Wednesday, December 9, 2015

Ensimmäiset lumihiutaleet


Toivon kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että tämän postauksen tullessa ulos maassa olisi jo lumihiutaleita ihan aitoina ja pysyvästi. Alkaa jo riittää tämä synkistelykausi, kun syksyn kauneus on mädäntynyt mutta mitään ei ole tullut peittämään rumuutta alleen. Meillä on paritalon reunustoilla jotain epämääräisiä perennoja, jotka eivät omasta mielestäni ole kauniita koskaan, mutta näkisittepä ne nyt. Mustia ja mädäntyneitä 1,5m pituisia rankoja makaa pitkin poikin. Ei, en aio ottaa kuvallista todistusaineistoa häpeäpilkustani!
Tekisi kovasti mieli napauttaa perennoja keväällä muutamalla litralla Roundupia, mutta Monsanto on sen verran iso ei-ei omalla listalla, etten kykene ostamaan pulloa edes päästäkseni näistä vegetaatioista eroon (enkä tiedä edes toimisiko se näille saatanansikiöille). Naapurit vilkuilevat aina hieman kulmain alta, joskaan kukaan ei ole vielä kehdannut tulla suoraan ilmoittamaan, että näille rangoille voisi tehdä jotain. Keväällä rumistus siivottiin talkoissa, joskaan itse en siihen osallistunut. Kunhan hihkuin verhojen takana innoissani, että joku putsaa edellisen syksyn jätökset pois.
Ai miksikö en itse pistä tikkua ristiin asian eteen? Ihan periaatteesta, jota perustelen seuraavasti: Rumilukset sijaitsevat talon julkisella seinustalla, jonka nurmikon talonyhtiö ajaa kesäisin (oletan sen siis olevan talonyhtiön vastuulla). Olen yrittänyt kysyä talonyhtiöltä kuka tästä kohdasta pihaa vastaa, mutta kukaan ei tiedä. Perennat on istuttanut oletettavasti joku edellisistä asukkaista, mikä on omasta mielestäni vain julma rangaistus seuraavia asukkaita kohtaan, sillä kenelläkään muulla ei ole tällaisia rumiluksia pihallaan. Asumme asumisoikeusasunnossa, joten 15% omistusosuus ei riitä vielä herättämään sisäistä viherpiipertäjääni. Olemme tehneet asuntoon sisälle remppaa omalla kustannuksella, joten pesen käteni hyvällä omallatunnolla piha-asioista. Nih!
Mutta siis pointti oli se, että toivon näiden kynsien myötä kauniin lumipeitteen tehneen pihasta jouluisen ja vähemmän ruman. Tein muuten viime vuonnakin (tasan samana päivänä eli 9.12.) saman tyyppiset synkistelyhiutalekynnet. Ei ollut lunta silloinkaan näemmä. Jostain syystä en osaa yhdistää hiutaleisiin muuta kuin mustaa ja valkoista, mutta vielä mä repäsen joku kerta! Pohjalla on kahta ihanaa glitterholonamia CrowsToesin Bunny Slope (pupuja ©) ja Glam Polishin Run And Tell That. Bunny Slope ei ole yhtä kaunis kuin nimensä, koska omasta mielestäni sen koostumuksesta puuttuu holopigmenttiä. Glamin koostumus oli juuri tällainen täydellinen ihanuus, joten keksin levittää Bunnynkin päälle ja väliin DaLen Top Prismaticia. Tämä auttoi huomattavan paljon. Saattaa olla, että joku kerta tuunaan tätä lakkaa hieman jollain hopiahololla tai topperilla!

