Sunday, November 1, 2015

Siirtokuvasunnuntai – Vinoranskiksia siirtokuvilla


Sunnuntain ja marraskuun alun (mihin lokakuu katosi?) ratoksi olisi taasen esittelyssä kahdet kynnet siirtokuvilla koristeltuna. Tällä kertaa yhdistävänä tekijänä on siirtokuvan malli. Molemmat kynnet on toteutettu Sanna Tara Nail Artilta saamillani vinoranskista mallaavilla siirtokuvilla. Olin näiden kanssa hieman hukassa ideoiden suhteen, koska siirtokuvista ei näy millään tavalla läpi ja kokonsa vuoksi ne vievät suuren osan kynneltä. En meinannut millään keksiä mikä lakkaus tällaisten kanssa kävisi yhteen enkä halunnut mennä helpoimman kautta ja lakata vain kynsiä yksivärisiksi.
Ensimmäisissä kynsissä käytin siirtokuvia, joissa on violetinturkoosi liukuväri ja mustia kukkakiekuroita. Päädyin tekemään kynsille samanlaisen liukuvärin kolmella lakalla. Pohjalle lakkasin kaksi kerrosta Color Clubin Sea-ing Blueta, joka on todella hassu semimattalakka. Itsessään se ei mielestäni näytä kamalan houkuttelevalta kynnellä, mutta esim. liukuvärin pohjana se toimii todella hyvin, koska pohja jää eteerisen oloiseksi lakan kevyen läpinäkyvyyden vuoksi. Päälle tein kostutetulla meikkisienellä liu’un Sea-ing Bluella sekä China Glazen pinkkishimmerisellä talvionsinisellä Fancy Pantsyllä ja saman firman hololakalla Take a Trek.

Tein likuvärin vinottain niin että se sopisi mahdollisimman hyvin yhteen päälle tulevien siirtokuvin liukuvärin suunnan kanssa. Gradientista tulikin todella nätti, joten päätin peittää sen lähes näkyvistä holopäällyslakalla siirtokuvien asettamisen jälkeen! Enkös olekin fiksu? Jotenkin Take a Trekin holoisuus intoutti kokeilemaan holotopperia siirtokuvien päällä. Kyllähän se yhdistää kokonaisuuden kivasti ja livenä liukuvärinkin näki ihan selvästi, mutta kuvista sitä onkin hankalampi erottaa. Nämä ranskissiirtokuvat olivat melko paksuja ja hankalia saada tarttumaan kynteen. Kuva piti tavallaan liuottaa kiinni lakkaukseen asetonin avulla. Kuivuessaan siirtokuva vielä hapertui ja murustui todella herkästi, joten ylimääräisten osien leikkelemisessä sai olla ripeä.Kynsillä: 
 • China Glaze – Fancy Pants 
 • China Glaze – Take a Trek 
 • Color Club – Sea-ing Blue 
 • Dance Legend – Top Prismatic
Ensimmäisten kynsien kohdalla ideapankki toimi vielä jotenkuten, mutta toisia vinoranskiksia testailin jo kerran aikaisemmin huonolla menestyksellä (poistoon ilman kuvia). Jotenkin luulisi mustavalkoisten vinoranskisten olevan suhteellisen helpot yhdistää melkein mihin vain, mutta mikään ei kuitenkaan tuntunut toimivan. Lopulta päädyin Orlyn neonlakkoihin Ablaze ja Hot Tropics, jotka odottelivat pöydällä laatikoitumistaan. Kesä oli ja meni mutta nämä herkut oli pakko testata kynsille, kun sain ne vihdoin tilattua. Molemmat levittyvät kuin unelma ja värit ovat aivan taivaallisen loistavat. Jotenkin olisin halunnut, että Picture Polishin Autumn ja Allure olisivat olleet enemmän näiden kaltaiset. Jos niissä olisi mukana edes ripaus PP:n bijou holoa glass fleckillä, olisin aivan myyty lakkojen suhteen. Nyt ne jättivät minut hieman kylmiksi, toisin kuin nämä kaunottaret, jotka ovat täynnä kultaisena hohtavaa glass fleckiä.

Nämäkin vinoranskissiirtokuvat olivat hauraita mutta paksuja, joten ne oli siirrettävä kynnelle nopeasti ja saatava trimmattua pikaisesti, mikä oli vähintään haasteellista, koska kuva ei halunnut kiinnittyä kynnelle ilman asetonin apua. Jostain siistä näistä siirtokuvista tuli Halloween mieleen (liekö tuo yksinäinen risti muutamassa siirtokuvassa) ja Ablazen neonoranssi sävy vain korosti assosiaatiota. Lisäsin kynsiin hieman blingiä ihanan lukijan lahjoittamasta Delush Polishin Pinata Confetti –glitterpommista, josta löytyi myös kauniita holosalmiakkeja nimettömän koristukseksi.Kynsillä: 
 • Orly – Ablaze 
 • Orly – Hot Tropics 
 • Delush Polish – Pinata Confetti


Pidin näistä molemmista kynsistä oikeastaan yhtä paljon. Ensimmäisen sininen sävymaailma ja kokonaisuus on mielestäni kaunis mutta toisessa taas räjähtää nuo upeat neonlakat silmille. 8 comments:

 1. Olen vähän samaa mieltä. Siniset ihastuttavat mutta räväkät kynnet kyllä vievät potin ja osaan vaan kuvitella miten kivat ne on livenä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Nuo räikeät kynnet olis kyllä kuin tehty keskikesään. Paitsi, että nyt ne on niin kirkkaat, ettei tarvitse edes valoja sytytellä!

   Delete
 2. Mää tykästyin nuihin sinertäviin kynsiin, upeat! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Satsuli :). Mäkin tykkään niiden eteerisyydestä ja siitä miten siirtikset sulautui tuonne lakkaukseen.

   Delete
 3. En ois ikänä päivänä erottanut noita sinisiä siirtiksiksi! Näyttää ihan liu'ulta <-miten toi muuten kirjotetaan? johon on leimattu, ihan älyn hienosti kekattu! Mä kyllä rakastan mun PP Autumn-lakkaa MUTTA en tosiaankaan laittaisi pahakseni jos ne keksit tehä ton sorttiset väännökset myös!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiks ookin hassu efekti! En ole tullut ennen edes ajatelleeksi, että holotopperin voisi tyrkätä siirtisten päälle, mutta näköjään voi kun vaan tyrkkää :D.

   Delete
 4. Molemmat kynnet on hirmu upeita, mut ehkä hiukan enemmän tykkään noista sinisistä!

  ReplyDelete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)