:

 1. Pikkujouluihin. Metsäretket...ei. Ehkä silloin lapsena muttei hienohelmana enää isompana :) keksit taas tosi hauskat ideat noille siirtokuville, hienoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Mä oon jo niin hienohelma, etten jaksa venyä edes pikkujouluihin. Omalla sohvalla mutusteleminen on paljon kivempaa kuin korkkareissa taksin etsiminen :).

   Delete
 2. Mä olen sun kanssa ihan samaa mieltä metsäretkistä ;) Luonto on tosi kiva juttu, paitsi sitten, kun pitäisi päästä vessaan. Pikkujouluja vastaan mulla ei ole mitään. Molemmat kynnet ovat muuten mielettömän hienot =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, luontoa on hitsin kiva katsoa esim. Netflixistä :). Ei tule ötökät naamalle ja pääsee pissille omaan vessaan. Tänks <3.

   Delete
 3. Noi viimeset. <3 Niiiiin kauniit ja sellaiset joilla viihtyisin itse varmasti! :)

  ReplyDelete
 4. Molemmat ovat tositositosi kauniit. Noi punaiset käy mihin vaan, pikkujouluihin metsässä? Mä oon kanssa jo niin keski-ikäinen ettei sellaset remu-kemut enää hotsita. Metsään menen kyllä mielelläni, viimeks perjantaina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sole <3. Mä voisin olla metsässä sellaisessa tähystysmökissä, mistä kuvataan villieläimiä. Olisi huisia nähdä eläimiä luonnollisessa ympäristössään :).

   Delete
 5. Ihanat nuo toiset kynnet :) mun tieni käy mieluiten pikkujouluihin taikka labraan :D metsäretket jätän saapasjalkabiologeille

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Johanna :). Mä olin kerran reippaana Nuuksiossa jollain sammal-/jäkäläretkellä yliopistoaikoina, mutta ei se kyllä ollut mun juttu, vaikka kuinka yritin.

   Delete
 6. Hahah :D itse ilmottauduin kenttäkurssille Lammille, saas nähdä mitä siitäkin tulee...

  ReplyDelete
 7. Metsään mää menisin mieluiten! Punaiset kynnet on upeat ja viiruset kynnet on makeat.

  ReplyDelete
 8. En menis metsävaellukselle, olen liian mukavuudenhaluinen moiseen puuhaan. Enkä menis pikkujouluihinkaan, siihenkin syynä lienee mukavuudenhalu. Miksi mennä mihinkään kun tytär, kissat, kynsilakat ja netflix löytyy kotoa :D.

  Mä tykkään kumminkin simona kummastakin vinoranskislakkauksesta. Toi punainen pikkujoululakka on niin nätin värinen, oikein herkullinen punainen :). Ja niin kauniita siirtokuvia! Voin taas kysyä itseltäni, että miksi mä en tuu toimeen siirtokuvien kanssa. Olis kiva askarrella niiden kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Tintti :). Mäkin olen niin mukavuudenhaluinen, että lämmin kotisohva voittaa kyllä aina ulkona kylmässä värjöttelyn, oli se sitten metsäreissu tai taksijono. Kyllä mäkin ehdottomasti mieluummin leiman kuin säädän siirtisten knssa, mutta vaihtelu virkistää!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)