Lupasin itselleni viime talvena hankkivani kunnollisia lumihiutalelaattoja, mutta eipä ole montaa näkynyt. Nämä pitäisi aina muistaa ostaa kesällä, kun niitä on kaupoissa, mutta silloin sitä vaan ajattelee, että odotetaan josko syssymmällä tulisi jotain hienoja uusia laattoja. Ja sitten ollaan taas ilman. Onneksi MoYou Londonin Enchanted 16 –laatassa oli sattumoisin muutama kaunis lumihiutaleleima, joita käytin näille kynsille. Leimaukset hoituivat kivuttomasti Colour Aliken mustalla ja valkoisella leimauslakalla. Viime vuoden kynnet toteutin näköjään BPS:n hiutalelaatalla. Kysymys kuuluu: missä se on ja onko mahdollista, että joku BPS:n laatta on toiminut hyppisissäni?

Tuleekohan näin synkillä kynsillä lainkaan valkoista joulua? Pitäiskö repäistä punaiset hiutalekynnet, vai onko vielä liian aikaista?16 comments:

 1. Mua niin masentaa katsoa joka aamu ulos ja todeta kuinka synkkää siellä on. :/ Mä en enää edes jaksa uskoa lumen tuloon... Mutta nuo sun kynnet ovat niin upeat, että niitä voi hyvillä mielin katsella kun ulkona on synkkää. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fani :). Mulla on kanssa kaikki verhot kiinni ja valot valkoisessa kuusessa, etten vaan muista miten synkkää ulkona on!

   Delete
 2. Ihana lakkaus! Toivottavsti saataisiin pian vähän luntakin maahan :)

  -JossuK

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jossu :). Toivotaan parasta lumen osalta!

   Delete
 3. Nyt sitä punaista kynsille, sillä kohta on jo liian myöhäistä! Joulusta on tulossa valkoinen, olen tilannut :) Ihan hitsin hienot pakkas-akka kynnet! En kässää miten osaat aina kerrostaa noita lakkoja tolleen että ne näyttää aivan upeelle ja just tollaselle kimaltavalle lumelle?????????????????????? :0 :D <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Punaista tulossa :). Mulla tahtoo aina jäädä jouluviikolle punaisen käyttö, vaikka sillä saisi nyt leikkiä sydämensä kyllyydestä. Pakkas-akka kiittää <3. Pakko tehdä lunta edes kynsille, kun ei muuten näytä onnistuvan. Toivottavasti et tilannut valkoista joulua postin toimittamana, koska saattaa tulla perille vasta juhannuksena :D.

   Delete
 4. Ehkä, huom ehkä on ensi viikolla luvassa lunta tänne savon maalle :) saisi kyllä tulla koska tämä harmaus ja veden sataminen joulukuussa on ihan hanurista. Mutta lumihiutale -kynnet on huikean nätit ja ihanasti kimmeltävät :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mikään ei muuten ol niin ihanaa kuin vastasataneen pakkaslumen kimallus auringossa!

   Delete
 5. Mulla on varpaat ja sormet ristissä valkoisen joulun puolesta. Ei se ole joulu eikä mikään, jos lunta ei löydy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olishan se ihanaa herätä aattona ja huomata, että yön aikana on satanut lunta :). Juuri sopiva joululahja!

   Delete
 6. Voi ei mitkä perennat, voin hyvin kuvitella :D Mutta nämä kynnet on kyllä uskomattoman hienot, mustan ja valkoisen liitto on sykähdyttävän kaunis ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nena :). Onhan nää aika synkät mutta niin se on ulkomaailmakin tällä hetkellä. Mustavalkoisuus on kyllä kynsissä ehkä kauneinta ikinä. Silti mustavalkoisia kynsiä tulee tehtyä ihan kamalan harvoin.

   Delete
 7. Onhan se nyt ihan selvää että jouluaattona on oltava lunta! En hyväksy mitään muuta vaihtoehtoa, joten lunta on vaan sadettava (onks toi edes oikee sanamuoto, ei kuulosta oikeelta mutta en keksinyt muutakaan).

  Niin kauniit lumihiutalekynnet! Näistä tulee sellainen mukavan hileinen olo vaikka maa on mustaakin mustempi täällä mustanmakkaran kaupungissakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti :). Arvaas kuka miettii nyt koko yön miten hitossa ton sadettavan voisi muka vääntää johonkin muuhun muotoon. On se sadettava, pakko olla!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)