Sunday, December 27, 2015

Joulukalenterikooste - Essence vs MUR


En näköjään osaa pitää näppejäni erossa koneelta edes jouluna, joten höpötellään nyt sitten kun kerran höpötyttää. Napsin eilen kuvia sekä Essencen että Makeup Revolutionin joulukalentereiden lopullisesta sisällöstä. Tämä oli ihan tarpeellinen teko, koska en ollut oikein ehtinyt sisäistää tässä kuukauden aikana mitä kaikkea ihanaa (ja vähemmän ihanaa) kalenterit pitivätkään sisuksissaan.
Tilasin molemmat kalenterit saksalaisesta Kosmetik4Less-verkkokaupasta, joka toimittaa kosmetiikkaa luotettavasti ja edullisesti Suomeen alle 8€:n postikuluilla. Essencen kalenteri maksoi 25€ ja MUR:n kalenteri puolestaan 30€. Koska rakastan laskimen näpyttelyä ja itseni kiduttamista, päätin huvikseni laskea kuinka paljon kalentereissa sai rahalleen vastinetta.
Hyökätään ensin Makeup Revolutionin kalenterin kimppuun. Arvioin hinnat Makeup Revolutionin oman verkkokaupan tai K4L:n valikoiman mukaan mikäli tuotetta ei ollut saatavilla MUR:n omassa kaupassa (kynsilakat). MUR:n kalenteri piti sisuksissaan 12 luomivärin paletin (5,56€), kolme sololuomiväriä (á 1,39€), kolme highlighteriä (á 1,39€), kolme poskipunaa (á 1,39€), kuusi huulipunaa (á 1,39€), neljä huulikiiltoa (á 1,39€) sekä viisi kynsilakkaa (á 1€). Yhteensä nämä 25 tuotetta olisivat maksaneet erikseen ostettuna 36,97€. Isoa luomiväripalettia ei tosin ole saatavilla, koska se on luultavasti tätä kalenteria varten tehty erikoispainos. Kynsilakkoja en löytänyt enää MUR:n verkkokaupasta lainkaan ja K4L:llä ne ovat näköjään alennuksessa. Olisiko MUR luopumassa kynsilakoista kokonaan, koska niitä ei voi lähettää postitse Brittilän ulkopuolelle?

Kalenterin hinta oli 30€ ja tuotteiden arvo pyöristettynä 37€ eli kalenterin tuotteista olisi joutunut maksamaan muutaman euron enemmän näpyttelemällä ne itse ostoskoriin. Olenko tyytyväinen vai tyytymätön? Tavallaan pakko myöntää, että MUR:n kalenteri oli hieman pettymys, koska kalenteri ei sisältänyt isoa luomiväripalettia lukuun ottamatta yhtään erikoisesti tätä kalenteria varten tehtyä tuotetta. Highlighterit tosin on ymmärtääkseni puristettu näihin pieniin nappeihin ihan tätä kalenteria varten ja ovat myynnissä isommissa pannuissa kalliimmalla hinnalla. Mikäli en olisi aiemmin tutustunut merkin tuotteisiin, olisi tämä erinomainen perustutustumispaketti. Kalenterista ei tullut montaa dupea mutta silti sen sisältö jäi itselleni aika laimeaksi. Kynsilakatkin hämäävät, koska epäilen MUR:n vain haluavan eroon lakoista joita se ei enää myy. Katkera, much! 30€:lla olisin saanut uudet suklaalevypaletit (Pink Fizz ja Salted Caramel) sekä uuden Smokey-paletin (UD:n naku Smokyn kopio), joihin olisin ollut sata kerta tyytyväisempi.

Entäpä sitten Essencen kalenteri. Itseltäni puuttui kalenterista kynsilakka 04 – What a Grey-t Night ja yksi lakka tuli sen sijaan kalenterista tuplana. En tiedä kuinka yleisiä tällaiset virheet ovat mutta kyllähän se ketutti. Onneksi ihana Katarooma Kynsitaideterapiaa-blogista sääli tätä raukkaa ja lahjoitti omansa minulle ©. Epäilen nimittäin, että ko. lakka on kalenterin kauneimpia. Yhteensä kalenterista löytyi 20 kappaletta 5ml:n minikynsilakkoja sekä ylimääräistä skeidaroinaa eli kaksi viilaa, glitterpussukka ja kynsitarroja.
Kynsilakat kuuluvat I©Trends-kokoelmaan, joiden yksittäishinta K4L:llä on 1,75€ per 8ml:n pullo. Pikaisella laskutoimituksella yhden 5ml:n minipullon hinnaksi tulisi noin 1,10€ eli 20 kynsilakkaa kustantaisivat 22€ erikseen ostettuina, mikäli niitä voisi ostaa erikseen. Itselläni on 136 Essencen lakkaa, (tosin vain viisi I©Trends-lakkaa) eikä kohdalleni osunut yhtään dupea vaan kaikki 20 lakkaa olivat uniikkeja ja vieläpä erittäin kauniita sävyjä. Kaksi voisin heittää suohon (lasinpalaglitter ja ombre-päällyslakka), mutta muihin lakkoihin olen todella tyytyväinen. Essencen kalenteri maksoi 25€, joten lakat ja ylimääriset härpäkkeet osuivat hinnaltaan melko lailla yksiin. Maksaisin myös näin jälkikäteen ajateltuna mielelläni 25€ näistä 20 kynsilakasta, koska 18 mieluisen lakan yksittäishinnaksi jää edelleen vain 1,38€. Esim. Mavalan 5ml:n kynsilakkojen hinta on Suomessa 5€ ja omasta mielestäni Essencen lakat ovat mielestäni huomattavan paljon laadukkaampaa tavaraa ja tulevat kauniimmissa pulloissa.
Mitä tekee Malle ensi jouluna? Essencen kalenteri kutkuttelee kovasti, koska olihan se aika huimaa saada joka päivä uusi kynsilakka ennen aamukahvia. Toisaalta mieleni tekisi myös kokeilla TBS:n kalenteria. Olen kadottanut yhteyden The Body Shopiin enkä ole vuosiin omistanut yhtään heidän tuotettaan, joten uusi tutustuminen olisi paikallaan. Mihin ikinä päädynkin niin yritän muistaa aloittaa kalenterivalikoimaan tutustumisen hyvissä ajoin, koska nämä viedään käsistä ennen kuin kukaan ehtii joulua sanoa!
Miehelläni oli Star Wars –suklaakalenteri, joka oli niin suuri pettymys että se oli jo hupaisaa itsessään. Nauroin kippurassa aina kun mieheni esitteli päivittäistä kynnen kokoista suklaahippuaan. Toisaalta kalenterin paino (40g) ja hinta (1,75€) olisivat voineet paljastaa totuuden jo ennalta, mikäli emme olisi olleet niin huumaantuneita Darth Vaderin pärstäkuvaan kalenterin kannessa. Hauskin osa kalenteria oli ehdottomasti viimeinen 24. luukku, jonka takana luki ”one more day to go!” mutta luonnollisesti 25. luukku puuttui kalenterista sitten kokonaan.

Olitteko itse tyytyväisiä joulukalenteriinne? Onko elämää kosmekalenterin jälkeen? Kuka toisi minulle jokapäiväisen kynsilakkani?12 comments:

 1. Kyllä mää ihan tyytyväinen olen tohon Essencen kalenteriin, krääsää lukuunottamatta. Lakoistaki 16/20 jäi ittelle käyttöön... :) Ens vuonna pitäis munki olla aiemmin hereillä. TBS:n tai L'Occitanen kalenteri kiinnostais nimittäin. Muistutetaan toisiamme ens syksynä? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti muistutetaan toisiamme ensi vuonna ajoissa! Mutta kuka muistuttaa meitä muistuttamaan??? :D

   Delete
 2. Mulla oli Ciatén kalenteri ja kyllä, olin ihan supertyytyväinen! Pelkästään jo kalenterin ulkoasu on niin kaunis, että jätän sen Ciaté-hyllylle koristeeksi <3 Kalenterin lakat ovat tosi kivoja, eikä tullut kuin 4 dupea, vaikka kalenteri oli mulla jo neljäs samalta merkiltä.

  Jännään kyllä ensi vuotta; mikäli Ciatén kalenterissa on useampi dupe, voisi Essence olla vaihtoehto :)

  Mulla kävi muuten viime vuonna Ciatén kanssa niin, että yksi lakka tuli tuplana. Laitoin sinne viestiä, mut ekan vastauksen jälkeen ei kuulunu enää mitään. Siinäkin tilanteessa ihana lukija pelasti ja lähetti mulle puuttuvan tuotteen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua kyllä vähän kanssa kiinnostaisi tuo Ciaté. Mä en vaan jostain kumman syystä tykkää niiden pullojen mallista. Johtuu varmaan siitä, ettei mulla ole niitä yhtään ja yritän pitäytyä siinä :). Koska onhan noi pullot nyt kuitenkin aika söpöjä! Ihanaa, että sutkin pelastettiin kalenterikatastrofilta!

   Delete
 3. Mulla ei ollut kalenteria tänä vuonna, enkä usko ostavani kosmetiikka-aiheista kalenteria tulevaisuudessakaan. Paras kalenteri mitä mulla on joskus ollut, on Kinder-kalenteri, koska pidän niistä suklaista. En silti raaskinut maksaa kovaa hintaa siitä, joten olin ilman. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä yritin tehdä fiksusti ja hakea suklaakalenterin alesta kuun alettua. Kaikki oli viety pois ja jäin tyhjin käsin! Onneksi sain kuitenkin nauraa miekkosen kalenterille :). Kinder olisi kyllä kova veto, tai Lindt <3.

   Delete
 4. Mä olin tyytyväinen Lokkitanen kaltsuun, siitä tuleekin postaus huomenna. Jos sitä ei ole ensi jouluna saatavilla, niin TBS:n kalenteri on ehkä ostoslistalla. En halua kynsilakkakalenteria, koska melko varmasti iso osa lakoista jäisi käyttämättä, mutta jos Essencellä olisi meikkejä mukana, olisin kiinnostunut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jei, kiva lukea Lokkitane-postaus. Saas nähdä minkälaisen rumban sitä saa ensi vuonna taas aikaiseksi yhden kalenterin kanssa! Taidan kyllä tyytyä yhteen, koska nyt tuotteita tuli jotenkin niin paljon, että tuli ihan huono omatunto. Onneksi sain tungettua huonon omantunnon lahjapakettiin arvonnan voittajalle :). Essencen kalenteri lisättynä meikeillä olisi ehdottoman varmasti mun hyllyssä!

   Delete
 5. Mulle toi Make Up Revolution ois voinut olla ihan hyvä, kun mulla on kyseiseltä merkiltä vasta pari huulipunaa. Oisin saanut kerralla kunnon valkoiman kyseistä merkkiä. :) Ehkä ens vuonna voisin harkita kyseisen merkin kalenteria? Mä tykkäsin kanssa Essencen kalenterista, sieltä tuli hyvän värisiä lakkoja ja sitä oheiskrääsää oli tosi vähän. Eli voisin ensi vuonnakin ostaa, vaikka ehkä voisin myös ottaa välillä jonkun muun, kun Essence on nyt kokeiltu? Toisaalta Essence on myös tosi kohtuu hinnaltaan... Pidin myös Kicksin kalenterista, sieltä tuli suurnlta osin semmoisia juttuja, jotka tulee varmasti käytettyä. Ens vuonna tulee ehdottomasti kyllä hankittua joku kosmekalenteri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. MUR:n kalenterin tuotteet oli kyllä kokonaisuutena hyvä läpiluotaus tuotteisiin. Kynsilakat olisi voinut vaihtaa vaikka Salvation Velvet -huulipunaan mutta muuten kokonaisuus oli ok, jos ei omista juurikaan merkin tuotteita. Essence oli siinä mielessä positiivinen yllätys, että vaikka omistan paljon merkin lakkoja olivat tuotteet silti uusia ja kivoja. Kicksin kalenteri pitää myös pitää mielessä ensi vuonna!

   Delete
 6. Mun mielestä toi MURin saldo vaikuttaa tosi kivalta! Muutama single eyeshadow oli tosi kauniita ja sitten pari huulipunaa kelpaisi minunkin huulilleni :'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei näissä kummassakaan ollut mun mielestä liikaa turhuuksia. Olis ottanut aivoitukseen jotkut pakettikortit sun muut höpötykset. Näitä voi sentään antaa lahjaksi eteenpäin ellei itselle passaa :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)